- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
''Internally the chip will use 512-bit memory transfers. However, the external memory interface will still be 256-bit - expect some nice marketing from ATI regarding that ''feature'' ''.
Bővebben: link
Most meglatjuk mit tudnak az ati marketingesei -
eXodus
őstag
Akkor ez a mintapéldány működik vagy nem?
-
X@b3e
addikt
Remélem a Sapphire csinál belőle szép fehár nyákos verziót a Pure lapjához
-
Yutani
nagyúr
Csak egyet nem értek: Mi a hangya f*száért nem lehet a gravírozást megfordítani, hogy amikor rákerül a GPU a kártyára, ne fejjel lefelé legyen a szöveg? Ez olyan bonyolult dolog lenne?
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Jó nagy kártya, remélem a teljesítmény is akkora lesz.
-
Ősember
őstag
szevasz
tökéletesen egyet értek veled. mindenki a zalman golyoit nyalogatja! szerintem is egy rakat *az*. én sem értem, hogy miért nem tudnak normális speciálisan videokártyára hütést tervezni. manapság a ram orajelek mellett nem elég az enyhe szellö... le a zalmannal és a csicskáival! -
TommyGun
őstag
Most aztán megmondtad a frankót Yóóól....közhelyeket minek írsz be ? ezt eddig is tudtuk hogy tetvek még a felső kategóriában is.....attól mert ez így van még nem helyes hogy egy PRÉMIUM cucchoz nekem kell megvenni a korrekt hűtést, azért áljon már meg a menet....Veszek egy Aston Martint azon nem virsli gumik vannak kéremszépen, nem nekem kell megvenni rá a méregdrága Yokohama gumikat, meg a MOMO kereket (
) hanem mivel Préimum luxus verda ezért csúcs kerékkel adják...érdekes ők nem akarják eltartani a kerék és gumi gyártókat...illetve mégis, csak a különbség hogy ők eleve azt teszik rá, nem pedig kétszer lehúznak vele...pedig aki Aston Martint vesz az sokkal jobban beleszarik hogy mi mennyibe kerül mint aki 130k-s VGA-t vesz...
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
1.26ns ram van a kartyan, azoknak 1600mhz a vege
-
Szabtom
senior tag
Ez az R520 kezd olyan lenni, mint az Oblivion (a PC-s jatek)...
-
Scream007
őstag
jó nagy kártya lesz.
ha nem lenne ilyne hatalmas az első kép alapján azt mondtam volna x850xt -
hankpoke
tag
Mindenki a hűtésen van kiakadva!
Igaz hogy prémium minőségű cuccokhoz járna egy jó hűtés,de a kártya gyártók se hülyék.
Szerintetek miből élnének meg a hűtésgyártó cégek?Direkt ráraknak a gyártók egy éppen elégséges hűtést,és fű alatt megegyeznek a többi céggel hogy gyártsanak rá jobbat.
Mindenki megakar élni a piacból,íratlan szabály ez.Nem is beszélve arról hogy ugyanazon cégek bérbe csinálják a BBA-s kártyákhoz hűtéseket,egyik zsebükből átmegy a másik zsebükbe a pénz.
Mindenki hajazza a Zalmant,rég láttam már tőlük igazán innovatív hűtést.Ha akarnék kisipari szinten jobbat csinálok mint ők.Csak a nevüket kell megfizetni,amúgy a termékeik kezdenek kicsit ósdinak tünni.Vízhűtés palettájuk hagy maga után kívánni valót,léghűtésük legalább 3 éve ugyan az,csak kisebb módisítáokat csináltak rajta.Mindeni a VF700 hajaz hogy milyen jó.Mai csúcs VGA-kra ez bakfitty,memókat nem is hűtené...
Végignézve a sokat emlegetett hűtésgyártó cégek mérnökeit,az jut eszembe róluk hogy nincs semmi új ötletük.Kiégtek és cseszik a rezet szó szerint.
Hank -
rocket
nagyúr
Gondoltam hkpec-en lesz az elso kep a kartyarol, megkezdodott a mozgolodas, kezeledik a launch
HDR-t+AA-t a nepnek -
kovi
senior tag
Biztos hogy komoly lesz.
Bár nagyon kételkedem abban a 32 pipe-s verzióban. Lesz, lesz, de lehet hogy úgy lesz mint a Voodoo5 6000.
Azt csakúgy mellékesen jegyzem meg hogy az nVidia elkezdte a Shader Model 4 spec GPU -t tervezni. Majd csak figyeljétek... -
Sanya
nagyúr
de sok bajotok van szegény kártyával, és még nem is hallottátok a hűtőjének a hangját. ejnye-bejnye, azért már fejlődtök, és nem azon vitáztok, hogy mekkora a nyák, vagy milyen csúnya színe van.
-
Barton
senior tag
Zalmannal kellene terveztetni a hűtést !
-
t-shirt
veterán
Persze, csak ez egy kicsit kezd hosszúra sikerülni. Na meg jobb lenne valós adatokkal fenntartani az érdeklődést, pl nyugodtan kiadhatna az ATI hivatalos adatokat a kártyáról azon legalább lehetne csámcsogni kicsit. Valódi infók nélkül irkálnak itt a népek hogy ki kit fog a földbe döngölni …
-
Elrood
őstag
Asszem a HKEPC még hozzá tette, hogy a 32pipás kariból csak 10db tesztpéldány készült el
.
-
t-shirt
veterán
Lassan kicsit kezd nevetségessé válni hogy ilyen apró hírmorzsákkal próbálják életben tartani az érdeklődést. Nahát most már kép is van róla, de jó. Biztos nagyon jó kártya lehet így kép alapján …
-
BobChemistry
őstag
''...órajele 600-650 MHz körül...''
még ha ''csak'' 24 pipe lesz benne, akkor is durva dolgokra lesz képes...sztem -
anulu
félisten
azért az X850 XT PE-k, és az annál gyorsabb kártyák ritkán vannak 110-115 alatt (kisker, bruttó). az mondjuk nagyon pozitív, h a GTX-re fel lehet rakni a VF700-as sorozatot, és különösebb gond nélkül meg is bírkózik vele
szerintem a víz a konyhába és a fürdőszobába valóhamár durvulás, akkor Prometeia Mach II!
-
anulu
félisten
azért 32pipe mellett nagyon össze kell rakni azt a VPU-t, hogy bírja a 650+MHz-et. kíváncsi leszek, hogy mikor jelenik meg a ''butított'' R520. nem a már most bejelentett szériákra gondolok, hanem azokra, amik ''selejtként'' jöttek le a gyártósorról, és nem tudják ''királyként'' eladni...
valamint még az ára is érdekelne, h hogy fog a GTX-hez viszonyulni. -
HERR Z
veterán
ezt szerintem ők is tudják....
de azért a +50% core órajel, és nagyobb mem órajel is elegendő lenne már csak magában is akár arra hogy elgyepálja a gtx-et...nemhogy a +8 pipa, csak úgy ráadásba
persze az olcsóbb 16/24-esekre kétlem hogy 1.4-es ram menjen, de a core egy kis tuninggal elérheti a 650-700-at/főleg hogy a x850xt megy akár 600-on../ -
anulu
félisten
ehh, köszi
tudom, elfogultsággal nyugodtan vádolható vagyok, de pl a Heat-pipe-os X800-ak hűtőjének a hangja igenis tetszik!
amúgy még mindíg a driverek miatt vannak fenntartásaim az ATi-val kapcsolatban. múltkor sikerült szívnom egy nagykanyart. X700PRO vs Catalyst 5.5...
mellesleg teljesítményre a HIS X850XT tetszett. árra kevésbbé.
a hűtő hangja pedig egy olyan része a kártyának, amivel nem nagyon lehet kötözködni. a méretével esetleg, de valami vagy hangos, vagy nem.
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
Minden esetre első körben nem veszek ilyen kareszt.
-
fLeSs
nagyúr
-
anulu
félisten
egyre jobbaqn érdekel az R520! főleg azért, hogy tudjam, h marad-e a trónon a GTX
-
anulu
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #6 üzenetére
csatlakozom. szintén HIS járt a kezeim között, és nem tetszett a hűtő hangja. nem vagyok ilyesmire túlságosan érzékeny, de zavart.
a GTX hűtője viszont tetszik!halk és hatékony. bekapcsoláskor felpörgeti maxra, boot alatt viszont visszaáll alapra, és akkor már nagyon kellemes. főleg, mivel előtte bemutatta, hogy milyan maxra pörgetve
-
fLeSs
nagyúr
válasz
én meg a BBA X850-ről beszélek.
-
Petya25
őstag
válasz
Bárcsak a kezeim közé kaphatnék egy hangos X850-et....
Szerintem ütős kártya lesz, valamivel a GTX felett. -
Yutani
nagyúr
Éppen cáfolni akartalak a levegő irányával kapcsolatban, amikor megnéztem újra a ventillátort. Ha az Arctic Cooling Silencereihez hasonlóan működik, akkor tényleg beszívja a külső levegőt, és azt nyomja be a rézbordákon keresztül, a MOS-FET-eket hűtve a gép belsejébe. Hát...
Tényleg nagyon nagy a kártya, ha zöld lenne és kitakarnák a GPU feliratait, esküszöm azt mondtam volna, hogy egy újabb NV kártya van a képen. -
HERR Z
veterán
Mostmár igazán megjelenhetne....a szerző meg nemtom mért nem közöl pixelfutószalag számokat, már elég sok helyen a 16-24-32 felállást irják
-
Loretto
veterán
Ezeket a nagy karikat...
-
TommyGun
őstag
Szép darab...viszont ha jól látom ugyanaz a hűtési megoldás van rajta mint az X850-eken...nem túl halkak...meg mintha ez egy befelő szívó venti lenne....fasza...120-130 ropic VGA és nem tudnak egy tetves hűtést csinálni rája...főleg hogy adva van rá +1 slot hely....hányhatnékom van már ezektől az igénytelenségektől...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Képek az új 3D-gyorsító mintapéldányairól.
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte RTX 4060 EAGLE OC 8G 34hónap Alza garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest