- Házimozi haladó szinten
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
-
faster
nagyúr
MS-nek soha nem lesz érdeke, hogy ilyen szinten moduláris legyen az oprendszere. Neki az a biznisz, ha mindenki Windowst vesz, emiatt minden szoftver windows alá készül, ebből kifolyólag mindenki Windowst vesz. Erre az a módszer, ha egy komplett integrált platformot állít elő, de facto válik standarddá és nélkülözhetetlenné, nem pedig egy kernelt, egy shellt, egy ilyen szoftvert, olyan szoftvert, neki abban nincs semmi jó, ha az oprendszere vagy bármely komponense bármikor könnyedén helyettesíthető egy másikkal. Majd a piac meg a törvényhozás egy idő után, ha már nagyon nyomasztó lesz az MS piaci fölénye, felismeri és lépni fog.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Márpedig ki lehet venni az IE-t.
Windows összetevőknél kiveszed, és utána hogy fizikailag se legyen fent program files-ból kitörlöd. ugyanolyan mint egy sima uninstall.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
engem sem a programok jelenléte, hanem azok túlzott integráltsága zavat.
-
REDeath
őstag
de akor vegyék ki a windows intézőt is, mert van total commander? vegyék ki a számológépet mert az is van más? a beépített képnézegetőt is mert abból is van csomó alternatíva? és még sorolhatnám. mert ahogy te látod a helyzetet azok alapján bármilyen alkalmazás aminek van alternatívája nem kéne benne legyen a windowsban. ez abszurd, nem kell részletezzem.
-
rii
nagyúr
válasz
zsiga667 #101 üzenetére
kényelmesebb persze ... csak ezzel megölik a browzer piacot is ...
Nem azzal van elsődlegesen a probléma, hogy van benne explorer, hanem az, hogy bele van integrálva .... onnan indult a beszélgetés, hogy kell-e az OS működéséhez az explorer. És erre volt a válasz, hogy _nem_, utánba jöttek az alternatív böngésző beszerzési módok.
túl sok minden van már egyszerre az MS kezében, és ez engem aggaszt.
a normális az, ha verseny van egy piacon
Nos, sem a böngészők, sem a PC-OS területén nem mondható már ez el.
Ezért nem jó, hogy a saját fejlesztésű böngészőjük benne van/volt/lesz a windowsban ...
(#98) REDeath:
hány windows jön ki túzfallal, és hány autó sötétített üvegekkel? Igen ....
Abból a szempojtból helytálló, hogy a tűzfal felkerülése egy külön beavatakozás eredménye kellene hogy legyen, mint ahogy a sötétített üvegeké is.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
'' ......... Áruld már el hogy az átlagúzer Pistike honnan szed Firefoxot a zsírúj Tecsógizdaságos gépére ha nincs IE a Win-ben? ......... ''
AlaplapCD-hez, vidcar CD-hez adna egyet a gyártó pld. rengeteg megoldás létezhet.
Szerintem elég sok freeware böngésző is van, de hogy az érdekek találkozzanak, éppenséggel akkor egy shareware, vagy trialware böngésző lenne némely HW komponens install CD-jén ... -
REDeath
őstag
''és persze az autós-ablakos példád sem jó, mert üvegen át is belátnak prímán. Szóval szájtépés ....''
Hát az a szarl tűzfalat jelképezia jó tűzfal a sötétített ablak.
Aki Tescós gépet vesz annak legtöbb esetben rajta van a win. szóval semit se kel telepíteni, hazaviszi, bedugja a kábelt és ennyi.
''az a baj, hogy egy alapszolgáltatásnak tekinted, hogy a Win-ben beleintegrálva van az IE.''
Tudtommal nem kell külön fizetni az IE-ért, tehát alapszolgáltatásnak tekinthető. akárcsak a windows intéző. meg minden amit alapban kapsz a windows cd-n az alapszolgáltatás. (különszolgáltatás pl. az office stb...) Az már más kérdés hogy ugyanezt a szolgáltatást más cégek is nyújtani tudják.
Ez olyan mintha (maradjunk a klímáknál vagy riasztóknál) veszel egy klímát vagy riasztót és az ára tartalmazza a beszerelést. De lehet hogy te másik céggel akarod beszereltetni. semmi sem akadályoz meg ebben!!!!!!!!!!!!!!!!! (De nem lehet a céget akitől a cuccot vetted arra kötelezni hogy a beszerelést ne vállalja csak azért mert te beszerelési szakértő vagy tegyük fel, ugyanis aki nem tudja beszerelni és semmi más céget nem ismer, esetleg nincs más cég a közelben (ez legyen a utility cd) az nagyon örül hogy alapjáraton be is szerelik neki!!!!!!!)
És bocsáss meg ha lekezelő voltam, nem szántam annak. (csak akik ''értenek'' hozzá, azok még mindig félvállról veszik a mezei usereket. azt nem állítottam hogy közéjük tartozol...) -
rii
nagyúr
''........... nincs ám minden usernek utility CD-je. ..........''
az a baj, hogy egy alapszolgáltatásnak tekinted, hogy a Win-ben beleintegrálva van az IE.
Pedig ez nem alapszolgáltatás. Autós példánál maradva, kb a légkondihoz lehetne hasonlítani, az autó használhatóásga szempontjából.
ha nem lenne benne az OS-ben böngésző, akkor a HW gyártók biztos adnának a Alaplap mellé pld egy alap-böngészőt, talán freeware, vagy shareware, és ez is meg lenne oldva.
de akinek meg nincs utility CD-je, az valszeg egy OS-t sem tudna feltenni, (hiszen le lehet mérni a szakmai tudását a felkészültéségn) de főképp meg nem közepes szinten helyesen, és biztonságosan bekonfigurálni....szóval ott vagyunk, hogy hív valakit, aki bekonfigol, meg felrak, és annak majd lesz utility CD-je .....
és persze az autós-ablakos példád sem jó, mert üvegen át is belátnak prímán. Szóval szájtépés ....
'' .............Na részemről over, nekem8 hogy felfogod-e hogy nem mindenki aki gépezni akar ért is hozzá vagy sem. .............''
ezt ugattam a legelején, hogy az emberek használni akarják a számítógépet anélkül, hogy értenének, vagy akarnának érteni hozzá ... de jelentem, felfogtam, tisztában vagyok a jelenséggel, csak nem tetszik ez az ''informatikát mindenkinek minden áron''- elv, aminek magát az informatikát, és annak érdekeit is alárendeljük.
'' .......... (Lehet csak időre van szükséged) ........... '' Ezt a magabiztosságot nagyon ''bírom'' (pejoratíve) benned, de állítsd le magad légyszíves .... ne kezelj engem úgy, mint 4 éves értelmi szintűt. -
wnix
senior tag
Idézet MS-helpből:
''Az Adatvégrehajtás megakadályozása szoftver önmagában is segítséget nyújt bizonyos típusú kártékony programkódok által intézett támadások kivédéséhez, de a szolgáltatás teljes kihasználásához a processzornak támogatnia kell a végrehajtás megakadályozását. Ez olyan hardvertechnológia, amely nem futtathatóként megjelöli a memória egyes területeit. Ha a processzor nem támogatja az adatvégrehajtás hardver alapú megakadályozását, érdemes olyan processzorra frissíteni, amely támogatja a végrehajtás megakadályozását.''
Buffer Overflow != Stack Overflow -
zsiga667
addikt
Áruld már el hogy az átlagúzer Pistike honnan szed Firefoxot a zsírúj Tecsógizdaságos gépére ha nincs IE a Win-ben? Elsétál az újságoshoz és vesz egy WécéGuru-t? Na ez mi ha nem kényelmetlenség? Lehet hogy neked és még sok PH!-s fórumozónak van otthon Utility CD-je, de az átlagembernek nincs. Mint ahogy pl. nekem se.
(Jó, nekem mondjuk azért mert külön partícióm van ilyenekre.
)
-
REDeath
őstag
Hát jó, látom tényleg nem érted, megint jössz a Utility CD-vel.... ha kicsit visszaolvasol újra, látni fogod mért nem kéne. nincs ám minden usernek utility CD-je.
(És látom csak azokba a példákba kötsz bele ami nem tökéletes, igaz nem is lehet mert teljesen más terep. de ezek szerint a tűzfalasat mégis megérteted.)
Na részemről over, nekem8 hogy felfogod-e hogy nem mindenki aki gépezni akar ért is hozzá vagy sem... (Lehet csak időre van szükséged) -
Wolverine
félisten
Yáháyááyyy, az állandó meg nem értés...
Én spec. egyvalamit szeretnék: ha valamelyik beépített Win-komponens nem kell, akkor tudjam leszedni - legyen ez WMP, IE vagy Messenger - bármi, ami nélkül az oprendszer még működőképes marad. Amíg ez nem lehetséges, addig elégedetlen leszek.
-
rii
nagyúr
miért lenne kényelmetlen a Windows IE nélkül?
betolom a UTILITY CD-met a meghajtóba, és nyomok egy >ENTER< -t a Mozilla_Install.exe-n ...3 perc ...
kerós példád sem jó, mert kormány nélkül sem elindulni, sem megállni nem lehet ... továbbá az autós példád még mindig sántít, mert az ülés nélkül elvileg nem is használhatod, ugyanis be kell kötnöd magad, ezt az ülés segítségével tudod megtenni, továbbá a szemmagasságodat is az ülésnek köszönheted, nem beszlélve arról, hogy szintén az ülés biztosítja a lábfejek szabad mozgását, ami az üléssel, mint testálapottal jár ....
Az jó, hogy az életből próbálsz példát hozni, de nagyon erőltetett, és az adaptációd, példázataid sikertelenek, mert rosszul alkalmazod a szerepeket, és hogy kit-mit hova helyettesítesz be .... -
REDeath
őstag
De szerinted a Microsoft vagy a többi cég az én ismerőseimre alapoz?
Autós nem jó? ok. akor biciklis: kormány nélkül is megy, csak nullakezezni kell.
De várj, megvan hogy hogyan tudom prezentálni az autón is!! : ha nincs benne ülés attól még vezethető, csak kényelmetlen. (ez pl. IE)
nincs ablaka a kocsinak, attól is megy faszán csak épp mindenki belát: ez tökéletes példa a tűzfalra...
Ha mégsem akor javíts ki kérlek!!
[Szerkesztve] -
Ha nincs ismerősöd, akitől kérjél kölcsön egy olyan optikai adathordozót, amin megvan a szükséges program, akkor komolyan sajnálni tudlak...
Az autós példád továbbra is baromság: ha a felnin gurulsz, tönkrevágod a járgányodat, az oprencer nem hal bele, ha nincs benne böngésző...
A kosaras példád sem helytálló; az akkor lenne az igazi, ha azt írtad volna, hogy bírói segítséggel nyeri a rosszabb csapat a döntőt.
Fájhat bármennyire a dolog, de az tény, hogy az IE csak azért szerzett piacot a Netscape rovására, mert integrálva volt a Windowsba... -
REDeath
őstag
'' minden sztech-újság CD-jén/DVD-jén van egy akármilyen...''
az már plusz pénzedbe kerül... vagy ingyen adnak számtech-újságokat mindenkinek?
Az autós pédát meg nem érted.: nem a működésképtelenséget szemléltettem vele, hanem a választási lehetőséget... (amúgy ablak nélkül megy az autó, és gumi nélkül is gurul a felnin. windows is megy anélkül, csak épp nem tudsz netezni, emailezni stb... de ez neked mind1 ezek szerint)
'' igencsak sok hibát követett el a 4-es Communicator fejlesztése közben, de akkor még a Netscape 1000x tudott többet az IE-nél...''
erre akor egy talán számodra is teljesen egyértelmű példát hozok.: egy kosárcsapat hiába sokkal jobb az ellenfeleknél, ha a döntőt elbukják (pl. vdelmi hibák miatt), viszlát... -
moonman
titán
csak hogy tisztában legyünk az elrettentésül felhozott mártírok sorsával:
a BeOS-t, miután a legutolsó kiadásuk nem aratott túl nagy sikert, mert 2001-ben már kevésnek bizonyult a tudása, felvásárolta a Palm.
az OS/2-t pedig kezdetektől fogva a Microsoft fejlesztette az IBM számára, majd később az IBM egyedül folytatta. az OS/2 népszerűsége a Windows 3.0 megjelenésekor kezdett csökkenni, mivel a Windows géphez kapcsolva (OEM) is kapható volt, míg a sokkal drágább OS/2 továbbra is csak dobozos verzióban, ráadásul alig fejlesztettek hozzá nem-IBM eszközökhöz drivert. ehhez jön még, hogy az IBM kemény pénzért adta az OS/2 fejlesztőcsomagokat, míg a Windows SDK-k akkor ingyenesek voltak. így aztán nem csoda, hogy szépen kiszorult a piacról, majd az IBM bejelentette, hogy 2006. december 31-el megszűnteti a supportot.
röviden ennyi.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
'' ............ ezek szernit mégsem... ............ ''
Kizárod azt, hogy akármiben is _igazam_ , vagy _részigasságom_ lehet.
Továbbá a saját _véleményedet_ megcáfolhatatlannak állítod be.
Így nincs értelme tovább beszélgetnünk.
----------------------- -------------------------- ------------------------ -------------------------------
de megpróbálok egy új felvetésedre reagálni, hátha emberszába veszel, akinek urambocsá' értelmes gondolata is lehet ....
'' ........... Ők megírtak egy jó oprendszert és hozzá jó progikat is. többi cég irigykedik. mért nem állnak akkor neki és ahelyett hogy sírnának, írnának ők egy oprendszert? .......... ''
gondolom az OS/2, BeOS halála, tovább a Linux nehézkes térnyerése, sarokba szoríott helyzete eléggé elrémíszt mindenkit, ki OS írásán gondolkodik. Ugyanis egy opárciós rendszer sikere legjobban programtámogatottságon áll, vagy bukik. Ki az, aki megír egy OS-t, és az ADOBE, Corel, AutoCAD, 3D, Office egyből rendelkezésére áll? Ezek nlkül pedig csak egy sipogó kismadár az OS, és semmit sem ér.
Az OS/2 halála a marketing gyengesége, és talán a kezelőfelület kinézetének durvasága volt. A BeOS eltünése, és a Linux népszerűtlensége pedig a progrmatámogatottság szegénysége miatt van. -
Ha egy kicsit visszaolvasnád az IT-történelem ''böngészőháború'' címen ismert fejezetét, akkor tudhatnád, hogy az IE a Netscape rovására pontosan az oprendszerek piacán meglévő erőfölényét használta ki. Persze ez nem változtat azon a tényen, miszerint a Netcápa igencsak sok hibát követett el a 4-es Communicator fejlesztése közben, de akkor még a Netscape 1000x tudott többet az IE-nél...
Azt egyébként senki nem írta, hogy a Microsoftnak dolga lenne szar dolgokat írni, hogy a Symantec és egyéb cégek megéljenek, tehát az első mondatod erőteljes kiforgatása annak, amit rii írt. Az autós hasonlatod meg egyenesen röhejes, mert a Windows műxik IE, Outlook Express, tűzfal stb. nélkül, viszont egy autó kerék/gumi nélkül sehová sem megy.
Az meg még röhejesebb, hogy egyesek itt azzal dobálóznak, hogy ha nincs IE a gépen, akkor honnan szerzel böngészőt... Asszem csak minden sztech-újság CD-jén/DVD-jén van egy akármilyen... -
REDeath
őstag
Így könnyű nagy szeletet kihasítani a böngészők piacán ....
Ez már vicces. jó hogy nem azt kéred hogy a Microsoft írjon vírusokat a gépre hogy legyen mit kifognia a symantecnek meg direkt szar böngészőt csináljon.... vagy egy valósabb példa: az autógyártó nem tesz gumit a kocsira, hogy ne erőltesen egyfajta gumimárkát. ablakot se épít bele, mert több üveggyártó cég is van. hifit se tesz bele, mert abból aztán tényleg rengeteg van.....
''nem ugyanott vagyunk, mert most feltelepül a IE, és a Mozilla, az áltlam felvázolt esetben pedig csak a Mozilla települne fel ....''
az általad felvázolt!! és nem pedig a több millió felhasználó által vázolt aki leszarja. Szerinted a Microsoft felhív téged hogy megkérdezze mit szeretnél? nem. a MS arra a több millió felhasználóra alapoz, akiktől a bevétele nagyrésze származik. mert a Microsoft az nem a Firefox 3 hogy kívánságlisták alapján írja meg. (pontosabban nem teljesen)
Ők megírtak egy jó oprendszert és hozzá jó progikat is. többi cég irigykedik. mért nem állnak akkor neki és ahelyett hogy sírnának, írnának ők egy oprendszert?
''a kioktató, lekezelő stílusból meg nem kérek. Ha tévedek, elismerem.''
ezek szernit mégsem...
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
Igen lehet védeni, csak a minimum hozzá 64bites cpu, lehetőleg 64bites windows a 32-es csak a stacket védi. Régi programokat egyeltalán nem védi, mivel ezek a windows funkciók újak.
Az exploitok jórésze bizony ma is a buffer-overrun-ból keletkeznek, és még egy darabig fognak is.
moonman: olvasd el mégegyszer az előző hozzászólásom, abban sehol nem volt olyasmi, hogy ''Windowst nem érdekli kinek miért oszt memóriát...''. -
rii
nagyúr
''....... na tehát ha a CD-n csak egy böngésző van az ugyanolyan mint amit épp kritizáltok hogy nem választhatsz..............'' de válaszhatok. A boltba menet előtt kiválasztom, melyik browsert veszem meg.
''.......... ha csak 1 van a CD-n akor nem választhatsz mást mert nincs rajta más. ezt ne is tagadd, csak kár hogy nem gondoltad át mielőtt leírtad... Tehát ugyanott lennél, mint most hogy alapban benne van a windowsban. csak most megkiméled magad egy plusz cd ki-be helyezéstől és plusz installtól... ezt sincs értelme cáfolnod... ..........''
nem ugyanott vagyunk, mert most feltelepül a IE, és a Mozilla, az áltlam felvázolt esetben pedig csak a Mozilla települne fel ....
------------------------ --------------------------- ----------------------- ------------
''............. és még azt mond meg hogy melyik testrészed, esetleg lelked fáj attól hogy ott van az IE?? ........... ''
Az meg hogy egy általam nem preferált programn feltelepül, amit nem használok sosem, és le sem bírom szedni, had fájjon már. Egyéni szociális problémám, hogy egy ilyenen felhúzom magam. Nem tartom etikusnak a programok ilyetén történő erőltetését. Függetlenül attól, hogy más böngészőt is feltehetek. Pláne azért, mert ezzel bizonyos szinten affelé hajtják az embereket, hogy ha van IE, akkor miért használjanak mást? Így könnyű nagy szeletet kihasítani a böngészők piacán ....
---------------- ----------------- -------------------- --------------------- ------------------- --------------------
'' ............ csak kár hogy nem gondoltad át mielőtt leírtad... ............
'' ............ ezt mér nem érti meg senki könyörgöm!!! ............
a kioktató, lekezelő stílusból meg nem kérek. Ha tévedek, elismerem. -
bambano
titán
A csak linuxra stílus meg a ló másik oldala lenne. Miért nem adják ki pl. java-ban az egészet? Vagy miért nem lehet kiadni egy xml file formátumot, hogy azt töltse ki, amivel akarja, írja alá pgp-vel és küldje be. De éntőlem lehetne xls is, mert xls-t elég jól lehet írni linuxon is, windowson is. Ezen esetekben neked is jó lenne, nekem is jó lenne.
Persze az ideális megoldás az lenne, ha böngészőben kitöltenél egy űrlapot az adatokkal, apeh rendszere letenné adatbázisba az egészet (ezzel mindjárt ki is lőnék azt a problémát, hogy a 2d-s vonalkód miatt nem lehet linuxra megcsinálni az abev-et), generálna egy pdf-et és elküldené neked emailben. Kinyomtatnád, aláírnád, feladnád postán. Megspórolnák az adatrögzítőket meg egy halom embert. (Olyan apróságokról már ne beszéljünk, hogyha a munkaadókat kötelezték az elektronikus bevallásra, akkor mi a fracnak kell nekem ezer oldalas bevallást kitölteni 0-ról???)
Közháló program óta minden magyar településen van elérhető hálózat, teleházakban van gép, szerintem ha nem is teljes terjedelmében, de pilot jelleggel régen el lehetett volna indulni és pár év alatt kiforrna a technológia. -
Foglalt név
addikt
Érdekes olvasni azért a legalitástól terhelt véleményeket
Szóval ez normálisan úgy müködne, ha pl. nincs böngésző a gépen, hogy fogom és pl. veszek egyet. Ha freeware kell, akkor letöltöm. Pl. ftp-ről. Vagy lemásolom valahonnan. Vagy feltelepítik az üzletben. Vagy, vagy, vagy. Talán éppen ez ellen próbálnak harcolni páran, hogy ne kapjon mindenki agyvérzést, ha letörölte az internetet(ie)
-
REDeath
őstag
''csak egy böngésző kellene, hogy legyen egy install CD-n.
Felrakod az OS-t, majd felrakod a browzert.''
na tehát ha a CD-n csak egy böngésző van az ugyanolyan mint amit épp kritizáltok hogy nem választhatsz. ha csak 1 van a CD-n akor nem választhatsz mást mert nincs rajta más.ezt ne is tagadd, csak kár hogy nem gondoltad át mielőtt leírtad...
Tehát ugyanott lennél, mint most hogy alapban benne van a windowsban. csak most megkiméled magad egy plusz cd ki-be helyezéstől és plusz installtól... ezt sincs értelme cáfolnod...
és még azt mond meg hogy melyik testrészed, esetleg lelked fáj attól hogy ott van az IE?? amiért alapban feltelepül nem zárja ki hogy mást is feltelepíts, ezt mér nem érti meg senki könyörgöm!!! -
Esmein
nagyúr
Valamelyik régebbi totyikban volt egy link egy featuretáblázatról, ahol le volt írva, h a premium alatt lévő kiadások mennyire vannak kiherélve, hát nem ugráltam örömömben a featurelistát nézegetve, nekem a premium tűnt megfelelő választásnak
Úgy vagyok vele, ha már kiadok pénzt winre, akkor az jó legyen, meg új, meg hű
akkor ezek szerint olyan 40 és 50 között ? -
Esmein
nagyúr
Engem egy dolog érdekel. Mennyiért fogják nekem a kis kezembe ideadni azt a win verziót, amelyik rendelkezik legalább a legfontosabb új funkciókkal ( aero? asszem home pro néven fut ), hogy le tudjam váltani a jó öreg FCKGW winemet egy legálisra ?
-
wnix
senior tag
Ezekszerint akkor 10-én ez is javításra került. Gondolom akik frissitették a windowsukat, annak már nem fog bejönni. Kár
.
De úgyis csak azt akartam nyomatékossá tenni, hogy nincs olyan program amiben ne lenne hiba amit adott esetben ki lehet használni, és véleményem szerint egyre kevésbé törödnek a biztonsággal (pl buffer-overrun, mert nem törödik már senki azzal, hogy a memóriát ténylegesen megkapta-e a rendszertől, és ha igen, akkor nem-e írja túl). -
Grafiqs
őstag
Miért nem tudtok értelmesen érveket ütköztetve vitázni?
Nem demagogizálni, vélt vagy valós problémákat igazságokat. Illetve érzelemtôl túlf?tött érvnek és ténynek vélt mondatokat egymáshoz vagdosni.
Legyetek már képesek egymást és véleményét tisztelve-tiszteletben tartva beszélgetni.
ps.: Nem szeretnék keményen moderálni, pedig bôven lenne mit. -
wnix
senior tag
Gyanítom, hogy a windowst és IE-t használók többségénél mégis felugrik a calculator, és azt is, hogy erre az exploitra is sok worm/virus stb fog megjelenni. Azt is hozzátenném, hogy a html kódja kb 5 perc googleozás után került elő, és hogy a sok közül csak egyett választottam ki. Az interneten több 100 található, igaz nemcsak IE-hez...
Ennek ismeretében soha nem jelenteném ki, hogy ne lenne ismert vagy ismeretlen hiba egy adott programban !
UI: az exploit 2006-09-28-án került ki a netre, és csak az activex tiltásával lehet blokkolni, MS javitás még nincs rá...(szvsz nem is igen lesz)
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
'' .............Tegyük fel nem lenne benne IE. akor áruld el lécci hogyan szeded le netről a többi programot? ......... ''
csak egy böngésző kellene, hogy legyen egy install CD-n.
Felrakod az OS-t, majd felrakod a browzert.
''.............. Ha az a usernek nem felel meg akkor úgyis keres másikat. ha meg megfelel akkor hol a probléma? .............''
ott, hogy nem tudom azt mondani, hogy _Nem Kell_!!!_, hanem felmegy automatice. De ez meg már lerágott csont. -
moonman
titán
nincs antivírus a gépemen. egyszerűen feljött egy üres ablak atw-s bannerrel a tetején, IE szerint pedig error on page. semmi nem történt.
egyébként remélem nem egy olyan ''hibát'' próbáltok bizonygatni, ami admin jogosultsággal futtatva kárt tud okozni a rendszerben. mert akkor írok egy rmdir /s %windir% batchfájlt és elnevezem biztonsági résnek.
az apeh-es dologra visszatérve pedig, nem tudom mennyiben a Microsoft felelőssége, hogy kelet-európában, egy adóhivatal milyen rendszerre adja ki az ekektronikus bevallásos programját. mellesleg kezd unalmas lenni, hogy mindig ez a nyamvadt abev lesz az aduász, ha szóbajön a rendszerek elterjedtsége. valószínűleg nem a farok csóválja a kutyát.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
Foglalt név #38 üzenetére
egyébként az icq-t csak hagyjuk, az akkora rakás egy szar, hogy nemigaz. biztos véletlenül lett 60% fölötti részesedése az MSN Messenger-nek.
de ha úgy tetszik, azért ilyen buták az MS szoftverek, hogy a versenytársak is szóhoz jussanak. tessék. -
moonman
titán
válasz
Foglalt név #38 üzenetére
röhögni fogsz, biztonsági frissítéseket. és tudsz jelen pillanatban mondani egyet is? nem azt, amit az MS bulletinben leírnak, hogy ''van egy hiba ebben, majd a következő adaggal javítjuk''. hanem úgy konkrétan, hogy hogyan tudnád kihasználni a hibát. ugyanis erről van szó, általában egyetlen ismert és foltozatlan biztonsági rés sincs se a Windows-ban, se az IE-ben.
-
Foglalt név
addikt
Valóban egy cégnél mások az elvárások.
Kicsit meddőnek érzem a nekem tetszik/szerintem jó stílusú vitákat. Ráadásul céges szinten nem igazán érzem ennek a hatását. Ugyanis az, hogy van-e IE az xp-ben, nem változtat azon, hogy a matlab elszáll-e memória hibával. Ezt esetleg a java-ra lehetne fogni, esetleg az xp-re, de mivel linux alatt az octave ugyanezt produkálja...
Ha valami előremutatót is szeretne valaki ma, akkor inkább erre [link] várnám a véleményét. -
REDeath
őstag
Tegyük fel nem lenne benne IE. akor áruld el lécci hogyan szeded le netről a többi programot?
''Régebben is volt az embernek egy telepítő floppy-ja, CD-je, amin rajta volt minden ami kellett.''
És ezt a netről leszedett cuccokkal töltötte fel. és akkor nem is volt túl sok. most elkelne pár Blu-ray lemez hogy minden alternatívát telepítő lemezen tartogass....
És azt még mindig nem értem, mér baj az bárkinek is ha benne van alapban 1-2 progi. Ha az a usernek nem felel meg akkor úgyis keres másikat. ha meg megfelel akkor hol a probléma? -
REDeath
őstag
válasz
Foglalt név #45 üzenetére
igen tévednél. mégpedig abban nagyon nagyot hogy a Vista nem csak a home userek számára készűlt. Te egy kalap alá veszed a home usereket és az összes többit, felhasználó címen. és ebben tévedsz nagyot.
Egy példát is írok hogy felfogd: egy cégnél például nem Julcsival beszélnek, hanem örülnek hogy tudják titkosítani az adataikat stb...
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
Pedig szerintem a Vista éppen erről szól. Van benne jegyzettömb és még nintendosabb. A felhasználok 90%-a ugyanis ennyit lát belőle. Ha pedig demokrácia van, akkor ez számít. Kicsit itt mindenkinek úgy érzem ez a szakmája és ezért pont a fonákjáról értékeli a dolgokat. Nem azért van msn, hogy az ip csomagomat tök jól lehessen tunnelezni atm-en keresztül. Hanem azért van egy lassan 3Gb-os monstrum, hogy ha akarok beszélni a Julcsival, miközben nem szeretném, hogy a Pityu észrevegye, hogy a gép mellett ülök, akkor müködjön. Sőt közben tudjak zenét hallgatni és nem érdekel, hogy ehhez egy ac'97-et egy audigy-t használ-e és hogy 0001 vagy 1001-et kell írni, mert az egyik AMD a másik INTEL.
Ha meg akarok nézni egy filmet, akkor ne azt böfögje a képembe, hogy nem tudott codec-et letölteni, hanem játsza le. Azért van az operációs rendszer, hogy ami emögött van, azzal ne kelljen foglalkoznom. Tévednék? -
bambano
titán
válasz
#64791808 #41 üzenetére
Mindig azt szokták elfelejteni, hogy ebben a kérdésben az időtényezőnek igen nagy szerepe van, vagyis most kell megoldanod, hogy ne éld fel a jövődet.
Példa: ms beleteszi a tűzfalat a termékébe. Tűzfal átlagosan nem rosszabb, nem jobb, mint a többi gyártó terméke. Átlag usernek megfelel, ezentúl nem vesz mástól tűzfalat. Többi tűzfalgyártó 3-5 év alatt tönkremegy, roló lehúz. 5 év múlva ms monopóliumra jut ezen a piacon is, majd úgy dönt, hogy akkor fialjon már ez a termék, tűzfal innen kezdve 15 ruppó.
Az Eu nem azért kötekszik az ms-sel, mert a rövidtávú előnyök ezt indokolják, hanem azért, hogy megmaradjon a jövő lehetősége.
De lehetne korábbi ténykedést példának hozni: a 3.11-es wfw-t csak az nem tudta ellopni, aki írástudatlan volt (de lehet, tévedek és az is). Anno volt olyan szöveg is, hogy ha már lopják, legalább ezt lopják. Majd szépen elterjedt, néhány kényelmes helyen beleszoktak, hogy ezt rá lehet kényszeríteni az emberekre. Kisvártatva (ms nyugodtan kivárt 6-8 évet) jött a telepítő kód rendszer a 2k-ban, majd a termékaktiválás dolog az xp-ben, a beépített kémrendszer a 2ksp4-ben és az xpsp2-ben, meg az automatikus windowsupdate. Most már, hogy az egyszeri (nem linuxbuzi) felhasználók gépén gyakorlatilag csak windows van, már lehet keménykedni a felhasználókkal. A uzer meg megszokta, jobb híjján beletörődik.
Azért kíváncsi lennék, hogy alakult volna az ms története, ha mondjuk 1993-ban már minden windowsért kénytelenek lettek volna fizetni (mert olyan másolásvédelme van), és a felhasználó (aki helytelenül nem érezte lopásnak az sw lopást) nem úgy választ, hogy a szomszéd petike két kóláért felrakja a windowst vagy mást vehetek drágán, hanem úgy választ, hogy van 30-50 ezer forint között windows, redhat linux, qnx, mittomén.
Az is hasznos lenne, ha államunk nem azt mondaná, hogy mostantól kötelező mindenkinek elektronikusan bevallani karöltve az apeh-hel, aki csak windows cuccokat ad ehhez meg a bankokkal, akik vállalati termináljaikat windowson üzemeltették, hanem azt mondaná, hogy ez az interfész, ezt kell megvalósítani és ezzel lehet adatokat bevallani.
Tehát lehet azt mondani, hogy más csináljon jobbat, de akkor legyen meg a valódi verseny feltétele, mert abban biztos vagyok (és meg is értem), hogy egy vállalat pontosan egy rendszert lesz hajlandó megtanulni, többet nem. -
rii
nagyúr
(#41) Cerebellum: a számítástechnikához abszolút nem értő emberek (''...............A gépek 90%-án windows fut. Ezen felhasználók legalább 60%-a tökjól elvan a microsoft cuccaival, és nem prohardveres IT-s kolléga...............'') nevében van védelmezve egy olyan dolog, (nevezetesen a minél több program integrálását negedélyezzük az MS-nek), ami még nem egyértelmű hogy magának a számítástechnikának, informatikai világnak előnyére válik-e.
Ha én autót veszek, lerobban az autópálya szélén.
a. ) vagy meg tudom szerelni, és akkor jó vagyok
b. ) vagy hívom a sárga angyalt.
miért van az, hogy a számtechez nem értő, és _érteni nem is akaró_ (hanem verik az asztalt (!!!) , hogy ők _nem_ értenek hozzá, de legyen könnyebb szárazabb, biztonságosabb érzés) emberek érdekeit nézed? Mert hogy az MS miért teszi azt, az világos, hiszek ezen hozzá-nemértő userek alkotják a piac nagyobb, és problémamentesebb részét.
ha a számítástechnika lenne az autó, amikor az autó lerobban, vagy nem tud valamit, amit tudhatna (ugyanannyi pénzért, én meg verem az asztalt, hogy milyen szar autó ez, és hogy képzelik az autógyártók, hogy én nem értek hozzá, de használni akarom. Mert ilyen is van.
--------------------------- --------------------------- --------------------------- -------------------------
__Nagyjából__ ugyanez van a reklámiparban is.
Nem lehet meghúzni a határt, hogy Te nem értesz hozzá, kuss van Neked, hanem mindenki belepofázik, mindenki ''hozzáértő''. A legutolsó benzinkutállomás-kezelőtől a vezérigazgatóig. Ezért van az, hogy egy grafikai csoport elkészít egy tök jó tervet, jön az ügyfél, 100x belemódosit, és egy okádék lesz. Az ügyfél alatt lehet az EU-t, és a hozzá-nemértő usereket is behelyettesíteni.
Mondjuk én vagyok egy fura állat, de nem szeretem az instant dolgokat.
Nem járok tecsóba, sem osanba, mert cipőt a cipőboltból elvet alkalmazom, nem tudatosan, hanem ilyen vagyok.
Itt nem csak a PDF-re gondolok, hanem számora az sem lenne gond, ha nem lenne benne sem IE, sem MSN, sem outlook. Nem azért, mert nem akarom ezeket használni, hanem idegesít, ha felesleges dolog van a InDesigne dokumentum szélén, a PASTEBOARD-on. Azokat mindig törlöm.
Régebben is volt az embernek egy telepítő floppy-ja, CD-je, amin rajta volt minden ami kellett.
Ja de hát hogy hát aki nem ért hozzá .....hát az csessze meg. Hiívjon rendszergazdát, barátot, ismerőst, aki feltepíti, beállítja neki a dolgokat.
-
helkis
veterán
szvsz az új felhasználóknak megfelelnek a beépített progik nagytöbbsége, ha valamilyen feladatot nem tudnak megoldani, akkor megkérdezek egy ''hozzáértőt'' aki a saját tapasztalatait alapulvéve és valszeg ő maga is használja azt a külső progit amit ajánlani fog. a ''hozzáértő'' akkor szokott rá a progira, mikor még valszeg nem volt ilyen a winben, vagy elég siralmassan tudott vele dolgozni az ember. tehát a ''hozzáértő'' fejében fel sem merül, hogy esetleg MS-ék javítottak valamit, vagy integráltak valami újat az oprendszerbe, hanem a segédprogi frissített változataival fog dolgozni, és a usereket is ezáltal rászoktatni egy külső progira. pl: korán keztem én is wincomandert/totalcomandert használni, főleg a norton, volkov és far manegger után, de néhány új user úgy használja az ''intézőt'', hogy csak lesek, hogy csak lesek mennyi dolgot meg lehet vele már oldani.. (példákat nem tudnék mondani
) szóval minden progi fejlődik, de a megszokás ill a ''hozzáértők'' ajánlása a legnagyobb befolyásoló tényező, atekintetben ki milyen progit használ!
-
törölt tag
MARHASÁG. Igen, így nagy betűkkel. EU meg szokásos lópisztoly dolgokkal foglalkozik, ahelyett, hogy értelmeset csinálna.
A gépek 90%-án windows fut. Ezen felhasználók legalább 60%-a tökjól elvan a microsoft cuccaival, és nem prohardveres IT-s kolléga. Felrakja a wint (ha egyáltalán ő rakja fel), és elvárja, hogy az x10 ezer forintjáért, működjön a net (legyen böngésző), tudjon zenét hallgatni és videót lejátszani (WMP), tudjon levelezni (Windows Mail), Office esetén tudjon pdf-fel dolgozni, stb.
Ha ezek a funkciók kikerülnének (a pdf asszem már ki is került), akkor mit érünk el? Ezeknek az embereknek az életét megnehezítjük. Egybébként is milyen ''erőfölénnyel való visszaélés'' ez? Van egy platform, ami a felhasználók 90%-a számára MEGFELEL. Ezen vannak programok, amik ezen emberek számára MEGFELELNEK. Erőfölény? Biztosan. No akkor tessék összeülni és elkezdeni jobbat csinálni, szebbet csinálni, hibamentesebbet csinálni.
Az olyan dolgokra, hogy ''hááát, de xy ezt a funkciót már mikor tudta'' meg hasonlók, annyit mondok, hogy ''kutyád van? mert az sem érdekel''. A live messenger kontra icq... A live messenger egyesíti magában az instant messenger, az irc, a voip és a video over ip, valamint a p2p fájlcserélés előnyeit, méghozzá használhatóan, messenger plussal még levelezést is kezel. Hol tudta ezt az icq, így összeszedetten, kompaktul?
Linux: példának okáért a mandriva powerpack. 27 ezer forint, annyi, mint a vista oem általánosan elterjedő jövőbeli változata. De én nem akarok X-et a linux alá, elég a konzol, csak pár konzolos stuff miatt vettem meg, amelyek adott esetben már licenszkötelesek. Akkor legyen olyan kiadás, ahol a többit kiveszik?
Akkor már mért ne legyen 3 milló féle kiadás, egyenként végigkérdeznek mindenkit, hogy milyen parancsol? Vicc...
Szóval itt megint az van, hogy a szent igazság nevében ugrál a kis szemétdombján az eu-nak nevezett gittegylet. Ahelyett, hogy ezt az energiát értelmes dolgokba fektetnék. Mi az, amit most el tudnak érni? Megszopatnak pár százezer (millió) felhasználót, akik szarnak a farmra, meg a winampra, meg a bsplayer-re meg a firefox-ra, nem érdekli őket, hogy milyen a kernel, és mennyire integrált az IE, használni akarják a gépet és ennyi. Na őket jóóól megszopatjuk.
Gratulálok. -
Lortech
addikt
válasz
Foglalt név #37 üzenetére
Nem tudom, érzed-e, hogy amiket elmondtál ebben a hozzászólásodban, kicsit távol van ettől:
Hiszen az ms a poziciója miatt nyugodtan megteheti, hogy 5 éves lemaradással követi a technikai fejlődést, ha valamit pedig így sem képes megoldani, akkor simán ignorálja.
Úgy érződik, nem erre gondoltál eredetileg (technikai fejlődés), amilyen példákat most felhoztál, de valamit írni kellett.
-
REDeath
őstag
válasz
Foglalt név #37 üzenetére
msn-ben meg ilyen kis felületi dolgokban ez igaz valamelyest. csak azt ne feledd hogy a Vista nem azért új mert ott a jegyzettömb... van még millió-egy újítás benne, ezek közül rengeteg nem is hozzáférhető grafikus felületen keresztül! (és xp-ben is rengeteg ilyen dolog van)
(És ez rendjén is van, mivel a home user leszarja a cmd-ből elérhető dolgokat, meg a többi, ha grafikusan is látható mégis elrejtett funkciókat. Akinek meg szüksége van rá, az úgyis tud róla. És szerintem te azért látsz lemaradást mert te is leszarod a többi funkciót vagy csak nem tudsz róla. de ha majd utána olvasol mi minden van a Vistában akkor majd belátod hogy itt bizony kurvára nincs lemaradás.)
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
Biztos én voltam fáradt és ezzel váltottam ki Belőled, ezt a félválról vevő stílust, úgyhogy fátylat rá.
Miért van lemaradva? Pusztán azért, mert a felhasználó azt veszi észre, hogy könyebb lett az élete. Ehhez kis dolgok kellenek, amikre valójában szüksége van. Ebben pedig nem az igazi az ms. A hatalmas innovatív Táska mellett a Vistában pl. sikerült rakniuk egy jegyzettömböt a sidebar-ba. Szerintem Te is sejted, máshol ez mióta elérhető. A 8-as MSN pedig képes invisible módban is üzenetet küldeni. Ezt is úgy fogadták, mint a megváltót. Mióta is tudja ezt az icq? A 98-asban már biztosan müködött. Tudom ezek kis dolgok, pár sor megírni őket. Éppen ez a pár utolsó sor hiányzik. Olyan, mintha épít valaki egy tökéletes autót, csak elfelejt bele kormányt, meg ülést rakni
Az pedig lehet, hogy nincs biztonsági rés, akkor viszont elárulhatnád, az update miket tölt le biztonsági frissítés címszó alatt -
Foglalt név
addikt
Biztos én voltam fáradt és ezzel váltottam ki Belőled, ezt a félválról vevő stílust, úgyhogy fátylat rá.
Miért van lemaradva? Pusztán azért, mert a felhasználó azt veszi észre, hogy könyebb lett az élete. Ehhez kis dolgok kellenek, amikre valójában szüksége van. Ebben pedig nem az igazi az ms. A hatalmas innovatív Táska mellett a Vistában pl. sikerült rakniuk egy jegyzettömböt a sidebar-ba. Szerintem Te is sejted, máshol ez mióta elérhető. A 8-as MSN pedig képes invisible módban is üzenetet küldeni. Ezt is úgy fogadták, mint a megváltót. Mióta is tudja ezt az icq? A 98-asban már biztosan müködött. Tudom ezek kis dolgok, pár sor megírni őket. Éppen ez a pár utolsó sor hiányzik. Olyan, mintha épít valaki egy tökéletes autót, csak elfelejt bele kormányt, meg ülést rakni
Az pedig lehet, hogy nincs biztonsági rés, akkor viszont elárulhatnád, az update miket tölt le biztonsági frissítés címszó alatt -
moonman
titán
válasz
Foglalt név #32 üzenetére
szerintem Te kevered az Internet Explorer-t a Windows Explorer-rel. IE hiányában még elég jól elfut a rendszer.
''ms a poziciója miatt nyugodtan megteheti, hogy 5 éves lemaradással követi a technikai fejlődés''
nemtom, nekem úgy tűnik, hogy mostanában inkább diktálják az ütemet és nem követik - pláne nem 5 éves lemaradással. (azért ez lol valljukbe)
''még mindig nevetséges méretű a biztonsági rések száma''
télleg, mondj má egyet. úgy hirtelen. -
moonman
titán
vírusirtót nem cserélheted le, mivel nincs benne.
családi videó marhára nem a playertől függ, hanem az alápakolt codec-től.
a legtöbb felhasználónak fingja sincs, mi az a defrag és mire való. (ezért jó, hogy vistában már automatikusan ütemezve van)
a microsoft photo editor-t is telepíteni kell, merthogy véletlenül az sincs benne. (Office része ugyebár)
még mindig el vagy tévedve, szomszéd pistike még mindig nem a célközönség. a célközönség az amerikai és a nyugat-európai családok, valamint a cégek. ezeknél pedig igenis fennál a nemtudja vagy nem is érdekli állapot. -
REDeath
őstag
ha már a böngészőkre terelődött a téma
: Operát használok én is, csak az a baj hogy pár odlalt ne mhoz be rendesen ami idegesítő... Viszont minden másban nagyon jó. És szerintem ha továbbfejlesztenék az IRC-t meg az e-mail-t rajta, pl. mIRC szintre, meg levelezést is mert elég kevés funkció van benne, akkor rövid idő alatt sokkal ismertebb lenne. (A levelek olvasására netezés közben meg így is tökéletes. Nekem legalábbis nagyon bejön hogy mikor netezek és e-mailt kapok, akor egyből jelzi, katt. és már el is olvastam. csakhát olvasáson kívűl rengeteg hasznos dolgot hiányolok belőle.)
-
Foglalt név
addikt
A közös engine azért mókás dolog, mert miután valami leölte az explorer-t ugye kb. az egész rendszer mozgásképtelen lett
Én még eljátszok feladatkezelőből, de nem hagynám így itt a családnak. Kezdődik ott, hogy talán el sem tudnak indítani semmit, magától ugy semmi nem megy, mert nem töltődik be az explorer indításkor. Szóval ez a fene nagy integrálás sem biztos, hogy előny. Ha nem lenne opera a gépemen, amit lehet orrba-szájba szídni, attól még mindig köröket ver a ''bugrókára'', de az explorer csodára is, ide sem írnék...
Moonman-nek abban különben igaza van, hogy biztonságosabb lehet az ie. Hiszen az ms a poziciója miatt nyugodtan megteheti, hogy 5 éves lemaradással követi a technikai fejlődést, ha valamit pedig így sem képes megoldani, akkor simán ignorálja. Mondjuk emellett azért még mindig nevetséges méretű a biztonsági rések száma. Emellett minden elismerésem, mert valóban szép teljesítmény egy ilyen komplexitású rendszert megírni, de azért lássuk be, hogy emberek írják, akik bizony hibáznak, tehát nem kell ennyire beleélni magunkat -
Biaggio
őstag
moonman: nem hiszem, hogy egy cég teljes tevékenységéről messzemenő következtetéseket kéne levonni az alapján, hogy mi az alapértelmezett böngésző
fter: a fogyasztók tudatossága mindenhol tettenérhető, nem csak az oprendszerek és alkotóelemeik területén. Vacak a vírusirtó? Cseréljük le. Egyik családi videót sem tudja megnézni a WMP-vel? Keressünk más alkalmazást. Nem jó a beépített defrag? Minden számtech újság CD-jén van 5 másik.
Mutass nekem olyan felmérést, ami azt bizonyítja, hogy a felhasználók nem választanak, csak ülnek a gép előtt, mint a kukák... Ma már szomszéd Pistike is simán telepít új képnézegetőt, és azt se tudja, mi az a Microsoft Photo Editor -
engusz
veterán
Azok közé a felhasználók közé tartozom, akik szeretik, ha a rendszer alapból képes bármilyen feladatot ellátni. Mindenféle telepítés és töltögetés nélkül. Komolyan mondom, még annak is örülnék, ha készülne olyan XP/Vista verzió a későbbiekben, aminek része az Office (szett áron
). Ennek ellenére vannak olyan külső alkalmazások, melyekhez ragaszkodom, hiába van hozzá hasonló az XP-ben vagy a Vista-ban. Ez csak azért van így, mert a külön beszerzett program valamivel többet/jobbat kínál.
-
moonman
titán
az a véleményem, hogy sokkal több hiba van benne (akár még felfedezetlenül), mint az IE-ben. egyszerűen IE régebbi, kiforrottabb. az már más kérdés, hogy melyik hogyan követi a szabványokat (néha még a szabványok sem követik egymást), de hogy biztonság tekintetében előrébb jár - pláne a 7-es - azt biztosra veszem.
-
FTeR
addikt
aham, és az úgy jó lenne? szivassuk a jobbat, mert gyengék vagyunk beérni.
ez enyhén szólva is kettős mérce. ha úgy itélik meg, h a beágyazott appok nem tesznek jót a versenynek, akkor tiltsák ki. de nem csak 1 os-ből, hanem az összesből.
adnak a szarnak egy pofont, mert ha addig szivatják a wint, míg más elterjed, akkor kezdhetik szivatni az új üdvöskét is, mer ugyanott vannak...
az a legszebb, h azt hiszitik, ez vmi fajta egyenlő igazságosság nevében van. csak meg kell nézni, h ki indították ezeket a balhékat (real network, symi) és könnyen rá lehet jönni, h csak a már korábban megszerzett piaci hatalmaukat akarják megtartani, mert a termékük önmagában nem képes rá (gyk úgy szarok ahogy vannak).
felhasználók érdekeiről beszéltek, pedig köe nincs hozzá. Biaggio is bedob egy olyan véleményt, amit arra alapoz, h szerinte már tudatosabbak a felasználók. az nem zavarja (nem is tudja), h az összes létező felmérés a témában pont az ellenkezőjét bizonyítja és a saját kis látokörét (barátok/család) ő maga befolyásolja.
dabadab szerint pont a rendszergazdák érdeke lenne, pedig pont az ellenkezője igaz. az IE az egyetlen böngésző, ami távolról, központilag vezérelhető (ha épp azt akarja le is tilthatja). sem a ff sem az opera nem képes erre. és ez elmondható a legtöbb ilyen alkalmazásra. -
moonman
titán
az eu egy szót sem szólt (eddig) az ie-ről.
egyébként ott a welcome center, ahova az MS bepakolta legnépszerűbb szolgáltatásainak elérhetőségét - Live Search, Live Messenger, Windows Maketplace, OneCare, stb. (mocskos árukapcsolás fúj)
namost az a poén, hogy ezt bármelyik oem vagy cég testreszabhatja magának, így a Vista első indulásakor egy olyan ablakot kap a kedves rabláncaiból szabadulni kívánó átlagfelhasználó, amiben nyugodtan ott lehet a firefox, realplayer és egyéb jóságok linkje is. -
-
-
Biaggio
őstag
Én viszont azt tapasztalom, hogy az ''átlagfelhasználók'' is egyre tudatosabban választanak, nem okoz nekik nagy gondot pl. egy médialejátszó telepítése. Sok vállalatot is láttam, akik ''testreszabták'' a Windows 2000-et és pl. Firefox-ot telepít alapértelmezett böngészőnek. Nem tudom, honnan veszed ezeket az arányszámokat, én úgy látom, nagyobb igény lenne egy vagy több ''fapados'' verzióra is (ami olcsóbb, de esetleg kevesebb ''csicsa'' van benne). Talán többen is vásárolnák meg a géppel együtt...
-
REDeath
őstag
de amiért alapban benne van az nem zárja ki más szoftver telepítését...
(másfelől viszont sok esély van rá hogy mégis lesz ilyen, meert ugye minden Vista egy lemezen lesz, ergó nem kerül semibe egy ''csupasz'' választási lehetőség.)
marketing szempontból megint más a helyzet
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
''az ie teljes kiherélése egyelőre meglehetősen elég bajos, mivel pölö a help és pár dolog az ő engine-jére épül.''
Nem, az IE lecserelese azert problemas, mert a MS meg mindig nem volt hajlando vegrehajtani az EU-s utasitasokat es meg mindig nem tette kozze a megfelelo interface-ek leirasat. Ha ezek meglennenek, akkor nemi munkaval meg lehetne oldani, hogy pl a Firefox mindenben (a helpek megjeleniteseben) kivaltsa az IE-t.
Csak azt nem ertem, hogy miert van az, hogy amikor ez a tema felmerul, te meg Moonman eljatszatok ugyanazt a komediat.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Te meg azt felejted el (az ehhez hasonlo topikokban rendszeresen - Cavinton?), hogy ezek a ''csupaszitasok'' nem a vegfelhasznalok, hanem a rendszerepitok szempontjabol fontosak, egeszen pontosan azert, hogy a vegen a t. felhasznalo komplett rendszert kapjon, de olyat, amiben esetleg egyesek komponensek nem a MS-tol szarmaznak (Uram, irgalmazz, micsoda eretnekseg!).
-
moonman
titán
csak Te is azt felejted el, amit az eu leginkább figyelmen kívül hagy, hogy a userek 95%-a (igen, kb ennyi) szarik minderre. nekik igenis egy fullos rendszer kell, nem akarnak tákolni.
nem a prohardver fórumozóközönsége, de még csak nem is kelet-európa a célpiac. sokan hozzák fel érvként a választható komponensek létjogosultságát, de ezek még mindig csak maximum 5%-ot tesznek ki. ez a helyzet. -
Biaggio
őstag
Átgondoltam. Talán azért totál hülyének sem kéne nézni ... Nem azt mondtam, hogy hajrá, Linuxot mindenkinek
X-COM-nak abszolút igazat adok, hogy pl. az IE-t nem lehet kiszedni, vagy olyan alkotóelemeket, melyre más dolgok építkeznek. Nem ráncigálnám ki egy épület alól sem a talapzatot.
Csupán arra gondoltam, hogy legyen az képnézegető, paint vagy intéző, választható lehessen. Tudom, hogy nem csak home usereknek készül a Vista, de simán lehetne 3 féle verzió: vállalatok, multimédiás és ''light'' csomag. Ezek ár/szolgáltatás arányában lennének összeállítva, tehát ha többet akarok, többet fizetek, ha kevesebbet, akkor kevesebbet. Én erre céloztam. -
REDeath
őstag
Látom te még addig se jutottál hogy átgondold hogy nem csak home usereknek készült a Vista. sok cég, (és sok géphez nem értő felhasználó is) nem akar baszakodni, hanem ugymond instant oprendszert akar. és ez így jól is van. ennyi erővel kivehetnék belőle a képnézegetőt, a paintet, sőt az intézőt is mert van total commander... Sőt szerintem az ingyenes Linuxot árulnák windows címen... azok alapján ahogy te gondolkozol.
tényleg enyire nem vágod? (ja és sok progi webes felületen műkszik, pl. active-x vezérlősök...) -
X-COM
nagyúr
az ie teljes kiherélése egyelőre meglehetősen elég bajos, mivel pölö a help és pár dolog az ő engine-jére épül.
Ráadásul olyan zavaró tényezők is vannak felhasználói szemszögből, hogy több program épít arra, hogy adott komponensek benne vannak.
Én már azon meglepődtem, hogy a Vista-t ennyire szegmentálják, ráadásul vannak N és KN verziók is, szal így is van elég windows változat.
Spec. a telepítés, vagy válaszfájl során történő komponenskiválaszás lehetne elfogadható. -
Biaggio
őstag
Nézd, nem vagyok egy programozó, de tényleg nem értem.
Naiv ON
Hirtelen a manapság népszerű portálmotorok jutottak eszembe: ott is általában az alapmotor megvan, egyszerű feltenni, és ha bármit szeretnél pluszba (chatbox, visszaszámlálás, naptár, stb.). Hasonlóan képzelnék el egy jó oprendszert is, természetesen fizetve az alkotóelemekért.
Naiv OFF -
FTeR
addikt
mégis mitől lenne olcsóbb?? az IE ingyenes, mert az ms másból finanszírozza a fejlesztését. a fiefox is ezért ingyenes (gyak abból élnek, h a google fizet minden egyes böngészőből indított keresésért).
(és mégis honnan szereznéd be azt a változatot amit kiírsz? de ha még be is szerzed, mitől lenne jobb, mint a mostani helyzet???) -
Biaggio
őstag
Nem hiszem, hogy ennyire be lennének betonozva ezek a dolgok, ha mégis, az elég nagy baj... az alap magra pedig rá lehetne építeni ezeket, én nem látok ebben nagy pluszköltségeket. Tudom, csak egy naív felhasználó vagyok, de nem látom át, miért ne működhetnének ezek a dolgok külön egy operációs rendszertől.
-
moonman
titán
egyébként ha már megint szóba jött az erőfölény, a Google a földhöz csapkodhatja a seggét és hajlongva megköszönheti, hogy a Microsoft hivatalos oldalára kitette a search provider-ét, ami az IE7-ből rögtön nyitható. szóval az, hogy mit preferál enyhe csúsztatás.
a pdf meg egy kutyakomédia, buzi adobe kivetette office-ból, holott a pdf licenc nemtom hanyas pontja kimondja, hogy szabadon felhasználható, ráadásul az összes konkurens office-termékben benne van. most annyit értek el, hogy az összes felhasználó office-telepítés utáni első dolga a plugin letöltése és telepítése lesz. gratulálok a kibaszott seggfejeknek. -
FTeR
addikt
eddig mégis mi akadájozott meg benne, h ne azt használd, ami alapból benne van?
ha kihagynák belőle az IE-t, akkor mégis mi halállal mennél fel a netre letölteni a firefoxot???
osx annál jobb, minnél több beépített cucc van benne (rendszeresen lemásolnak elterjedt 3rd party megoldásokat). a végén a winből mindent kitiltanak. ezek aztán az egyenlő esélyek.
birom amikor nem a gyengébbet erősítik, hanem az erősebbet gyengítik le. ez aztán jó a felhasználóknak...
nem hiszem, h a google rászorul az EB segítségre. -
Biaggio
őstag
Én spec örülnék, ha többféle Vista lenne, ki lehetne hagyni belőle rengeteg dolgot, amit ma már ingyenes és jó programokkal kiválóan lehet pótolni.
WMP, IE, beépített tűzfal vagy ad-aware kereső, ezek mind helyettesíthetőek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Házimozi haladó szinten
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest