Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem meg kell az ilyen tutorial, mert legalább szélesebb tömeghez eljut az alma.
És szerinted ennek ez a módja? Nem hinném. Ez ebben a felhozatalban, semmilyen szempontból nem állja meg a helyét. Én több mint 10 éve ismerem, használom az Apple termékeket, és napi szinten használom. Még anno Tiger-el kezdtem. Annak idején megszületett egy döntés. Váltani akarok. Elmentem az akkori üzletbe, és megvásároltam. Pedig abban az időben, nem lehetett kapni mindenhol. Ez a helyes módja. Nem pedig a különböző alternatív megoldások. -
karoli9
csendes tag
1. 4 hackintosh után bizton állítom, hogy nincs csekkolás, olyan simán használtam kamu sorozatszámmal, valamint hitelessel, mint a szél.
2. Van egy kiskapu, bár polgári jogban annyira nem vagyok otthon, inkább tűnik szürkezónának. EU-ban más a szabályozás szoftverek terén, mint USA-ban.
-
karoli9
csendes tag
válasz
Kalacskepu #15 üzenetére
Ez nem igaz, simán felmegy egymás mellé, ugyanarra a tárolóra, két külön partícióra. Semmit nem kell lekötni, csak figyelni kell a sorrendekre.
-
karoli9
csendes tag
1. Ha jól választasz hardvert 99,9%-os lesz a megfelelés. Az a 0,1% a hackintosh időnkénti nyűgje, de tényleg csak ennyi. Ahhoz, hogy legálisan hozzájuss OS X/macOS-hez, rendelkezned kell(ene) Apple Store hozzáféréssel.
2. Fel lehet tenni kényelmesen, kicsi játék ugyan van az EFI partíción, de nagyon könnyű kivitelezni. Jelszó: Clover bootloader. -
hege8888
aktív tag
Szerintem meg kell az ilyen tutorial, mert legalább szélesebb tömeghez eljut az alma.
Amúgy bennem az vetődött fel, hogy az Apple-nak mért nem éri meg egy Live boot cd-t kitenni az oldalára?
Valószínűleg többen ráharapnának az ízére.Respect a cikkért, elsőnek tökéletes. Szeméyl szerint kicsi azt hiányoltam, hogy egy-egy képhez egy mondat
van, de az nem mindig magyarázza meg, hogy mit miér is csinál az user. -
törölt tag
válasz
arnyekxxx #34 üzenetére
Attól még hogy létezik a maga a topic, nem jelenti azt hogy ez a tevékenység ne tartozzon a warez, és illegális tevékenységek közé. Attól hogy nagy elánnal előadod magad, még nem lesz igazad ebben a témában.
SaGaIn
Amúgy szerintem tanulás/oktatás szempontból használható ideig óráig.
Nyilván az Apple-nek is érdeke hogy minél többen megismerjék és megtanulják használni a rendszerüket.
Nos ez egy jó pofa érv, amit meg lehet mosolyogni. Ettől független, nem ez a módja annak, hogy megismerkedj az Apple termékekkel. Vannak bemutató termek, vannak külön erre workshopok, azzal a céllal hogy bemutassák, és a kezdő lépéseket megadják azoknak, akik váltani szeretnének. -
Robert07
aktív tag
En mar probaltam VMware Workstationon, de a GPU hianya miatt laggoltak az animaciok. Lehet, hogy nekifutok majd megegyszer ESXi-n, es akkor adok neki egy GPU-t is.
Koszi a leirast!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#19482368 #27 üzenetére
2004 óta él ez a topik: Mac OSX PC-re, szerintem ne akarj moderátorabb lenni a moderátoroknál.
-
Tutu7030
veterán
Makkosnál a lokalizáció mennyire megoldott? Hu billentyűzet, esetleg a teljes gui?
-
-
SaGaIn
senior tag
válasz
#19482368 #27 üzenetére
Amúgy szerintem tanulás/oktatás szempontból használható ideig óráig. Nyilván az Apple-nek is érdeke hogy minél többen megismerjék és megtanulják használni a rendszerüket.
Meg amúgy is leírni sokkal több mindent lehet mint megcsinálni. Ha nem lehetne az össze krimi írót be lehetne perelni. -
arnyekxxx
veterán
van egy cikkbelihez hasonló gépem (xeon 4mag 2,8GHz 8GB ram) egy ilyenen a w10-hez képest mennyivel komfortosabb a cikkbeli OSX? Érdemes feltenni komolyan is mert felvillámul töle a gép vagy max játéknak jó ezzel szórakozni?
-
-
Bastard-s
tag
Amugy a cikk jol megszopkodta a mobilnetem
-
Bastard-s
tag
válasz
MineFox54 #20 üzenetére
High sierra Kikell csomagolni, aztan win32diskimager-rel kiirni a raw file-t. Kesz is a bootolhato pendrive!
-
MineFox54
őstag
"Ha a Store-t akarod használni, akkor csekkolja a rendszer a hardvered is és nem enged fel, ha nem 100%-ban ugyanaz a hardver van a gépne, mint egy Apple termékben... szóval esélytelen."
Ez a gyakorlatban nem igazán teljesül, simán működni szokott. Arra kell figyelni, hogy en0-n legyen az Ethernet adapter, itt szokott elbukni a dolog.2. És? Ez max. Németországban számíthat.
-
total90
veterán
Most így utána olvasva/kérdezve... 2 dolog, ami fontos szerintem.
Ha a Store-t akarod használni, akkor csekkolja a rendszer a hardvered is és nem enged fel, ha nem 100%-ban ugyanaz a hardver van a gépne, mint egy Apple termékben... szóval esélytelen.
A másik, ami a fontosabb, hogy ez így egy az egyben illegális.
-
MineFox54
őstag
válasz
Kalacskepu #15 üzenetére
Érdekes. Nekem tényleg soha nem volt bajom vele. Mondjuk nekem 7 van mellette, és Legacy. Du. kipróbálom a módszeredet.
Bastard-S: belinkelnéd, legalább privátban? Köszi
-
Bastard-s
tag
Most szoptam vegig vagy 2 hetet. Egy szaros bios(uefi) beallitas miatt nem haladtam elore. Kiprobaltam minden lehetoseget,leirast,programot. Inteles gepekre van sierra/high sierra telepito,amit windows alol kilehet irni mindenfele hokuszpok nelkul es belevan rakva az elore telepitett clover is!
-
weiss
addikt
Jézus, mi ez a sok házmester itt...
-
törölt tag
Hát hm... fantasztikus hogy mennyi időt, energiát fektettél abba hogy mindezt megvalósítsd, és le is dokumentáld. Csupán egy gond van vele, hogy gyakorlatilag warez tartalmat osztottál meg.
Az Mac OS X operációs rendszerek csak és kizárólag Apple számítógépek esetén használhatóak ingyenesen. Minden más esetben jogsértést követsz el. -
-
.LnB
titán
válasz
FіkuszKukіsz #11 üzenetére
Ünneprontó vagy...
535 oldal b+
Szóval azt mondod, hogy jó ha mindenki nekiáll megtanulni az egészet? Alapműveltség része?
-
FіkuszKukіsz
őstag
OK, hogy tök menő PC-re MacOS-t hegeszteni, de azért a licenc előírásokkal is tisztában kellene lenni.
SOFTWARE LICENSE AGREEMENT FOR macOS High SierraVagy legalább a cikk elején meglehetne említeni. A probléma ott kezdődik, hogy letöltöd a High Sierrát.
-
total90
veterán
Köszi az írást és a belefektetett munkát. Lenne pár kérdésem
- A macOS teljes értékű lesz? Tehát minden úgy fut rajta mint egy Mac gépen? Teszem azt Photoshop vagy más 3rd party program is megy rendesen? macOS-t tudsz direkt az Apple-től letölteni, miért a Google Drive-os verzió?
- Windows 10 mellé is fel lehet rakni? Telepítéskor muszáj kiszedni a Win 10-es meghajtót?
-
daneg86
csendes tag
Köszi!
Túrok is egy HDD-t és ki fogom próbálni -
Zicokuka
senior tag
Remek első cikk
Azért mióta nem annyira zárt világ az alma egyszerűbb.Mindig érdekelt az OSX mert annyira sok a hype róla
Vajon W10 mellé is fel lehet pakolni ? Vagy kinyírja a boot loadert ?
-
kriszpontaz
veterán
Köszi szépen a leírást, hasznos cikk!
-
.LnB
titán
Nem semmi leírás. Köszi a munkád. Kedvet kaptam a kipróbálására, de csak virtuális PC-ként.
-
törölt tag
Nagyon köszönöm a leírást
-
Silεncε
őstag
Nagyon régóta szeretném kipróbálni a macOS-t, valószínűleg tenni fogok vele egy próbát (vboxban). Nagyon jó cikk
-
Raysen623
addikt
Egy Isten vagy amiért ezt a remek cikket megírtad és beleraktad a munkát! Rengeteg külföldi oldalon nézegettem már ezt a témát, de nem adott ennyire átfogó képet róla. Ha lesz Ryzen-es gépem fel fogom rakni rá.
-
Intel VT kikapcsolása... az érdekes, az OSX elhal tőle? :S
Amúgy jó lett -
kecsawi
senior tag
Köszönöm, sok munkád lehetett vele, lehet ryzennel meg fogom próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer.
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest