- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
karoli9
csendes tag
válasz
nagy.adam198 #173 üzenetére
Ezzel viszont már nincs élményem
Illetve nem teljesen igaz, annak idején egy Fujitsu Amilo 1703-on virtualizálva ment a Leopard, iDeneb viszont natívan a gépen futott. Igaz, hogy bizonyos alkalmazásoknál kernelpánikot dobott. Nem vanilla macOS-ek, mint pl. iAtkos, tartalmazhat olyan kódot, ami alkalmassá teszi az AMD-n való futtatásra. Macerás.
Érdemes inkább akkor már használtan venni egy HP Elite 8200/8300 SFF/CMT/MT-t vagy EliteBook/ProBook laptopot és hekkelés nélkül használni vanilla macOS-szel.
-
karoli9
csendes tag
válasz
nagy.adam198 #171 üzenetére
Sajnos ezt úgy, ahogy van, el kell felejtened. Inteles géppel van esélyed, ezzel az AMD-vel konkrétan semmi.
-
karoli9
csendes tag
válasz
eladogeppc #117 üzenetére
Húha, ha ezt meg kell kérdezned, akkor érdemes előtte az oldalon található remek alapozó cikkeket elolvasni.
Amúgy maga az EFI mappa az EFI partícióra megy. Olvass minél többet a témában, ne szívj pl. olyanokkal, hogy a Windows készítette 100 MB-os EFI partíció miatt nem tudod telepíteni a macOS-t, mert annak biza 200 kell
-
karoli9
csendes tag
válasz
eladogeppc #114 üzenetére
-
karoli9
csendes tag
válasz
FіkuszKukіsz #71 üzenetére
Izgalmas téma, szó se róla
Jó öreg Psystar...amúgy van magyar vonal "hivatalos" hackintoshra, csodálkozom, hogy üzemel az Apple üzletpolitikája mellett.
Ha sokat szív hackintoshsal, el tudom képzelni, hogy előbb-utóbb az eredeti felé fordul a felhasználó. Másrészt szerintem kevesebben hackintoshoznak, mint ahányan linux disztróznak. Nekem az iPhone felé az Android adta meg a lökést, bár előbbit nehéz emulálni mással
-
karoli9
csendes tag
válasz
#19482368 #68 üzenetére
A vélemény szép dolog, csak a törvény szerint nem lopás
Olyan ez, mint a gravitáció a Földön makroszkópos méretben. Küzdhetsz ellene, de...
"...fel lehet hívni akár a Magyar support-ot. És igazolni fognak" - Igen, Tóth kettő József ügyfélszolgálati munkatárs - aki mellékállásban az MTA Jogtudományi szekciójának alelnöke - fog eligazítani a fenti polgári jogi kérdésben. Ja, nem.
Ugyanez a Microsoft support is, ha OEM szoftver kérdésében fordulsz hozzájuk. Juj, nem szabad, meg tilos, csak éppen az EU-s jog ezt máshogy szabályozza és mint tudjuk erősebb kutya fedez
"Na ná hogy igazam van," - Watch out, we have a badass here!
-
karoli9
csendes tag
válasz
#19482368 #64 üzenetére
Troll ON:
Nem lopás.
Troll OFF.
Komolyra fordítva a szót, a Büntető Törvénykönyv szerint nem bűncselekmény. Ellenben szerződésszegés, melyet a Polgári Törvénykönyv szabályoz.
Egyébként abban teljesen igazad van, hogy érdemes megvenni, ha az ember tiszta lelkiismeretet akar. Én speciel fizetek a szolgáltatásaikért.
-
karoli9
csendes tag
válasz
FіkuszKukіsz #51 üzenetére
Jepp, erre gondoltam, Snow Leopard még megvásárolható (6 990 Ft talán) és utána upgradelhető. Nem tudom, hogy annak idején a SL EULA-ban szerepelt-e a kitétel, hogy licensz csupán.
Az EULA elfogadása (gondolom) szerződésnek minősül, ha azt megszeged, a Polgári Törvénykönyv erre vonatkozó szakaszai az irányadók. Szándékos szerződésszegés esetén a jogosult teljes kárát meg kell téríteni. Ebben az esetben vajon mi lehet az, esetleg a szoftverrel együtt járó hardverelem utáni haszon elmaradása (másrészt a szoftver és a szolgáltatás úgy "ingyenes", hogy az előállítás költségeit beépítik a hardver árába)?
Csak kérdezem, mert nem a polgári jog a területem
-
karoli9
csendes tag
1. 4 hackintosh után bizton állítom, hogy nincs csekkolás, olyan simán használtam kamu sorozatszámmal, valamint hitelessel, mint a szél.
2. Van egy kiskapu, bár polgári jogban annyira nem vagyok otthon, inkább tűnik szürkezónának. EU-ban más a szabályozás szoftverek terén, mint USA-ban.
-
karoli9
csendes tag
válasz
Kalacskepu #15 üzenetére
Ez nem igaz, simán felmegy egymás mellé, ugyanarra a tárolóra, két külön partícióra. Semmit nem kell lekötni, csak figyelni kell a sorrendekre.
-
karoli9
csendes tag
1. Ha jól választasz hardvert 99,9%-os lesz a megfelelés. Az a 0,1% a hackintosh időnkénti nyűgje, de tényleg csak ennyi. Ahhoz, hogy legálisan hozzájuss OS X/macOS-hez, rendelkezned kell(ene) Apple Store hozzáféréssel.
2. Fel lehet tenni kényelmesen, kicsi játék ugyan van az EFI partíción, de nagyon könnyű kivitelezni. Jelszó: Clover bootloader.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer.
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Horgász topik
- Rap, Hip-hop 90'
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest