Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Raspberry Pi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem értem, hogy a switch miként megoldás arra, hogy a funkciók közt választani kell. Teszem azt egy konzolt mihez csatlakoztat az ember:
- a tévéhez => játékos funkciók lesznek, DTS nem, MC-LPCM csak a tévén szólhat (DTS hangsávú filmekkel meg van lőve)
- a erősítőhöz, soundbarhoz => hang okés lesz, játékos funkciók nem lesznekAz ilyenek miatt van ezzel probléma.
Egy erősítőbe épített 2.1-es switch pedig kb. akkor lesz teljes értékű alternatívája egy tévés HUB-nak, ha:
- Nem lesznek CEC és handshake problémák, amit az eddigiek alapján kizártnak tartok, köszi HDMI Forum és HDCP.
- A VRR és ALLM támogatott lesz, ami kérdéses, mert ezek opcionális funkciók.
- A tévék egy képmóddal lefedik a különböző anyagok megjelenítését, és nem kell a menüben nyúlkálni a képmódok váltásához.Utóbbihoz olyan ALLM implementációt képzelek, amely teszem azt 59 Hz-ig inaktív, így pl. a fix 24p filmekhez bekapcsolható az interpoláció, ami OLED-nél szerintem hasznos. 60 Hz-től pedig aktív az ALLM, és ugyanabban a képmódban, azonos színbeállítások mellett mehet az alacsony késleltetésű móka 120 Hz-ig VRR-rel, de képjavítók nélkül. Nem tudom, mennyire lehet ez általános. Az LG CX ilyesmi módon működik ha jól vettem ki, ami elég jól hangzik.
De a DTS miatt akkor is szarjanak sünt, mert ha - és ez egy elég nagy ha - a fentiek mind teljesülnek, akkor is kell hozzájuk egy új erősítő. Az én rendszeremben ez mindössze 5-600 ezer forintos tétel ha a leendő X4600H-t veszem, és nem a kinézett X6600H-t.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A QLED 4K és 8K modellek mindegyike kap HDMI 2.1 szolgáltatásokat, ellentétben a korábbi hírekkel.
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest