Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
Gyönyörű a szemnek az a két analóg VU meter. Esetleg olyan cuccot nem lehet venni, amin csak az van és másra nem is jó, csak eye candy...?
-
MZperX75
addikt
Ja ja ez így van ahogy mondod,!!!!!én is utána számoltam. 2x9-2x10W az kb 20körül van ezt jól mondod 25w tényleg sok,a kapcsolóüzemü tápot jelen esetben felejtsdük el!
(14,5V-os régi erölködöm ,névéeges teljesítményére írták a max 25W)nem 12V benéztem
!thx!
(15éve nem foglakoztam hangtechnikával, kopik a tudás...) -
MZperX75
addikt
12V-os tápon 8ohm-ra majdnem max 25W jön ki többet nem tud!25!!!
40V-50V-ág(táp) kellene ahhoz ,hogy 100-150W-ot le is tudjon adni...lásd autó végfok!
De persze létezik hozzá olyan táp ami 12V-bol többet csinál,úgy már lehetséges!
de ez analóg technika,ettől még létezhet jobb hatásfokú erősítő...de kétlem 5.25helyre..
(régebben mikor tanultam,Az erősítők milivoltból feszültségre erősítettek,mégpedig tápfeszmértékére!maximum,a tápfesz határozza meg az erősítés mértékét,tehát a táp lényeg ezen a fronton)1990!
Most mi van gőzőm nincs. -
törölt tag
ilyenkor pislogok mint borjú az új kapura. Iszonyatosan nem vágom ezt a hangtechnikát. Gyakorlatilag nem értem , hogy ez mire jó. Virág nyelven elmondaná valaki, hogy ezt mibe vagy hogyan dugom be? Ettől jobb lesz az X-FI Fatal1ty hangkarim illetve szebben fog szólni?
-
Telefunen
őstag
válasz
hypno skate #38 üzenetére
Nekem tetszik a megoldás (különösen a kártyahelyre szerelhető). A retro erősítőkről nekem nincsenek olyan szép emlékeim (a 1015-ről, ill. a Vidi 6363-ról legalábbis semmiképpen sem, az Orion SE260-at csak futólag hallhattam, az nem volt rossz), én továbbra sem ítélkeznék, amíg nem hallottam ezeket. Szvsz. örömteli, hogy a "klasszikus" sztereó ezáltal talán többekhez juthat el, mert azt látom, hogy elérhető árú sztereó híjján -vagy mert sokan idegenkednek a használt cuccoktól- azok is gagyi egybeötpontegyet birtokolnak, akik valójában csak zenét szeretnének hallgatni.
Off: DC3010-em volt, szerintem borzalmasan szólt (persze akkor tetszett).
@(#40) csib41: Egy autós erősítő lényegesen egyszerűbb szerkezet. Nem mellesleg 16W sok esetben bőségesen elég (lsd. csöves erősítőcsodák kimenő teljesítménye)
-
csib41
aktív tag
16w két 5.25 helyre? lol... haverom most vett egy 2x150es erősítőt a motorjába, mert ő zenélni akar és nem volt nagyobb egy dvd olvasónál...
-
pakesz
aktív tag
masnak is az ebay technics verstarker jutott eszebe?
olyan 10e -t mar van jo kis antik -
hypno skate
senior tag
válasz
Telefunen #30 üzenetére
Nem az erősítő összegányolt, hanem az, ahogyan be lehet építeni.
Arra meg nyugodtam mérget vehetsz, hogy egy alapvetően zenehallgatásra megépített sztereo erősítő sokkal, de sokkal jobban szól, mint az ilyen számítógépbe szánt öszvérek.
Pedig a kis Orion nem egy csúcs. Hogy mást ne mondjak, csak DIN bemenetek vannak rajta. Sőt a hangszórókimenetek is.
De 2x20W színuszos teljesítmény leadásakor még ez is tud 0,1%-os harmonikus és ugyanennyi intermodulációs torzítást.A Videoton hangfalaim meg 60/90W terhelést bírnak és a gyári membránszélek jóféle gumiből vannak, amik a mai napig nem törnek, porladnak.
Amikor lecserélhettem volna őket egy pár emberi áru Heybrook HB1-re, akkor pont másra kellett a lé, most meg már nem központi kérdés. -
REDeath
őstag
Lehet nem pont ide kéne, de látom összegyűltek a hozzáértők:
Van olyan fejhallgató erősítő ami a hangkártya digitális kimenetét fogadja és ő állít elő belőle analóg jelet, mert egy integrált hangkártya nem biztos hogy a legjobb..
Tervezek venni ősszel egy Sony MDR XB-700 fülest (szeretem a nagy basszust) és érdekelne hogy szebben szólna-e egy rendes DAC-al ami azért nem kerül egy vagyonba.abból indultam ki, hogy mp3 lejátszók közt is nagy különbség van hangzásban, akkor egy rendes fejhallgató erősítővel is jobban kell szólnia egy jó fülesnek mint alaplapi kártyával
Ha esetleg valaki tud konkrét terméket azt is megköszönném. (nem ilyen 60 ezerbe kerülö cuccokra gondolok)
-
Akybron
aktív tag
Az analóg D osztályú erősítők kb. úgy működnek, hogy a bejövő jelet egy fűrész vagy háromszög jellel komparálják, így állítva elő PWM jelet. Ez vezérli a teljesítmény fokozatot, megszűrik egy kicsit, majd mehet a hangszórója. Gyakorlatilag egy állítható feszültségű kapcsolóüzemű tápegység, amit egy hangszóró terhel, és a beállító poti helyett a hangjel van.
A PWM jelet digitális jelfolyamból is elő lehet állítani, így elmaradhat a klasszikus DA konverter. Ilyenkor már digitális a D osztályú erősítő . -
tn90
csendes tag
Hát, nemtudom, volt már nekem egy kis mini erősítőm, e**y-ről vásárolt (kínai) STA-540A végfokkal szerelt változat. Ha a hangját kellene jellemeznem: azért az árért (4500 Ft újonnan
) naggyon jó kis erősítő. Igaz a Pioneer A-223-asom mellett labdába sem rúghat, de pc-hez, háttérzenéhez (jó tudott hangosan is szólni, elvileg 2x22W-ot tudott 0.1% THD-val) sokkal jobb volt mint a pc-hangfalak erősítője.
Szóval ezek sem lehetnek olyan rosszak... -
tn90
csendes tag
Hát, nemhinném hogy zajos lenne, mert ha raknak bele megfelelő méretű kondit, meg szívótekercset, akkor utána négyszögjelről is mehetne az egész. Ha megnézel egy komoly hálózati erősítőt láthatod hogy ott van benne a trafó után a szűrőkondik, és mégis tudnak az erősítők 90-95dB-es jel-zaj viszonyt már lassan 40 éve...
ha valami nagy hülyeséget írtam le akkor légyszi ne kezdjetek el egyből oltani, biztos van olyan dolog amihez meg én értek jobban, mégsem húzom le a hozzá kevésbé értőket
-
Devid_81
félisten
Ez hiányzott mind banánnak a majom.
Lehet szépen szól kis hangerőn, de sokat nem ér.
Szuper hangminőséget ne kapcsoló üzemű tápról akarjunk. -
Telefunen
őstag
válasz
hypno skate #22 üzenetére
Egészen biztosan nagyobbat, de azért nem vennék rá mérget hogy jobb is (bár azt még konkrétan nem hallottam).
Egyébként pedig miért lenne összegányolt? Most hogy szinte mindenkinél a számítógép az elsődleges forrás, ez egy elég ésszerű megoldásnak tűnik. Közeltéri hallgatózáshoz, vmi. kissebb faja dobozzal ideális lehet. Talán még jól is szól, elvégre a T-ampot sem tartják rossznak.
@(#22) hypno skate: Ilyen klassz Nad lemezjátszó és erölködő mellé egy Vidi DC?
-
hypno skate
senior tag
Ha BRG MK-21-es sorscsapást leszámítom, akkor nálam
Unitra Mercury rádióerősítőt egy Orion SM-250 deck, Taya DP 510 lemezjátszó Ortophon hangszedővel, majd NAD 3225PE erősítő és NAD 5120 csőkarral követett. A hangfalaim pedig 8ohmos Videoton DC 4001 A típusúak. Eredeti állapotban, és a membránszélek még mindíg nem törnek, porladnak. Ellenben jól szólnak. Ha panelban rendesen kihajtanám, meglincselnének.
-
MZperX75
addikt
válasz
hypno skate #25 üzenetére
még ilyennel keztem egy rádióerősítővel
Hát nézőpont kérdése 94-ben végeztem, mint 601sz.elektrónika műszerész technikus.
HS500 boleró,HS511,HS288-as hanládákkal!
PioneerCT506-deck+AiwaF220 deck+Technics SBX-626 3fejes Deck+Pioneer ortofon hangszedős lemezjátszó+Sony cd volt a gyüjteményben!+rengeteg erőlködő,elég korán szocializálodtam ezen a fronton,+épített erősítő+épített hangládák keresztváltokkal,régen volt,most már nem foglalkozom ilyenekkel....
így 36évesen! tulajdonkép ,pont aktuális lenne megint egy jó sima mezei szereó erölködő,valami egyszerő(jamo) 100/150-es ládákkal!
5.1is jópofa dolog! De majd körül nézek sok lóvét nem költenék rá ! -
banhammer
veterán
válasz
hypno skate #25 üzenetére
Régi Orion TV ér?
Mert akkor én is láttam... -
dabadab
titán
És a kettő közül melyik lenne a digitális erősítő?
Merthogy mind a B, mind a D osztályú erősítők analógok (mert hát analóg jelet erősítenek) és különösebb akadályát sem látom annak, hogy az ember összehasonlítsa őket.
Egyébként a szóban forgó Toshiba chipet nem ismerem, de a hasonló kategóriában lévő T-ampokat nagyon korrekt darabok, főleg ha az ember az árukat és a hatásfokukat is hozzászámolja.
-
MZperX75
addikt
válasz
hypno skate #22 üzenetére
sokkal nagyobbat! (volt olyanom is)
-
MZperX75
addikt
Emléxem régen,talán 80-évek vége 91 néhányban,mindig emelgettem az erősítőket ,mikor kiválasztottam a deriklest ,amit megveszek.(persze azért elolvastam ,hogy a gyártó mit ír!)azután 93-ban építettem az első Quad 405 végfokot hiperszil táppal (FET-es végfok)
2x150W terhelve szinuszosan 4ohm-ra! (ez műszerrel kimérve tudta,az pedig nem kevés úgy egyébként,házibulit már meg lehetett róla küldeni)na mindegy visszatérve,ha "Neheéz akkor van benne táp" Ha legalább 10Kg-ot nyom, akkor már 100W-ot képes is leadni!
persze ezt csak viccből mondom,de valaholigaz volt!
Toroid tekercselésü táp ,hiperszil vagy vasmagos,mindegyiknek meg volt az előnye és hátránya,persze azután kisebbb erősítőknél terjedtt el a kapcsolóüzemü tápocska,mint a PC-knél!
Ma már valószínü sokat fejlődött,didit technika,de egy jó csöves végfok! MMM az baba.
Ezekről igazságot megvalva nem tudok nyilatkozni,bár szerintem használható dolog,ha nem kell túl nagy teljesítmény,de mai világban sok-ok aktív hanládákat,hangredszereket lehet már beszerezni,"szerintem"ennél jóval jobb hatásfokkal,és nem utolsó sorban nem kell +fűtenije a gépet.
Ezek mellet nem tudom még hol lehetne ezt használni,valahogy az egybe (Music-center)jut az eszembe...... -
törölt tag
Gondolom nem véletlen, hogy a sajtóhírben egy szó sincs a fejhallgató-kimenet képességeiről. Nyilván nem tud semmit.
-
Telefunen
őstag
Szerintem klassz, és két kisebb/érzékenyebb falat elég jól meghajthat a gép mellett. A PC táp nem olyan vészes, elvégre a hasonló D osztályúakhoz mellékelt kapcsolóüzemű tápok sem jobbak.
-
válasz
hypno skate #12 üzenetére
Bele kell húzni a házba a banándugót egy lyukas hátlapi takarólemezen át, és belülről csatlakoztatni. Nem mobil, de nem zavaró. Mellesleg a táp is így megy be.
Meg jók ezek asztalon is önállóan, ezért is kár a funkciótlan USB-ért!
-
Daywalker
addikt
válasz
hypno skate #12 üzenetére
De, oda kell betenni. Hátul kell csatlakoztatni a kábeleket és kihúzod a házból ott, ahol van hely. Előre kilógatva a hangfalkábelt baromi rondán nézne ki.
banhammer: erősítő. Fogsz két passzív hangfalat, rácsatlakoztatod és szólnak (feltéve, hogy valamit a bemenetére is kötsz
)
-
hypno skate
senior tag
Azt mondja meg valaki, hogy a hangdobozokat hogyan is kell ezekhez csatlakoztatni?
Merthogy elölről beteszem őket és előlről látszanak a kezelőszervek addig rendben van, de hátrafelé van még vagy 20 cm ház, meg egy tápegység, vagy processzor bazi nagy hűtővel.Vagy nem is az 5,25"-os helyre kell tenni őket, csak a méretük akkora?
Ezen szerintem még dolgozhattak volna. -
banhammer
veterán
Ezek konkrétan mire is használhatók?
-
Nagy kár a teljesen felesleges USB aljzatokért; ronda a készüléken és nincs értelme.
-
_Orbi_
aktív tag
Addig amíg nem értesz hozzá, inkább ne szólalj meg.
Mióta hasonlítunk össze egy low-end analóg és egy digitális erősítőt? Ez kb trabant-ferrári móka... nem lehet őket egy lapon említeni, semmilyen körülmények között sem.De a marketing megy itt is szépen, sikeresen megtalálták a "szakemberek", hogy mekkora teljesítményt tudnak leadni az a szerencsétlen IC-k. Csak azt nem említik, hogy ezt 10% torzítással teszik, ami kb szokol rádió feeling.
Amúgy tetszik, elfogadnám, kis hangerőn bokalehugyozósan szépen szólhat. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Szép kis termékek...
"Egy darab 5,25"-ös, egy darab 3,5"-ös és egy darab PCI slotba illeszthető erősítőt mutat be a főként hűtéseiről ismert vállalat."
Kettő db 5,25" a cikkben már jól van. -
Eddie141
senior tag
A kicsi nekem nagyon bejövős. Pont ilyesmit keresek jelenleg, bár nekem elegendő lenne, ha csak fülhallgatót erősítene
Az árára kíváncsi lettem volna.
-
Lacika112
aktív tag
na 1 újjab használhatatlan termék
honnan is kap tápot ? olyan zajos lehet hogy rettenet
http://www.hestore.hu/prod_10029003.htmlitt az alternatíva 2000be húú kell 1 poti is na jó legyen 2300ft és még izmosabb is
-
CoDWaW07
őstag
Dúrva az az SDAS-1000
-
Mustaros
aktív tag
Nice!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy darab 5,25"-ös, egy darab 3,5"-ös és egy darab PCI slotba illeszthető erősítőt mutat be a főként hűtéseiről ismert vállalat.
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest