Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
iSonic
addikt
Gigabyte lapot választanám...
-
törölt tag
válasz legenda007 #67 üzenetére
Amikor a proci alacsony áramfelvételű állapotban van, a lap VRM vezérlője a VRM fázisainak egy részét le tudja kapcsolni.
-
legenda007
aktív tag
Ez mit jelent pontosan?
"Active Phase Switching" -
04ahgy
nagyúr
Külön hozzászólásba tenném, mert ez már /ON topik, ráadásul építő jellegű javaslat is lenne.
Új procik megjelenésekor, mikor a fogyasztásos teszteket végzitek, célszerű lenne mindkét oldalról a korábbi alaplapos tesztben legkisebb fogyastásúnak bizonyult lappal, vagy ahhoz legjobban hasonlítóval tesztelni. Csak a fogyasztást. Minden mást felőlem USB rezsó, lámpa, csellentyű, über tuning chipsetfeszemelt, VGA feszemelt, nagyfogyasztású lapban is végezhetitek.
Int. VGA (ha épp van) letiltva, és valami gagyi külső használatával, pl.: X1050, vagy 6200. Így az fix fogyasztás, és nem szól bele az sem a tesztbe. Mindamellett kellően kis teljesítményfelvételű ahhoz, hogy a CPU-k közti különbségek százalékosan kellő mértékű különbségeket érjenek el.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Senki nem mondta, hogy a PH! lop, csal, hazudik... Szerintem ezt túlreagálod. Itt csak arról van szó, hogy az AMD vs. Intel fogyasztásos tesztben már akkor is sokan külföldi teszteket linkeltek, és kéréseket fogalmaztak meg, állítva, hogy az akkori eredmény nem feltétlenül a valódi adatokat tükrözi.
Lám, most ti magatok kimértétek, leírtátok azt, ami akkor elhangzott. Olyan nagy fáradság lenne egy két mondatos *UPDATE* címkével beszúrt szöveget a végére odatenni, linkelve ezt a tesztet, és leírni, hogy a fogyasztási viszonyok bizony változhattak, ennek meg annak a figyelembe vételével? Máskor is szoktatok ilyet csinálni.
A fenyegetést pedig inkább erősen noszogatott kérésnek nevezném. Fenyegetés, ha Rátok nézve lenne negatív kimenetele. Azonban csak csalódást írtam, ami az Olvasóban lejátszódó dolog, annak pedig a PH!-ra nézve legfeljebb erősen közvetett hatása lehet. De ha még ezek után is fenyegetésnek érzed, akkor elnézést.
Az a 30+ watt pedig még 125W-os TDP-t alapul véve is bizony a processzor abszolút maximum fogyasztásának 25%-a az AMD esetén. Negyede. VGA teszteknél 1-2%-ra szoktátok azt mondani, hogy mérési hibahatáron belül. No de nekem oly mindegy. Mégegyszer csak bocsánatot kérni tudok.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
aleister
veterán
Ezzel a teszttel nincs komoly gond, mindössze a tesztalanyok száma. Egy 5 mbo-s minta szerintem még belefért volna.
Ne értsétek félre, nem elégtelenkedni akarok, mert tudom, hogy mennyi munka van vele. Hanem sokkal jobban megnő a használhatósági szintje, ha majdnem az egész szóba jöhető termékpaletta le van fedve. A "milyen autót vegyünk?" tesztben sem mennék sokra egy Mazda, Opel, Bömbi trióval.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
félisten
Én nem vonom kétségbe a PH szavahihetőségét, de annak én is örülnék, ha a jövőben nem az ASUS lapjával tesztelnétek, mármit, ha lehetséges.
A másik oldalról viszont, az inteles tesztlapot is meg kellene vizsgálni ugyanilyan szempontból, és abból a mezőnyből választani mindkét oldalon, amibe a vásárló leginkább belefut.
Ez csak egy ötlet.
Köszi![ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
HÁZIGAZDA
először is, biztosan nem tudunk lépést tartani több tízezer, százezer userrel, úgy értem, törvényszerű, hogy csillió dologra az olvasók jönnek rá hamarabb, mint mi.
"Azt a 30+ lehetséges wattot kivonva igencsak megzilálódik a korábban igen egyértelműen foglalt PH! álláspont és rangsor is. Ha ez nem történik meg, biztosan sokan, és jómagam is nagyot csalódunk a PH! objektív hozzáállásában."
másodszor, a kérésnek álcázott fenyegetéstől leginkább csak a bicska nyílik ki a zsebünkben. némileg fárasztó, hogy folyamatosan az objektivitásunkat bombázzák az arra fogékonyak. ha 9 évnyi ph! fennállás után te, itt és most ezen teszt alapján akarod eldönteni, hogy a ph! elfogult, lop, csal és hazudik, lelked rajta.
ha olyan rettentő mód csalni akarnánk bármivel, nem lenne például fórum. ott ugyanis (visszakanyaroda a hsz elejére) úgy is minden kiderül.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
audi100td
nagyúr
Én most vettem egy Biostar TA790GX A3+ -t, szerintem elég jó deszka, bár csak 2 napja van meg, így még sok tapasztalatom nincs vele, mindenestre eddig nem ütköztem problémába. Előtte 790GX-es Sapphire lapom volt, szerintem nagyon korrekt cucc. Gigabyte meg szvsz nem akkora eresztés, mint amennyire hypeolják, AMD-nél jelenleg a 3 nagy gyártó közül talán az MSI lapjai közül érdemes válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
MaSzKa
senior tag
nekem is a gigabyte a szimpi kinézetre
de ahogy én átolvastam elvette a kedvemetezek az alaplapok tele vannak bosszantó hibákkal
szeretnék visszatérni AMD-re de úgy vettem le egyenlőre még várni érdemes, mert ezek a lapok nem ütik meg az általam elvárt színvonalat
régen nekem ABIT KN9-Ultra volt és nem vettem észre ilyen apró bosszantó hibákat
kiváncsi lennék pl Biostar vagy DFI értelmesebb alaplapokkal mi a helyzet
-
vottokar
senior tag
Most néztem, hogy a két kedvenc webboltomból eltűnt a listáról a Gigabyte MA790XT-UD4P. Viszont az i.onnál látom a 790GX-es GIGABYTE GA-MA790GPT-UD3H-t
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
aleister
veterán
Őszintén? Én GB fan vagyok. Se az Abit, se az Asus nem tudta közelről sem azt nyújtani, mint az exdeszkám. Ettől függetlenül a tesztet nézve nem ájultam el. Több sebesség eredménnyel sem vagyok elégedett, ehhez még hozzájön a HT feszemelés hiánya és a léptékek nagysága (a másik 2 lapon kisebb lépésenkénti emeléssel finomabb tuningra van lehetőség).
Az MSI kb egy árban van vele, de kapott iVGA-t, amivel ráadásul megy normálisan a hybrid CF. Igaz kis szutyok 3300-as, de az is valami.
Szóval a teszt alapján én is csak "ajánlott" minősítést adnék neki.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
04ahgy
nagyúr
"a Gigabyte MA790XT-UD4P a 790X chipsettel majdhogynem tökéletes lett..."
Akkor miért a szerény, ajánlott jelző?Látom közben, ti is megszenvedtetek a VIA hanggal.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Cikkben, táblázat, USB 2.0/1.1 a Gigabyte lapjánál: 6 port a hátlapon, 2 az alaplapon (kettőhöz kivezetés). Ez elég nagy elírás, mert én akárhogy számolom, nyolcat találok a képeken is, és a saját alaplapomon is hátra kivezetve, és két dugaszt (azaz 2*2 = 4) portot az alaplapon. Összesen 12 USB! Viszont az eSATA dupla kivezetést ne keverjétek az USB-vel, mert a Giga csak eSATA hátlapot (ráadásul tápcsatlakozó kivezetésest!) ad, USB-t viszont NEM.
"A Gigabyte és az MSI a már jól "bevált" Realtek chipeket választotta..." Ezt biztos csak én érzem az idézőjelek miatt kissé szarkasztikusnak / szkeptikusnak, de én inkább örülök neki. Nincs a Realtek cuccaival semmi probléma, és korrekt a support, van normális drivertámogatás régebbi és a legújabb Win rendszerekhez, és Open Source-hoz is. Manapság ez minimum orrhossz előny. Aki használt már Linuxot Atherossal, az mondhatja: Az Atheros chipjeitől ments meg Uram minket!
A hálózati vezérlő terén pedig sajnos van kavarás. Korábban a Gigabyte csak a 8111D-t tüntette fel, mellékesen a saját lapomon is ez van, míg jelenleg az oldaluk 8111C/DL-t ír. Gondolom azt teszik rá, amiből épp kapnak szállítmányt. [link]
Ez a fogyasztásos dolog nem meglepő. Végre kinyílt a PH! szerkesztőség szeme is. Viszont most, hogy ezt így leírtátok, minimum egy update kellene a PHenom II teszteknél a fogyasztáshoz. Azt a 30+ lehetséges wattot kivonva igencsak megzilálódik a korábban igen egyértelműen foglalt PH! álláspont és rangsor is. Ha ez nem történik meg, biztosan sokan, és jómagam is nagyot csalódunk a PH! objektív hozzáállásában.
A következő észrevétel, hogy két-három hónapja használok ilyen lapot, jó hogy végre teszt is készült... Így már tudom, jó választás volt megvennem.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Valóban. Erre a táblázatra nem is emlékeztem. Ezek szerint a 790FX chipsetes mbo-kból kell majd szemezgetnem.
Mondjuk most meglepődtem, mert az eddigi Giga lapom (MA 790X DS4) meg voltam győződve, hogy bírja a 2x16-ot. Eléggé megtévesztő ez így.Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Pont az általad említett tesztben van a táblázat amiben le van írva hogy melyik chipset mire képes. [link]
Mondjuk ebben a tesztben nem csak pusztán a PCI-E sávszél volt a különbség hanem maga a chipset és ezért értelemszerűen az egész alaplap is eltért.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
aleister
veterán
Ez a "...PCIe x16-os foglalat várja a videokártyákat, de CrossFire módban ezek csak 8 sávon továbbítják az adatokat (a chipset limitációja)." dolog az egész 790-es chipsetre érvényes? Mert őszintén megvallva, így nem alkalmasra a CF-re semelyik sem. Volt a PH egy teszt, ami pont a PCIe x8 vs x16-ot vesézte ki, és elég szép különbségek születtek.
Én most adtam el a konfigom, és szeptember vége felé tervezem az új vételét. Milyen deszát vegyek, ha a CF-et, mint lehetőséget nyitva szeretném hagyni a jövőben (tehát 2db PCIe x16 kéne).
-
N-vidi-A
őstag
Gigabyte most is hozta a formáját, jó teszt lett!
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
geza12
aktív tag
A Gigabyte lapok nagyon ott vannak, manapság.
Mármint az AMD-s fronton, mert az inteleseket nem ismerem. -
TomBoy1986
veterán
Nagyon jól tud szolgálni az az integrált VGA, amikor hirtelen eladja az ember a VGA-t, mert jó áron elmegy és nincsen tartalék. Nekem is nagyon hiányzik a gépből, mert egy 790GX kategóriás int. VGA-val még Oblivionozni is simán lehet élvezhető minőségben.
Ja igen: az én lapom is 40K volt anno (és most is), s igazából nem is értem, hogy miért nem elvárás ez. Ugyanúgy mint a hangkártya (normális) és a LAN is elvárás - nálam már - ez is az.
Elv: Igenis ha már ennyit kiadok (~35-40K), akkor komplett gépet kapjak és ne kelljen lemondani arról a "luxusról", amit a 10K-s alaplapok is tudnak...
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Crytek
nagyúr
A Giga lapnál a zöld IDE foglalat mellett az a 3 kék baszás lenne a SATA mert 6 satát ir de csak 2-öt látok a képen az a 3 baszás meg nemtom mi??
Next PC Upgrade: 2022
-
marcias
őstag
válasz Tibicsucsu #38 üzenetére
Ha ez lesz az ASUS-nál a tendencia, akkor tuti inkább veszek GB lapot... azért +20-30W a teljes gép fogyasztásához... amikor egy egész alaplapnak lenne szabad max. annyit fogyasztania... hahó ASUSTek.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Eddig nekem sem számított de már engem is érdekel és nagyon tetszik a Gigabyte hőcsöves Ultra Durable hűtése. Az igényes alaplaphoz szerintem ez is hozzátartozik a tudatos (forma)tervezés, ha nem megy a praktikusság és a könnyű szerelhetőség rovására. Egyébként is akinek meg plexi oldallapos háza van annak is számít. Másrészt álalában a szebben kinéző chipset hűtések jobb hatásfokúak is. Tehát nem jön rosszul az a hőcső nagymértű borda, persze van pár kivétel.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Tibicsucsu #38 üzenetére
Túl jól működik az EPU.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Tibicsucsu
aktív tag
Van vmi tipp arra, hogy az ASUS miért fogyaszt ennyivel többet? Megnézném szívesen, hogy az M4A79XTD EVO mit produkálna egy ugyanilyen tesztben.
-
-
Gyuri27
félisten
Kövezzetek meg az msi tetszik
Amd - Radeon - Ryzen
-
addikt
Jó teszt, sokmindenre választ kaptam köszi!
amúgy manapság egyre több felé terjed a 48KHz lehet a hangkarikat érdemesebb lenne 48/16-ban is (vagy csak úgy) tesztelni... meg lehet rosszul tudom, de a 44.1-et nem konvertálják általában a hangeszközök 48-ról?
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
- = Zk = -
félisten
Mind a mai napig áldom az eszét annak a kedves fórumtársamnak, aki több mint 1 éve Giga deszkára beszélte rá, akkor még tudatlan fejemet...
Biztos vagyok benne, ha netán tán (de nagyvalószínűséggel nem egyhamar!) cserélem az AM2+ -os rendszeremet, maradok a Gigabyte-nál. (és AMD vonalon)
Köszönöm a tesztet." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
aram01
nagyúr
A giga frankó
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
DeadMeat
nagyúr
Nem értem én ezt az alaplap jól nézzen ki dolgot... legyen könnyen szerelhető,jól hűtött és megfelelő teljesítményű (tuning,ect)Aztán itt kb vége is.Láttam eddig a mostanit vagy 3x a dobozon kívül.Ízlések és pofonyok ugyebár
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
kts88
aktív tag
-
kts88
aktív tag
Azért ha 2x16 kell amd fronton akkor ott a 790fx ráadásul ha kell tud 16+2x8 illetve 4x8-as felállást is .
Azért megnézném, hogy valójában hány fázis található ezeken a laponkon, mert egyedül az msi nem csinált parasztvakítást, ott rendes 4+1-nek tűnik. Nem hiszem, hogy az asus és giga lapon is több lenne, mert a csúcslapokon is csak 4+1 van.
pl.: asus m3a79-t deluxe
asus m4a79/t deluxe
gigabyte 790fxt-ud5p -
törölt tag
válasz bakosgabor57 #20 üzenetére
Igazából csak dekoráció.
TomLion: A 2x8 PCIE sáv a kategóriában nem hátrány, mert ugyanabban a kategóriában van, mint az Intel P45 és az is 2x8 PCIE sávos, igaz, van X48-DS5 olcsón, de ez nem a megszokott, "csúcslap bagóért".
És igen, a Gigabyte megint bizonyított, hogy a legjobb lapjaik az övék, szerintem. Nekem mindössze egy EP43-DS3L van, de jó, mert egyszerű és modern.
-
Oliverda
félisten
válasz VaniliásRönk #22 üzenetére
Ezt nem nehéz kiszámolni. Annyi biztos hogy jóval kevesebben nyavalyogtak volna azon hogy "desokat zabál a Phenom II".
-
TomLion
tag
Jól átgondolt, tetszetős írás! Lehetne akár több lapbemutató is a PH!-n..
A tápcsatik és az IDE foglalat elhelyezésének kisebb házakban van csak jelentősége.
A 2x8 PCI X kiosztás CF-ben olyan hátránya a chipsetnek, amit azért hagytak benne, hogy a következő generációban (880) legyen csak támogatva a 2x16 sáv.
Komoly több magos Evergreen kártyák esetében nem jöhetnek számításba az ilyen chipsettekkel szerelt lapok, kb fél éves termékekről van szó...
Kérdés, hogy az időhiány, vagy a piacpolitika diktálja ezeket a lépéseket?A 2 fázis a memóriáknál, főleg egy UD3-as lapnál, elég sokat nyom a latban... , nem csoda, hogy 6 fázis FET-jeit jobban kell hűteni..., azonos hőmérséklet nagyobb bordával.
GX chipsetes tuningos alaplap azoknak jöhet jól, akik gyakran cserélnek VGA-t..
[ Szerkesztve ]
''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ne reménykedj, akkor mivel lehetne lehúzni a procikat? Vajh milyen eredmények születtek volna eddig, ha nem pakol rá az AMD-s rendszerek fogyasztására az ANUS 20-30W-ot?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
TomLion
tag
"Hozzá kell tennünk, hogy az AM2+-os processzorok nem kompatibilisak az AM3-as lapokkal, ami szerintünk igen nagy baklövés az AMD részéről, szerencsére ezek a központi egységek (Phenom 920-940) gyorsan kifutottak. Már csak az a kérdés, hogy akkor egyáltalán minek jelentek meg?"
Mert nem készültek még el a DDR3-as vezérlővel, amikor végre valahára sikerült kiadniuk a PII-ket, ami már nagyon sürgős volt..
Gigabyte MA790XT-UD4P letisztult, olcsó és jó. KB ennyit kell tudnia egy alaplapnak
[ Szerkesztve ]
''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''
-
bakosgabor57
őstag
Kifejtené valaki, milyen célt szolgálnak azok a kétségtelenül tetszetős lemezek a bordákon?
Talán a rosszabb szellőzést?Vagy az ott a reklám helye?Netán ha leveszem, darabjaira hullik?[ Szerkesztve ]
-
Vico87
tag
Szintén egy elírást jeleznék. A második oldalon az összefoglaló táblázatban az van, hogy háromcsatornás DDR3 memória, holott, ha jól tudom, az AMD procikban csak kétcsatornás van.
Amúgy én is kicsit feleslegesnek tartom az integrált video + 2 hosszú slot elképzelést. Aki ilyen árú alaplapot vesz, az már videokártyát is vesz bele.
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
A Gigabyte azért még mindig szárnyal.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Tomate
veterán
Egy kis elírás:
"Ismerkedjünk meg az Asus M4A78T-E-vel, a Gigabyte MA790FX-UD4P-vel"
Jó lesz az XT-nek is.
Amúgy jó kis deszka a giga. Tudom mert ilyenem van.
-
AMD_ok
őstag
Azért a tuningot megnéztem volna, melyik lapban mit bír a proci...
-
vottokar
senior tag
Mivel elég öregecske a konfigom, jó ideje gondolkodom egy új rendszeren. Mivel AMD-s rendszerben elmélkedem (ár-érték arány miatt) ezek a lapok is megfordultak a képzeletbeli géplistámon. A Gigabyte nekem is igen tetszik, és az integrált videokártya hiányát meg fel kell tudnom "dolgozni". A 790GX valszeg kevés lenne a Starcraft2 teljes fényű futtatásához. Még szerintem győzködöm magam egy darabig...
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
X@b3e
addikt
Ebbe a kategóriába integrált VGA
Látom másnak is feltünt már..
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Vistaboy
veterán
Nem véletlenül tetszik majdnem mindenkinek a Gigabyte. Nekem is bejönnek az alaplapjaik, nem csak minőségileg, de kinézetileg is "dögösek", igazi futurisztikus érzés költözik az emberbe, ha meglátja őket.
Ezért vettem én is EX58-UD5-öt. Cool.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
LackoMester
addikt
köszi a tesztet
legjobb ár/teljesitmény/felszereltség akkor GigabyteVistaboy-nekem 1 X48TDQ6 és P43D3SL deszkáim vannak-elégedett vagyok velük...igaz az X48-as az egy fura fajzat-de csak meg kellett ismerni(OCZ memókat nemszereti)-,de sokat bir a kicsike
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
laci666
senior tag
Szerintem van értelme a integrált VGA-knak.
Nekem is Gigam van és 850MHz-en szaladgál az integrált cuc.
És 1680*1050 ben vígan elszaladgál a wow némi kompromisszummal( nem vészes)
De fogyasztásba jelentős a különbség így 100W-ott zabál a rendszerem játék alatt, 4850-el meg 180-220W is fogyaszt
Persze Hard gamekhez már kevés,de nekem pont ideális.ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
ZCoyote
őstag
Ilyen MSI lapot néztem ki és a tesztkonfigban látom hogy CSX ramokat használtatok.
Ezek szerint akkor rendesen megy a lapban bár én az 1333-asat veszem meg.Király, ja és a teszt is pont jókor jött
Romani ite domum.
-
veterán
Remek kis lapok ezek.
A Gigabyte a legszebb,ha számít ez valamitduree54
-
Oliverda
félisten
Amúgy nálam GD70-nel teljesen jól üzemel az M-Flash. Már legalább 10x alkalommal flasheltem vele. Lehet hogy valami modell specifikus problémába futottatok.
-
caprine
senior tag
Az értékelés tetszett, nekem is az a véleményem, hogy 30 ropis deszkáknál az integrált VGA-nak nincs sok jelentősége. Arra jó esetleg, ha valaki sokat cserélgeti a VGA kártyákat akkor az átmeneti időszakban is tudja használni amíg a régit már eladta de az új még nem jött meg. A Gigabyte az alsó szegmensben (10-15eft) elég sok microATX-es lapot gyárt AMD-hez integrált VGA-val, én is összeraktam néhányat az ismerősöknek, meglepően jól mennek.
Nekem elég furcsák ezek a barna NYÁK lapok, nagyon elszoktam tőlük, pedig régen csak ilyen volt.
Az ASUS-on a chip hütőbordája eszméletlenül pofás, színre is meg formára is.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
TomBoy1986
veterán
Az MSI-nél az okozhatta a problémát az alacsony FSB-ben, ha a RAM feszültségét alacsonyan tartottátok, avagy túlzottan visszaosztottátok azt. Ugyanez a jelenség volt nálam is a DKA790GX Platinumnál. Ott ha rossz volt a beállítás, akkor 258MHz volt a maximum, ha pedig nem osztogattam vissza és megemeltem a DDR feszültséget, akkor fel tudtam menni stabilan 280MHz fölé is.
A másik pedig a CPU-VDD-t kiemelhettétek volna, mert annak a használatával teljesen vissza tudja venni a CPU a feszültséget CnQ használata mellett is, amennyiben ezzel a CPU-VDD-vel emeltük azt. Ez szintén a DKA790GX óta így van és nagyon baráti funkció.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
total90
veterán
Az ASUS megy az MSI kula színű lapjai... Egyébként a Giga tetszetős
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Oliverda
félisten
"Lemértük a fogyasztást, és mint látható, beigazolódott egyes fórumozók sejtése, miszerint az Asus alaplapjai többet fogyasztanak a kelleténél."
Na igen. Az M4A79T Deluxe is legalább ennyit zabál ha nem többet.
Remélem hogy legközelebb AMD procik (fogyasztásának) tesztelésénél már az MA790XT-UD4P lapot fogjátok használni. 30 watt ide vagy oda azért szerintem nem mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Gigabyte lap jól néz ki
Vennék belőle, nem dob meg vele valaki?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2x8 GB DDR5 Laptop memória (RAM)
- 32GB Kingston FURY DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - Alza garancia
- ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING WIFI
- 32 GB DDR5 4800 MHz SODIMM RAM Kingston Client Premier felbontott, de használva nem volt.
- ASUS ROG STRIX B450-F Gaming II alaplap + processzor + ram kipróbálási garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest