Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
puco350
csendes tag
Szia,
igen, igen, a megfejtes a kepernyo felbontasa, 1280x1024, mivel annyira kepes a sulinetes kepernyom.
De jo marketinges szoveg, hogy minden high detaillel megy...Varom mar az olcso ryzent, hogy tovabb gyorsulhassak! Mivel kepernyot nem fogok valtani, mert ettol nem romlik a szemem napi 16 oraban sem.
[ Szerkesztve ]
-
e00dgy
aktív tag
Akad némi fogalom zavar az írásodban. 8 éves gépeden highest felbontás?
Mekkora az a Highest felbontás? Mert biztos vagyok benne, hogy nem 1920*1080, általában highest details amire gondolsz, de teljesen lényegtelen.
1., Mehet valami High-on 1280*1024 -ben , ez inkább a 8 éves gép esete.
2., Mehet valami 1920*1080 -on ( FULL HD) low-medium detail-el.Innen egyszerű a kör, Ryzennel 4k.
Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
puco350
csendes tag
En evek ota vartam a ryzent, de egyenlore nincs miert lecserelnem, ha a mai jatekok highest felbontasban is mennek nalam a regi 8 eves GA-MA69G-S3H deszkamon 8gb ddr2 rammal!
Es nem hazudok. -
Egzee
őstag
Ezek az Asus notik... Most akkor ROG vagy Strix? Döntsék már el...
-
nyunyu
félisten
Én még 2006-ban az Emkében láttam először, amikor valami új pénztárrendszert pilotoztak (nem túl nagy sikerrel), azóta már nem annyira szokatlan látvány, mert több gyorsétteremláncban is bevezették, de láttam már újságárusnál, patikában is.
Használni mondjuk nem használtam őket, mivel mi más, kevésbé szögletes vasakat forgalmaztunk.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
e00dgy
aktív tag
Nem csak a Hambikirály, idehaza is nagyon sok helyen találkozhatsz ezekkel az IBM-ekkel. Személy szerint szervizelem is őket, de szerintem nem ez ihlette az EIZO-t.
Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
nyunyu
félisten
Eizo állítható állványát az IBM SurePOS 500 ipari PCi ihlették, amit pl. a hambikirály használ pénztárgépnek?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
mickemoto
őstag
válasz Malibutomi #127 üzenetére
Én csak azt mondom hogy mire az átlag felhasználókhoz megérkezik az r3, r5 addigra szerintem kiegyenlítõdnek az ár-teljesítmény mutatók.
Árat csökkentbaz intel, esetleg kiad új cpu-kat vagy akármi.De majd fél év múlva visszatérhetünk rá. -
Malibutomi
nagyúr
válasz mickemoto #126 üzenetére
Mitol komolytalan a valasz? Megkerdezted mikor jonnek a kissebbek, tudhato az AMD altal megadott ido, es ar, ezeket kozoltem veled.
A teljesitmeny meg eleg jol tudhato a 8 magosokebol, illetve abbol hogy joparan csinaltak teszteket ugy hogy letiltottak a 8 magos magjainak felet, igy 4/8 procikent futott.
Mondjuk ugy eleg eselyes hogy ugyanazon az architekturan a 4/8 magos proci minimalis elteressel ugyanazt fogja tudni mint a 8/16-bol letiltott 4/8-as.Ez nem komolytalansag, hanem az ismert tenyek kozlese, es azok alapjan logikus kovetkeztetes.
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
válasz Malibutomi #110 üzenetére
Komoly volt a kérdésem viszont a válaszod elég komolytalan amikor egy még meg sem jelent r5 és r3 processzorokkal példálózol hogy milyen jó vételek lesznek.Szerintem ráér akkor ha majd megjelentek és kaphatók is.
-
Egzee
őstag
de nagy üzlet 27e ért az uv400 ssd... 28-29 ért furyt kapni, az legalább mlc...
-
dchard
veterán
Ne is mondd, az első gépemben volt VIA chipset egy 233MHz-es cyrix procival, EDO rammal.
A viszonyunkat jól körülírja, hogy annyiszor kellett újratelepítenem a win98-at, hogy azóta is fejből tudom a 25 tagú sorozatszámot...
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Goldberg03
tag
50ezer egy billentyűzetért, itt van ám lehúzás!
-
carl18
addikt
Én a 6/12 Ryzenre leszek kíváncsi! Hírek szerint 229 dollár lesz a kisebb a nagyobb meg 259!
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
_Atesz
addikt
Régi szép idők. Kékhalálos, lassú VIA chipsetes lapok és azok még jobbak voltak, mint a Sis chipset.
Win98, amit ajánlott volt újrarakni 1-2 havonta.
Töredezettség mentesítés, amikor is a kocka megette a többit, mi meg egyfajta hipnotizált állapotba kerültünk, mire végzett.
A maiak nem is tudják miből maradtak ki.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Hat az R7 ugye igazabol nem a sima i7 parja, hanem a 6/12-8/16 szalasoke, kb azokkal is van pariban. Jatekok alatt azok a nagy intelek is alulmaradnak a 7700k-val szemben mivel a jatekok meg ritkan hasznalnak 4-8 szalnal tobbet.
En ebbol azt szurom le hogy a 4/8-6/12 R5 jatekokban/mindennapi hasznalatban nem lesz elmaradva az R7-tol. Szoval R5-i7, R3-i5 elvileg. Legalabbis magszam alapjan. Az egyszalas teljesitmeny meg ugye tudjuk hogy kb Haswell szint.De egyebkent ez teljesen alkalmazasfuggo. Ugye van ahol az i7 sem gyorsabb az i5-nel, van ahol meg igen.
A Ryzen egy teljesen uj es masik architektura, szoval az szerintem nem varhato hogy linearosan mindenben ugyanugy viszonyuljon egy intel procihoz. Van amiben kozel lesznek egymashoz van amiben nem.Meglatjuk ha kijottek a kissebbek. Addigra remelhetoleg kiforrjak magukat a biosok,szoftverek is.
-
Cs1csó
félisten
válasz Malibutomi #112 üzenetére
Az R3 az I5-el van pariban? Nekem nem ez jött le. De ha igaz akkor természetesen igazad van de ha egy R5-ös egy I5-össel van pariban akkor már az árkülönbség nem annyira jelentős.
Hiszen akkor az R3-as 130-150dollárral van pariban az I5-ös 200-240 dollárjával szemben akkor okés. -
jedis
senior tag
válasz Malibutomi #114 üzenetére
Az AMD annyira teli van lével, hogy kilóra megvette az összes "tesztert" a világon !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
Azért kíváncsi lennék, hány magyar, vagy főleg külföldi tesztet olvastál el/néztél meg/rágtad át magad rajta, mert ha ez a szám 2-nél több lenne, akkor nem beszélnél ilyen világrengető nagy baromságokat.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Malibutomi
nagyúr
I3 arban i5-nek megfelelo proci es az i7-nek megfelelo legalja az karcsu?
I5 arban i7-nek megfelelo es az feletti 6/12 szalas proci?
Masok a fogalmaink a jo arakrol.
Ha az intel adna most Haswell i7-et DDR4 tamogatassal skylake i3-i5 arban szerinted lenne aki az utobbiakat veszi? En biztos nem tennem.
Ezt hozza kb az AMD is. Par szazalek hatrany egy szalon ~2/3 aron az intelhez kepest ugyanolyan feleputesu prociknal.
Lasd i7 7700k 4/8 329$, Ryzen 4/8 199$.
i5 7600k (4/4)239$, Ryzen (4/4) 149$.65-70.000 Ft-ert i7 szintu Ryzen, es 45.000 korul i5 szint szerintem eleg jo lenne (intel forint arakbol szamolva), meg akkor is ha a legujabb intelekhez van mondjuk 10% lemaradasa.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Malibutomi #107 üzenetére
EZ NAGGYON KÁRCSÚ! R5-I5, R3-I3 árakat nézve!!
Az R7-I7 pedig speciel nem mozgat meg anno - 2 éve i5 kb. 68e-ért - is már az ingerküszöbön túl és a szükségleteim végső határán volt. MINDEGY még mindig jobb mintha a versenynek még a látszata sem lenne - azaz nem lenne konkurens termék ami majd lesz mert még nálunk csak az R7-esek érhetőek el.
-
mickemoto
őstag
válasz Malibutomi #107 üzenetére
Jönni mindig jön az amd, de soha meg nem érkezik. Mire ideér már elkésett.
-
kromatika
veterán
Ryzen lapok tetszenek.jól jön hogy nem csak felső kategória van arany áron.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz mickemoto #101 üzenetére
Az R5 (4/8-6/12) jon Q2-ben vagyis kb ket honap, es 175-259$ lesz. Az R3 4/4 az ev masodik feleben 129-149$ aron.
Osszehasonlitaskepp 200-239$ az intel i5 (4/4)ara, es i3(2/4) 120-160$
(#106) GreatL
Teljesen uj architektura, meg bugos alaplapokkal es szoftverekkel is nagyon jo teljesitmeny es ar/teljesitmeny mutatoval.Egy szalon kb Haswell/Broadwell szint, de a legujabb inteleknel sokkal olcsobban. Teljesen jo alternativa mikor i5 arban megkapsz egy elozo i7 teljesitmenyt, foleg ha kikupaljak a biosokat.
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Nem hát. Egy átverés az egész, az AMD teljesítményben valamennyire feljött - de nem egyértelmű hogy egyáltalán egy i7-et utolér - viszont árban még drágább mint az intel cuccai. Cikkírók nyilván nem szólhatták le sehol ilyen-olyan okokból de könnyen egy Bulldózer-szerű helyzet alakulhat ki újra. Majd jönnek itt is a jövőbelátók mint annak idején.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Dr. Akula
félisten
Ez a FlexScan EV2780 monitor jelentősen túlárazott, látszik hogy csak a márkenévből próbálnak megélni. A profi monitoraik millió felett vannak, ezek az "olcsók" meg nem tudnak semmivel többet mint egy akármelyik konkurrens fele-harmadannyiért.
-
fornettisuti
veterán
Magyar layouttal nincs ilyen billentyűzet?
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
mickemoto
őstag
Olcsóbb Rysen processzorok mikor várhatók?
Amik most jöttek azok nem sok vizet zavarnak olyan árkategóriában vannak.
Játékra 60k-s i5 még mindig elég és az ára is tűrhető, szóval még mindig nincs versenyképes amd processzor a megfizethető kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
látrány
újonc
válasz ->Raizen<- #56 üzenetére
uhgyan kérem, szagértők xerint best-buy..azintelnekannyi. kettőt kérek.. vájál nem
:-) ayyMD the smarter choice. Makes you look moar professional. Or an idiot..
-
Kisgépkezelő
senior tag
-
GreatL
őstag
"Kente el az intel processzorok száját" LOL
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Cs1csó
félisten
Nekem fontos - még egy gémer mecha billnél is hogy legyen rajta magyar kiosztás, kevés ilyen van. Numpad nem fontos - egy gémernek legalábbis. A procik nem rosszak de pont az átlagnak az igényeit kielégítő verziók nem jöttek - ryzen 1500 körüliek - ugyanis az intelnek jó a kategorizálása : i3 irodai, multimédia stb. i5 játék , i7 komoly hardvert igénylő munkák. Játékosként - vagy csak simán alap használatra is i3-nál erősebb gépre vágyóként az i5-el versenyző procikra leszek kiváncsi.
Itt a cikkben is voltak említve 3Ghz feletti i5-ösök ezek kb. 60-80 ezer között vannak NA AZ EZEKKEL pariban lévő ryzen procik ha 60 alatt lesznek akkor talán. De nem hiszem sajnos. -
hétalvó
addikt
válasz Krugszvele #69 üzenetére
486dx
se vl bus, edo és külön cache és doom
atx táp[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Fred23
nagyúr
Intel vagy AMD haterek figyelmébe. Látjátok, milyen békésen osztozik egy alaplapon az Intel és az AMD?!
[ Szerkesztve ]
-
hokuszla
senior tag
Kíváncsi vagyok így 10 nappal az Intel körülhugyozásja után, mikor lesz először a ph-n valakinek ilyen nagyszerű alkatrésze.
10600k 16GB 1660s 5TB
-
veterán
Ryzen-hez linkelt webshop nyelvezete egy picit fura.
Összehasonlítva az előző generációs hoz jelentős növekedése az általános számítási teljesítmény, a hatékonyabb energiafogyasztás és ezen kívül egy egész sor új technológiákat.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
addikt
válasz Chriss745 #73 üzenetére
Végre egy szemelyes tapasztalat, köszi.
Alakulnak majd azok a ryzen árak, nyárra normalizálódnak, nem is értem a sok fanyalgó embert.
Egyrészt nem muszáj megvenni, másrészt annyit máris elért az amd, hogy van alternatíva a cserén gondolkodók számára.Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
törölt tag
Cooler Master MasterKeys Pro M White MX - beüzemelve - világítás bekapcsolva - Youtube
Cooler Master MasterKeys Pro M White MX Red - kicsomagolás I. - Youtube
Cooler Master MasterKeys Pro M White MX Red - kicsomagolás II.- Youtube
Szintén az Alza.hu -tól vásároltam, de még akcióban 22960 Ft-ért . Nagyon megérte
-
big-J
őstag
Hogy 120k a zen 1700 amikor itt HA-n mar tobb helyen kapni 105k-ert?
-
vlevi
nagyúr
" Masterkeys Pro M White."
Jééé, egy XT billentyűzet! -
Tin
veterán
majd a következő generáció... a szoftverfejlesztő cégek sem dúskálnak az emberben, hogy most mindenki ráugorjon a ryzen upgrade-re. de néhány éves távlatban majd talán még jobban szétdobják a szálkezelést a programokban (nem fogják). amúgy miért is tennék, amikor fejlődik az egyszálas teljesítmény annyit, hogy mindig gyorsabb legyen, ahol meg kijön a több mag előnye, azok a szerverek... szerintem az amd procik onnan tudnak majd nagyobbat harapni.
-
Chriss745
tag
4.5Ghz-re felrántott 2500k-ról váltottam Ryzen 1700-ra a héten, és nagyon nem bántam meg. Érezhetően jobban megy mint az előző rendszerem, pedig ugyanannyi RAM-mal és ugyanúgy SSD-vel hajtom. Ha valaki hasonló cipőben járna, Asus Prime X370-Pro-val 3.9 GHz-en megy az 1700-as nem X-es stabilan egy Corsair H60-as hűtővel, és Kingston HX432C16PB3K2/16 3200-as RAM-mal megy is 3200-on. Előtte G. Skill F4-3200C16D-16GVK-al próbáltam, ott max 2400-en tudtam járatni a memóriát, sok még a kompatibilitási probléma, de ez az kombó működik és lehet is mindent kapni hozzá Magyarországon.
-
hunluki
senior tag
válasz Krugszvele #68 üzenetére
Én egészen pontosan az ellentéte vagyok, csak laptopbillen tudok kényelmesen dolgozni, nyilván a jobb minőségűn. Asztali gép mellé is ilyen alacsony járású cucc van, sokkal kényelmesebb. Eskü csak pislogok nagyokat amikor látom hogy jönnek vissza a régi klattyogós billentyűzetek és ezekért arcátlan durva árakat kérnek el. Plusz RGB világítanak mert az... jó? Sima backlitet én is szeretem mert sokat dolgozom éjszaka, de ez a színes effektekkel teli cuccot nem igazán értem
-
Krugszvele
senior tag
Komolyan mondom, hogy őszintén irigylem azokat, akik képesek ilyen összenyomott és/vagy laptopbillentyűzete dolgozni. Ez egy olyan képesség, amit lehetséges, hogy el kellene sajátítani.
-
Scholes9
nagyúr
Mit kent el?
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
MaUser
addikt
válasz Malibutomi #64 üzenetére
Egyszalas teljesitmenyrol volt szo, azt Cinebench-el lehet merni,
Hát ha csak cinebench-et futtatsz a gépen, akkor mindenképpen. Ha esetleg mással dolgozol, akkor talán nem ártana azzal nézni. Pl, ha már ws-ről van szó, akkor néhány gyakori programot felsoroltam és ott bizony nem jelenik meg a cinebench-nél mért előny. Le is írtam, hogy miért (hiányzó célfordított lib-ek). Érdemes áttúrni néhány linux benchmark-ot, nagyon szépen látszik hol nem kell nulla optimalizáció és jön a magok előnye (gcc fordítás pl.), hol pedig kéne és amíg nem jön, addig lemaradás van (gyak. összes mat. lib-et használó progi).
Azt most irasba adom neked, hogy ha valamilyen multis jatekot jatszol, ott nagy igen nagy lenne a kulonbseg a 2500K es az 1700 kozott./
Ez nem is kétlem, csak egyrészt ez a több mag előnye, másrészt a 2133-as ram upgrade tized áron elviszi a kb. 20% különbség felét tized árán a platform upgrade-nek (más kérdés, hogy mostani ram árak mellett ennek sem látom értelmét), ahogy fentebb már írtam.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Malibutomi
nagyúr
Egyszalas teljesitmenyrol volt szo, azt Cinebench-el lehet merni, a processzor egyszalas teljesitmenye a HAswells zintjen van, azt meg mindenki tudja kb aki olvasott a Ryzenrol, hogy egyelore nem mindenhol tudja hasznositani a CPU erot szoftveres bugok miatt.
Azt most irasba adom neked, hogy ha valamilyen multis jatekot jatszol, ott nagy igen nagy lenne a kulonbseg a 2500K es az 1700 kozott./
-
MaUser
addikt
válasz Malibutomi #35 üzenetére
Khm, ha nem csak cinebench-et nézel, hanem kicsit tovább lapozgatsz, akkor látod, hogy jelenleg ott tartunk, hogy még az 1700-ra sem érdemes cserélni a 2500k-t, a megfelelő binárisok hiányában (matlab, catia, ansys, amesim, stb. egyelőre még távol áll a cinebench-ben mért sebességtől...).
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
Hát sajnos a vevői igények ritkán számítanak.
A megmozgatással nagyon egyetértek, ha jönnek a négy magos belépő procik, az hatalmas lökést ad a piacnak, végre lesz értelme pl. az openmp bekapcsolásának, (pl. eddig ha egy tipikus két magos (esetleg +ht) noti proci figyelembevételével írtál programot, akkor illett nem bekapcsolni ux megőrzése miatt).
Sanyix: Nem kellett semmit szedni, megnéztem pár tesztet. Pl. gondolom tudod, hogy Mathworks-ék még mindig ott tartanak, hogy tervben sincs hivatalosan ryzen-hez legalább néhány core lib specifikus fordítása. (K7 esetén ugye ez anno nagyon sokat dobott és most is fog szvsz.) Az, hogy pl. cinebench-nél ez megtörtént nagyon jó, csak hát nem ez az egy program a világ...
-
nkmedve
őstag
"2500k-t nem arra kell lecserelni hanem a mostani i5-ok araba erkezo (199$) de i7 szintu (4/8 mag) 1400x-re."
Szerintem annyira nem érdemes egy néhány éves 4 magos procit lecserélni egy ugyancsak 4 magos Ryzenre (vagy Intelre). Szerintem ha már az ember cserél akkor legyen minimum 50% plusz, úgyhogy inkább egy 6 magos Ryzen lenne az ideális a régebbi i5-ök váltására.
Pont ilyen okok miatt nem cséréltem én sem le a a 7 éves (3.6 GHz-re húzott) i5-750-et egy újabb i5-re vagy i7-re, egyszerűen nem hoznak akkora pluszt mint amekkora befektetést igényelnek.
Most viszont rendeltem egy R7-1700-at, amit 3.8 - 3.9 GHz-en tervezek használni, úgy pedig több mint dupláját fogja hozni a tuningos i5-750-nek, igy már megéri a váltás, főleg hogy nem csak játékokra használom (képfeldolgozás, timelapse videók, stb.).Mellesleg nálunk (Románia) az R7-1700 kb. 30 euróval olcsóbb mint az i7-7700K, szerintem best buy ha az ember hosszú távra tervez és nem riad vissza egy kis OC-től.
-
Garfield.37
tag
Köszi a cikket !!!
Üdv : Garfield.37
-
Malibutomi
nagyúr
Hat az nem tudom melyik teszt lehetett mert gyakorlatilag mindegyikben az egyszalas meresnel azt hozta amit a Broadvell. Az elobb azt irtad azonos orajelen szoval a 2500k magasabb orajelet en akkor nem vennem ide.
Az meg hogy 1700-1700X-1800 total mindegy, az egyszalas teljesitment mindegyiknel ugyanaz azonos orajelen, es mindegyik ~4GHz-et megy. -
Sanya
nagyúr
válasz ->Raizen<- #56 üzenetére
hűha, gondolom azért vágod, mi alapján listáz az amazon. Mutass még okosságokat kérlek.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
ProEvoFan
nagyúr
"Még csak néhány napja mutatkozott be és kente el az Intel processzorok száját"
-
leviske
veterán
"melyekben a CrossFireX technológia révén két Radeont is hajthatunk együtt"
Miután az egyik PCIE x16 sín PCIE2.0 x4-re van korlátozva, én nem feltétlen javasolnám Crossfire alapnak a B350-et. A lap esetében a CF támogatás valószínűleg inkább csak az APU-k miatt került a specifikációk közé.
-
Male
nagyúr
Jó lenne, de csak nekünk vevőknek
Azért a Ryzen jövetele, talán megmozgatja kicsit a dolgokat, és mondjuk az i5 is feljebb lép lassan a 4 magról, ahogy az i3 is a 2+HT-ről.... ha lett volna érdemi verseny az utóbbi években, akkor ez már talán meg is történt volna mostanra. -
QwErTy42
addikt
válasz ->Raizen<- #51 üzenetére
Ezt már leírtad párszor, hogy nem érdekel a Ryzen...
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
->Raizen<-
veterán
Szomorú vagy nem, de nekem sincs ingerenciám platformot váltani ryzenre, jobban járok ha veszek egy bitang gyors nvme ssd-t meg egy gtx 1070-et és kész is.
-
Raysen623
addikt
Amit én tervezek talaán meghajtó ügyben: 256GB SSD OP rendszernek + aktuális töltést igényló játéknak, 1 és 2 TB WD Green és Purple merevlemez tárolónak. Ebből utóbbi kettő már megvan és maximálisan elégedett vagyok velük. Különösen a Purple ami nagyon jó, mert szinte zajnélküli és gyors.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
deja vu
addikt
válasz djculture #47 üzenetére
Köszönöm az értékes információt! SSD-ben egyáltalán nem vagyok otthon.
Azért van bent egy merevlemez is, 768gb sajnos elég kevés még. Az új játékok 50 gb-osak. Értékes dolgok meg csak a fényképek a gépemen, minden más elveszhet. A képeket meg fölraktam 3 helyre, meg mindkét számítógépemen rajta van.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Hobbbyt
őstag
válasz Malibutomi #42 üzenetére
De olvastam pár tesztet, de nekem azokból az jött le, hogy a Haswell alatt van picivel azonos órajelen.
A 2500K-t pedig úgy néztem, hogy azok magasabb órajelen járnak így valamicskét ledolgoznak a hátrányból. (sima 1700-ról volt szó nem X-ről)
Ilyen szempontból nekem a 6/12 kiépítés tetszik..
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
djculture
félisten
Úgy már értem ha hangtalan cucc kell. De akkor is érvényes az hogy flash technika eléggé megbízhatatlan, ami rajta van és nincs belőle másolat az olyan mintha meg se lenne. Windowsra programok futtatásra manapság persze kell az ssd, de ezek megvannak úgyis és újra lehet bármikor húzni egy másik új ssd-re.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz djculture #45 üzenetére
Jó tudni.
Én direkt nagyon jó minőségűeket vettem, ezek csak nem pusztulnak olyan könnyen.
Van egy 256gb-os 850 PRO + egy 512gb-os 850 PRO.
Ezekről csak jókat olvastam azért vettem, meg elvileg nem lehet gagyi ha a Samsung 10 év garanciával árulja őket."Nem tudom amúgy miért van ez a mánia hogy adattárnak is ssd-t kell használni."
Én full néma gépet építettem, hangszigetelt házzal, passzív Seasonic táppal, processzor hűtő + összes venti Noctua. Az SSD néma.
[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
djculture
félisten
Meg is szívnád...hdd-nél még van valami előjel álltalában arra a pontra ha gyengélkedik de ssd-nél bekapcsolod nem indul és integetsz az adataidnak. Naponta találkozok ilyen esettel... Lementeni gazdaságos áron lehetetlen.
Nem tudom amúgy miért van ez a mánia hogy adattárnak is ssd-t kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Nekem már több TB lenne ha nem lenne ilyen drága. Merevlemez meg nem lenne a gépemben.
-
QwErTy42
addikt
Az SSD árakon még mindig ki vagyok bukva.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Malibutomi
nagyúr
Nem olvastal egy tesztet sem? Pontosan a Broadwell-el megegyezo a single core teljesitmenye ~ azonos frekin.
De tessek egy:
1700X 3.4-3.8GHz 154pont single core
3570K 3.8GHz 137pont single corePont ezert mondtam, hogy ha kb ezt hozza jatekok alatt is a 4/8 magos, akkor 199$-ert van egy bomba procijuk a piacra. Gyakorlatilag egy Haswell i7 DDR4-el, egy i5 araert.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Jók ezek az EIZO-k nagyon, csak drágák.
-
Gibo
senior tag
Otthonra szerintem az 5ös széria lesz az igazi...én személy szerint az 1600x-et várom nagyon, addigra az első hibákat már javítják, és biztosan jobban fog domborítani, mintha már most kiszórták volna őket...egy-két hónap pedig még belefér egy új konfig építésébe
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Hobbbyt
őstag
Azonos órajelen? Biztos, hogy nem éri el még a Haswellt sem.
-
törölt tag
Igen, de ez a széles körű támogatottság annak tudható be, hogy egy átmeneti időszakban érkezett az a alap. Éppen terjedőben volt a PCI kiterjesztés (aka AGP), a hangkártyák döntő többsége még ISA-s volt. Zajlott az átállás az ATX-re is, ahogy az EDO-ról SD-re. Az x86 procik gyártói meg mind ugyan azt a buszt használták. Szóval volt bele rogyásig proci. Akkoriban eleve legalább hat cég gyártott, forgalmazott x86-os procikat (intel, AMD, Cyrix, IBM (utóbbi kettő teljesen azonos volt), IDT, Rise).
Az a három buszrendszer egyébként maximum 2,5.
-
MaUser
addikt
Hát jha, csak végre jó lett volna valami értelmes 8 magos proci emberi áron, is-is felhasználásra.
Hobbbyt: Manapság már egyre inkább kihasználják a sok szálat. Igen, ezt már apu-k óta halljuk, programozóként meg nagyon nem ezt látom. Továbbra is csak az embarrassingly parallel problémák szétdobása megy több szálra, azok meg továbbra sem a maradék 80%, hanem jó ha 20 (nagyjából azok ahol eddig is megérte gpu-t használni). A többi kézzel optimalizálás vérrel-verejtékkel, vagy amit egy openmp engedélyezése hoz (=nem em problémáknál nem sok).
jedis: Miért, bejött a nagy apu elvárás, hogy ocl-en keresztül osztva futnak a programok cpu-gpu-n? CAD-es vegyes képhez még egy adalék, hogy tovább árnyaljam a képet: az egy dolog, hogy SW, AC, stb. önmagában hogyan fut, de nagyon sok cég célirányos 3rd party vagy proprietary "plug-in"-t használ és az alap progi futási teljesítménye nagyjából mindegy is optimalizálás szempontjából. Pl. millió helyen a CAD progi csak egy vizualizációs layer és back-enden/ként fut cuda/opencl/numpy/stb solver.
Duracellm...: Igen, ez egy ws felhasználás, pont ezt írtam, hogy oda remek az 1700, s a cégben simán rábólintanék, de otthoni soho-ra egyszerűen nem éri meg nekem ráborítani kétszázat egy platform cserére, úgy, hogy egy-két szálas felhasználásnál egy helyben marad az ember.
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
válasz Kisgépkezelő #33 üzenetére
"*CAD ek elég jól futnak rajta,"
Sajna egyenlőre itt is elég vegyes a kép, a támogatottság itt sincs még meg mindenütt, de ahol meg van, ott nagyon megy.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Ahogy néztem a teszteket a *CAD ek elég jól futnak rajta, úgyhogy lehet pár cég konténerszámra fogja rendelni a Ryzenes brand gépeket, csak nem az Amazonról, hanem a gyártótól. Gamereknek szerintem legfeljebb az i3 és a Pentium szintjén lehet alternatíva a majd valamikor érkező 4 magos kisRyzen, de nem csak belőlük áll a piac, még akkor sem, ha úgy tűnik itt a fórumon ők a leghangosabbak.
-
bacsis
Közösségépítő
Ugye tudod, hogy az egy marha jó kis lap volt, s egyáltalán nem volt fapados, támogatta az összes socket7/super socket7 procit, legyen az cyrox, Intel, Amd, EDO ramok, SD ramok fogadása biztosított, mehet AT és ATX táppal is, ISA PCI és AGP foglalata is van... szal tulképp ha helyén kezeljük a dolgokat, jobban felszerelt az a lap mint most bármelyik az alsó vagy közép kategóriában, mutass egy lapot ami támogat 100nál is több cpu-t, 2 szabványra épülő ramot, 2 szabványú tápot, és 3 fajta szabványú buszrendszert
-
törölt tag
Az Abit Slot 1 lapjai pont nem jó példák erre. Azok már gyakorlatilag kivétel nélkül legalább SoftMenu II-vel érkeztek. Mondjuk akkoriban pont azok a lapok voltak a gamerek, azokat kultiválták az enthusiast-ok, amelyeken nem volt szinte semmi sem integrálva (kb csak a SuperIO vezérlő).
Sárkányvölgy: Ez alap még annyira nem is veszélyes, csak szorzókat és frekvenciákat kell állítgatni jumperrel. Sokkal érdekesebb volt, amikor még a mag és I/O feszültséget is jumperelni kellett. No ebből volt a sok procifüstölés. De egy GUS-on is volt pár sor jumper IRQ-t, DMA-t és I/O portokat állítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszla
senior tag
-
törölt tag
Ismerős audio projektek valós idejű futtatására vett 1700x-et. 3570K után: nem akad meg a hang egér mozgatásra, és van benne 60% tartalék CPU-erő a szoftver szerint, Win10 szerint 9% CPU használat 50 hangszernél, elég jól elosztva a 16 szálon, 3570K-en ez 90-95% és akad.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Amúgy Te mit szeretnél? Csak kérdezem két hete jelent meg a piacon, mégis mire gondoltál, hogy hirtelen a magyarok kedvéért 10-ed áron fogják adni? Vagy mi? Mint régen, amikor a kenyér 3.60 volt igaz akkor is 20 Ft volt csak hitelt vettek fel a jó létre...
Ember mennyibe került a 7700k amikor kijött, másnap ilyen 140 000 körül, ma is 110 000 környékén van az aztán k... olcsó...
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
jedis
senior tag
"Akkor lesz értelmük igazán, ha egy magon is gyorsak lesznek, mert ez így apu feeling"
Remélem van valahol a hozzászólásodban rejtett irónia, mert én nem találtam !
-
djculture
félisten
Valószínűleg ez a Ryzen is úgy fog járni mint a phenom1, egy második átdolgozott verzió sokkal jobb is lesz meg olcsóbb is. Az már akár sláger termék is lehet...
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
BH6 Rulez !
Celeron 300A = 450MHz
Celeron2 566 = 850MHz ( persze átalakítóval )Nohh az egy tényleg időtálló lap volt anno, nem úgy mint a mostaniak, hogy szinte már fél évente van foglalat váltás a kékeknél !
-
Kisgépkezelő
senior tag
Azért nem hinném, hogy olyan komoly gondot jelentene. Ha nem is teljesen szakszerűen, de összedugdostam 12 évesen az első MMX-es gépemet, pedig kb annyit értettem belőle, hogy ha nincs kép és sípol, akkor rossz. Jó esetben ott vannak a gép mellett a manualok (nekem az nem volt, meg nem is beszéltem még akkoriban külföldiül), aztán ha az akarat megvan, akkor az eredmény is meglesz.
-
Hobbbyt
őstag
Szerintem hibás a megközelítésed.
Manapság már egyre inkább kihasználják a sok szálat. A Ryzen 7 1700 egy szálas teljesítménye szinte pontosan a 2500K-val megegyező, 65wattból és 2* annyi maggal (4* annyi szállal)
Igen, van 1-2 terület ahol csak 1-2 szálon kell jónak lenni, de a maradék 80%-ban meg legalább 2* gyorsabb. A mai játékok is normálisan kihasználják. (pl. BF1)Néha bánom, hogy az i7 4790 csak 4 magos, így néha átverve ézem magam mikor alig gyorsabb mint egy i5 pedig majd 2* többe került (nem nekem, de na.. )
-
NomadND1
senior tag
-
mlinus
őstag
na most akkor pár lapon keresztül mindenki elkezdi bizonygatni hogy ő bizony mekkora régi motoros, mert az ő idejében még a jumperezni kellet
-
bugger
tag
Asus Prime-ot inkább nem ajánlanám senkinek, van jobb eladó, aki inkább abbahagyta árusítását, annyira bugos a BIOS...
Aki meg sokallja a 1800x árát, nézze meg az intel hasonló 8 magosainak (meg az alaplapoknak) az árát. Na akkor fog padlót fogni. 5960X pl majdnem kétszer annyi.
Egyszerűen nem a 4 magos i7-eseket kell összenézni, mert ezzel az erővel mondhatná az ember, hogy "olyan drága a V12-es lambo, ha a 1.2-es swiftemhez képest". Jah. Mert más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
dementor
aktív tag
Jó lett ez a Ryzen 1800x, na de az ára!
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
@aMoRF
tag
válasz osztraksajt #11 üzenetére
Fapad példának azért hoztam ezt az acorp lapot mert akkoriban azért még egy dedikált vga, hangkártya, hálózati csatoló kártya kellett a gépbe extra igények nélkül is. Na meg egy floppy drive esetleg, cd meghajtó a 500MB-os HDD mellé. Manapság vesz az ember egy mezei alaplapot, bele dobja a procit ráköt egy SSD/HDD-t.. pendrive-ról feltelepíti és woalaa minden megy... (a ház, táp,... kérdésre direkt nem tértem ki mert az most nem releváns)
[ Szerkesztve ]
A cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.
-
@aMoRF
tag
Annyira nem voltak mások az igények... Mert a gyereknek "csak" játszani kellett a gép. Aki most Ryzen processzorral szemezget az nem játékra akarja venni első körben. Inkább munkára ahol kell a számítási teljesítmény több szálon futtatva elfogadható áron. Nem kell a tuning, a csicsa. Legyen stabil a hozzá választott alaplap, felesleges sallangtól mentes. Ezt szerintem fogják tudni ezek az asus alaplapok.
-
Asrach
tag
183000 a Ryzen 1800x méghogy az AMD olcsó, hát inkább vennék egy 7700k-t
[ Szerkesztve ]
-
@aMoRF
tag
A fapados alaplapról ez jut eszembe...
Aki újonnan nem szerelt ilyen alaplappal gépet össze annak nincs fogalma a "fapad" fogalmáról.
zzola: Az ára/tudás arányába lehet rablás kategória még. (mert az újdonság erejével sok mindent le lehet nyomni az emberek torkán)
[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
Éppen tegnap szaladtam egy kört, hogy vajon van-e már végre értelme lecserélni a 2500k-t és sajnos az alábbi kijelentés nem valós: Rengeteg magjuk révén ezekkel a Ryzen processzorokkal csak az Intel LGA2011 foglalatos, méregdrága nyolcmagosai veszik fel a versenyt, .
A gyakorlat ezzel szemben nagyjából az, hogy a kinézett 1700-nak a felébe kerülő, erősebb i5 is gyorsabb az erős egy-két magot követelő alkalmazásokban, pl. játékok, web, stb. Munkában hozza az 1700 az elvárást, de jelen árán még matlab alatt is nagyobb hasznot, hoz ha simán bedob az ember a 2500k mellé az 1333-as (esetleg 1600-os) ram-ok helyett valami 2133-asat (ezzel megvan a 6500k szintje majdnem játékok és matlab alatt pl.) Szóval sajnos röhej, de marad a 2500k továbbra is...
Jók ezek a ryzen-ek, csak az áruk van elszabva soho-ra. WS-re már ok. Akkor lesz értelmük igazán, ha egy magon is gyorsak lesznek, mert ez így apu feeling: jók az elmélet, csak egyszeri user-nél semmi nem kéri. Talán a köv. generáció, illetve az ígért win10 patch/bios talán helyre rakja és megéri cserélni.
-
zzola
titán
Ryzen alaplapok igen fapadosak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.