- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Powerbank topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnahex
tag
hali!
samu NP300E5Z-S08HU és samu NP300E5Z-S07HU között gondolkodnék
ahogy nézem csak a proci a különbség b950 vs. i3 2350m
a benchmarkon látom, hogy többet tud kb. 500 ponttal az i3, de mit is jelent ez??
pl avi-ból dvd konvertálás?? kb mennyi idő lehet átlag filmnél??
full hd-t viszi mindkettő??
használnám játékra is - már ami megy rajta - leginkább NFS, GTA, és hasonlóak
jó 15 pénz a többlet i3-ra!!
megéri??
előre is köszi az infokat.
hi -
azbest
félisten
Hmm, kezembe került a Corsair Nova 2 és azt hiszem valami zavar van az erőben. Ez szerintem sandforce vezérlős és nem Phison PS3105. A crystaldisk mark tesztnél úgy viselkedik, mint egy sandforce: random adattal relative lassú 100MBps, míg csupa 0-ával tesztelve 260MBps-ig is elmegy. Ráadásul a gyártó oldalának a fórumán sandforce firmware frissítést írnak hozzá: [link]
tegnapi verzió.
-
QwErTy42
addikt
Még mindig el vagy tévedve. Valamivel mérni kell a kellékek kapacitást. Az ISO szabványt a témához jobban értő mérnökök találták ki gyakorlati megfontolások alapján.
Az, hogy mekkora "pohárral" mérsz az lényegtelen... a mérés lényegét nem érted, ha a "pohár" méretével problémáid vannak...
A véleményed ezzel kapcsolatban a piacot és a vásárlók többségét is hidegen hagyja.
Az hogy Te nem 5, hanem 8%-os fedettség mellett nyomtatsz az egyéni szoc probléma.
Vannak olyan emberek, akik 2-3%-os telítettséggel nyomtatnak, azoknak több is kijön a megadott oldalszámnál. -
katt777
félisten
válasz
BlackPriest #23 üzenetére
Hát olyan tonert csak idióta vesz, hiszen pár vonalat ceruzával is lehet húzni, ahhoz nem kell nyomtató.
6 utángyártott tonerből 1db tudott 6000A4 oldal helyett legalább 4000-t, ált. egyébként 60% egy rendes toner kapacitása a megjelölthöz képest. Az 5% lefedettség kb. annyira értelmes opció, mint a 40000oldal kapacitás, amikor megjelölik, hogy 3000 az ajánlott, amit bármelyik olcsó lézernyomtató lazán hoz.
-
dezz
nagyúr
Ez így végülis még nem gond, amúgy sem sok értelme addig a kontrasztot csökkenteni (már amilyen funkciót ellát manapság a kontraszt az LCD-knél), ameddig a háttérvilágítás nincs 0-án. Néhány profi monitoron is így van megoldva.
Az lenne a baj, ha sehogy sem lehetne digitális "mellékhatások" nélkül állítani.
-
nyunyu
félisten
Sokszor a kontraszttal van kombinálva és még a jobbik eset, ha pl. 50-től felfelé csak a háttérvilágítást állítja, lefelé pedig csak a kontrasztot.
Philips TVken pont igy mukodik
Pedig onmagaban nem lenne annyira rossz a backlit LEDes, IPS paneles 32PFL5605, de a menurendszere, meg a beallitasi lehetosegei nagyon gyengek.
-
dezz
nagyúr
Van olyan említésre méltó is, aminél kombinálva van a kontraszttal, de úgy, ahogy írtam.
A "Fényerő" leginkább a feketeszint beállítására való, ha valamilyen forrás feketéje nem a 0,0,0-ánál lenne. Állítása kicsit hasonlít a gamma állítására is, csak éppen levéve elvész a sötétárnyalatok egy része. Szóval, hasznosabb akkor már a gammát állítani, ha van a tévén ilyen.
A legtöbb 3D monitor TN panel alapú... De akadnak IPS-esek is, azok jók 2D-ben is.
-
priti
addikt
Nem, az említésre méltó TV-ken a háttérvilágítást külön lehet állítani, mint például az én Sony-mon is tök függetlenül a fényerőtől. A háttérvilágítás nyilván ki van nyomva, pontosabban a minimumon van. Csak mégtovább lehet javítani a képet a fényerő levételével, nálam sokkal kontrasztosabb lesz, egyszerűen szebb. Képjavítással például elég a 2xAA a többit megoldja a TV és mivel PS-hez lett fejlesztve az input lag is alacsony, szóval a gyengébb/olcsóbb VGA is elég játékhoz fullHD-ben. Lehet hogy nem színhelyes így (sőt biztos) de a monitorok se nagyon, finoman szólva a legtöbb 3D monitor nem grafikusoknak van szánva... és akkor nagyon finom voltam és nőies. Szóval egyre nehezebb helyzetben van az, aki a monitorokért kardoskodik.
-
dezz
nagyúr
Mondjuk ha az U2410-esre gondolsz, az 3x10-bites képet fogad DP-n és HDMI-n, így ilyen precizitással megy át a kalibrációs LUT adata (de pl. a videófelület is lehet 3x10 bites). Sima 8 biten nem lehet olyan szépen kalibrálni és még sávosodik is. (Bár AMD videókártyákkal kevésbé, mert az a 3x8 bitre rádithereli a 2-2 biteket, de ez azért nem teljesen olyan, mint a natív 3x10 bit.) Hozzáteszem, nem sok monitor tud ilyet 200k alatt.
(#95) priti: A "Fényerő" csökkentésével kb. mindig leromlik a képminőség, mert tévéken az nem a háttérvilágítást állítja, mint a monitorokon...
És nem mindegyiken lehet külön állítani a háttérvilágítást. Sokszor a kontraszttal van kombinálva és még a jobbik eset, ha pl. 50-től felfelé csak a háttérvilágítást állítja, lefelé pedig csak a kontrasztot.
-
priti
addikt
Nekem is van párszáz megjelenítő a közelemben, de hiába beszélek. A monitor szónak misztikus ereje van még mindig. Van ugye azzócsó, amin csak VGA bemenet van 2012-ben, no comment... de a kedvencem amikor mellétesznek egy DVI csatlakozót is, ami csak "DVI-A"-t támogat ergó tettek rá két analóg VGA bemenetet csak a csatlakozó más, de máris drágább egy ötössel.
persze se tuner, se hangszóró sesemmi, csak egy 50Ft-os DVI csatlakozó a seggén.
Annyira megszokták, hogy a hardveren van a legnagyobb extraprofit az elektronikában, hogy már a TV-k is olcsóbbak, pedig azokon se keresnek keveset...A júzerek meg tényleg azon akadnak fel, hogy a TV-knél nem 300 cd/m2 a default fényerő és a menüben lejjebb kell venni az első használatkor, hogy onnantól közelről lehessen nézni. Belátom a gagyibbaknál a fényerő csökkentésével leromolhat a képminőség, de már nincs is gagyi TV a piacon. Elég végignézni az említésre méltó márkák új sorozatait és nem a megakciózott háromszor kifutott régi típusokon rugózni. Aztán utána tessék megnézni az "új" monitorokat.
-
dezz
nagyúr
TV-függő... Van, amit be lehet úgy állítani, hogy gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy nagy monitor.
Ehhez az kell, hogy tudja az 1:1 pixel-mappinget, RGB képfeldolgozást (sok tévé alapáramkörei 4:2:2-es YUV-ben dolgoznak, ami felezett színfelbontást jelent), teljesen ki lehessen kapcsolni a képeffekteket (pl. élkiemelés).
(Az sem árt, ha nem csak 8 biten dolgozik, mint a butább monitorok, amin a háttérvilágításon kívül barmilyen beállítás-módosítás sávosodást okoz, ami a számítógépes képen szembetűnőbb, mint a többé-kevésbé ditherelt tévés tartalmakon. Pl. a normálisabb IPS panelesek >8 bitesek. Itt most nem csak a panel alap natív bitszámáról van szó.)
-
erdoke
titán
Valami gond lehetett a tévékkel, amit néztél. Haveromnak valami 7500-as sorozatú LG tévéje volt 32-es méretben PC-re kötve, és igencsak jó képe volt monitorként. Persze nem azért, mert röhejesen magas értékre lőtte volna be a fényerőt, meg is vakultam volna a félhomályban...
A moziélmény erősen pénztárcafüggő, de van, akinek a minőség is fontos, nem csak a méret. 300e körül igen jó 50/51-es plazmát kapsz, de az a projektor, ami 100" képet tud összehasonlítható minőségben, inkább a négyszeresébe kerül. 300 ezres nekem is van itthon, filmre gagyi.
-
Prof
addikt
Hát nem tudom de egy TV-t sem láttam amin a szöveget rendesen lehetne olvasni és nem folyik ki az ember szeme.
Ja a fényerőt és a kontrasztot, sharpnesst a TV-ken lehet röhejesen magas értékekre belőni, de attól még nem lesz jó a képe.
Filmnézésre meg nem monitort használunk, mert 100col alatt nem nagyon van moziélmény szerintem. -
erdoke
titán
-
priti
addikt
Még mindig nem értem, hogy egy ilyen kis szar panel hogy kerül ennyibe, amikor a TV-kben is ugyanez van, és ugyanúgy tudják a 3D csak még a TV tuner, meg a beépített médialejátszó is ott figyel
Szerintem (egy monitornak=kibelezett TV-nek) sokkal olcsóbbnak kellene lennie.
Az a hülye aki nem egy 32"-os fullHD TV-t vesz monitornak komolyan mondom. -
dezz
nagyúr
válasz
#65675776 #84 üzenetére
(#84) daa-raa: Az asus.hu nekem is, de a PA248Q lapja többféle browserrel sem.
A cikk végén a típusok alatti linkek is az pcx-re mutatnak. Itt vannak a gyártói oldalak:
Náluk is van egyébként 23" IPS passzív 3D-s: Fujitsu P23T-6
-
dezz
nagyúr
válasz
#65675776 #82 üzenetére
A magyar oldala, amit a cikkben is linkeltek. (A másikat most lusta voltam "megkeresni".
)
De látom, tényleg az a panel van benne. Érdekes ez az "A+ IPS". Bár a panelek minőségi osztályokba vannak sorolva (homogenitás, stb.), azonos típuson belül is, talán ezt jelzi az A+. (Nem mintha az U2412M-ben lévővel különösebb probléma lenne.)
Persze nem csak a panel számít, hanem az elektronika is. Az U2412M-ben sem éppen buta elektronika van, de a PA248Q elektronikája némileg többet tud (belső LUT, 6-color adjustments). Egyeseknek ez megérheti (bár ennyiért inkább U2410). Elektronikus homogentiás-kiegyenlítésért és hasonlókért már jóval többet kell fizetni.
-
dezz
nagyúr
Nektem sem jön be a PA248Q lapja? Most már nagyon kíváncsi lennék rá, hogy tényleg ugyanaz a panel van-e benne, mint a Dell U2412M-ben (ami ~73k), mert ha igen, meglehetősen "furcsa", hogy képesek többet kérni érte, mint az U2410 jóval profibb paneljét tartalmazó PA246Q-ért (128k)...
(#39) daa-raa: Na ja. Megjegyzem, most láttam egy új TN-est, szintén natív 6 bites, de sokkal zavaróbb volt rajta az FRC, mint az LG 6 bit+AFRC-s paneljein.
-
Geller72
veterán
Mintha nekem úgy tűnne, hogy az Intel teljesen elfelejtette, hogy az eladható/tömegprocesszorok nem 200 és 5000 USD ár közt vannak. De majd megint néznek nagyot, amikor az AMD közli a Q2-es proci eladási adatokat.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #78 üzenetére
..ja. ha már az itthoni csajok többsége.. khm!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
- = Zk = - #77 üzenetére
Legalább szabad a pálya, hiszen független
-
- = Zk = -
félisten
vééégre, szállingóznak a "független" 3G-s USB-s modemek
-
lambda5
tag
Ezzel nem értek egyet. 3.5 év után visszavittem a TP-Link 54Mbt-es router-t, doboz nélkül ...
Azon kívül, hogy mi a baj vele, nem kérdeztek semmit..
Megkérdezték, hogy ragaszkodok-e az ugyan olyanhoz, vagy jó lessz egy kis N-es is ? Fél órán belül kaptam egy újat...
Ez mondjuk egy pécsi kisker volt, de a nagykert is ismerem, amiből az újat hozták...
A minőség: Amióta leszoktam a D-link, SMC, Netgear, stb. alap modellekről, azóta csak ilyeneket viszek mindenkinek... ( A Linksys több olcsóbb modelljében is TP-link belső van..) -
jookomak
őstag
140k egy asus/fujitsu monitor? Ki az aki ennyiért nem egy dell u2410-et, vagy a hp párját veszi? Tudom, aki nem ért hozzá...
-
Jokes67
tag
válasz
FireKeeper #61 üzenetére
Hát ez tényleg jól néz ki...el is fogadnám igy ahogy van...
-
QwErTy42
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #69 üzenetére
Megnézem, hogy hogyan gariztatod le egy év után.
Mert a nagyker egy évig cseréli utána viszont back to China postával.
Én nem adnék 30 ezret egy tplinkért, ha annyiért kaphatok cickot is.
Amit elfelejtenek az emberek, hogy a tplink az bizony nem csak kínai gyártás eredménye, hanem kínai fejlesztéséé is.
Engem sosem fognak meggyőzni hogy a kínainak köze van a minőséghez és a megbízhatósághoz, mert ezek az értékek gyökeresen szembemennek a kici-ócó-jó lesz az és ehhez hasonló filozófiájukkal. Amíg csak az ár számít és hogy minél többet gyártsunk, addig olyan is marad. -
erdoke
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #67 üzenetére
Ez talán azzal a kiegészítéssel igaz, hogy a hasonló árú Asusnál és más, nevesebb gyártótól származó routernél jobb. Egy felső kategóriás Netgear pl. A duplájába kerül, de mind tudásban, mind dizájban elég messze a TP-Link fölött van, rádásul abszolút nem kell főzött fw-t hegeszteni rájuk. Persze nyilván az is számít, ki milyen fícsöröket használ egy routerben, netet szétdobni mindegyik tud...
-
mghltm
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #67 üzenetére
jol mondod, raadasul nalunk a tp-re 3 ev gar-t adnak, mig mas gyartokra csak 1 esetleg 2 evet ( debreceni kisker, mmtower )
-
BlackPriest
őstag
válasz
FireKeeper #61 üzenetére
+1
-
QwErTy42
addikt
válasz
FireKeeper #61 üzenetére
De nem is olyan fostos, sz.r mint általában a tplinkek...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
FireKeeper #61 üzenetére
szépnek nem nevezném
-
nicu71
addikt
válasz
FireKeeper #61 üzenetére
hát képzeld ilyenem van nekem is,a jó öreg Linksys
igen,szép is jó is,bár nem mai darab,és vannak korából való hiányosságai is már.
megmarad még jó ideig nálam,de azért ha hűséget esküdtem,vakságot nem -
nicu71
addikt
válasz
FireKeeper #55 üzenetére
nekem is e heti kedvencem ez a kis ékszer rúter!
Igen,legyen okos és ügyes a hálózati eszköz,azért van,de az sem baj ha kinéz valahogy,ez pedig nagyon szépséges -
banhammer
veterán
Hova tűnt a MyAudio kínálatából az okostelefonjuk?
Sehol se találom az oldalukon. -
mghltm
addikt
-
Prof
addikt
Az E320-as lenovot elfogadnám de dGPU-val (6630) nincs 200e alatt
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
FireKeeper #55 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, fain kis rúter, de attól még szerintem mutatósra sikeredett.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #54 üzenetére
nálam a hálózati eszköz funkcionális, nem pedig dekorációs elem
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Vannak itt jó cumók, az a tp link rúter meg nagyon mutatósra sikeredett.
-
Vicoo
senior tag
Hát igen, ott a Samsung.. .azt a minőséget egyik se tudja. De hát a régi beidegződések ugye, Acer meg Toshiba . Ja és Apple ugye az egy év garanciával .
-
Cyberpunk
félisten
Nagyon helyes, hogy már nem feltétlenül csak TN van 3D-ben.
De minek erőltetik ezt a megborult 16:9-et.
-
erdoke
titán
válasz
stargazerhu #42 üzenetére
Persze, az nyilvánvaló, hogy gyorsabb húzva. A kérdés inkább úgy szól, hogy mennyivel keres neked többet húzva, mint alap órajelen.
-
zapok
aktív tag
Procit nem veszek a következő 2-3 évben, mivel tavaly vettem, a monitorok qva drágák, tablet már van a családban a nagyobbik fiamnak egy WayteQ 7", egy jó Asus laptopja a kisebbiknek, TP-Link routert 2 hete vettem az előbbiek miatt, az ssd még mindig drága.
Röviden ennyi... -
Zso2
őstag
Ezeknek a monitorgyártóknak elgurúlt a gyógyszerük?....
-
TaS1kaaa
tag
Ezeken a 30-40k közötti tableteken mennyire fut gördülékenyen az android?
Van valakinek tapasztalata vele ? -
Kronos3000
senior tag
Aki Intelt akar tuningolni,igenis fizessen...i love-AMD....
-
GIJoe
addikt
Grafikai munkára Asus + LCD? Hát persze, jó hogy nem nyomdai előkészítéshez
Híresek a színhűségről... -
Santhab
csendes tag
Nagyon bejövős a az Acer Aspire 5742G, viszonylag erős és még egy kis játék is belefér baráti áron , mit ne mondjak elfogadnék egy olyat !
-
XharX
aktív tag
válasz
stargazerhu #41 üzenetére
A bőven elég lenne, csak hangos lesz elven sokkal kevesebbet hűtő fogyna azért. A saját i5 2500K-m tuningnál nem nagyon kedvelte a gyári hűtőt, 4,2-őn se a zajszint, se a hőmérsékleti adatok messze nem voltak elfogadhatóak komolyabb terhelésnél.
-
stargazerhu
aktív tag
Lehet azért nem teszteltem le, mert nem tesztre vesz az ember ilyet
És mivel ment 4,6-on ezért nem néztem alapon. De ez érthető nem?
De azt tudom amit a régi gépemen 43 perc alatt renderelt le, azt ez most 12 perc alatt
Vagy még egy szám az i7-920 4GHz 16 perc 40 másodperc alatt
-
stargazerhu
aktív tag
Mondjuk az is kérdés, hogy mihez viszonyítunk, mivel a turbós órajele egy magra ha jól emlékszem 3,9GHz, míg mind a négyre 3,7GHz...így nézve a 4,6GHz 18 illetve 24%os tuningnak felel meg. Míg a i7-920-nál 2,66GHz-ről 4,2GHz-re nekem gond és szaktudás nélkül
lehetett húzni, ami 58% tuningnak felel meg.
A jó hűtő nem tudom mennyire lényeges, mivel a kisebb felületen már eleve nehezebben adja át a hőt. Lehet itt jönne jól már a vízhűtés. A képen balra az eredeti jobbra egy jó hűtő...de szerintem a gyárival is tudja ezt simán, max zajosabban...Tehát szerintem a jó léghűtő kvázi pénzkidobás volt a részemről. -
supern0va
csendes tag
Az EON Prime 7' tabletre a hivatalos oldal azt írja, hogy két pontos rezisztív kijelzője és kompozit TV kimenete van. Ennyiért már van jobb vétel is..
-
törölt tag
Asus elég szép árat kér 6 bites panellel szerelt monitorért...
Az SSD-k között meg már van, ami majdnem megéri az árát.
-
XharX
aktív tag
válasz
stargazerhu #33 üzenetére
De ha már K-s, akkor egy tuningra alkalmas lap, és egy jó hűtő is kell a tuninghoz.
szerk: No meg ritka ember az akinek egy IB proci nem elég alapórajelen.
-
erdoke
titán
válasz
Mr President #32 üzenetére
Úgy tűnik, nem láttál még jó anyagból összerakott, igazán dizájnos routert...
(#33) stargazerhu
Ha még nem tesztelted le (értve ez alatt szubjektív és mért teszteket), akkor valószínűleg nagy szükséged van a 4,6 GHz-en futó IB-re... -
stargazerhu
aktív tag
Én azt nem értem miért hír most ezek a IB procik, már egy ideje vannak. A K-s felárat meg úgy kell nézni, hogy nálam mindenféle komolyabb piszkálás nélkül (feszültség emelés nélkül) 4,6GHz megy a 3770K. Ami már tartogathat annyi sebességelőnyt, hogy megérje...mondjuk még nem teszteltem le a különbségeket az alap beállításhoz képest....de lehet most nekiülök.
-
Mr President
senior tag
Az a router elég jó kis cucc, nem mellesleg a szoba dísze is lehetne.
-
-
dchard
veterán
A korábbi cikbben még az volt, hogy az ára 90 dollár lesz:
Ehhez képest most 30.000-ért kifejezetten olcsó vételnek van titulálva.
Nem tudom nálatok hogy váltják a dollárt, de azért ennyit nem romlott a Forint, hogy 90 dollár az 30 ropi legyen...
Dchard
-
Apika
addikt
A Samsung Series 3 300E most tényleg nagyon baráti áron van!
-
Orton96
aktív tag
Hááát a bemutatott cuccok közül a legtöbb nem valami olcsó...
-
szabi__memo
nagyúr
Tudja valaki hogy lehet egy 15,4-es Brazos laptop olcsóbb mint a kisebb társaié?
-
Derrewyn
senior tag
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
Azért az lemaradt a cikkből, hogy a 3570 és 3570K között nem csak a szorzózár a különbség, hanem az IGP is (2500 vs. 4000).
Persze ez valószínűleg nem igazán izgat senkit, mert aki tuningol többnyire úgyis van valami erősebb VGA-ja.Ja, és a 100 Mhz különbség csak a 3550-hez képest van, a 3570 és 3570K órajele ugyanaz.
-
TGWH
őstag
-
katt777
félisten
Az Orink termékek szart se érnek, bár biztosan jól fizetnek a reklámért.
6000 oldalas tonerük (HP) 1300 oldalt teljesítve nekiáll csíkozni, hiába benne a tinta, egy másik ennyi alatt ki is fogyott, tehát nyilván gyárilag nem volt feltöltve az originál csomagolásban. A reklamálásra (előbbi esetben) az a válasz, hogy de fizesse ki a felhasználó az elhasznált tonert (fogyasztóvédők örültek is a tálcán kínált lehetőségnek). Használtam más utángyártott, nagy kapacitású tonert, még a kopott hengerrel (ezért csíkoznak már a tinta 20%-ának elfogyásánál is), 2000 oldal körül vittek a csíkozásig, e 4-ből 1 tényleg jó volt, több mint 4000 oldalt lehetett vele nyomtatni. A gyári 2500-as toner kb. 1000 oldalra volt jó, tehát jó nagy átverés ezeknek a tonereknek a kapacitása (nem is beszélve azokról, amelyeknél odaírják, hogy "5% lefedettséggel", amivel senki nem nyomtat), így az áruk is. Szerencsére a tintásoknál még így is olcsóbb az üzemeltetésük, de akkor ezt kéne írni, nem parasztokat vakítani.
-
kromatika
veterán
Elég jó áron érkezett a Core i5-3550, 60 000 ft-ért.és ez menni fog még lejebb is.Azt hiszem ez lessz a következő procim.
-
Silentfrog
veterán
Ez igy biztos nem igaz. Több ismerősöm van aki 5-8 millios kocsit vesz viszont robogoval jár mert már üzemanyagra nem futja.
10 ezer forint mindenkinek 10 ezer forint és az életbe számtalan példát tudnék mondani arra,hogy akinek több pénze van az sokkal smucigabb,mint a csorók. -
QwErTy42
addikt
Mégis mióta reklámoztok után gyártott tonereket?
Kicsit furcsa úgy nyomtatót ajánlani, hogy nem a gyári kelléket javasoljátok mellé. Azért megnézném a Xerox Mo. képviselőinek az arcát, amikor olvassák a cikket...
Ha meg már a gyárinál olcsóbb megoldást kínáltok, akkor miért maradt ki a tonerek töltése. Nem egy helyen 4-5 ezer forintért töltik, 6-8 ezerért fényhengert is cserélnek garanciával( nem mintha minőségben egyik is jobb lenne a másiknál).A másik, hogy nem kicsit többért Kycera nyomtatót lehet kapni(60 rongy környékén) vagy Epsont 50 ezerért, amik eredeti tonerrel is jobb lapköltséget hoznak, terhelhetőbbek és kétoldalasan is nyomtatnak.
Hol van itt az értelem?
Ukrán benzin mikor jön?
"tiszta szégyen"
-
TGWH
őstag
válasz
BlackPriest #12 üzenetére
Ahogy nézem a boltokat, sok helyen különbség sincs. Persze K-sak vannak jóval drágábban is. Attól függ, hol veszed.
-
XharX
aktív tag
válasz
FireKeeper #10 üzenetére
Az most is kihagyták, csak a kérdés miért...
-
TGWH
őstag
Látom a procin akadtatok ki
3570K az bizony 61-78 ezer között kapható. 73 azért elég sok érte, de 63 már egyáltalán nem, mondhatjuk megéri.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
BlackPriest #9 üzenetére
egy lockmentes proci szvsz könnyebben eladható, úgyhogy aki ezt tartja szem előtt annak érdemes a felárat kifizetni. azt mondjuk nem tudom, hogy itt is hiányzik-e a VT-d a K verzióból, mint a 2500K-nál.
-
BlackPriest
őstag
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
új korában mindenképp, de szerintem aki csúcsprocit vesz, annak többnyire felesleges a tuning, később, kifutó idejében/használtan meg úgyis megfizethető lesz
-
tikshow
addikt
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
ipon-on kemény 6.000 forint a kettő között a külömbség 82/88, ennyi külömbségért simán megéri a K
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
azt mondjuk nem tudjuk, az AMD termékei mennyibe kerülnének szorzólockkal, bár ugye ott a termékpaletta felsőbb része szinte kivétel nélkül BE (K), az alja meg lockos.
-
kretenallat
senior tag
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
nekem is ez jutott eszembe... :S
-
FireKeeper
nagyúr
a friss Ivy Bridge processzoroknál a felár nem annyira magas
ezzel vitatkoznék, a 10/15k szerintem pofátlanul nagy felár 100MHzért és a szorzólock hiányáért.
-
nzozz
aktív tag
Azért szerintem +10.000Ft a szorzózár mentesített verzióért az igenis sok. Nyilván nem a nyugatibb országokban, de itthon azért eléggé. Bár lehet, hogy aki ilyen árkategóriában vesz CPU -t, az pont lesz@rja...
-
code1005
senior tag
Ebben a Fujitsu P27T-6-ban mi kerül ennyibe? 190e-ért kapok Dell Ultrasharp U2711-et.
-
PC-rev-RM
tag
A Corsair Nova 2 téma meglepett. Sem vezérlőt nem kell fejleszteniük, se mást, de még a firmware-t is letojják.
Itthon nem lesz olyan nagy divat a firmware mókolás a garivesztéssel, mint ott, ahol zsebpénz egy ilyen ssd. Inkább eladják és vesznek mást. -
Angel1981
veterán
Az új IB procik közül nekem a Core i5-3550 a legszimpatikusabb ár / teljesítmény arányú - az erősebb modellek között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Aktuális piaci bemutatónkba processzorokat, monitorokat és egyéb érdekességeket gyűjtöttünk.
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest