Hirdetés

Hardverekből csemegézve

Processzorok és monitorokHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Biztosan akadnak még olyanok, akik nem tudják, hogy az Intel az utóbbi időben nagyon szigorúan áll hozzá a CPU tunighoz. Pénzt akarnak csinálni belőle, ezért a Sandy Bridge és a nemrég érkezett utód, az Ivy Bridge esetében is külön kategóriában – K utótaggal – kínálják a szorzózár nélküli modelleket. Azért nem olyan drámai a helyzet, mert a friss Ivy Bridge processzoroknál a felár nem annyira magas. A csúcs Core i7-3770K 3,5/3,9 GHz-es órajellel, dobozos kivitelben, három év garanciával 99 410 forintért vehető meg, míg a 3,4/3,9 GHz-es, szorzózáras i7-3770-ért 89 540 forintot kérnek. Valamivel nagyobb a különbség a Hyper-Threadinget nem támogató i5-ösöknél. A tuningos, 3,4/3,8 GHz-en pörgő Core i5-3570K ára 73 750 forint, míg a sima, 3,3/3,7 GHz-es Core i5-3550-ért 60 510 forintot kell a pénztárnál hagyni.

Két egészen érdekes, IPS paneles Asus monitorra hívnánk fel olvasóink figyelmét. A VG23AH különlegessége, hogy passzív (FPR) 3D technológiát használ, pedig az ilyen monitorok rendszerint sokkal gyengébb, TN panelt kapnak. Képátlója 23 hüvelyk, felbontása természetesen Full HD, vagyis 1920x1080 pixel. Bemenetből két HDMI 1.4, DVI-D és D-Sub került rá, kapott két 3 wattos hangszórót, vételára pedig három év garanciával 89 900 forint környékén mozog.

A 24 hüvelykes PA248Q kijelzőjét elsősorban grafikus munkához, tervezéshez ajánlja az Asus, de 6 ms-os (szürkéből-szürkébe) válaszideje miatt akár játékhoz is jó lehet. Felbontása 1920x1200 pixel, vagyis nem a Full HD videókhoz igazodik. Komoly munkáshoz megfelelően sokoldalú talpazatot kapott, továbbá a panelnek rengeteg paramétere állítható. A csatlakozókínálat elsőrangú: HDMI-t, DisplayPortot, DVI-t és D-Subot, valamint négyportos USB hubot találunk rajta. Az Asus PA248Q három év garanciával 139 900 forintba kerül.

Komoly monitorért a Fujitsunak sem kell a szomszédba mennie. A P24W-6 modellje az imént említett Asushoz nagyon hasonló alapokra épít. Panelje IPS technológiás, 24 hüvelykes, 1900x1200 pixel felbontású, átlagos válaszideje viszont 6 helyett 5 ms. Állványa is hasonlóan jó, van rajta négyportos USB hub, képbemenetből viszont csak hármat (DisplayPort, DVI, D-Sub) kapott. Különlegessége, hogy ellátták fényérzékelővel, a kijelző fényerejét a környezethez tudja igazítani. A Fujitsu P24W-6-ért 143 866 forintot kérnek, és három év garancia vonatkozik rá. Aki szeretne hasonlóan jó, de még nagyobb monitort, nézze meg a Fujitsu P27T-6-ot, melynek 27 hüvelykes, 2560x1440 pixeles IPS panelje van, képbemeneteit pedig két HDMI-vel egészítették ki. Ennek az óriásnak az ára három év garanciával 221 425 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hardveres érdekességek

  Aktuális piaci bemutatónkban vadonatúj notebookokat, fejhallgatókat és még sok minden mást kínálunk.

 • 3D-s tablet és más érdekességek

  Új GeForce-ot, házat, rengeteg notebookot és sok más érdekességet kínálunk aktuális piaci bemutatónkban.

 • Hőség és hardverek

  Jó árú SSD-ket, érdekes hangkeltőket, játékvezérlőt és különböző célokra szánt notebookokat mutatunk be a hazai piac kínálatából.

Előzmények

 • Hardverkínálat tavasz végén

  Tuningra termett alaplapokkal, jó árú notikkal, játékos kiegészítőkkel és más érdekességekkel jelentkezünk.

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

 • Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

  Heti összefoglalónkban friss alaplapokat, processzorokat, notebookokat, tableteket és további érdekességeket mutatunk be.

 • Hardverkínálat május elején

  Hangkeltőkkel, notebookokkal, tabletekkel és apróbb érdekességekkel foglalkozunk ezen a héten.

Hirdetés