Új hozzászólás Aktív témák
-
Időtényező. Ha nem élő ember beszél, hanem egy programban rakosgatod össze, bármennyire is rákészülsz mintákkal és összefűző algoritmussal, akkor is sokkal nagyobb lesz a késleltetés a kérdés és a válasz között, illetve valószínűleg maga a beszéd sem lesz olyan gördülékeny.
De előbb-utóbb bizonyára eljut odáig a beszédszintézis, hogy konkrétan egy adott személy beszédét sikerül majd leutánozni. Mint ahogy ez már megtörtént az ujjlenyomatokkal - az elérhető, kommersz ujjlenyomat-olvasókat már meglepően könnyű átverni.
Mindenesetre a hang-azonosítást én sokkal megbízhatóbbnak tartom, mint egy négyjegyű PIN-kód használatát. De még a személyes adatokra való rákérdezésnél ("Mondja meg a születési évének harmadik jegyét...") is, amit szintén nagyon könnyű megszerezni.
Az igazán rizikós dolgokhoz (pl. jelszó megváltoztatása) pedig úgyis megkövetelik a személyes jelenlétet, hogy a bankfiókban tudjanak ellenőrizni. -
Nem ugyanazt a szöveget kell megismételni, hanem egy kvázi random beszélgetést, amire nem igazán tudsz előre felkészülni hangmintákkal.
Az algoritmusnak amúgy épp az is a dolga, hogy kiszűrje az összevágott szöveget. Mint amikor a pályaudvaron hallod a bemondót, és egyből kiszúrod, hogy ezt nem egy mondatban vették fel, hanem szavanként, kifejezésenként.@weiss: Életmódszerű adóelkerülő.
-
Kékes525
félisten
Mi van ha profi módon elkészített hangfelvétellel próbálkoznak. Az át tudja verni?
-
-
-
tamikomac
aktív tag
Háát ez az.
És ha úgy megfáztam, hogy csak suttogni tudok?
Marad a régi PIN-kód? Amit csak hangazonosítás után kérhetnék ha létezne ilyen...
Vagy marad a jó öreg 2 (3) személyes adat? -
-szp-
aktív tag
válasz
Drótszamár #2 üzenetére
Felvesznek néhány hangmintát, majd ezt a mintát kell később a "legélethűbben" visszaadni az automatának, amelyik jobbesetben felismeri a hangot háttérzajtól és náthától függetlenül.
-
válasz
Drótszamár #2 üzenetére
Személyesen nem próbáltam, de állítólag az első alkalommal a szokásos módon azonosítanak + felveszik a beszélgetést, ami sima nem formális jellegű, és legközelebb már a hang alapján megy a dolog.
-
Szlovákiában a Tatra Banka is tudja már egy ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest