Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
És a Freesync-kel mi a helyzet? Arról elég nagy a csend...
Dr.F.E.R.I.: Amikor még pc-n is döcögős a támogatás. Rendben van, hogy az újabb játékoknál általában már mindenhol van ilyen felbontás. Sőt, amit Oriic is említett, valszeg több embernek van WQHD monitorja, mint Ultrawide.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
zovifapp111
senior tag
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
-
Kristof93
senior tag
21:9-nek nagyon örülnék. 38" képernyő mellé nem kell TV. Ha csak egy sima crop, áthelyezett ui elemekkel, már az is elég.
-
zovifapp111
senior tag
válasz Dr.F.E.R.I. #42 üzenetére
Te megijedtél, én meg örülnék neki Akár 30 fps-re korlátozva is freesync-el fűszerezve
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
Kristof93
senior tag
válasz Riddick77 #29 üzenetére
Mennyi marhaságot hordasz még össze? A konzolokon mindig is alacsony szintű api volt és nem függtek az egyszálas teljesítménytől. Az a 8 magos netbook(!!) proci pedig 2-n os-t futtat, a maradék pedig lehet felér valami régi C2Q-al, de inkább nem. A komplexebb játékok gyakran cpu limitesek konzolon. Ai, fizika, stb. Ha x1-on 30 fps akkor x1x-en nem lesz 60 semmilyen felbontással.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Egy pillanatra megijedtem, hogy a 21:9 képarányt fogják támogatni...
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
félisten
Pl PS4 pron te állíthatod be pár támogatott játékon hogy milyen felbontáson számolja a textúrákat és azt skálázzza fel 4 K ra, vagy skálázza le FHD-ra , mint élsimítás. Persze a kimeneti felbontás az 1440P monitoroknál a legfontosabb.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tigerclaw
nagyúr
Biztos, de a legtöbb esetben nagy tévé is van otthon és a többség inkább arra köti. Azon a képarány ugyanaz, a felbontás a 4K korában már magasabb is, a méret is nagyobb. A Free-sync, G-sync, 120/240Hz -es extrák meg úgysem hoznak semmit konzolon. Ha tippelnem kellene, a konzolosok 1-3% -a használhatja, használná monitorral a konzolt, TV helyett.
Az UW támogatásnak még talán többen is örülnének. Amúgy mindkettő rétegigény, de az 1440p-t egyszerűbb, olcsóbb betenni a feature listába.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
hombre[EU]
veterán
Bûn 20 colon one x-el játszani.
Life, Uh, Finds A Way
-
addikt
Jó ötlet, megkockáztatom, hogy sokkal több leendő tulaj rendelkezik 1440p-s monitorral, mint 4k-s tv-vel.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Tiszteletes #35 üzenetére
Költői kérdés, de válaszolok: Több játék is elérhető Xbox One X-en ami tud natív 4k/60FPS-t.
Live-Die-Respawn
-
-
szzoo
tag
válasz Tiszteletes #30 üzenetére
Hát így van. Tévé fronton sincs semmi változás. 2006-ban már terjedtek 40'-os tévék, ma meg kb. 50' az átlag. Semmi különbség! (irónia)
-
dabadab
titán
válasz Tiszteletes #30 üzenetére
"2018.02. és az hír, hogy 1440p??? 4k??? hmmm?"
4K az X1X megjelenése (tavaly november) óta van, az hírnek elég régi lenne.
DRM is theft
-
szzoo
tag
válasz Riddick77 #29 üzenetére
Nem mondtál ellent Kristof93-nak egy olyan játékkal, aminél eleve 60 FPS volt a target (ő is írta hogy tudni fogja).
Egyébként olyan szempontból igaza van, hogy multiplayer játékoknál nem megszokott konzolon, hogy az erősebb gépen dupla frameratet engedélyeznek. CPU-tól függetlenül. Ma még nem ennék meg a játékosok.
-
Tiszteletes
aktív tag
2018.02. és az hír, hogy 1440p??? 4k??? hmmm? PS3 megjelenése óta rendesen működnek a fékek és ellensúlyok technológiai fronton. Nem igen töri össze magát az ipar, hogy next-gen technológiát adjon ki a keze közül...
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
Riddick77
tag
válasz Kristof93 #28 üzenetére
Dehogynem lesz.....már most is van.
A DX12 alatt írt,patcholt programoknál nem létszükséglet a magas Ghz-en működő CPU,ot elég a sok szál.
Az új Xbox -ban egy 8 magos AMD CPU van ,ami DX 12 alatt simán tud 60Fps-t nem natív 4K-ban,bár pár jobban megírt program még abban is tudja.
[ Szerkesztve ]
KL
-
Riddick77
tag
Igen,de kezdenek teret engedni a felhasználók és a játék készítők igényeinek.
Ahogy ,a játékokban megjelent a Performance/Turbo mód,ami lehetőséget ad a alacsonyabb natív felbontásra magasabb FPS szám mellett,így bővülnek a lehetőségek. itt látszódik mennyit jelent FPS-ben a nem natív 4K mód. [link]
Mivel, a MS lemaradt a a Sony mögött az eladásokban,ezért igyekszik a gépre olyan dolgokat hozni,ami kimondottan a vásárlók igényeit veszi figyelembe.
Ez a 1440p felbontás is ezért születik,sokan kérték forumokban,főleg a 60fps miatt /kb egy GTX 1070-nek megfelelő vas van benne ,aminél ez a felbontás 60Fps,míg a natív 4K nem!/
Valamint Pl. a KODI média lejátszó program is ezért jelenhetett meg X-en,mert sok felhasználó kérte.
A következő,most nyáron kb. az egér és a billentyűzet lesz!
Két év múlva meg kijön az X2 kb. 16GB Rammal, 10+ Tflopssal,és nagyon sok PC játékos átválthat,mert a gamer PC elmegy lassan luxus kategóriába!
[ Szerkesztve ]
KL
-
szzoo
tag
válasz Riddick77 #24 üzenetére
Tudomásom szerint a Microsoft megoldása eddig az volt, hogy a játék a kimeneti felbontást nem ismerte.
Ezért Xbox One X esetén a nagyobb felbontásra törekednek (1080p-s kijelzőn a supersampling ezért is támogatott alapból, míg PS4 Pro-n nehezebb bevezetni, ahol konkrét felbontásra optimalizálnak).A cikk nagyon sejtelmesen fogalmaz. Most vagy változtattak az alapkoncepción és a játékok ismerni fogják a kimeneti felbontást (és patchelik őket 1440P módokkal), vagy csak egy plusz kimeneti felbontás lesz támogatott, amire a jelenlegi képet méretezik (up- vagy downscale).
[ Szerkesztve ]
-
Riddick77
tag
válasz #72042496 #23 üzenetére
Szerintem,megjelenik majd a felbontások közt a menüben,és ha támogatni fogják a gamék is ,akkor lehet hogy lesz olyan Performance mode játékon belül,ami 1440P-ben számol és azt rakja ki 4K kijelzőre is,és jó gyors lesz. Ami ,egy Freesync kijelzővel /új tv ,monitor/ egész PC-szerű érzést fog hozni.
KL
-
törölt tag
Nem lehet ezt beállítani? PS4-nél pl. van, hogy játékon belül választhatok, hogy FHD vagy 4K legyen a render. Gondoltam, Xbox-on ezzel néhány játéknál megjelenik majd a WQHD is mint lehetőség.
#21: Így értem, bár én a hír utolsó mondatából arra következtettem, hogy maga a render is mehet majd WQHD-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Riddick77
tag
-
dabadab
titán
válasz Riddick77 #20 üzenetére
"Ennek az egésznek ez lesz az értelme,hogy a 1440p felbontásban az X1 X hardware simán tudja ,majd a 60FPS-t hozni."
Nem, ennek semmi köze ahhoz. Itt az 1440p csak és kifejezetten a kimenő felbontásról szól - az, hogy az X1 milyen felbontásban rendereli a játékot, az teljesen más kérdés. A játék kiszámolja valamilyen felbontásban a képet (van, amelyik terheléstől függően változtatja a renderfelbontást), aztán átskálázza 1440p-re.
DRM is theft
-
Riddick77
tag
Ennek az egésznek ez lesz az értelme,hogy a 1440p felbontásban az X1 X hardware simán tudja ,majd a 60FPS-t hozni.
A 4K felbontású tv-k is tudnak skálázni felbontást,és ha a konzol 1440P-ben számol és azt skálázza fel a tv,vagy a konzol 4K kijelzőre ,az jóval gyorsabb lehet,mint a natív 4K.
Lehet, már az idei tv-k ben is benne lesz az a gamer mód,ami a hdmi 2.1 bemeneten támogatni fogja a AMD Freesyncet,mert az új Xboxok hdmi kimenete már olyan.
Monitorok már tudják ezt,és tesztelték is,aki ért angolul kicsit magyarázza az ember,hogy mennyivel jobb a Freesync game.
[ Szerkesztve ]
KL
-
addikt
válasz #72042496 #17 üzenetére
Miattam az is jöhet, sőt, támogassa akkor mindkettőt és mindenki boldog lesz.
De szerintem kellene a támogatás a Sony részéről is, hogy a gyártók aztán belerakják a készülékeikbe a funkciót. Szerintem a következő generációs Sony konzol is támogatni fogja, legalábbis én azt várom tőlük.[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
DonaldJames
tag
Még nem láttam 1440p-s tévét. Csak monitorba van.
▂▃▃▅▅▇▇Megbízhatóságom 551 pozitív és 0 negatív..... ▇▇▅▅▃▃▂
-
addikt
válasz #72042496 #13 üzenetére
És ha a gyártók az ún. gamer TV-kbe ennek hatására elkezdik implementálni a Freesyncet? Szerintem jót tenne a piacnak is ha lennének akár ilyen TV-k is, több opció a felhasználó számára.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
Az Xbox One X támogatja a Freesyncet.
Miért korlátozná? Most otthon vagyok jelenleg, TV-n használom a konzolt, este utazom vissza a kollégiumba, viszem magammal a konzolt a táskában, rákötöm a monitorra, s ott használom tovább.
-
Tuttu
csendes tag
Jó dolog ez, de freesync nélkül nem az.
Freesync-ot tudjak a mai konzolok?
Alacsonyabb fps mellett az nagyon hasznos lenne és hát a konzoloknál ez különösen igaz!
Viszont korlátozza a felhasználot monitorra tv helyett. -
törölt tag
válasz Németh Péter #2 üzenetére
4K tévén is jobban néz ki a WQHD, mint a FHD.
-
Tigerclaw
nagyúr
Eléggé rétegigénynek tűnik a dolog. Ennyi erővel a 21:9 képarány támogatása is szóba jöhetne, bár lehet hogy az már a fejlesztők részéről is beavatkozást igényelne.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
addikt
Jelen! 27-es WQHD monitorom van, PC-n használom jelenleg, de nemsokára csatlakozik a PS4-em is. Szóval én is örülnék ennek, a Sonytól várom az új System Updateban. Good job Microsoft!
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Ez inkább egy plusz funkció, kétlem, hogy sokan használnának még 720p kijelzőt, még is támogatják a mostani gen konzolok azt a felbontást is.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
marcarc
senior tag
Nincs 1440p-s tv. Monitor van csak.
-
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy a felhasználók hány százaléka használja az Xbox-ot egy WQHD monitorral. Egyáltalán létezik WQHD TV? Mondjuk aki pont azzal használja, annak ez nagyon hasznos lesz!
-
energy4ever
addikt
A "WHQD", az nem WQHD akarna lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest