- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam320
senior tag
Tetszik az AMD,egyre jobban..
-
5h4rK
tag
válasz bakosgabor57 #42 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz bakosgabor57 #42 üzenetére
Kicikizzük itt mind Zint, aztán el sem olvassa. Mióta megírta, fel sem nézett még. De meg lepődik majd.
-
wardred
tag
Na akkor csak meg kell várni, és jöhet is Olcsóért jót = win (igen tudom, hogy van drágábban jobb intel is)
-
nagyúr
-
elfelejtette
veterán
Jók ezek a procik. Nemrég kellett 80k-ból gépet összeraknom játékra egy sima 17"-os CRT-hez 1024x768-as felbontásra. Abba tökéletesen elég volt 16k-ért egy X2 245, amit az alap 2.9GHz-ről 3.5GHz-re húztam alapfeszen. Egy Sapphire HD4650 512MB GDDR3-as kari került mellé 13k-ért, meg 2GB DDR2 ram. Az Assassin's Creed így kompromisszumok nélkül elfut rajta.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
nagyúr
Igazad van, viszont legtöbben akik "ütős" gépet akarnak, nem azért veszik, mert a víruskeresés ideje felére csökken, hanem játék miatt.. ott meg manapság még szerintem nem jelent akkora előnyt egy négymagos, mint amivel esetleg drágább, épp ezért mondom, hogy szerintem még igenis van helyük a kétmagosoknak is, és nem úgy kell rájuk tekinteni, hogy ugyan már miaz..
Everybody lies.
-
azbest
félisten
Meghálálják magukat szerintem:
AVG free teljes vírusellenőrzés a gépemen:
x2 3600+ (2GHz x 2 mag) - majdnem 8 óra
x2 545 (3GHz x 2 mag, 6MB l3) - több mint 5 óra
x4 B45 (4 maggal az előbbi) - 3 és fél óraMinden esetre határozottan fiatalosra gyorsult az egy évesnél idősebb Vista, mikor processzort cseréltem alatta. Frissen telepített Win7 pedig szinte szárnyalt (igaz a vírusírtó telepítése után valamivel hosszabb lett a boot idő).
Egy magosról két magosra váltás nagyon látványos gyorsulást hoz, sokkal jobban reagál a win és ritkább, hogy egy program miatt beakadjon a kezelőfelület. A háttérben futó dolgok (amiből azért van bőven... csak ha a tűzfalat és vírusirtót említem, plusz a rendszer beépített szolgáltatásait is, van jópár)
Ha valaki több dolgot is futtat a gépén, akkor is nagyon kellemes... saját példa: 1-2 virtuális gép futhat úgy, hogy észre sem veszek semmi lassulást. De biztosan rengeteg példát lehetne hozni, ahol megéri a 2-3-4 mag... viszont aki csak netezik vagy zenét hallgat, filmet néz, az akár egymagossal is egészen jól ellehet.
Nameg órajelben nem nagyon fog már növekedni a tempó, hanem a magok számával nő a teljesítmény inkább. (6 magos amd-ről is volt már hír)
Amúgy tényleg nem használom ki állandóan a teljesítményt, mert szinte mindig 800Mhz-en megy, energiatakarékos módban... de kicsomagolás, játék vagy bármi más komolyabb művelet alkalmával jól jön a szunnyadó teljesítmény
(#37) z00li :
igazad van, viszont sokan nem ismerik a gép és a programok működését olyan szinten, hogy meg tudják ítélni a valós igényüket. (azt hiszik, egyszerre csak egy program követelne gépidőt magának, közben meg a legalapvetőbb műveletek esetén is tucatnyi szolgáltatás és programszál fut)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jajj.. Most őszintén, aki nem használ konkrét olyan programot, és véleményem szerint a többség nem, amire kell a 4 mag, akkor teljesen helyben van még ma is egy 2 magos processzorral. Játékok nagy része sem igényli még, arról nem beszélve, hogy szerintem sokan játszanak még olyannal is, aminek a 2 sem kell.. Akinek az a lényeg, hogy "hú nekem sokmagos" van, akkor vegye meg, és legyen vele boldog, attól még nem kell a kétmagosokról úgy beszélni, mintha égő lenne azt használni.. De aztán mindenki maga tudja.
Az meg megint, hogy mert letiltva van 2 mag, és úgy 2 magos.. istenem az nem nekünk fáj, hanem az AMD-nek, hogy nem tudja 4magos áron eladni, csak 2 magosként. Meg szvsz még mindig jobb, mint ha kiszórnák az összes hibásat. Olyan emberrel meg még nem találkoztam, akinek abból lett volna gondja, hogy biza ott "figyel" a letiltott két mag is..
Olyannal viszont igen, aki 2-3 magos áráért szerzett be szerencsésen egy 4 magost, de ez megint más tészta..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
airwin
csendes tag
Ha az eredeti 4 magból 2 egymás melletti marad üzemben, akkor sima X2, és ha átlósan, akkor lesz belőle a black edition?
-
szuper-t
őstag
ez jó húzás volt így nem kell több tízezreket költeni egyes "fejlesztések" között az amd kitölti a teret az eddig kiadott szériái között
intelnél bajban leszek q6600 után max i7(nekem számít a teljesítmény ócska i5 nem érdekel) et tudnék venni.. de milyen árok..
#33) g@bo kinek a pap kinek a papné
ahogy szokták mondani pénz beszél kutya ugat[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Értelme nem sok volt, 0.5-öt emeltek a szorzókon. De az új vásárlóknak, vagy nem tuningolóknak biztosan jobban tetszik majd az 5-tel nagyobb szám a típusjelzés végén. Talán még annyi, hogy aki Athlon2-őt vesz, annak kevesebb húzás is elég az FSB-n (vagy EC-n ha úgy jobban fekszik) ahhoz, hogy egy adott órajelet elérjen.
Stepping ugyanaz maradhatott vajon?[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Nekem a 2xx szériából hiányzik a be. Bezzeg van 550-555 be is.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Yutani
nagyúr
Azok vesznek DC processzort, akiknek nincs pénze 1.5-2x áron QC procit venni. Ráadásul sok program (leginkább a játékok) ki sem használja a QC-t. Mindennapi használatra a DC teljesen megfelel.
És igen, én is egy Athlon II X2 procit veszek majd fejlesztésnél, ha eljutok odáig, hogy meg tudjak venni egy AM3 alaplapot RAMmal, procival.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
vlkvy
csendes tag
Ma már ki vesz kétmagos processzort?
Azok, akiknek az ár számít és fogyasztás, nem a teljesítmény. Gyorsítani ezeket minek? Fillérekkel olcsóbban ott vannak a négymagosok, ha póver kell.[ Szerkesztve ]
-
juliabrilke
veterán
A ~125W-os TDP-hez képest ez azért már tényleg haladás ekkora órajeleken.
-
Yutani
nagyúr
Ugye-ugye, hol vagyunk már a Windsor magos Athlon X2 3200+ (BE) 128W TDP besorolásától? És a PII X2 3.2 GHz is csak 80W TDP-s. Ez (is) a jó a fejlődésben.
Akik pedig a KÉK szemellenzőtől nem látnak, azok NE is ÍRJANAK semmit inkább. Azzal is késleltetik az ínhüvelygyulladást.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
nagyúr
Egyetértek. De még ha nem is 4 magosítható is jó választás lehet. Ma még nem feltétlenül kell 4 mag. Az persze más kérdés, ha mégis, akkor nagyon lehet örülni a vételnek Na persze gondolom, akkor már nem elégszik majd meg azzal a 65w-al
Zin: menjél.. vegyél..
a tipped alapján asszem nekem is meg kellene fontolnom, hisz teljesen egy kategória minden szempontból az itt szereplőkkel, és mégcsak nem is drága az aranyom...Everybody lies.
-
Polllen
nagyúr
Helyes-helyes! még a végén lecserélem az 5400+-t
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Geönczy
aktív tag
Elképesztő gyorsulás.
Bár ez legyen a legrosszabb hír a vörös oldalról. -
-
tzsolesz
nagyúr
Köszönjük, hogy megosztottad velünk eme, zseniális, és meggyőző eszmefuttatásodat.
Így most már mindenki tudja, hogy i7-et kell venni. Ez Magyarországon csak természetes, hisz mindenki milliókat keres. Semmi értelme ezeknek a szar AMD prociknak. Mi ráknak is gyártják őket, nem tudjuk.
Örülök hogy neked is i7 rendszered van, 2db GTX295-el felvértezve.
-
Zin
őstag
mit gyorsulnak?
corei7 azt szevasz...vicc amd░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
MODERÁTOR
65 wattos TDP egész jól hangzik 3,1 GHz-hez. Phenom II X2 555 Black Edition pedig nagyon frankónak tűnik, ha meg lesznek benne négymagosítható példányok, máris milyen szerencsés, aki egy olyat kikap véletlen. De jó ára van, ennyi pénzért még kétmagosnak is elmegy, BE-ként pedig a maximum kihozható belőle.
-
tzsolesz
nagyúr
Játékok alatti teljesítményben már fej-fej mellett haladnak az azonos árképzésű kategóriák szereplői. Így szépen fej fej mellett is haladnak gyorsaságban. A core i7 egyéb tömörítési, és számítási műveletekben verhetetlen a mai napig, az viszont igaz.
Aki nem programozó, vagy szoftverfejlesztő az mindkét oldal CPU-i között megtalálja a neki valót.
-
veterán
Sajnos az intel core i sorozatát nem tudják megverni
Kár érte mert has lenne alternatíva az AMD részéröl,akkor végre az Intel leszállna a magas lóról és olcsobbá tenné a processzoraitduree54
-
m4rc!
őstag
Azonos órajelen (3,2GHz) az E8400 vagy egy ilyen proci a gyorsabb/jobb?
We are analog players in a digital world
-
Tituka
senior tag
de minek...
Skizofrén vagyok, és én is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ford topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Baldur's Gate 3
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest