Új hozzászólás Aktív témák
-
Noi88
tag
Ezek a G-Skill memók tényleg "érdekesek"...
-
gardener
senior tag
Corsair tetszik nekem is.
A G.skill ventis hűtése viszont a vicc kategóriába tartozik. -
sisakos
csendes tag
válasz
Thulcandra #43 üzenetére
Hát ezt benéztem
akkor: a jó bemutató vagy mi.
-
sisakos
csendes tag
Jó kis teszt. A G.Skill verzioja sztem csunya...A dizájnra nem gondoltak?
-
Geli
senior tag
Ocz még mindig nem hagyott fel a népbutító sliredi hülyeséggel?
szánalmas...
de ez a kis ventillátoros vacak -
Pukkancs
aktív tag
Hiába fikázzátok a g.skill hűttését, valaki biztosan ezért fogja őket megvenni, egyszerű marketing: minimális ráfordítás, nagyobb haszon
-
Ősember
őstag
nem tudjátok a crucial cimét?
azért kérdem, mert a cikk alján nincs hozzájuk link, mint a többi gyártohoz
-
marcee
addikt
válasz
#65675776 #14 üzenetére
"Egyébként érdekes, hogy a Corsair-ek magasabb órajelen alacsonyabb időzítésekkel dolgoznak."
Azért van szerintem, mert az alacsonyabb órajellel elért időzítések a JEDEC szabványos, 1,5V feszültséggel értendőek, amikhez képest brutálisan meg vannak (+33% fesz!
) rángatva amúgy.
-
marcee
addikt
Ez mind maximum 2GB-os set, az meg csak teszteredménygyártásra elég már csak máma, azt is inkább csak szintetikus tesztprogramokkal, mert játékokhoz, Vista alatt kevéske. Igaz, kettő is bepasszítható egy lapba...
-
Sasfészek
tag
Hali!
Léteznek már 2GB-os ddr3 memória modulok? Vagy abban ilyen magas frekvencia később lesz csak?
2 nVidia videókártya csak SLI ready memóriával megy? Másik forumban ugyanitt azt írták, hogy nem kell hozzá olyan, most mi az igazság? Valaki segítsen
-
jugeen
addikt
válasz
#65675776 #14 üzenetére
pedig a Dominatorok nyakja nem normal meret, annal magasabb.....
-
_AnTi_
tag
Pöpec kis ramok, elfogadnám bármelyiket. Kár, hogy én még csak DDR-es konfignál tartok.
-
törölt tag
válasz
#95904256 #21 üzenetére
A ciklusidők a buszra vonatkoznak, annak a valódi órajelét kell figyelembe venni. Szóval egy 2000MHz-es effektív órajelű DDR busz esetén ez 1000MHz, azaz egy órajelciklus 1ns. A CL8 esetén 8 ilyen órajelciklus kell egy oszlopváltáshoz. 8x1 = 8, azaz minimum 8ns időnek kell eltelnie két adatcsomag elérése között. Természetesen ez csak szekveciális olvasás esetén elérhető, és akkor is csak elméletben. Egy teljes elérés sokkal több időbe telik.
A Wiki-s táblázat a cellákra vonatkozik, az meg önmagában lótúró. Már csak azért is, mert azonos cellaórajel esetén memóriaarchitektúrától függetlenül állandó.
És miért kell 8-cal szorozni? Nem adatátviteli sebesség. Itt nincs bit-byte átváltás.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #17 üzenetére
1000/1000*8 = 8ns
Ez a DDR3-2000 CL 8-8-8-24 -hez tartozik?
A Wikipedia DDR3 alatt egy ilyen táblázat szerepel:
DDR3-800 / 100 MHz / 10ns
DDR3-1066 / 133 MHz / 7.5ns
DDR3-1333 / 166 MHz / 6ns
DDR3-1600 / 200 MHz / 5nsEbből a DDR3-2000-re nekem 4ns jönne ki. Hol a hiba?
szerk.: Ezt még 8-cal szorzni kell, de akkor meg 32ns...
-
bteebi
veterán
válasz
#57018880 #11 üzenetére
Naigen. El kellene már végre "érni" azt a hivatalos 1,5 V-os feszt... a legtöbb RAM most is annyin megy, mintha enyhén tuningolt DDR2-ők lennének
. De már legalább cserébe elég magas az órajelük és tűrhető az időzítésük. Már csak procik kellenének, amik kamatoznak is ebből
.
-
bteebi
veterán
válasz
Solicidium #8 üzenetére
A cikkben szerintem volt. Asszem 20 dBA
.
-
zoo8800
veterán
A Corsair hűtése egész jól néz ki.
Szerk : A G-Skillen az tényleg venti? -
törölt tag
A Corsair DDR3-2000 CL 8-8-8-24-es időkkel egész jó lehet, 8 nanos elérési idővel, ha jól számoltam.. Szintén bizalomgerjesztő a G.Skill DDR3-1800, CL 7-7-7-18 időzítéssel, cirka 7,7 ns.
Hogy jött ki 8 illetve 7,7 ns?
Nem 80 ns az?szerk.: Azt hiszem keverem a CPU->RAM elérési idővel. Viszont így sem passzolnak a számok.
-
Chrys_
addikt
Miért kell egy memóriamodulnak SLI-Ready lenni?
-
törölt tag
1600Mhz @ 1,5 V ...ez nagyon bizalom gerjesztő...
-
Thulcandra
senior tag
A G-Skill hűtése szerintem is rofl
-
Puma K
nagyúr
válasz
Solicidium #3 üzenetére
Nekem is azon akadt meg a szemem. Rögtön a HIS jutott róla eszembe. De szerintem nem valami nagy hatásfokkal tudja hüteni a memóriát vagy pedig hüti valamennyire csak annak hangja is lehet rendesen.
-
juliabrilke
veterán
G-skill hűtése. : ---->
-
bteebi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5 üzenetére
De azért elég halkak, hiába pörögnek 7500-on
.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Solicidium #3 üzenetére
Sztem nem vicc, bexarás! Mikor megláttam a plexibe csomagolt darálókat, mejd leestem a székből.
A kis porszívók...
-
Taky
senior tag
A Corsair-nek szép magas NYÁK-ja van!
-
Solicidium
aktív tag
A G.Skillen vicc a hűtés. Csak azért teszem szóvá, mert már néha fáj a gyártók hülyesége... Elnézést...Végülis nem kell olyat vennem, igaz.
-
Hani
aktív tag
A Corsair DDR3-2000 CL 8-8-8-24-es időkkel egész jó lehet, 8 nanos elérési idővel, ha jól számoltam.. Szintén bizalomgerjesztő a G.Skill DDR3-1800, CL 7-7-7-18 időzítéssel, cirka 7,7 ns..
A végén még haladunk valamerre.
-
bteebi
veterán
Ezek a modulok már egészen barátiak... bár az áruk biztosan nem lesz az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 2 GHz táján járnak a héten bejelentett, EPP 2.0-t támogató DDR3-as modulok.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest