- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartucc
addikt
Ha van, de nincs raktáron akkor nem sokat ér. Kiváncsi leszek róla egy tesztre....
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bambano
titán
Nekem teljesen megfelel az, hogy lakáson belül működik, és a kijáratnál a villanyórán képtelen átjutni a jel. pontosan erre van szükségem, nem hiltire, hogy keresztüljussak a panelen. más kérdés, hogy városi szinten adatátvitelre emiatt jelenleg alkalmatlan ez az eszköz, de ezen aggódjon más.
En annak törném el a kezét, aki olyan dolgokat reklámoz, amit nem tudok megvenni. engem ez bosszant.
Szerk: új épületekkel szerintem nincs gond, ott lehet úgy tervezni, hogy legyen üres cső a falban, amibe később lehet kábeleket huzigálni. A régi építésúekkel van a gond, azokból is a keményebb anyagú falakkal.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
.Gregor.
tag
Jó lenne ha elterjedne, házon belüli hálózatoknál mindenképpen jó alternatívája lenne a meglévő technológiáknak.
Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.
-
Killing
addikt
Ez nem fog kibékülni az itthoni konnektorokkal. Max. átalakítóval.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
And
veterán
Továbbra sem gondolnám, hogy egy kismegszakító túl sokat zavarna. Persze, van benne némi induktivitás, de egy kifejezett aluláteresztő szűréshez vagy transzformátorhoz képest jóval kisebb lehet a hatása. Szigeteletlen, árnyékolatlan: azért a házi villanyszerelésnél általában nem árnyékolt kábeleket és szerelvényeket használnak .
#17: Jó, teszel hozzá egy ilyen fáziscsatolót, de ehhez már villanyszerelő kell, meg újabb anyag. Így már nem annyira 'plug&play' a rendszer, pedig a legfőbb előnyének ezt gondolnánk. Kérdés, hogy mi éri meg jobban: a meglévő villamos hálózatra építeni (valószínűleg a kommersz ethernetes eszközöknél sokkal drágább berendezésekkel), vagy egy vadiúj UTP-s LAN-t (esetleg zűrösebb helyeken WLAN-t) kialakítani. Új épületnél célszerűbb és biztos olcsóbb az utóbbi, a nagyobb távú összeköttetés ('normális' sebességgel) pedig talán mindig problémás marad. Ezért gondolom azt, hogy ennek a felhasználása a jövőben sem válik túlságosan széleskörűvé. -
Billu
aktív tag
Itt egy hasonló eszköz leírása. (pdf)
Allnet 168205http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=billu
-
MODERÁTOR
Szerintem erősen korlátozó tényező az amúgy sem túl nagy hatótávnak. Az összes kontakt, szigeteletlen, árnyékolatlan réteg, bármi komolyan gyengíti a jelet. Szal az elektromos hálózat minősége igencsak befolyásolja a sebességet, távolságot. De én pozitívan állok hozzá, ha nem is látszik annyira.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Az hogy külön biztin vagy, az nem számít, elvégre van egy közös pont, a biztosítéksín.
Ha külön fázison van a lakás több pontja, akkor nem megy az adatátvitel, mert tudomásom szerint gyakorlatilag a villanyóráig működik általában.
(megelőztek, sebaj )
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
And
veterán
(Mondjuk egy biztosító vagy kismegszakító pont nem az az eszköz, amely nagyon útját állná az ilyesfajta kommunikációnak. Az alapesetben csak egy darab rövid vezeték, semmi más. Így ha egy fázison lógnak a szobák, akkor holmi túláramvédelem nem lehet akadály.)
Mod #9: nyilván a kötelező pont-pont 'topológiára' gondolt .[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
most már csak azt nem értem, hogy nem érted, amit mondani akarok, vagy nem akarod érteni?
Mondok egy példát. Van egy routered egyik szobában, és két asztali géped másik szobákban. Ez azt jelenti hogy venned kell 4 darab hálózati eszközt, a routeres szobába bedugsz kettőt a falba, és a két géphez külön külön egyet.
Tehát nem elég a routeres szobába egy, és a gépekhez külön külön, hanem négy kell.
-
MODERÁTOR
Ez még mindig nagyon szép és jó, de nekem például más elektromos bekötésben van a szobám mint a szemben levő. Szal külön biztosítéka van az én és a mellettem levő szobának. Így a szemben levő szobába már nem menne át a jel ugyanúgy mint a többi helyiségbe. És azt hiszem ez sok házban bevett szokás, hogy ne terhelődjön le a hálózat és ne gyulladjon ki egy vezeték sem.
-
And
veterán
Ennek pedig valószínűleg az a legfőbb oka, hogy egy áramszolgáltató, egy üzem, de még egy mezei (áram-)végfelhasználó is úgy tekint erre az adatcsatornára, mintha egyfajta parazita lenne a hálózaton. És talán nem is ok nélkül. Az erősáramú hálózatról reflexből igyekszünk eltüntetni a 'nem odavaló' jeleket: aluláteresztünk, RFI-szűrünk, fázist javítunk, meg hasonlókat teszünk, néha még egy szimpla többdugaljas elosztóban is. Erre jön valaki, és azt mondja, hogy szüksége lenne ezen a hálózaton egy bőven a rádiósávba lógó spektrumtartományra, amelyen ő adatokat vinne nagy sebességgel. Márpedig a fizikát itt sem nagyon lehet megkerülni, minél nagyobb adatráta kell, annál nagyobb spektrumot kell tisztán tartanunk az átvitel számára. Ez pedig alapvető ellentmondásban van az eddigi gyakorlatunkkal. Nem mondom, hogy halva született ötlet, de könnyen lehet, hogy a nagy áttörés sosem következik be, és a jövőben is csak nagyon speciális területen (ezzel kis felhasználói körben) lesz létjogosultsága.
-
localhost
Közösségépítő
Sajnos a legnagyobb problémát már akkor is és azóta is a transzformátotok jelentik. Ezért is ennyire kicsi a hatótáv. És sajnos nagyon érzlkeny mindenféle hálózati (értsd itt elektromos hálózati) zavarra, porszívő, hegesztő, kávédaráló szénkefés motorok egyéb...
Én kb ezidő óta ismerem a helyeztet, ez a technológi sajnos tökéletes sosem lesz : Cikk az ősidőből
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
kcsa
veterán
pont pár napja olvasgattam ilyen eszközökről. A legnagyobb gondom vele, hogy ha jól értelmezem az adatokat, ezek az eszközök csak párban működnek, tehát wifi-szerű működésre nem alkalmasak. Pedig úgy tényleg hasznos lehetne...
-
ArchElf
addikt
Olvastam erről korábban (még valamikor az évezred hajnalán ) Lehet, bár nem hiszem, hogy már megoldotték azokat problémákat, amelyek akkor felmerültek?
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Remélem gyorsan fognak terjedni ezek az eszközök, szerintem nagyon nagy jövő áll előttük!
Kéne róla egy PH!-s teszt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- EAFC 25
- PlayStation 3
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM