- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autóhifi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
azért, mert a keresleti függvény pénzhez rendel mennyiséget, tehát nem az inverzét kellene ábrázolni. kínálati függvény dettó.
azok a függvények, amiket pl. guglis képkereséssel meg lehet találni, arról szólnak, hogyha a népek q mennyiséget vásárolnának, p lenne az ára. pedig a keresleti függvény definíciója nem ez.
-
bambano
titán
akárhol néztem, mindenhol van kötelező szakmai gyakorlat, ezt vagy belesuvasztják valamelyik nyári szünetbe, vagy külön félév van hozzá, mint bsc-n.
tehát igen, az msc négy *szorgalmi* félévből áll, ahogy te is mondtad. Ez nem jelenti azt, hogy mindegyik msc-t el lehet végezni 4 félév alatt. -
-
bambano
titán
egyébként igen, kell. csak szeretnék már látni egy rendes közgáz tananyagot, mert amik eddig voltak a kezemben, azoktól sugárban a falig.
teljesen jogosnak tartom a hallgatói észrevételeket, amíg egyes közgázos tananyagokban például a gázolaj mértékegysége négyzetméter. egy rendes matematikusnak három napjába kerül leszedálni magát arra a szintre, hogy őrjöngés nélkül képes legyen elolvasni az anyagot.
-
bambano
titán
a jelenlegi bolonyai rendszer semmit nem ér. az első probléma, hogy az egyetemek nem szólhatnak bele, hogy kiket vesznek fel. így bekerül egy csomó hallgató, akik még azt se tudják, hol az egyetem (kinek a szobra van az aulában
), nemhogy értsenek is hozzá. Emiatt a bsc képzés jelentős része az ótvar gimnáziumi képzés pótlása. Utána meg marad egy kis idő valami egyetemre is. Aki meg továbbmegy msc-re, az meg sok mindent tanulhat újra, mert azon is rosszul van összerakva a tananyag.
A másik, hogy az egyetemek összevonása nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. nem igazán szűntek meg a párhuzamos oktatások, miközben sok helyen a tananyagot az határozza meg, mit tudna tanítani a székébe erősen kapaszkodó nyugdíjas.
A harmadik, hogy miért hat év a bsc+msc? Miért 7 azaz HÉT félév egy három éves bsc képzés és miért ÖT félév egy kétéves msc? van benne minimum két tinglitangli félév, konkrétan minek is?
Közgázt meg ilyeneket tanítani kellene mindenkinek egy olyan országban, ahol a profit még mindig szitokszó, a tőkés meg lejjebb van társadalmi elismertségben, mint a szicíliai maffiózó.
-
bambano
titán
tanárt utólag is fel lehet nyomni, mikor már a kezedben van a diploma. egyszer csináltunk akkora balhét (az középiskolai tanár miatt volt), hogy visszavonták a diplomáját.
"húzott egy határt aztán aki az alatt van kampó...": de nem erről beszéltem. ez teljesítmény alapú értékelés, ezt kell tudni, ha tudod, átmentél a többiektől függetlenül, ha nem tudod, megbuktál a többiektől függetlenül. szerintem ez egyetemen rendben van.
a probléma ott van, mert ilyet is csinálnak, hogy eldönti: 100 emberből ma 20-at enged át, ha átengedte a 20-at, a többit akkor is megbuktatja, ha mind nobel díjas szinten vizsgázik. mert itt nem azért buksz, mert nem tudtad, hanem azért buksz, mert a névsor végén voltál. ami tahóság.
más kérdés, hogy mindkét oldalon vannak problémák, alapvető képességekkel sem rendelkező diákságtól kezdve nettó marhaságot tankönyvben leíró tanárokkal bezárólag... meg az ilyen 70 és koporsó közötti őskövületek, akik még ragaszkodnak a sohasemvolt kiváltságaikhoz és nem hajlandók időben félreállni, pedig a világ elment mellettük...
-
bambano
titán
az ár az nem mindig pénz. hanem valami viszontszívesség is lehet. ha neki nem kell semmit tennie, elkanászodik. tehát mondhatsz olyat (mondhattál volna anno), hogy oké, bescanneled neki x jegyzetet, de neked meg szükséged van y jegyzetre, szerezze meg. vagy amíg miatt a scanner fölé görnyedsz, hozzon neked a boltból valami vacsorára valót.
szóval viszonozza valamivel. vagy ha nem érsz rá, akkor megmondod, hogy oké, megcsinálod, de jövő hétre van csak alkalmas időpont.
egyetemi rendszergarázda koromban egyszer megcsinálták a hallgatók, hogy félév elején hordákban jártak jelszócserére, mert elfelejtették a nyáron. de úgy, hogy másfél hónapig alig jutott időm másra. akkor lett nagyon gyorsan bevezetve a félliteres okmánybélyeg...
volt olyan esetem is, hogy munkahelyen megettem egy-két szívességet, amit azzal háláltak meg, hogy szép lassan rámtolták az összes melójukat. mire észbekaptam, már baj volt, utána évekig könyörögtem, hogy nem így kellene, nem történt semmi. Úgyhogy nemrég megmutattam, hogy mire jó a root jelszó...
-
bambano
titán
ha nem tanított minden tanár és ez az ok, akkor bukjál meg
egyébként tudni kell:
1. nemet mondani
2. határidőt mondani
3. árat mondanikülönben elkapatod őket. persze mindezt összhangban azzal, hogy neked mekkora erőfeszítés. ha csak annyi, hogy van a diszken egy fájl, amit el kell küldeni, az más megítélés, mintha át kéne másznod a fél városon, hogy bescannelj 300 oldalt (esetleg törvényt sértve) a saját előrehaladásod kárára.
sosem fogja neked viszonozni senki, akinek segítesz, akkor tedd, ha szórakozásba belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest