Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- DUNE médialejátszók topicja
- Plazma TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
"Nem űzök sportot ebből, szerintem elmondom a véleményem ennyi ezt még lehet. Nem utálom az apple-t tévedés ezt le is írtam már sokszor. Hanem az árát. (mondhatni a kereskedőt). Tudom tudom nm itt kell megvenni. Na de itt élünk."
Várj már leírtam ezt mire te valamilyen furcsa módon, megint agyártóval jössz elő? Hmm, akkor valóban velem lehet a baj, és amúgy Ti abbahagyjátok egyszer ezt vagy mindig jönnek a fars válaszok, és a félremagyarázása annak amit én leírok? Na mindegy Lehet OFF. vagy esetleg még van alami mondani valótok, ami nem írtam le ?

(#224) blackrulz :
Abba is hagytad? Látom.....

(#222) Alex91:
Te?

-
törölt tag
válasz
alamuszi
üzenetére
Nem kell ám az Apple-t úgy beállítani mintha szent lenne
jah mert te is write only vagy. leírtam pont az ellenkezőjét le se sajnáld végülis. a többire nem is reagálnék, mert bár a válasz gombra nyomtál semmi köze nincs a hsz-ednek az enyémhez...
ennyi én abba is hagytam, ennél már moonmant is értelmesebb győzködni a linux előnyeiről... pedig... pedig... azt hittem ezt soha nem fogom érezni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Alex91
félisten
Kell a cirkuszba egy bohoc is!

-
alamuszi
senior tag
válasz
üzenetére
Na várj csak én már offoltam ezt a témát, csak éppen ti nem tudjátok abbahagyni ha jól emlékszem, akkor ki itt a fikagép??? Tudom én.
Nem kell ám az Apple-t úgy beállítani mintha szent lenne, nem az, és ennyien nem szeretik, nahát erről gondolom az apple egyáltalán nem tehet.
Na persze 
(#218) ro_bert17 :
Nem űzök sportot ebből, szerintem elmondom a véleményem ennyi ezt még lehet. Nem utálom az apple-t tévedés ezt le is írtam már sokszor. Hanem az árát. (mondhatni a kereskedőt). Tudom tudom nm itt kell megvenni. Na de itt élünk.
OFF....
-
törölt tag
válasz
alamuszi
üzenetére
Iphon 4: antenna gate jogos, repedő kijelző viszont más gorillaglassal elő se fordulhat persze. a többi telefon meg még ennél is ellenállóbb, elképzelhetetlen hogy berepedjen
Iphone 3: robbanó cukorka. hány darab is? mert az akut meg szintén alma gyártja. minden gyártó belefutott már a hibába ha hiszed ha nem. nokia vagy 46 millió ilyen akut szívott be anno, és a laptop gyártókat se kímélte a gond. google a barátod, nézd meg mennyire gyakori másoknál is. ettől függetlenül pár darabnál tényleg előfordult felmelegedés, elhanyagolható mennyiségben "robbanás" is, de te se gondolod komolyan hogy ez annyira gyakori ahogy sikerült kibüfögni a "robbanó cukorka" tőmondatot...
IPOD: csak úgy robban magától. gen 1 van nano-ból, bele se merek gondolni hogy mióta, soha nem hallottam róla hogy ezek is robbannának, de persze lehet hogy csak én vagyok mákos hogy még mindig élek és nem kapott atomjaimra... ez az általánosítás, meg fellengős lekezelő mód legalább annyira gáz mint néha az apple kommunikációja, amit mellesleg én se értékelek...
Iphone 2: hibás wifi chipek. nagyságrendileg lehet tudni hogy hány készülék érintett? mindegyik? fele? első generációs telefonjuk, ha még potenciálisan nagyobb az esélye mint máshol akkor is ennyi tapasztalatuk volt, gondolom azóta ez is fejlődött, aki beugrik az első szériákba az ne csodálkozzon...
Macbook Air: ja ez a topik éppen erről szól. jah csak kicsit már túl is van lihegve és túl nagy a dráma miatta...
ezen kívül még van pár termékük, gondolom azok is robbannak, elhalnak, szarok voltak, most is azok, és azok is maradnak. mind. kivétel nélkül, az idők végezetéig. ámen.
kár hogy profi stúdiók, tervezőirodák, és fotósok esküsznek rá, és nem cserélnék le semmi pénzért, de tuti hogy még az imac is felrobban. naponta. legalább háromszor. és akkor még be se kapcsoltad.
nekem a nano-n kívül egy apple termékem sincs, telefont elvből nem veszek 50k fölött, lapost 200k fölött, asztali pedig fölösleges nekem... innentől számomra vagy az ára, vagy a meló miatt esnek ki a cuccaik, de az elvakult fikázást, az általánosítást utálom, főleg ha valaki az elvakultnak titulált fanokat fikázza, és nem veszi észre hogy ő még elvakultabb a kérdésben... a saját magam minősítése pedig már megvolt amikor leírtam hogy ezek se csoda gépek, közel se annyira forradalmiak és elengedhetetlenek mint ahogy azt sugallják nekünk, ezek is elromlanak, de máshol ennél sokkal nagyobb hibák vannak, és azon nem rugózik a nép ennyit.
tudod az a vicc hogy az iphone topik mindig is tele volt az ilyen fikagépekkel, és semmi másból nem álltak csak hogy nincs multitask, meg flash támogatás, nem látszik usb-re dugva a belső memó, kell hozzá progi hogy tologassuk az adatokat, nincs bt fileküldés, és társai. kijött a win7 mobil, és mi lett? ezek már nem is fontosak, hiszen pont ugyanezeket nem tudja az ára is konvergál az iphone-okhoz, de ott már nem gond. szemellenző lehet az almásoknál, én is néha röhögök az elvakultságukon, de a túloldalon is vannak ilyenek, akik nem tudják belátni hogy nem csak az alma hibázik, és akár egy közel azonos árú készülék is küzd olyan gondokkal mint ők... és erre pedig itt vagy te mint példa

ro_bert17: szerintem 100 méteres apple fikázásban fog indulni az olimpián. én személy szerint nem leszek tovább az edzőtársa szerintem

-
-
-
zsolidodd
senior tag
Az Apple topikok elég jó hatásfokkal gyűjtik a retardáltakat is. Kb. 3 olyan hozzászólás volt, ami szakmailag kapcsolódik a hírhez, és azt elemzi, hogy mi lehet a baj. Azért ez elég bulvár szint egy "szakmai" oldalon. Szerintem.
Viszont röhögni lehet a sok hülyén. (Amúgy az utóbbi években divat lett kb. bétás hw/sw-rel piacradobni a cuccokat, pl N95, 5800) -
Brutális eb
addikt
Hatalmas topik.
Ha kicsit beborúl kint elég csak benéznem ide.
-
alamuszi
senior tag
Egyrészt én nem ezt írtam le, másrészt meg már bocs, de miért is írsz le valamit ami nem igaz. Ez kb az Apple reklámpolitikája. Mondanak valamit, de más nem létezik. Ez kb olyan amit leírsz, mint mikor Steve Jobs azt mondta a gyenge vevőegyságes IPhone négyre hogy tarts másképp. Na amit leírtál pont ilyen csak más helyzetre értve. Szerintem olvasd el miket írtam és gondold újra, hogy mit válaszolsz legközelebb.
(#210) Alex91 :
Le ám mert ez egy Apple topik, ez az érv
ja csak nem jó értelemben az
De ez gondolom nem számít. Hmmm...
De részemről OFF a téma.
OFF...

-
kérek szépen akkor légy már oly kedves és indokold meg, hogy miért is van rendjén az ha valaki közli az egyik fórumozóval, hogy egy széria meghibásodásáról szóló hírre reagáló topicból húzzon már el azzal a véleményével, hogy esetleg nem tökéletes az adott márka minden egyes terméke és mégsem minden rózsaszín?

-
úúúúúú
ezen kifakadtam:
"Én sem megyek a HP topicba fikázni, neked sem kellene idejönni..."
Te tényleg ennyire agyoniskolázott vagy, hogy nem esik le neked az, hogy ez nem egy termék saját topicja, hanem egy bizonyos termék meghibásodásáról szóló hírnek a topicja...
Gondolkodj már egy kicsit mielőtt kiosztasz valakit, hogy milyen alapon jön a Te imádott gyártód termékének "maximális" tökéletességét megkérdőjelezni.......

-
törölt tag
-
k.
őstag
válasz
alamuszi
üzenetére
Igazából ez csak mentalitás kérdése. Te idejöttél, és leirod 1000000* hogy az apple-t te mennyire nem szereted. De ez szart se érdekel senkit sem. Ehhez képest, mindig igyekszel hangoztatni, hogy nemjó, meg te nembirod meg igy ugy. Leirtad egyszer, oké. Leirtad kétszer, oké. De, hogy állandoan bizonygasd, hogy igy meg ugy az Apple, és te mennyire nem vennél, az nekem vicces már. Én sem irogatom , hogy a HP-ket is visszahivják([link] és hogy akkor az is ratyi. Attól függetlenül, hogy megvan az eléggé negativ véleményem a márkáról, mégsem megyek a HP topicba osztani az észt, és aláirásban is eröltetni, hogy mennyire nem birom az adott márkát.
-
alamuszi
senior tag
Biztosan nem igaz amit mondasz, ki és mit is fikáz itt? Nem én. A fikázás a tudatlanok fegyvere, meg az használja ezt a szót aki nem tudja mit mondjon a kritikára, ami nem is kritika csak egy vélemény. Az még talán lehet, vagy az sem. A beszélgetés pedig annak fikázás, aki nem tud érdemben a témához szólni. Na akkor erről ennyit, nem tisztem ezt kifejteni, hogy miért is kell mindjárt ilyen szavakat használni ha nem értesz valamivel egyet. Hmmm. Na mindegy a fikázás pedig melyik márkának az alappillére? Na akkor mesélj, ja hogy ebben a fórumban vagyunk.... Öngól....

(#203) akosf:
Igen én is vagyok néha így, de nálunk dolgoznak programozók is kb 12 ütik vasat és mégsem romlanak könnyen. Pedig hurcolják stb.
-
törölt tag
válasz
alamuszi
üzenetére
Hát... persze, hogy durcás vagyok. Azért vetettem meg a T61-est mert úgy tűnt, hogy az a legjobb masina a munkához. Erre egy halom idegesítő nyavajája van. Az "egynapos szervíz"-től meg... herótom van. Kb. minden ötödik esetben működik ez a dolog. Volt olyan laptopom ahol a "hozzd be, megnézzük és holnap már viheted is" fél évet jelentett. Na meg kb. 2-3 hét mire lementem és egy másik gépre átpakolom a programokat a kulcsokkal együtt. Ráadásul év elején ellopták a tartalék laptopom, így most csak ez van. A határidős melókkal meg úgy el vagyok havazva, hogy nincs időm ennél komolyabb problémákkal sem foglalkoznom. Szvsz. szervizbe akkor sem fog kerülni, ha végleg megdöglik, mert akkor már muszáj lesz venni egy másikat, azonnal.
-
alamuszi
senior tag
válasz
üzenetére
Miért neked miért nem az??? Szervizről azért csak hallotáál vagy nem?

(#196) Alex91
USA-ban nincsanak, csak mindenhol másutt, és ne nagyon kezdd el számoklgatni 3 év garit stb, mert akkor már nem 2/3-ad a szorzó, hanem 2, ami nem ugyanannyi szerintem, hanem kettőször annyi

-
Alex91
félisten
válasz
alamuszi
üzenetére
Azert mondtam, hogy kinek mi a premium... Neked a roll-cage, masnak meg mas. De meg mindig allitom, hogy veszett nagy arbeli kulonbsegek nem igazan van a hasonlo kategorian belul. A tobbi se hozza ki olcsobban. Es van, amikor az "emberke" igenyeinek es penztarcajanak pont az Apple fog megfelelni...

-
alamuszi
senior tag
Nincsenek érvek mi? Na akkor megint sikerült lejáratni magad. Emberke
konkrétomut ne a fenomenal beutifil dumát nyomd, az senkit nem érdekel. 
Meg Steve igéi sem, amik éppen most dőlnek be az éppen aktuálisan kiadott apple kamu minőséggel, minden termék egy botrány, ez ám a minőség

"A premium ott se olcso, szerintem."
Szerinted? Na az nem sok. Persze így is 2/3-ába kerül, és egyiknek sem reklámdumája a fenomenal beautiful sz@r.

-
-
alamuszi
senior tag
válasz
üzenetére
Érdekes nálunk van úgy vagy 21 T61 és nincs vele ilyen probléma, akkor azzal az egyel komoly probléma van nálunk 21-ből 21 megy 2 év felett van mindd. Szóval nem kell általánosítani, ellenben az AIR-el na azzal vannak bajok nem is kicsik. Ha a nálunk lévő MacBook Pro csak fele annyira lenne hideg mint a T61, akkor már talán munkára is alkalmas lenne, de így csak nézegetni jó. Érdekes, hogy amúgy a T61-el nincs gondd, mert nem egy cégnél van belőlük több tucat és ritka a hibás darab.
Akkor már csak egy kérdésem maradt ehhez az irományodhoz, miért is nem viszed el a szervizbe nagy eséllyel megjavítva másnap a kezedbe adnák, ha jól sejtem.. Na látod az Apple-nel ez 1 hónap mennyivel jobb is, ja nem bocs mert 2 évesen Te fizeted a szervizt csak egy év a gari rá, na erre viszont fel lehet vágni....
(#190) Huma:
Igen elbújt annyira, hogy éppen csúcsokat döntöget az eladása
. -
Huma
addikt
Nekem tetszenek az almás cuccok. Szerintem szépen néznek ki. Egy Imac-ot is elfogadnék meg egy airt is.
Viszont tény, hogy drága. Legalábbis nálunk. Ha annyiba kerülne mint más gyártó gépe akkor simán jó vétel lenne, de így...Ezt a honlapjukról szedtem le: A Mac rendkívüli biztonságának és megbízhatóságának alapja a Mac OS X Snow Leopard, a világ legfejlettebb operációs rendszere.
Kicsit sem nagyképűek.

Gondolom most a fapados, őskövület win7 elbújt szégyenében mert rájött, hogy milyen elavult. -
törölt tag
válasz
alamuszi
üzenetére
A T61-re valóban nem lehet felvágni. Sajnos nekem is ilyenen kell melóznom.
Jó benne, a nagy kijelző, a nagy processzor és a sok memória, de amúgy...
Az egy dolog, hogy nem lehet belépni a BIOS-ba mert szétesik a képernyő, illetve az, hogy két hét után felmondta a szolgálatot az ujjlenyomatolvasó. Na meg az is, hogy erősebb processzorhasználat esetén túlmelegszik és újraindul ( ez kifejezetten érdekes, amikor ügyfélnél van az ember ). De mondhatnám azt is, hogy a gombokról az ujjlenyomatok rátapadnak a kijelzőre vagy éppen olyan gagyin van megtervezve a PCMCIA fedél, hogy annak a rugója rövidzárlatot okoz egyes bővítőkátyáknál ( volt szerencsém hozzá, hogy szó szerint égett a kezem alatt a munka ). Pedig ha bevált volna, akkor kb. egy tucattal több T61-es lenne most a cégnél. Ebből a buliból az almások is kimaradtak. -
alamuszi
senior tag
válasz
whitezo88
üzenetére
Akkor én vagyok a kivétel, aki alapvetően adminisztrálok Apple-t is, de ha utánam dobnák sem kellene, ennyiért meg pláne nem, Mert igen én is Divatterméknek tartom, sőt Magyarországon pofátlanul drágának is, és nem igazán érdekel, hogy miért az, meg mi az oka, én az árát látom és az pofátlan a tudáshoz, meg a minőséghez képest. Ugyan van a cégnél 3 Mac Mini, meg egy MacBook pro, nekem minden felvágás nélkül van egy céges T61, és egy saját ProBook 5310m, és ugye érzed, hogy ennyiért vehettem volna Almát is, de Linuxot használok és nem értem, hogy mivel jobb a MacOSX, mert kb semmivel. Szóval lehet, hogy van aki úgy fikáz, hogy életében nem látott apple terméket, de én igen, és nem kellene. Persze magánvélemény. A másik, hogy itt nem "hazaszeretetből" vesznek mec-et, hanem mert menő. Kb ennyi. Miért menő? Mert aki meg bírja fizetni az is annak tűnik, de aki nem csak a külsőségre megy az kb tudja, hogy messze van a jótól minden szempontból.
-
k.
őstag
válasz
whitezo88
üzenetére
Egyébként, ha már igy engem fikáznak
, a szülői dologra elmondanám, hogy nekem van a legkonkrétabb tervem a mi leszek dologban. Egyszerűen azért, mert én ezt a szintet minimum tartani, de lehetőleg növelni szeretném, és ehhez tervek kellenek."-rengeteg fórumon, és élőben látom hogy aki "anyázza" az Apple-t, vagy nem érti ki az a hülye aki ilyen drágán vesz termékeket, az 90%ban még csak nem is fogott kezében ilyet, komolyabban kipróbálni meg kb 95%. viszont akinek Appleje van az semmi pénzért nem térne vissza Windowsra, PC-re."
Ez a mi sulinkban is megy. 2 osztálytársamnak is van macje, és kapjuk az ivet, hogy köcsög sznob gecik. Persze könnyen pofáznak a p4essel... -
k.
őstag
válasz
Squirrel
üzenetére
A helyzet az, hogy nem arcoskodtam vele, nekem ez a szint a normális, ennyi. Nem fog érdekelni, hogy valaki csak azért néz le, mert én nem ujjongok egy 100k-s notira, meg nem örülök a fapad suzukinak. Tény és való, hogy a szüleim keresik meg a dolgaim egy részét(a többit viszont munkával megveszem magam) de ez hagy legyen már az én dolgom. Az, hogy ilyen ingerülten reagáltál, viszont csak azt jelenti, hogy irigykedsz, amire meg azt tudom mondani, hogy ne a másokét irigyeld, hanem a magadét keveseld....
Nekem is van ismerösöm, akinek az apja havi 1.5 milla nettót keres, mégsem foglalkozom vele. Armaniban jár(más ruhája nincs is), mindig van minimum 30k a tárcájában és mindig a legujabb BMW/lexus áll a parkolóban. És én ezt leszarom.
Hát tedd te is azt... -
whitezo88
nagyúr
pár dolog, hangosan gondolkodva aztán rá lehet ugrani

-senki se tehet arról ha a szülei jobban keresnek, amíg nem használja ki és ingyenélő nem lesz.
-az Apple nem azért (annyira) drága itthon mert világít rajta egy almácska, hanem mert csak viszonteladók, resellerek árulják, egy MBP 1200 dollárt, itthon az alapára 350.000
-aki Applet akar venni hadd tegye, bár ez olyan hogy hajlamosak vagyunk megszólni a BMW-seket. mondván, "aki ezt vesz az mind felvágós faszagyerek. viszont nem is tud annyival többet, egy Vectra vagy egy Passat is kényelmes, meg jól megy."
-rengeteg fórumon, és élőben látom hogy aki "anyázza" az Apple-t, vagy nem érti ki az a hülye aki ilyen drágán vesz termékeket, az 90%ban még csak nem is fogott kezében ilyet, komolyabban kipróbálni meg kb 95%. viszont akinek Appleje van az semmi pénzért nem térne vissza Windowsra, PC-re. -
Squirrel
őstag
Szeretem, amikor valaki arcoskodik a mama meg a papa fizujával és az általuk biztosított életszínvonallal. Óvodában meg alsó tagozatban elmegy, de 18 évesen lehetne már kicsit több eszed, hogy ne ezzel villogjál...
-
Hatvan9
senior tag
iPhone minőségi cuccokból van összerakva?
3G -nél 100/90 -nek szétrepedt vagy tört a hátlapja de az még a kisebb baj, most döglik meg az összes a rossz wifi chip miatt. -
Huma
addikt
Nettó 180-200k átlagfizu. Nevetnem kell. Ha megfelezzük akkor reális számot kapunk.
Persze vannak munkák amik jól fizetnek, de pl egy bolti eladó kb 80-100e-t visz haza.
Nemrég voltam állásinterjún és 100e nettót ajánlottak úgy hogy havonta csak két szabadnapom lett volna. (minden második vasárnap)
Szóval ha valaki nem ügyvéd, programozó, üzletvezető, ilyen-olyan szerelő, stb az nem keres sokat.
-
alamuszi
senior tag
válasz
feelgood
üzenetére
A cégnél van egy MacBook Pro, de a büdös életben oda nem adnám a T61-emet érte. Nem csak azért mert a T61 valóban egy notebook, amt arra gyártottak, hogy használd, nem csak arra hogy megnézzék. Valamint a T az valószínüleg, még 5 év múlva is menni fog, a MacBook meg megjárta szervizt. Kipróbáltam meg sem közelítit a T-t. Minőségérzetben lehet, minőségben biztosan nem.
-
feelgood
tag
válasz
alamuszi
üzenetére
Sokkal jobb a minőség érzet mint egy T61-nél vagy egy X41-nél. Sajnos ez van. Örülnék ha az ellenkezőjét állíthatnám.
Eléri a ThinkPad-et, tényleg ugyanúgy kézre esett, semmi problémám nem volt vele. Annyi az egész hogy OSX-en máshol van egy két dolog mint Windowson ( a billzeten ). Szerintem próbáld ki, tényleg nagyon jó rajta írni.
-
alamuszi
senior tag
válasz
feelgood
üzenetére
Engem baromira zavar a glossy, számomra használhatatlan. Pláne ha természetes fényben nem felkapcsolt villany mellett használom, de ez igaz ízlések és pofonom. Viszont egy komolyabb munkánál, már annyira nem nyerő senkinek.
Csak azt ne mondd, hogy azért az apple billencse eléri a thinkpadet.
Nem baj hogy fém és nem is ezt írtam, hanem azt, hogy hiába fém semmivel nem jobb minőségű, mint használhatóbb, mint egy bármilyen gép. Minőségérzet van minőség csak átlagos. Én kb ezt írtam.
-
feelgood
tag
válasz
alamuszi
üzenetére
Szia!
Mind a három érvedet cáfolnám.
Két ThinkPadem is van, és nagyon jól és kényelmesen tudtam gépelni elsőre a 11" MBA-n. A kijelző glossysága nem zavart, kb "100x" erősebb a háttérvilágítása mint a CCFL-es gépeimnek, egyáltalán nem látszik a csillogás ha be van kapcsolva a gép. Miért nem lehet használni attól hogy fém?

-
depmod
aktív tag
válasz
alamuszi
üzenetére
Abszolút egyetértek, erről írtam én is. Manapság meg lehet, hogy ennél is rosszabb a helyzet. Azt meg nem szabad elfelejteni, hogy itt olyan jövedelemről beszélünk, ami megjelenik az államnál is, ergo bejelentett. Ez meg kb 3millió ember, a 10-ből. Most hagyjuk a csecsemőket és időseket, még így is durva embermennyiség esik ki a fizetésből élők közül. Most nem beszélek a mókásokról, az adó és vállalkozási csalókról, akik papíron munkanélküliek, de többszázezres keresettel bírnak. Na ezeket kellene megfogni, de idehaza máshogy működik az apparátus.
Szóval 150k fizetés 3 millió ember, a többit az állam tartja el (nyugdíjasok, munkanélküliek, satöbbi). Na, az ilyen közeg, társadalom tényleg nem az Apple-nek való. -
depmod
aktív tag
Na akkor Ámen, abban mindannyian egyetértünk, hogy nem az átlag magyarnak készül az Apple portfóliója, és még nem is feltétlenül a tehetősebb középnek. Közhely, ami igaz

Felőlem az veszi meg, aki akarja, csak ne istenítsük/-sék, mert attól a hajam tépem. Ennyi pénzért már fel kell mutatni valamit, ebben szerintem egyetérthetünk. -
törölt tag
"Tudod, nehéz úgy józanul vitatkozni, érveket felhozni, ha magát a hibajelenséget, problémát sem ismerik el a felek."
én soha nem mondtam hogy tökéletesek. minden ami elromolhat el is romlik, ez alól az almák se kivételek.jelenleg pl tök ugyanaz a beltér mint amit egy átlag noti gyártó is belepakolhat a vasakba, nem saját a proci se, így amivel többet az a felhasználói felület, az anyagminőség, és a használati érték. ennyi. az osx meg tetszik vagy nem, ez már egyéni preferencia függő.
szupport itthon nem túl fényes, kis halak vagyunk ez azért érthető, de más cégeknél is előfordul hogy más országba küldik a hibás gépeket javításra, vagy alig tartanak alkatrészt.
és sajnos sok dologban jártak, járnak élen, pl az iphone volt az első telefon ami végre olyan sebességet tudott amitől beájult a sajtó is, az imac árban még minidig kb annyiba kerül mint egy hasonló kategóriás asztali gép (és ha azt mondod nem, akkor kezdődjön úgy a lista hogy vegyünk egy legális oprendszert, és egy ekvivalens méretű és tudású ledes ips monitort) ipad sebességét még mindig nem nagyon fogták be tablet fronton, stb...
nem hiába van rengeteg profi tervezőirodában mac, nem véletlenül istenítik fotósok, videósok, stúdióban gürcölők, az elérhető szoftverek minősége és profizmusa a valóban hivatásos profik jelentős részénél etalonná tette. aki meg mailezésre, szövegszerkesztésre, youtube/fb-re keres gépet az max a megbízhatóság miatt teszi azt, mert kinyitja a tetejét és _egyből_ folytathatja ahol abbahagyta, gyors, nem kell újraindítani minden kőnél, és ritkábban szrja össze magát egy váratlan hibától.
és mégegyszer leírom. természetesen ugyanúgy ahogy az összes gyártó ők is hibáznak, és jelen esetben el is ismerték a hibát. egy dolog hogy az iphone 4 nél ez nem így volt. de akkor mit mondanál a még mindig 1.6-os androidon sínylődő telókra, vagy a többi, néha szintén hibás, visszahívott, elkussolt (nvidia vga hibás forrasztás egy év után lett elismerve, és akkor se lett nyilvánosságra hozva minden széria, és máig nem lehet tudni az összes érintett gépről... ott hány prémium kategóriás lapos volt?) laptop/alkatrész esetében? ugyanaz.
az árba belekötni meg értelmetlen. senkit se érdekel ez a kis ország itt, meg se jelenünk az eladási statisztikákban semmilyen szinten, egyszerűen nem érdekük figyelembe venni bármit is. amíg a világ többi részén milliós tételben értékesítenek, az az 1-2 ezer darab amit itt elszórnak az a hibaszázalékba is bőven belefér. nem csak az apple-t hagyja hidegen hogy itt az átlag fizuhoz hogyan konvergálnak az árai, a csúcs vga-k tápok, monitorok, autók mind annyiba fájnak mint nyugatabbra vagy többe a szállítás és egyéb extra terhek miatt, de a fizetések és az életszínvonal messze van az ottanitól... nem csak az apple a rossz ennyi lenne a lényeg. _szerintem_
-
alamuszi
senior tag
A Helyzet, az, hogy itt amit elmondtok az Budapest, az Ország 70 %-a nettó 100 Ft alatt keres bőven, főleg Kelet-Magyarország. A maradék megkeresi a nettó 150 - 200 000 Ft-ot. És van az a 10 % aki meg emeli az átlagot, oda, ahol most van. körülbelül ennyi. Szóval ne ahhoz a 30 %-hoz mérjétek Magyarországot, mert az fars. Hanem ahhoz a 70 %-hoz, és akkor máris nagyon nem olcsó itt semmi, az Apple meg pláne nem.
-
k.
őstag
150k körüli bér az nettó vagy bruttó?
Egyébként 18 éves vagyok, és a helyzet az, hogy azért gondolkodom így, mivel én szeretnék egy szintet majd előteremteni, és ahhoz ez kell. Namost mivel a szüleim is kb igy keresnek, ezért nem nehéz leszürni a következtetést, hogy mi nekem a példa. Rendben van, hogy mi az átlag fizetés, de én azt gondolom, hogy aki keveset keres az-bocsánat a rossz szóért, jobb nem jut eszembe- a cégeknél egy senki. Nem neki szólnak a hirdetések, nem neki mennek az LCD tv reklámok, az apple meg kvázi rá se hederit erre a rétegre. És ez nem jó. Én ezt nem akarom. Ezért viszont tenni is fogok, hogy minél jobban mennyen az életem.
Én jómagam egyébként az Apple mellett még nagy Sony fan vagyok. A sony cuccok is elromlanak természetesen(nekem is romlott pár a kb 30-40 Sony cuccból(az aksikat, meg CDket nem nézem, csak a műszaki cuccok számitanak mint pl ps3), de mindig vagy korrekt volt a szerviz, vagy annyit használtam, hogy kivágtam a kukába és vettem másikat), de nagyátlagban kiválló a minőségük, és olyan szintet képviselnek, amire aztmondom, megveszem ezt a cuccot pár évre.
-
depmod
aktív tag
Szerintem az dolgozó embereknek a 20%-a jó, ha 200 nettónál többet keres, az átlagfizetés ma olyan 150k körül van, ebben benne vannak a milliárdosok és a szegények is, a minimálbéres vállalkozók. A kemény munkáért pénz jár, ez rendben van, csak a szavaidból úgy vettem ki, hogy még elég fiatal lehetsz, és kicsit könnyen dobálózol a számokkal és az átlag magyar pénzügyi helyzetéről. Én örülnék a legjobban, ha sokaknak telne 300-400e ft-os számtek cuccokra, ugyankkor tény, hogy a helyzet közel sem ilyen rózsás.
Manapság egy Apple terméket birtokolni SAJNOS sok helyen még státusszimbólumnak számít, ezzel gondolom semmi újat nem mondtam. De azt lenyelni, hogy a státuszuk tárgya közel sem tökéletes, elromlik, gond van vele, csak kevesen ismerik el, ugyanis azzal kicsit önmagukat ostorozzák. Ez személyes tapasztalat volt, nem egy, én meg akartam érteni, hogy miért ragaszkodik valaki egy olyan kütyüért, ami már (nem egyszer!) megégette. Többnyire ez volt a válasz, hogy mert szép, mert trendi, satöbbi. Na ez az, amit nekem kell egy kicsit emésztenem, de nem vagyunk egyformák.
-
k.
őstag
Semmi baj, elmagyarázom

Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy az ország fele elég szegény, és bőven nem netto 200at visz haza. Ugyanakkor én azt tartom annak a fizetésnek, amiért érdemes napi 10 órát végiggürcölni. A szüleim egyébként ekörül keresnek úgy, hogy rendesen betett nekünk a válság(elötte ez bőven több volt..). Szóval tudom, hogy jó dolgom van, örülök is neki, ám ettől még nem változik az átlagos normális fizetésről alkotott véleményem. -
depmod
aktív tag
Ne haragudj, előre kell vetítenem, hogy nem ismerlek, de azért ez szúrja a tekintetem:
" Rendben, segitenek benne a szülők-ezt is fele fele arányban vettük... ....nekem az átlagos fizu netto 180-200 között van"
Szóval nem tudom hol élsz, mit csinálsz, szüleid mivel foglalkoznak, de csak én érzem a szavaidban az ellentmondást,mintha nem igazán lennél tisztában a hazai állapotokkal
?Nem bántásból írtam, remélem nem veszed annak, csak meg akarlak érteni -
k.
őstag
válasz
alamuszi
üzenetére
A kijelző csillogásában igazat adok(Bár szerintem közel sem annyira vészes), de a Moshi gyárt rá fóliát, amellyel mattá tehető a cucc. Én is veszek rá, no nem azért, mert annyira idegesit a csillogás, csak védje valami a kijelzőt.
Egyébként, felölem nyugodtan "divat kölyközhetsz" engem, nem zavar, eddig mindig az volt a lényeg, hogy olyan cuccom legyen ami nekem tetszik. Rendben, segitenek benne a szülők-ezt is fele fele arányban vettük-(Amennyiért kvázi sima notit is lazán vehettem volna)- de nemhiszem, hogy annyira nagyon gáz lenne az, ha az embernek ez tetszik. Lehet jönni az igényszinttel, nekem az 50* fontosabb, hogy jól nézzen ki, csöndes legyen, és a normális napi dolgokon(net, msn és tsai), felül pl egy blu-ray konvertálást is elviseljen és persze sokáig birja az aksija, úgy hogy nem áll ki belőle egy 70 méter magas szörnyeteg. Ennyi. Full átlagos igényeim vannak, nem fogok rajta HD videót vágni(csak konvertálom lemezre), nem fogok vele zenei studió zenéit vagdosni, nem fogom szervergépnek használni. Csak egy sima desginos noti, amelyet néhanapján meg is dícsérnek, hogy hű az anyja milyen jó, meg milyen szép. Ennyi. Tudom, sznob köcsög konzumer idióta vagyok, de szeretek azlenni.
Depmod: Rendben van, de nekem az átlagos fizu netto 180-200 között van. Az az a kereset, amivel az ember NORMÁLISAN tud vásárolni, és nem filléresdit játszik a legujabb olcsóságért. Egyébként a telefonra én tényleg azt gondolom , hogy ne essünk már hasra, hogy hülye gyökér, amiért megvesz egy komoly telót és nem használja ki. Apám SE satiot használ, és 90%-ban telefonál meg naptárat szerkeszt rajta. De örül neki, tök faja a kijelzője, szép a teló és sugall egyfajta profizmust. Ki a francot izgatja, hogy most ott van benne egy 600MHz-s proci, és 95%-ban csak 200on fut, mert annyit használ belőle? Volt rá pénz, igy boldogabb az ember. És nekem-és anyukámnak akiktől kapta- sokkal fontosabb az, hogy örül neki, és szereti használni azt a részét amit, minthogy mennyibe fájt. Persze, nem örült neki a kasszánál, de mikor apám mosolyogva kibontotta, akkortól ez az egész pénzes dolog full lényegtelenné vált...
-
depmod
aktív tag
"...átlag felhasználónak mi nem stimmel velük?" Az áruk, ugyanis ez nem a nyugat, itt egy átlagfizuból élő embernek több, mint egy havi fizuját (de inkább többszörösét) kérik el egy ilyen kütyüért, most mindegy, hogy Airről, Iphone-ról vagy egyébről beszélünk. Aki ezeket a termékeket meg tudja fizetni és megveszi, az nem az átlagember, szerintem.
Ez viszont tényleg komoly szöveg, hogy anyunak 3GS tetszik, satöbbi. Van jóbarátom, aki anno vett egy Nokia 5800-át. A megvétel napjától nem tudja használni, fogalma sincsen, hogy mit tud a készülék, sorolhatnám még. Mikor megmutattam neki pár dolgot, csak nézett, de modta, hogy a kinézete miatt vettte, nem érdekli, hogy mit tud. Na puff, ilyenkor mit lehet mondani, használd egészséggel 70k-ért. Az Apple idehaza ugyanez a kategória, csak divatosabb, nem annyira "tucaatholmi", ja igen, amerikai.
-
alamuszi
senior tag
Azért nem mert amiről te beszélsz az a kinézet, de a kinézet nem = az ergonómiával. Elmondom miért nem ergonómikus:
- A billentyűzete hogy is mondjam eléggé gyengén használható a komolyabb gépekéhez képest. (HP EB, TP, Dell Lati)
- A kijelzője csillog villog az az használhatatlan ha sokáig használod pl gépelésre.
- Az egy dolog, hogy minőségérzet az van a fém miatt, csak éppen használni nem az igazi.
- Ár.És ahogy Te is írtad otthonra, na igen oda mondjuk jó, a dokkoló és hasonlók nem az ergonómia részei az egy extra. Szóval a lényeg a használhatóságon van na abban nem brillírozik.
"Az, hogy valakinek nem jönnek be, az egyéni szocproblem, nem tudok vele mit kezdeni, alapvetően nem is zavar, csak ne várjon senki ezektől a notiktól professzionális dolgokat."
Azért elárulod mi kerül ebben ennyibe, mert ha valaki csak a kinézet miat fizet ennyit érte, akkor nem kell megharagudni, ha le divat kölyközik.Az egy dolog, ha tettszik neki és megveszi, saját provát ügye, csak ne akarja bebizónyítani, hogy mennyire jó, mert nem az, és nem az első eset, hogy az apple cucokról kiderül, hogy komoly tervezési hibák vannak a gépeikkel, ami az általad említett minőséggel komoly ellentétben áll.
-
k.
őstag
válasz
alamuszi
üzenetére
Az egonomiában miért közepes? Mert, azt elfogadom, hogy nincs rajta dokkoló, nincs rajta 80 usb és tsai, tehát üzletembereknek tényleg nem a leg ideálisabb, de egy átlag felhasználónak mi nem stimmel velük? Szinte az összes apple noti fémből van, csöndes, LED-es kijelzps, szóval eléggé jó minőséget képvielnek az átlag embernek. Az, hogy valakinek nem jönnek be, az egyéni szocproblem, nem tudok vele mit kezdeni, alapvetően nem is zavar, csak ne várjon senki ezektől a notiktól professzionális dolgokat.
-
alamuszi
senior tag
-
-
alamuszi
senior tag
válasz
üzenetére
Ingyen sem kellene konzumer termék. Nem nekem való. Elvárnék egy ilyen terméktől olyan munkát, és minőséget, mint egy Corporate Business géptől, amit meg úgy sem tud. Engem az zavar, hogy többe kerül, mint egy komoly notebook, és ez komoly gondd lehet.
K. :
"Ennek van egy előnye is. Itt sokkal nagyobb megbecsülés övezi az apple cuccokat. Hülyén hangzik, de aki tudja, hogy Iphone-ja van x embernek, az mondja, hogy igen, ez defaja meg mennyire állat."
A tudatlanság nagy úr! Ne felejtsd el, hogy ez csak arra igaz, aki csak a külsőségekre megy. Aki ért hozzá, arra ez nem igaz. És pl itt a Prohardware-n vannak komoly szakemberek.
K. :
"Ez igaz, de ez te vagy. Anyukám is meséli, hogy kolléganői mennyire megbámulják, egy másik kolléga Iphone-ját, hogy az mennyire komoly, meg uristen. Szóval ez megy itthon.
Mindamellett, valszeg anyukám karácsonyra egy 3GS-t kap, mert tetszik neki, de nem lennék meglepve, ha valameik tárgyaláson azért vennék komolyabban mert Iphoneja van."
Na erről beszéltem látod a tudatlanság nagy úr. Ha egy HTC Desire HD lenne a kezében, akkor nem nézné meg mindenki, Esetleg egy Samsung Galaxy S. Pedig ha 20 hozzáértőt megkérdezel nem biztos, hogy az IPhone-ra bólintanak.
-
depmod
aktív tag
válasz
üzenetére
Reprezentatív felmérés kell neked, kérd az Apple-től, és hidd el minden szavukat. Leszarom a felmérést, ismerőseim nekem is vannak, hadd ne mondjam hányszor volt gond a termékekkel.
Tudod, nehéz úgy józanul vitatkozni, érveket felhozni, ha magát a hibajelenséget, problémát sem ismerik el a felek. Egy biztos, szerintem elég nagy gáz, ha egy ilyen kaliberű eszköz ilyen drágán kiakad, te nem így gondolod? Azt, hogy régen az Apple mit gondolt az élettartamról, kérdezd meg tőlük, de hogy ma mit gondol, arra is kíváncsi lennék. -
törölt tag
"a tervezett élettartam az Apple-nál egy csöppet alacsonyabb, mint a többi (megkockáztatom, nem amerikai) cég termékénél"
gondolom ez szerinted van így, és nincsen rá semmiféle reprezentatív felmérésen alapuló tanulmányod róla, csak a hasadat simogatod és jólesik ilyeneket írni. vagy van hibaszázalékod pl ipad, macpro, imac és társaira? jah hogy nincs. szerintem akkor ezt meg nem érdemes folytatni.
környezetemben több darab ősrégi imac, macpro és mini is van, soha egyet nem szedtem szét még csak portalanítani.akkor most miről is vitatkozunk? hogy becsúszott egy gixer? jah hát mert ez senkivel se fordult még elő, a többi gyártó makulátlan, és a pofátlanul túlárazott üzleti gépeiben pl mostanában nincsenek hibák. jaj várj de vannak. sajnos tapasztalom.
munkatársnak 2 hónapos galaxy s-ét 1 hónapig tarották szervízben. árban meg az se 2 forint... azt mondták hogy szériahibás volt valami chip rajta.
nincsen rá semmi alapod vagy bizonyítékod, de beköhögsz ilyeneket. biztos van értelme, de én itt lezártam mert teljesen fölösleges.
-
-
törölt tag
-
depmod
aktív tag
Sajnos igazad van, de ez érvényes minden divattárgyra és márkára. Ilyen ország vagyunk, jelenleg. Engem rohadtul nem érdekel, hogy kinek-milyen készüléke, csecsebecséje. autója van, de ha erre valaki felvág, azt nagyon gyorsan helyreteszem vagy otthagyom. Azértt az elég vicces, hogy a 2 éves telefonokban kiégnek a wifi csipek (természetesen a hivatalos márkaszerviz semmit nem tud a dologról, de keresik a hibát: jellemző hozzáállás), míg én az ősrégi x600-ammal simán felkúszom rá. Vicc és szánalom, de tudjátok mit, aki hajlandó 150k körül kiadni egy telefonért, tegye azt bármilyen indíttatásból, azt nem tudom sajnálni, sőt, egye a kefét. Az Apple olyan, mint az Amcsi autóipar, nagy ccm és erő, de ne akard 4-5 évnél tovább használni a kocsit, mert szétesik alattad. Ráadásul teszik ezt már a gyártósoron, valahol olvastam, hogy az autóiparban náluk a legnagyobb a selejtes újautó ráta. Kíváncsi lennék, az Apple-nél mi a helyzet? No comment.
-
törölt tag
-
k.
őstag
Ez igaz, de ez te vagy. Anyukám is meséli, hogy kolléganői mennyire megbámulják, egy másik kolléga Iphone-ját, hogy az mennyire komoly, meg uristen. Szóval ez megy itthon.
Mindamellett, valszeg anyukám karácsonyra egy 3GS-t kap, mert tetszik neki, de nem lennék meglepve, ha valameik tárgyaláson azért vennék komolyabban mert Iphoneja van.
-
törölt tag
válasz
alamuszi
üzenetére
hát ezzel meg én nem tudok mit kezdeni. ezek szerint vegyünk egy harmadik világ beli országot, az ő szemszögükből meg minden laptop fstalicska mert iszonyat drága és nem éri meg. az euró dollár váltás meg egy dolog. akkor azt mond meg hogy sógoréknál miért olcsóbb jelentősen? jah hogy van egy árképzés itt kicsiny hazánkban, és a fizetések is inkább a kínai, mint az európai szinten mozognak. ki van kiálltva az apple prémiumburzsujpénzeszsák edisünnek aztán el is kérik az árát. mert itt ennyiért is el lehet sózni. világgari megvan már legjobb tudomásom szerint, be kell rendelni amcsiktól, nem hiszem hogy a posta meg vám ennyit dobna rajta, de ha akarod megkérdezem holnap hogy mennyi szokott lenni, elég sok cuccot rendelünk kintről. mondjuk azok nem laptopok, de no.
-
k.
őstag
válasz
alamuszi
üzenetére
"nem Magyarország az apple elsődleges piaca, sőt éppen a legalhanyagoltabb."
Ennek van egy előnye is. Itt sokkal nagyobb megbecsülés övezi az apple cuccokat. Hülyén hangzik, de aki tudja, hogy Iphone-ja van x embernek, az mondja, hogy igen, ez defaja meg mennyire állat.
Kint le se szarnák.. -
-
depmod
aktív tag
Mit mondjak, már meg sem lepődöm. Ez az Apple cég tipikus amerikai, csilli-villi erőgépeket gyárt, de megbízhatóság terén egy kalap szar (Ja bocsánat minden Apple fantól). Éppen olvasom, hogy megdöglenek a magyar 3G-kben a wifi modulok, elég sűrűn mostanában. Pfff. Biztosan lejárató kampány folyik a cég ellen
. -
törölt tag
válasz
alamuszi
üzenetére
amikor kijött? ha nem csal emlékezetem 160k fölött nyitott, de nekem is renew kategóriásan 100 volt 1 év garral... az alma meg ha kint vennéd az airt 1000 usd lenne ami nincs 200k jelenleg. hogy a hazai piacon nem 197k azt meg ne az apple számlájára írd... elég csak osztrákokhoz átmenni és máris jelentősen olcsóbban kapod meg...
-
törölt tag
válasz
alamuszi
üzenetére
elég nehéz lenne olyan gyártót vagy terméket mondani aminél a hibaszázalék vagy a gyártáskor elkövetett konstrukciós hibák a 0 fele konvergálnának. de legyen hited szerint, pc vonalon jobb minőségibb, és megbízhatóbb gépeket lehet kapni biztos.
csak azt tudnám hogy pl a mostani dm3-as pavim "króm" kerete miért kopik kb 3 hónap után, pedig full alu a tető és a bill körül+csuklótámasz, de az éleket fedő műanyag sávot azért el kellett barmolni. hw gondokról meg inkább hallgatnék, tele van pár külföldi fórum az alulméretezett alsó szellőzőkkel, tapipaddal, meg társaival...
de gondolom jó ezen rugózni, önigazolásra tökéletes ahogy látom. nekem sincs jelenleg egy apple termékem, de ha pl 1000 usd nek megfelelő huf lenne az ára én tuti befizetnék egyre.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja, de mondtam.
De a többi része igaz. Este volt kicsit, bocsi.
-
feelgood
tag
Nem hiszem hogy melegedéssel kapcsolatos hiba lenne. Múlt héten kipróbáltam mindkét Macbook Air-t, és totál hidegek maradtak akármit csináltam velük.

-
Hiperwolf
tag
Remélem hamar orvosolják a hibát. Nagyon jók a Mac gépek, nehogy egy ilyen hiba rontson a imázsukon.
-
DriderG
tag
Nálam ez a termék MacBookott. Pedig eddig azt hittem, hogy ilyen hiba csak ilyen agyontuningolt 2 vinyós, SLi-s, 8 Giga RAM-os, 4 magos procis, FullHD-s, könnyen túlmelegedő, egyedi tervezésű notikban van.
-
DriderG
tag
"Hi, I'm a Mac... And I'm a PC! What are those strange stripes on your face Mac? I don't know but I'm going t-to free-ee-ee-ze..."

-
alamuszi
senior tag
válasz
üzenetére
Ebben egyet is értek veled, mert igaz amit leírsz. Teljesen így van. Csak éppen az Apple mint kommunikáció szinten nem sok köze van a magyar helyzethez. Mivel itt a komolyabb cuccokkal foglalkozni kell. Azaz Európa teljesen más szemléletben keresksdik mint amerika. Itt ha megveszel egy terméket, akkor teljesen természetes, hogy egy adott árú, kategóriás termékhez jár egy adott szolgáltatás, ami amerikában nem létezik. Ehhez pedig sem az Apple sem az Apple kereskedők nem alkalmazkodnak, nem is akarnak nem kell csodálkozni, hogy így állnak a céghez. Ez természetes.
-
alamuszi
senior tag
Mint az aláírásomban látszik ilyen nem fordul elő, tehát nincs.

-
törölt tag
túlmelegedésre nem lenne megoldás a videón látható újraindítás, mert egyből elkezdene újra szemetelni, ennyi idő alatt nem hűlne vissza a gpu. lennebb is írták már hogy sanszos valami driver/bios szintű feszültségkezelési hiba van, ezért javítható szoftveresen egy frissítéssel. ettől persze még a hibás memória, gpu se kizárt, de _szerintem_ azt egy hibernálás és felkeltés nem oldaná meg, plussz a fórumokon jelezték hogy terhelés nélkül is előjön, amikor a gpu gyak pihen.
a másik dolog hogy ezek a cuccok csak itthon prémium kategóriasak... amcsilandben legjobb tudomásom szerint 1000 usd alól indulnak. ha itthon is olyan fizu lenne mint kint, olyan életszínvonal, és 200k alól startolna szerintem mindenki másképp állna almáékhoz, nem lenne ennyire luxuscikk. merthogy kint se az egyébként...
a kommunikáció meg egy dolog. sorolhatnám a gyártókat, akik tudják a hibát, de még mindig nem léptek rá. dm3-mam tapipadja gyárilag szar. használhatatlan kb. mégis kidobták. dm2 is ilyen volt ahogy olvastam... hekkelt cuccokkal lehet olyan szintre hozni hogy ne kapj agyvérzést, lg bl40 se volt olcsó újkorában, van egy rakat hibája amiktől a falra mászok, szép lassan egy éve megvan, előtte meg már piacon volt nem is tudom mióta. azóta se jött rá egy nyomorék frissítés sem, hogy ne dögöljön meg pl összefűzött nézetben sms-nél ha 30 bejegyzést átléptem, stb. egyik se jó ezt tény, de én még nem láttam olyan gyártót aki megfelelően kommunikálna a vevők szemszögéből. vannak pozitív esetek, de mindegyikre jut 2-3 negatív, kussolunk, majd valamikor jön valami aztán addig bírd ki vagy add el történet.
-
Szerintem itt néhányan félreértelmezik a "PC-s tábor" kritikáit. Nem az Apple termékeivel van gond, hanem azzal a mentalitással, amit az Apple az utóbbi időben művelt a panaszkodó vásárlóival szemben (iMac kijelző hibák, iPhone4 antenna, stb.). Azt még szerintem az Apple-rajongók is belátják, hogy nem volt túl szerencsés a cég reagálása ezekben az esetekben, és valószínűleg ők se lettek volna túl boldogok ha hibás darabot kaptak volna valamelyik Apple termékből, pláne ha utána elutasítják a reklamációjukat, vagy több hétre működőképes készülék nélkül maradtak volna. Most, az új MBA esetében sokkal jobban reagált az Apple, hisz elismerik a hibát, és dolgoznak a kijavításán. Az más kérdés, hogy először is nem kéne megfelelő tesztek nélkül hibás terméket a piacra dobni, illetve, hogy a ventilátor fordulatszámának növelése vagy a gpu teljesítményének csökkentése mennyire fair azon vásárlókkal szemben akik pont a halksága és a viszonylag jó grafikai teljesítménye miatt vettek MBA-t. Amúgy meg sokszor hallom Apple-userek szájából a következő mondatot: "majd a második generációt megveszem", ami azért elgondolkodtató...

-
MZperX75
addikt
Ja,igazad van.
Nehezen olvastam a hozzászolásokat,(nekem még így xaron is kéne az az air)
De gondoljatok csak bele,melyik cég gyártásábol származó hibás termékről hallunk vizhangot? Nem sokról,nem azért mert nincs,van sok gyártónál MSI-töl a HP -.ig
Hasonlót tapasztaltam MSI 710 17" laptopomnál,csak ott kép sem volt,kicsit mozgattam azt jol van(még ma is használom,nem zavar)
De ezek a kis gyártok baklövesei,nem tul nagy hírértéküek,ellenben az ALMÁVAL.
Elite kategoria ,a magyar meg alig várja a kárörvendést,végre ezek is hibáztak.
Elég szánalmas szerintem.
OFF -
AkosL
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Honnan veszed, hogy meghibásodásra hajlamos és egy kalap szar?
Mert megirták neten, hogy pár darab rossz és ezt valaki le is videózta, ettől már az egész széria szar, gayi, dobható ki, fasz aki megveszi? Érdekes elmélet...Nem az Apple-t védem, de nézzük reálisan már a dolgokat.
Volt 2 éve egy hp notim(business), 1 év alatt 3 akksi ment tönkre, gari után rögtön eltört a kijelzőt tartó rész, az adapter folyamatosan ment tönkre.
-
Race-Face
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
nem tudom, a szobában használom, itt télen-nyáron ugyanannyi a hőmérséklet

mellesleg az asszony is iMacet nyúz, fél évvel később vette, szóval nem egy szállítmány, és az övé is él még... ő is mázlista. Valószínűleg ez a két iMac működik még, sehol a világon nincs több működő példány, mert mind megdöglött...
A "tré konstrukció" fogalma ellentmond számomra a 3,5 illetve 4 éves hibamentes működésnek, de nem gond, legalább mindenki láthatja, hogy az Apple-nél az ipari hulladék is működik 3-4 évet hibamentesen
Jobb is, ha nem csinálnak jó gépeket 
-
Race-Face
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
hibavissza: most decemberben lesz 4 éves a gép, csak kérdezném, hogy már meghalt a vinyója, vagy még csak haldoklik?
Jelenleg éppen 43 fokos, az trendi hőmérséklet? A CPU 48, az is a kipurcanás szélén van? Remélem, van még annyi időm, hogy egy mailt elküldjek... -
Gusztáv
addikt
Szerintem ezzel semmi gond nincs addig, amíg fogom a gépet,visszacaplatok a boltba és szó nélkül kicserélik. Sajna minden szériában vannak hibás darabok, ettől még lehet hogy másik x 1000 hibátlan, csak te szívtad meg. De a hírben pont nem szerepel, hogy az Apple cseréli e a gépeket, vagy mindenki mókázzon a lecsukom a tetejét, fohászkodok, kinyitom módszerrel a szoftveres javításig.
Nincs Apple cuccom, nem is lesz. De eddig senkit nem beszéltem le Apple termék vásárlásról, ha tudtam, hogy az igényeinek meg fog felelni.
Irigy sem vagyok, a Latitude E6410-mal teljesen meg vagyok elégedve. De pl a MBP unibody háza nagyon tetszik, csinálhatna a Dell is ilyet
.Ami ellenszenves számomra az Apple kommunikációban, az hogy minden terméket forradalminak kiált ki, meg állandóan fikázza a többieket. És ezért ugrik mindenki a Apple hibás hírekre.
-
r-chee
őstag
Tuti nem lennék jó kedvemben, ha 300-450E-ért gyári hibás sz.gépet kapnék a pénzemért. Rákenném a hajukra az almájukat.
-
HarapósKutya
tag
Most lehet emlegetni a HP-t, meg a többi notebookgyártót, de nem árt figyelembe venni, hogy az apple 4 (?) notit ad ki évente, ellenben a többi gyártóval. Nem hiszem el, hogy egy ilyen hibát nem vettek észre, az Iphone 4-ről nem is beszélve. Mintha meg se néznék, hogy mit eszkábálnak össze, csak gyorsan adjuk már el, mert kell a lóvé.

-
karantÉN
aktív tag
mivel még nem volt dolgom más apple termékkel csak 3g, 3gs és MBP .
engem ezek érdekeltek ez tetszett meg . én a külső anyaghasználatra gondoltam amikor azt írtam , hogy éreztem a minőséget ( mbp ra gondoltam most )szifon 3g , 3gs ről mindenki tudja , hogy a hátlap 1 rakat szar . de inkább a hátlap legyen karcos mint az előlap !
htc touch pro 2 nél ( nem 1 olcsó kütyü ) hipp hopp behalt a digitizer elvittem kicserélték legalább karcmentes előlapot kaptam rá 1 hétre látszottak rajta a karcok .ha érdekelne a marketing akkor már rég lecseréltem volna szifon 4 re a telót és vettem volna egy ipad et meg egy imacot ..
de inkább ne offoljuk szét a topicot

-
FoxiestFox
félisten
Nekem az egész fórumban az a vicces, hogy mindig van pár saját avatáros őskövület véntroll, aki megjegyezgeti magának a színvonal milyenségét, a többi hasonszűrű meg bólogat mellé.
De kérdem én, mi a gond a fórummal?
Ez egy új, felső kategóriás, és meghibásodásra erősen hajlamos termék, ami így bizony EGY KALAP SZAR. Nem azért, mert divat Apple-t fikázni, nem.Külön megmosolyogtató, hogy milyen forradalmi cuccként próbálja a marketing eladni.
Hihhhhetetlen.

Vegyétek basszus, ha ez kell nektek.
De ha van egy hír, hogy valamivel gondok vannak, hadd ne azt írjuk már, hogy "semmi baj, majd megoldják"..
-
zeg
őstag
A HP-val persze nincsenek ilyen gondok(pl. 6710b, 6715b), már meg is feledkeztünk arról hogy a bizniszklassz egyes tagjainál a venti fordulatszám állítás legfeljebb csak a sarkkörökön működött, csak majd egy év múlva volt hajlandó a hp leereszkedni a felhasználókig és kidobni egy nyavalyás bioszt, amitől kicsit visszább vesz a a venti a pörgésből(de persze ettől még hangos marad). Ez sajnos nem kapott ekkora nyílvánosságot(annál is inkább mivel kismillió féle bizniszgépük van), az átlagjúzer meg csak annyit lát ebből hogy milyen f@sza a HP csúcskat, bezzeg az alma milyen vackot gyárt, de még lehetne sorolni soksok biznisz mobilgép tűzveszélyes akksiját(sony), vagy az alulméretezett vga hűtés-ócska alaplap kombót úgy általánosan, éssatöbbi.
Megj: a f@sza hűtésnek 'hála' a core2 T-s mobilproci ropogósra sülne, ha azoknál hápéknél nem hajtanák állandóan magas fordszámon a ventit.Szvsz érdemes lenne megvárni hogy mit és mikor lép az Apple.
-
Race-Face
tag
Sanyix, az első szériás dolgot szándékosan nem akarod érteni?
A 140 ezres IPS monitor itt van az iMac mellett, dell 2007 wfp, semmivel se mondanám komolyabbnak, mint az iMac kijelzője. Mindkettő kalibrált, deltaE értékek mindkettőnél kiemelkedően jók, nem hinném, hogy "kicsit" komolyabb az egyik, mint a másik. Próbáld ki, hogy valamiről úgy mondasz véleményt, hogy látod is.
Nem vagyok Apple-fan, egyetlen Apple termékem az iMac. iPhone-t nem vennék, meg általában azokat az Apple termékeket sem, amelyekben erősen lekorlátozzák a lehetőségeim.
Az árakat nem mondanám kiemelkedően túlzónak, a mai napig nem bántam meg, hogy megvettem az iMacet. Asztali gépben nehéz az iMacnek versenytársat találni, azért azt figyelembe kell venni, hogy ilyen lcd-pc akkoriban nem volt a piacon, most se sok. Persze, össze lehet rakni egy gépet külön házban, és akkor a bővíthetőség is jobban megoldott, de ez számomra kicsit Dacia Logan - BMW 316 kérdés. Biztos nagyobb a Dacia csomagtartója, de a mindennapjaim szívesebben tölteném a BMW-ben. -
Sanyix
őstag
válasz
Race-Face
üzenetére
Érdekes egyébként hogy apple-nél minden cucc ami hibás az "első széria"

pedig én úgy tudom az iphone-ból az 1 volt az első széria, a 4 az 5.
makbúk er-ből sem ez az első széria, hanem a sokadik.
Amúgy az a 140ezres ips monitor szerintem "kicsit" komolyabb is volt mint a te imacedben lévő, de nem gáz
Egyébként másik fórumon volt ilyen fejtegetés notira, és asztali gépre, ott kb félár-75% környéknén érezhetően komolyabb gépeket(tehát jóval több ram, és jóval erősebb gpu) sikerült összehozni epl cucc ellenében, és bizony reális árakkal. Úgyhogy te rossz helyen nézelődtél max.
-
Sanyix
őstag
Nem, az applet a nagypofájú steve jobs, és a szintén nagypofájú fanok miatt utálom, na meg a piszkos undorító trükkök miatt (pl a meizu per).
Apple termékem majd akkor lesz ha versenyképes áron versenyképes hardvert adnak
. Náalm az utálat nem sokat nyom a vásárláskor, akárhogy utálom, ha jó ár/teljesítményt nyújt akkor megveszem az utált márkát is.
Tudom "érezted" hogy minőségi cuccokból össze van rakva, mert steve jobs ezt mondta... de el kell keserítselek, ugyan azok vannak a burkolat alatt ami minden más készülékben. A burkolat pedig normális embernél nem számít miből van, mert nem csapkodja a földhöz a telefonját, és nem használja tőkesúlynak, nem korcsolyázik vele... (én pl tiszta ideg tudok lenni amikor bizonyos cuccoknál meglátom hogy rideg műanyagot használnak, olyan helyeken ahol nagy teherbírás és rugalmasság kéne, fém helyett, de pl egy telefon nem ilyen... oda pont a műanyag a tökéletes).
A tönkremenetel gyártónként, pedig a puszta szerencse kérdése, bár vannak minőségre jobban figyelő gyártók de ez nem az apple. Ők a minőség sugallására figyelnek csak, de mint látható az antenna, túlmelegedés, és felrobbanó akksi hibákról, amit próbálnak elbagatelizálni, eltussolni, ez csak marketing. Tehát téged nagyon is érdekel a marketing, bár ezt ugye nehezen érzik az emberek... -
Race-Face
tag
azbest, ez egy hardverekkel foglalkozó, szakmai oldal, hogy merészelsz itt értelmes magyarázatot keresni egy hibára és a javítására? Itt csak a "rohad az alma" meg "az is hülye, aki megveszi" hozzászólások szoktak menni

Mellesleg amikor 2006-ban megvettem az iMacet, jött egy ilyen megmondóember, aki 200-ból háromszor jobb gépet összerakott volna nekem. Aztán az IPS paneles 20"-os monitornál le is álltunk, az akkor 140e volt... Meg persze legyen benne wifi, bt, webkamera, minden úgy, mint az iMacben. Gyorsan eljutottunk 300 fölé, és még nem volt szoftver... A végén eljutottunk oda, hogy jó 20-30% felár van egy alkatrészenként vásárolt, összerakott géphez képest, ami persze külön ház...
A mostani iMacnél is úgy értelmes kezdeni az ár összehasonlítást, hogy végy egy ledes háttérvilágítású IPS paneles monitort... ja... hát az nem lesz egyszerű.
Sajnos a minőséggel tényleg vannak gondok mostanában, általános igazság, hogy első szériát semmiből se szabad venni, mindig meg kell várni azok tapasztalatait, akik képesek napokat sorban állni egy Apple-bolt előtt, hogy ők legyenek az elsők, akik megvehetik az aktuális újdonságot... na, azok meg is érdemlik.
Szoftverek terén is... új iPhoto, sokaknál képek vesztek el, jött is a frissítés. Nem tudom, hova ez a rohanás. Kiadnak mindent 95%-os készültségben, aztán lehet magyarázkodni... -
azbest
félisten
A képen az olvasható, hogy készenlétből ébredéskor jelentkezhet a hiba. Ebből kiindulva egyszerű az oka:
Rendes hideg indításkor szépen inicializálódik a hardver... jön a készenlét, alacsony órajelre és feszültségre váltanak a részegységek. Készenlétből ébredve valószínűleg rossz értékre vált a videó alrendszer (nem emeli vissza a feszültséget, rossz időzítést állít a videoramnak ...)... ez video bios / firmware / driver hiba. Egy frissítéssel javítható.
Láttunk már hasonlókat desktop videkártyák kapcsán is."valami baj van az almával"... na igen, minden apple témájú hírnél a hozzászólások 70-90%-a látatlanban fikázás és százszor megtárgyalt butaságok ismételgetése... értem én, valahol le kell vezetni a hétköznapi feszültséget, ha már a huliganizmus túl macerás.
-
<NewL>
addikt
ahogy egyre nagyobbak lesznek az eladások, egyre több ilyen hír bukkan fel, ez szerintem természetes. az utóbbi időben teljesen átállt a "tömeggyártásra" az Apple, egyre több olyan termékük van amit elérhető áron adnak, természetes, hogy kijönnek néha hibák. minden gyártónál vannak hibák, csak oda valahogy szarnak bele az emberek, nincs hírértékük, úgyis lehetne mondani, hogy a kuttyát nemérdekli. egy ilyen cikkre meg minden oldalon ugranak az "Apple gyűlölő és hívő emberek".
az iPad-nél is voltak hasonló problémák az elején, az első hetekben. valahogy eltüntek így x millió darab eladása után

egy ami bunkóság és szemét dolog az Apple részéről, a sorozatos szoftveres hibák. Mac-eken és az iPhone-on ugyszint. mert erre van idejük, ennyi terméken még a tesztelés és a hibák észrevétele semm okozhatna gondot, szrt ne rakjanak elénk
-
west
őstag
A feleségem ÁJ-fonja megÁj-t, azután csere, azután az is megÁjt, azután csere. Az enyém 2 perc múlva letiltja a mikrofont.
Az Up-Le MegBukom akkuja 3 hónap múlva pukk megÁj-t, nem ismerte fel a saját akkuját. Hát nem én vagyok a pehes? Nem.
Nem én, Hanem a gyártó. Mert az én családomból senkinek nem kell többé a rohadt almájuk mivel van belőle már egy ládával -
west
őstag
Hát, srácok azért örülök hogy mi Magyarok általában vagyunk olyan dörzsöltek, hogy ismerjük már a" rossz reklám ingyen van", és sokkal jobban terjed (majd a kijavítottuk a hibát és sokkal jobb lett mint azt eredetileg terveztük!) /de 400%- al többet el is adtunk
/ Marketing szisztémájukon simán átlátunk!!! Magyar közmondás:
"Kívül szép az ALMA de belül rohad!".
Mi már akkor is tudtuk amikor még az Up-Le még nem is létezett. -
idkfaiddqd
tag
ilyen árfekvésű gépnél elvárnám,hogy valami minőségi dolgot adjanak ki! mert ebből az árból sok minden kijönne...

-
RocknRolla
csendes tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Lehet úgy vannak vele, hogy nagyon ellaposodott az Apple image és ezért most előveszik a "rossz reklám is jó reklámot"
Sok autó visszahívás is komolytalan, de így szinte ingyen az összes sajtóban hallani 1-1 autómárkáról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sorozatok
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hardcore café
- Futás, futópályák
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- DUNE médialejátszók topicja
- Plazma TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na persze

.
makbúk er-ből sem ez az első széria, hanem a sokadik.

Nem én, Hanem a gyártó. Mert az én családomból senkinek nem kell többé a rohadt almájuk mivel van belőle már egy ládával