Hirdetés
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
 - Gaming notebook topik
 - Steam Deck
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Samsung LCD és LED TV-k
 - OLED TV topic
 - Milyen TV-t vegyek?

Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz

lionhearted

üzenetére
						Már nagyon szét lett offolva ez a topik és látom nem érted a CUDA vs felbontás vs minőség kapcsolatát. Az, hogy a CUDA x264-en van használva, az teljesen mindegy.
Kérlek írd be a google-ben: cuda quality
Részemről be is fejeztem...
Ui.: Annak viszont örülök, hogy most már tudom, hogy nemcsak a CUDA magok száma számít és emiatt óvatosnak kell lenni az új KEPLER-es kártyákkal. Kár, hogy a topic-indító cikk erre nem tért ki. - 

válasz

lionhearted

üzenetére
						löncsi, lenoc köszi az infót a Kepler-es CUDA-val kapcsolatban. Nem jó hír

lionhearted: félreértetted. Nem a kijelzőkről írtam.
 A CUDA-t csak nagy, min. HD közeli felbontáson illik használni. Kisebb felbontásnál rossz minőséget eredményez a sima CPU-s számításhoz képest. Valszeg nem kis felbontásra optimalizálták. Erre írtam példaként, hogy pl. mobileszközre történő OUTPUT-hoz (bár néha már ott is vannak durva kijelzők) nem kell a CUDA-t használni. Gondolva a 'gyengébb felhasználókra', bizonyos programoknál alacsonyabb felbontáson nem is lehet CUDA-t engedélyezni. - 

válasz

lionhearted

üzenetére
						Nem tudom CUDA számítás működési elvét. Engem csak az érdekel, hogy ha transzkódolásnál CUDA enabled pipa be, akkor 3-4x hamarabb kész vagyok a beállított művelettel. És amíg 720 vagy 1080-on csinálom, addig én nem látok emiatt minőségromlást. Természetesen 720x576-os vagy még kisebb h264-be történő átrakásnál már csúnya a CUDA... hiába gyorsabb. Ezért pl. mobileszközre történő konvertáláshoz nem ajánlott a CUDA bekapcsolása.
 - 

Haart
addikt
válasz

lionhearted

üzenetére
						Építő jellegű hozzászólást köszönjük. De már itt van.

Új hozzászólás Aktív témák
- Új garancias PNY OC rtx 4070 super 3 ventis OC verzio!
 - Gigabyte AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16GB GDDR7
 - SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
 - ASUS ROG STRIX RADEON RX 6650 XT V2 OC EDITION 8GB GDDR6
 - ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!

- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
 - Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
 - Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

A CUDA-t csak nagy, min. HD közeli felbontáson illik használni. Kisebb felbontásnál rossz minőséget eredményez a sima CPU-s számításhoz képest. Valszeg nem kis felbontásra optimalizálták. Erre írtam példaként, hogy pl. mobileszközre történő OUTPUT-hoz (bár néha már ott is vannak durva kijelzők) nem kell a CUDA-t használni. Gondolva a 'gyengébb felhasználókra', bizonyos programoknál alacsonyabb felbontáson nem is lehet CUDA-t engedélyezni.