Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Ehm, abban van rés, amiben van hiba. Ha az AMD jól oldotta meg a feladatot, akkor nincs benne.
Amúgy a S/M egyik változata érintette az AMD-t is, a kisebb jelentőségű - ezt mindenki elfelejti (az ARM és a Power is szenvedettettől a hibától, csak azokra kiadta a gyártó a javítást, és csókolom, megy minden tovább). Szóval még az sincs, hogy szegény Intelt támadták volna valakik ezzel. Meg az AMD is szépen javította a hibát, különösebb macera nélkül.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
AMD nem terjed : szerverfronton nem voltak rosszak a 2000-es években sem.
Amúgy szerveren szerintem egyszerűbb lenne ARM-re váltani, szerintem inkább a kisebb ismertség miatt nem terjed annyira + még nem kiforrottak a megoldások. Szoftver is van.Mutogatni való hater díszpinty
-
Ehm, az adatmennyiség nem azonos az adatbusz szélességével... 8 bitet is tudsz másolni, stb. ma is, bármilyen procin.
Mikrokódolt procin igen sok utasítás létezhet, akármilyen utasítások megvalósíthatóak benne. Szerintem senki nem bánná, ha a 16 bit kompatibilitási réteg emulált lenne, vagy egy dedikált magot kapna a chipen belül, hogy mindenkinek jó legyen.[ Szerkesztve ]
-
-
Pedig valójában nincs is kőbe vésve a kompatibilitás (Nekem már egy AthlonXP-sem futott túl jól a poénból feltett Win95)
Érdekes, egy System/360 esetéen kikötöte az IBM, hogy amit arra írnak, az a következő generációkon is le fog futni. És le is fut, legalábbis megoldható, hogy a 60-as években írt cuccok fussanak a mai Z-ken.
Ezt amúgy x86-on is egyszerű lenne megoldani, hiszen a proci mikrokódolt, és a 20 évvel ezelőtti cuccok meg kevéssé teljesítményigényesek... Ami mostanában fut a legtöbb procin, az 64 bites kód. Bőven lehetne azt csinálni, mint a 16-32 váltáskor, hogy a Pentium Pro pl. lassabban futtatta (jól emlékszem?) a 16 bites cuccokat, mint a 32 biteseket, és csak a P2-re javított ezen az Intel." Látható, ahogy meg próbálnak Windowst és x86-ot futattnia ARM procikon. "
Talán nem emulálni kéne az x86-ot ARM-on, hanem natívan megírni... ja, hogy az macera?Mutogatni való hater díszpinty
-
Az van, hogy az Intel nem csinált elágazás-ellenőrzést (azaz hogy az előre dolgozva végrehajtott utasítás eredménye mi lesz), ezért volt gyorsabb a procija. Ha ez nem véletlen, akkor sem a hibát tervezték bele, hogy fú majd ki lehessen használni, vagy fú majd 5 év múlva nagyot szakítunk vele, hogy jó lassú lesz minden, hanem pont lesz*ták, hogy biztonságos-e. Egyszerűen ez egy hiba, vagy nemtörődömség. Az AMD csinált jobb procit, mert az majdnem ugyanolyan gyors, de biztonságos, nem lehet rávenni, hogy olyan memóriaterületről adjon adatot, amihez az adott folyamatnak nincs joga.
Erre azt szoktam felhozni, hogy nézzük meg az 50 évvel ezelőtt kitaált dolgokat! Ethernet, Token Ring, Unix, C, ezek mind olyan cuccok, amiket olyan szinten végiggondoltak emberek, hogy a mai napig működnek az alapelvek, és több évtizeddel később még mindig a kor követelményeihez alakíthatók. Ehhez képest az egész x86 világ egy összecsapott valami, ennek, és a sietségnek a levét issza most az Intel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyilván, azért vannak a bankoknak mainframe-i, meg nem akarnak kikopni az ilyen nagyobb cuccok
Az a baj, hogy procit procihoz, jóhogy elveri. A Power-ben egy rakás médiafeldolgozós utasítás nincs benne, ha befogod videót kódolni, akkor rosszabb, mag maghoz mérve.
Aztán jön az, hogy fusson rajta egy rakás olyan cucc, aminek nem lenne szabad leállnia, stb., akkor már van előny.
Nyilván, egyre kevesebb helyen kell ekkora számítási teljesítmény, nem is veszik annyira az ilyen nagy gépeket, de bankoknál, stb. bőven megvan a helye, az x86 meg nem ide lett kitalálva. Persze, lehet clusterezni, stb., cak akkor meg elveszik az olcsóság előnye.Mutogatni való hater díszpinty
-
Nemtom, mifelénk olyan szerverek vannak (ja, nem proci to proci összevetésről beszéltem, ha ez kérdés - a kollega szerverekre panaszkodott, akinek válaszoltam), hogy van benne 190 procimag, meg fut rajta 200 virtuálgép. Mondjuk itt egy teszt, de tegyük hozzá, hogy a Power cuccokat nem ilyen 2 procis konfigban szokás használni, hanem a 8 mag a legkisebb kiépítés. Meg vannak nagyobbak.
[ Szerkesztve ]
-
Rossz a fogalmazás - nem nyerhető, hanem visszakapod az eredetit
Azt nem értem, hogy a játékok esetén hogy a halálba' nincsenek olyan fordítási eljárások használatban, amikkel minimális a teljesítményvesztés? Ilyenek már régen léteznek.[ Szerkesztve ]
-
-
AMD procis szerverek - igaz, nem újak
A S/M szívást meg köszönjük az Intelnek. De mondjuk ha teljesítmény kell, akkor nem csak Intel létezik, van Power architektúra is... meg még pár más, ami megeszi az x86-ot reggelire - csak ára is van.
[ Szerkesztve ]
-
-
"Viszont ahogy növekedett a magszám, úgy kellett egyre több lapkát tervezni, így ma már nem ritka, hogy az Intel egy generációra kiad hét-nyolc különböző processzort is. "
De állítólag azért, mert kielégíti az eltérő igényeket... Ja, csak mondjuk a user meg elveszik benne, hogy a 3327 meg a 2658 miben különbözik, pláne, hogy a különbség néha csak pár MHz, és kajak ugyanazok a magok vannak benne Érdemesebb lenne kicsit átláthatóbb termékpalettát, struktúrát létrehozni, mert annyiféle a variációs lehetőség, hogy lassan mindegy is, mit vesz az ember.
Persze lehet, hogy a Core2 nem tetszett nekik, ahol gyak. büntetlenül lehetett húzni a procikat, és emiatt mindenki húzta is...Amúgy az AMD Opteron procjai a 2000-es évek második felében is leuralták a szerverpiacot, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Ryzen 5 3600
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest