- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Plazma TV topic
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.m.Z
aktív tag
válasz
gorcsev27 #396 üzenetére
Azt hiszem nem jól értelmezted azt amit írtam, de sebaj. Szóval a Te készülékeden és most pillanatnyilag az enyémen is, nem a gyári rom található! Viszont a gyári minden funkciót tartalmaz amit íratm. Ezen funkciók nagy része utólag vagy nem, vagy csak nagyon nehezen telepíthető. És az általad "csillivilli" funkciónak titulált dolgok pont addig haszontalanok, amíg nem használod és meg nem szokod őket, utána rohadtul tudnak hiányozni.
-
gorcsev27
tag
Anélkül, hogy szakértőnek tüntetném fel magam a témában:
a legtöbb "csillivilli" funkció alkalmazás szinten megvalósítható és régebbi OS alatt ugyanúgy fut, mint a legújabb alatt. A különbség annyi, hogy az új OS-sel együtt gyárilag megkapod a legnépszerűbb alkalmazásokat is.
Ha a telódon nincs közelségérzékelő, nem fogsz hívást aktiválni fülhöz emeléssel, akármilyen ROM-mal futsz. Ezt a hardverelemet pedig nem mostanában (értsd: pár Android verzióval ezelőtt) találták fel, onnantól kezdve viszont ROM szinten legfeljebb tökéletesíteni kell a dolgot, már csak az a kérdés, hogy milyen alkalmazásokat írnak rá.
Szóval, ha neked hiányzik egy funkció, nagy valószínűséggel csak utána kell nézned, hogy hol szerezheted meg. Lehet, hogy összességében egy kicsit többet kell csuklózni, míg mindet összeszedegeti az ember, de kevesebbet kell kockáztatni. És - egyelőre legalábbis - még nem lehet küzdeni a bőség zavarával, ami a jó kínai ROM-okat illeti, ahogy végigfutottam a hozzászólásokon a balul elsült frissítésekről.
Ha mondjuk nekem azt ígérik, hogy egy frissebb ROM-mal megkapom többek között a fülhöz emeléses hívásaktiválás funkciót "gyárilag", és ez így is történik, csak mondjuk ugrik az IMEI, meg nem tudok 3G alatt telefonálni, akkor az a legkevesebb, hogy megmondom az illetőnek, hogy hová tegye a ROM-ját. És akkor még mindig frászban vagyok, hogy vissza tudom-e állítani az eredeti ROM-ot, amiben lehet, hogy semmi extra nem volt, de azzal legalább tökéletesen működött a telefonom. -
Z.m.Z
aktív tag
válasz
gorcsev27 #393 üzenetére
Tudod az eredeti rom amivel küldték, teljesen egyedi ikonokat és kezelőfelületet adott! Ez a 4.2-es gyári felület kicsit olyan gagyi hatású. Ráadásul egy csomó funkciót nem tud amiről itt olvastam, de az alap gyárin nem találtam, (mondjuk nem is én használtam hanem a kedvesem) például a home gombra ébredő képernyőt, a visszajelző villogást, a csengés lehalkítást lefordításra, vagy a hívás aktiválást a fülhöz emelésre. Keddig én egy LG G2-t használtam, csak eltört...
Most kicsavartam a párom kezéből a Nibirut és szeretném ha kicsit "okosabb" lenne. Engem nem izgat a 4.4 ha ezeket a funkciókat tudja így is, ezért kérdeztem melyik a legjobb rom most. Mielőtt betojt pont azt a gyári frissítést készültem felrakni, erre visszajön és olyan mint egy tavalyi lenovo... Na mindegy majd próbálkozok!
-
gorcsev27
tag
"Jelen állás szerint melyik a legjobb rom? Még mindíg EZ?"
Ezt official updatenek írják, szerintem jonzalvo ezt javította fel és csinálta meg a custom ROM-ot.
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de sztem az, hogy az én telómat eleve ezzel küldték és most a tiédre is ezt tették fel, nem véletlen. Arról nem is beszélve, hogy a visszajelzései is elég jók, a szerzőjének értékelése pedig 100%Azt meg végképp nem értettem soha, hogy pusztán azért, hogy elmondhassa magáról, hogy neki már a legújabb OS fut a telóján, valaki hogy képes még azt is megkockáztatni, hogy téglásítja a régebbi OS-sel egyébként tök jól működő telóját?! Pláne, hogy már az "official" kínai sem eredeti és úgy kell feljavítgatni, hogy rendesen menjen?
Az előző kínai telómon 4.1 volt, ezen most 4.2 van, de hogy őszinte legyek, pusztán emiatt semmit sem javult a feeling és gyanítom, hogyha most hirtelen egy tökéletesen működő 4.4-et tennének rá, akkor sem nőne sokat az élményindex. Persze, ha valakinek már eleve a meglévő ROM is katasztrófa és nincs vesztenivalója, az más.
-
Z.m.Z
aktív tag
Sziasztok!
Időközben az enyém is visszatalált a nagy Kínából nagy nehezen! Sajnos a doboza időközben elveszett...
de sebaj, viszont a telefon teljesen jól működik.
Nekem is azzal a rommal jött vissza amit gorcsev27 kolléga linkelt, de az eredetihez képest annyira ósdi. De igaz ami igaz, valóban etalon módon működik Telenor kártyával.
Jelen állás szerint melyik a legjobb rom? Még mindíg EZ?
A Miui-t próbálta valaki hosszabb ideig?
-
gorcsev27
tag
Üdv mindenkinek!
Én itt vettem a Nibiru H1-et 3 hónapja.
Ezzel a ROM-mal érkezett.
A rendszerhez azóta sem piszkáltam hozzá.Telenoros vagyok, több, mint 10 éves SIM-mel és a teló egyszerűen tökéletes.
Minden funkciója kifogástalan.Most rendeltem a feleségemnek is egyet ugyanonnan.
Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy az övé is ilyen simán fog-e menni. -
rdt89
addikt
válasz
imapwnurface #388 üzenetére
Touch OS 2 nem jelent meg a telefonra, gesztus alatt nem a közelség érzékelő funkciót, hanem az alvó állapot közbeni kézmozdulatokkal történő program elindítását értettem. Root Genius ha nem viszi, akkor mtk droid tools-al próbáld meg, de ha a Genius nem akarja az igaszságot, inkább ne feszegesd.
-
imapwnurface
újonc
apropó, ugye a 4.4 en a 3g probléma a telenoros automatikusan megoldódik
Na már most nekem viszont fenn állt egy olyan probléma hogy hiába tudok 2/3g hívást fogadni a mobilinternet 3g-n nem működött
Na most íme a megoldás:
lGoogle Playból leszedni a Tweakker apn - telepítőjét
Felrakni
elindítani
És követni amit mond.2 perc mulva már megy is a mobilnet
-
imapwnurface
újonc
Hát a gesztusos funkció az nincsen(azaz még nem találtam meg de mindjárt utána nézek)
Viszotn ha a fülemhez emelem akkor automatikusan elsötétül a képernyő.A touch os2.0-át honnan tudom leszedni rá?
Meg hogyan tudom rootolni? azaz milyen progival, mert a root genius nem tudta 2x próbálkozás után se. Leszeretném törölni azt a sok felesleges gyári vackot amit ráraktak
-
rdt89
addikt
válasz
imapwnurface #386 üzenetére
Használd egészséggel a telefont, az, hogy gyári 4.4-el kaptad külön öröm.
A Touch OS 2 4.4 alá érkezett meg és a K-Touch új most kiadott készülékeihez, de az 1.0 szerintem szebb és átgondoltabb. Neked vannak a 4.4 alatt Gesztusok(sötét kijelzőre történő betű kombinációval a hozzá rendelt alkalmazás elindítása) és Inteligens funkciók(lefordítással elnémul, fülhöz emelve felveszi...)?
-
imapwnurface
újonc
Hali!
egy jó ideje olvasom ezt a fórum szekciót , augusztus közepén én is eldöntöttem, hogy kell egy ilyen telefon. Na tegnap csak megérkezett fehér színben ahogy azt kell
tapasztalatok:
bitang gyors, a kijelző eszméletlen a kamera is egész jó, a Led lámpa a hátulján konkrétan olyan erős hogy bekapcsolva napozni lehetne mellette, az aksi is jó bírja szóval minden szuper.!
bár mikor bekapcsoltam a telefont egy jó kis meglepetés várt:
már a legfrissebb 4.4 es android volt rá felrakva
na nem tudom honnan, szerintem ez valami indiai szerzemény lehet, mert van hozzá egy vagon beépített indiai alkalmazás, abuntun először 23 ezret produkált [csont újan] de most hogy jól megtömtem programmal már 28 ezret hozza [szóval itt a fizika törvényei sérültek
összeségében. rohadt jó telefon, nem gondoltam hogy fog tetszeni telefon fehér színbe de ez bitang jól néz ki
itt valaki írt a touch os 2.0-ról, azt csak a 4.2.2 es androidra adják / adták ki vagy a 4.4-esre is? ha utóbbira vagy az utóbbira is akkor valaki leírná , hogy hogyan lehet telepíteni és honnan letölteni?
+ védőfóliát árulnak hozzá itt Magyarországon? ha igen hol?
egy kis figyelmeztetés azoknak akik majd ilyet szeretnének venni hogy, a hátlapot az alsó gomboknál kell elkezdeni lepattintani mert onnan lehet a legkönnyebben , aki felülről kezdi az megfog vele szenvedni.
-
BViktr
tag
Csak jól emlékeztem, hogy láttam benne valami okosságot.
Ez akkor is jó tud lenni, ha két pl. T-s kártyát akarsz használni. Ugye mindkét simhez u.az az imei tartozik. Ha van egy régi vagy rossz telód a sufniban, annak az imei-számát átírod az egyik slotnak és már megy is a két kártya. -
rdt89
addikt
Fontos bejegyzés!
Imei szám elvesztése esetén mi a teendő? Ha előtte gondosan tettél el Backupot, akkor csak visszaállítod. De mi van akkor, ha nem rendelkezel ilyen mentéssel? Ha nincs birtokunkba ilyen, akkor egy nagyon rendes fórumozó (esetemben save fórumtárs segítségének köszönhetem, hogy ismét ismeri mind a 2 sim-et a telóm) elküldi a saját Backup-ját. De még ez nem megy csak úgy fel magától, a Backup mappa tartalmába kell bemásolni a kapott Restore adatokat, és utána Recoveryből a Restore indítása és feltelepíti. Fontos, hogy ne a betömörített verzió kerüljön rá! Recovery és telepítési útmutató save leírása alapján a 200-250 hozzászólás közötti tömbben található. Sok sikert mindenkinek.
save még egyszer köszönöm!!!! -
BViktr
tag
válasz
KamuMazsola #374 üzenetére
Igen.
-
BViktr
tag
válasz
KamuMazsola #372 üzenetére
Pedig még mindig 200 dodó körül van. Nem az ára ment fel a Huf-al van a baj. Én anno innen rendeltem.
-
KamuMazsola
őstag
Megtetszett nekem ez a teló, csak kár, hogy felment az ára főleg a cikkben említett 47-hez képest és jó kis közösség jött itt össze. Nem tudtok valami tutit?
-
rdt89
addikt
Sürgős segítséget szeretnék kérni!
Raktam új rendszert a telefonra és eldobta az Imei számokat és nem ismeri fel a simeket se, akármelyik rendszert installálom egyikkel se hajlandó már felismerni.
Mi lehet erre a megoldás? -
save
tag
Szkeptikus vagyok az ötlettel kapcsolatban.
Ebben az összehasonlításban a Nibirunak nincs MHL/HDMI képessége. Máshol se láttam HDMI funkciót emlegetve. -
-
thoger
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék a drága nibirumnak egy ilyen dolgot venni:
[link]Kérdésem hogy működőképes lenne e a telefonommal? Tud e képet adni kábelen keresztül?
-ha esetleg nem ad képet a kábelen, milyen vezetéknélküli megoldást ajánlotok amit XBMC-vel használhatnék,
akár fullhd lejátszásra (BD REMUX), egy olyan tv-n ami alapból nem támogat wifi kapcsolatot?
-és milyen hasonló kártyaolvasós usb-s OTG kábelt?Köszönöm a válaszokat! Remélem megoldódik a "médiacenter a telefonomból" helyzet
-
rdt89
addikt
Valaki próbálta már ezt az új Miui kezelőfelületet? Elég sűrűn frissítik és javítják?
Link: K-Touch Nibiru H1 Miui -
rdt89
addikt
Touch os 2 görgesd végig itt minden felületét mutatja.
-
rdt89
addikt
válasz
solyomferi #354 üzenetére
De jó lenne ha kiadnák hivatalosan is.
-
solyomferi
tag
Most találtam
Kinai hálózatra már van hivatalos 4.4
http://bbs.nbru.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=3082&extra=page%3D1 -
rdt89
addikt
válasz
solyomferi #351 üzenetére
Igen, csak a hivatalos 2.0 bejelentés kérlek szépen két új készüléket takart azzal a rendszerrel, de elég csúnya az 1.0-hoz képest. Szóval akik várták a H1-hez azokat cserben hagyták mint a 4.4-es hivatalos kitkatet is, pedig még mindig ez a csúcs készülékük és ebből adják el a legtöbbet, és még is kiadnak középkategóriásakat 4.4-el ez zavar kicsit.
Bocs, hogy a te neved alatt ment le végig a válaszon kívül a kiborulásom is
-
rothk
csendes tag
Valaki letudná írni, olyan szájbarágósan, hogy mikkel, mivel lehet egy H1es op. rendszerét frissíteni?
-
BViktr
tag
A default háttérképet hol lehet megtalálni? Megtaláltam az összes képet ami a 4.4es romban van de a default képet nem találom sehol.
-
rdt89
addikt
Bár nem hiszem, hogy a készüléké lenne, mert van Qualcomm-os flashtool-s program is hozzá...
-
rdt89
addikt
Hivatalosan is kijött a 4.3-as "Offical" Android a készülékre. A mai nap folyamán ha időm engedi le is tesztelem. Link:4.3.
-
Fredy74
tag
(#331) BViktr
Termeszetesen a telefon ROOT-olva van. -
Arlekim
aktív tag
Sikerült.
Köszönöm mindenkinek aki segített.
A programot nem szerette az x64 win7, így egy másik verzióval próbálkoztam.
Az egész romot sehogy sem akarta feltolni, így csak egy touch recoveryt kapott, azzal pedig a zipes romot sikerült feltenni. -
Arlekim
aktív tag
Most már ott tartok, hogy save leírása alapján elindul a letöltés, mindent úgy csinálok ahogyan ő írta, de menet közben összeomolva leáll a flashtools a windows szerint, akkor is, ha rendszergazdaként indítom.
Talán egy másik gépen kellene próbálkoznom?
Természetesen driverek fent vannak. -
Arlekim
aktív tag
Nem, mert androidban eddig nem tapasztaltam ilyen mély problémákat, samukat sokszor téglásítottam le, de hipp-hopp vissza tudtam őket hozni a tetszhalálból.
Most épp ott tartok hogy a flashtools nem akar semmien .bin fájlt elfogadni a privátban kapott kicsomagolt zipből, más .bin fájlokat ugyan betallóz, de gyakorlatilag néma marad a download indítása után. -
Fredy74
tag
Lenne egy kerdesem is. Feltettem a needrom-rol az ott levo official rom-ot ( ami egyenlore tetszik) de nem tudom hol lehetne benne kikapcsolni a 3G-t . aholki lehet valasztani a halozatot , hogy csak GSM, vagy 3G vagy mindketto. ebben a romban nem lehet kivalasztani, vagy tudja esetleg valaki hogyan kellene ?
-
rothk
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy Nibiru Mars One H1 -et aminek a belső memóriája 16 GB, De az intézőben csak 7,67GB-t lát.
Miért van ez?
Másik, Ha leteszem az asztalra úgy, hogy egy picit koppan akkor újraindul. -
G-Master
újonc
Akkor most melyik megbízható rom???(lehetőleg magyar menüvel)
-
Arlekim
aktív tag
Van egy elég nagy gondom, biztos van itt aki tudna segíteni.
Flashelni szerettem volna 4.4 rendszer után, vissza a 4.2.2-t.
Letöltöttem ezt a flash romot. (Második zip)
Ezen leírás alapján pontosan tettem mindent:
ROM Phone K-TOUCH Nibiru H1 – ROM Android 4.2.2
Update Official ROM K-TOUCH Nibiru H1 Version: TBT978012_9480_V0812
- Unpack FlashTools, and Click on Flash_tool.exe
- Select a the MT6592_Android_scatter_emmc.txt in ROM
- Wait file to be added into Flash Tool
- choose Option->USB Model,click USB Model
–> Choose Option->DA DownLoad All->Speed->High Speed, click High Speed
- Turn off your phone, remove the battery.
- "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "
- and connect your phone into the computer via USB data cable.
- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
- And green circles display
- Finish !
A flashtools nem mozgat adatokat, nem szól egy szót sem miután elindítom a downloadot.
Ez a leírás nem írja hogy melyik a helyes fájl a Download-Agent helyére, ami csak bin kiterjesztést fogad el, ott most az MTK all in one szerepel.
A telefon villant egyet a hátsó leddel csatlakoztatás után, a windows eszközkezelőben pedig látszik az eszköz eleinte a problémás hardvereknél (MT65xx preloader) majd eltűnik. Gondolom vagy "leválasztódik" vagy bekerül a nem problémásak valamely kategóriájába.Mit rontok el? Mi segíthet még?
-
Fredy74
tag
Nem tudom, hogy tudjatok-e, de az itt levo weboldalon rengeteg Rom van :
[link]
Igaz hogy indonezul van de a Google segitsegevel le lehet forditani.
Nekem meg nem jott meg a telefonom( remelem a heten megerkezik) de akinek mar megvan az kiprobalhatna innen egy ket Rom-ot, es leirhatna a tapasztalatokat.
Koszi -
G-Master
újonc
Rootgenius vagy SuperOneClick a jobb program root-oláshoz?
-
rdt89
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Plazma TV topic
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független bontatlan minden szín! 1 év Apple jótállás
- Honor 400 256Gb-gyakorlatilag új-2 év garancia
- SAMSUNG GALAXY Z FOLD7 12/512 GB DualSIM Ködös kék színbe , gyári független
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest