Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Kindle
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sblat77
csendes tag
Csak milyen kár hogy az 1éves FSP tápom néha már félúton jár a régi HD 4890 OC hűtése felé
Néha pedig mint most halk és semmi baja -
kpal
nagyúr
külsőre nagyon igényes lett ,de alapból jók az FSB tápok, volt nekem is .
-
_Atesz
addikt
válasz
fordfairlane #56 üzenetére
Aki maxon járat egy tápegységet sokáig, az meg is érdemli, hogy megfőjön. Minőségi tápnál olyan 2/3-ra lehet tervezni. Tehát a 600W-osnak kb. max 400 esetleg 450 lehet terhelésben a teteje. (ugyanezen elv alapján lehet számolni az ampereket áganként a VGA-nak)
Arról jobb nem is beszélni, hogy gyenge, vagy közepes minőséget maxon járat valaki, mert annyi van ráírva. -
core i7
addikt
Nem néz ki rosszul
-
30k ez a radi? Fű de baró lenne nekem megfejelni az LQ1000 radijàt. Hol merre van ennyiért?
Igen mindenképp kell a venti. Nekem egyenlőre nincs mert asztalon kiteritve megy a konfig.
Ha belakom az LQ 1000 hàzat viszont lesz.
Tesztekben olvastam, de tapasztaltam is hogy 800rpm szinte hangtalan. Nem hallani.
"Játék alatt, fülessel" úgy végképp! -
ViZion
félisten
Áhh, ez a radiátor. Legdrágább boltot linkelted, ez is csak 30k körül van. OK, a víz nem olcsó, de megvan az előnye. Halk ventik olyan 6-8k-tól indulnak, erre meg elég a 2k Ft-os Xilence is, 2 év és kidobod, ha hangos -de nem lesz az, nem kell pörgetni. Szép, halk, jobban odaférni a mobohoz, etc.
sanyiksaborz: igen, nálam is van venti, mert a VGA befűti a házat még vizezve is. De ezek elég sokára kapcsolnak be, talán 45-50°C-re van állítva a mobo mögötti szenzor, 40°C-re a ramon lévő, ha eléri akkor ad a ventiknek egy kis kraftot. Játék alatt fülessel ennyi belefér, toronyhűtőnél azért meg tud rekedni a levegő, meg ott még a proci is a házat fűti.
-
Igen. Kell a venti és a passzivitás ott veszik el.
Mondjuk az àlltalad linkelt radi lehetne passzív...de venti ahoz is kell, mert a cpu körüli egységeknek szükségük van a legkavarasra. Sok vízhűtéses gépbe erre nem gondolnak.
ivana: neked lehet elég(nekem is), de valakinek nem... -
Minek ennyi sata? Még a 6 is sok. 4 bőven elég, molex ma max. 1...
-
_Atesz
addikt
A félreértés közös volt.
Ha már van ventilátor a gépedben, akkor a passzív mód kb. felejtős. Próbálkoztam léghűtőknél passzív hűtéssel, de arra jutottam, hogy vagy full passzív, vagy ha nem, akkor igenis kell a hűtőbordára venti, abból kell halkat választani és alacsony fordulatszámon járatni. -
Nekem megjött a vízhűtéses hàzikóm.zalman LQ1000 z-machine. Kb 2*240es radi van benne gyárilag kb 20cm-es venti. 300L/ora pumpa.
Gyàri zalman blokkot hasznàljam vagy az Innovatek G-Flow blokkomat?(ez se 50 volt anno,csak 35)
-
ViZion
félisten
Valamit elnéztél, az a proci blokk 15k csak, ahogy a VGA blokk is.
-
ViZion
félisten
Melyik blokk 50k? Csúcs prociblokkok 25 körül vannak, de feléért is van nagyon jó (pár fok eltérést jelent terhelve és nagyobb ellenállást), VGA blokkok is újonnan 25-35k, de használtban fele sem. Chipset blokkok 10k körül és ezek a tök átlag árak. VGA-nál a blokk ára és a nagy értékvesztés miatt valóban a felső kategóriát jobb vizezni.
-
ViZion
félisten
Igen, mi ezen a fura? Nem kompakt, ha arra gondoltál, ezen egy Phobya Nova a radi... de logouton vannak képek, írások is, mondjuk 9370-ről már csak topikban írtam sztem. Lényeg, h ez a hűtés még nem is extrém, vizes topikban komolyabbak vannak.
Passzív házast/hűtést Szab-tam kolléga épített "párat", érdemes megkeresni a munkáit. Nem kicsi egy olyan, de passzív. -
ViZion
félisten
Nyilván felesleges... Vízzel mindent hűthetsz, nem kell kilónyi vas a procira, VGA-ból meg játék alatt hangtalan az roppant ritka. Csak táp hűtésre valóban drága lenne a víz, az nálam sem vizes.
(#26) Dospalek: "Processzor - ház és tápegységhűtők is vannak egyaránt 14cm-es ventilátorral, annál a vízhűtés sem halkabb." na, ne viccelődj szakmaiban... nekem BF3 1,5 órát megy passzív vízzel, leszabályozott (hangtalan) szivattyúval. Ha bekapcsolom a 20 cm-es ventit, szintén félgázon, akkor kb. bármeddig játszhatok, nem melegszik, hangtalan. Persze kinek mi fér bele hangban, radi méretben. Ettől még jó és halk is lehet a léghűtés, de nem egy kategória az épített vízzel.
Vizes topikban minap volt téma, egy ember jelentkezett, h tuning miatt akart vizet, a többségnek a hang volt fontos.
-
Chrys_
addikt
Mesélj még... a lényeg, hogy a vízhűtésnél a hőleadó felület nagy legyen (custom, nem pedig előre szerelt fos). Így több venti nagyobb felületen, ugyanannyi hő disszipációjához sokkal kisebb fordulat is elég, nem is hallod. Míg egy CPU hűtőt, vagy tápot igen. Ja, itt persze közös a hőleadó felület, nem alkatrészenként dedikált.
-
_Atesz
addikt
Processzor - ház és tápegységhűtők is vannak egyaránt 14cm-es ventilátorral, annál a vízhűtés sem halkabb. Igaz adott esetben egy proci hűtő nagyobb helyet foglal.
Ahol igazán van értelme az a VGA hűtés.
Persze a tuning más tészta, oda kellhet a vízhűtés a nagyobb hőleadó képessége miatt.
Egy tápegységnél viszont ebben az esetben sem szükséges. -
takacsbotond
őstag
A Hydro X ugyanúgy a 80 Plus tanúsítvány arany fokozatát bírja, ahogyan a Hyper G
A Hyper G valami új táp?
Jó cikk, csak kár, hogy hemzseg a helyesírási hibáktól, és az elírásoktól.
A táp pedig ennyiért szerintem elég jó vétel, én a nagytesóját, a Hydro G-t használom jelenleg. -
forgonati
őstag
-
CriticalHit
addikt
Hasznos teszt. Úgy gondoltam, hogy a Hyper X = Hyper G - modularitás de lám kiderült, hogy sajnos a gyenge Teapo kondik mellett a még szarabb CapXon kondik használatával is spórol az FSP. Kár, még szerencse az 5 év garancia.
-
-
Lacok
őstag
Jó ez a tápegység és az árazása is korrekt annak fényében, hogy majdnem hozza a Hydro G teljesítményét.
-
-
Jó kis teszt lett, köszi.
-
Potzee
addikt
Jelenleg is kapható vízhűtéses tápegység!
SILENTMAXX FANLESS WATERCOOLED 600W
Minőségi SuperFlower belső arany áron -
--HARDCORE--
senior tag
"sCrAPXcon" egyik külföldi fórumon egy vélemény erről a gyáróról..
Talán épp a monitor kondicserénél bukkantam rá..
-
MK VII
veterán
Milyen jó is az amikor az ember "kihúzza a fiókot" és ott lapul egy energiatemető ilyen tesztekhez.
-
törölt tag
A vezérelt egyenirányítás és a nagy hatásfok ellenére, látszania kellene a rajta lévő hűtőbordának a képeken
2-3 W mehet ott veszendőbe, nagyon jó munkát végeztek.
-
Köszi!
Első gondolatom az volt hogy vízhűtés és... Kàr hogy nem az... -
Qkackca
őstag
Köszi a tesztet.
Egy kis elírás, 2. oldal elején
...csapágyazása pedig nem folyados, hanem dupla golyós...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezúttal fix kábelezéssel próbáltuk ki az FSP új, 80 Plus Gold minősítésű, DC-DC kapcsolású tápját.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Hálózati / IP kamera
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest