- Milyen egeret válasszak?
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
KőkorSzaki
tag
HT
1. Ahogy utaltam rá, itthon desktopom van, a HPC-nek még a villanyszámláját sem tudnám kifizetni...
2. Ha egy HPC megoldás HT ügyben irreleváns, akkor pláne nem értem a Vmware vSphere utalásodat. Ellenben szerintem mindkettőnk megjegyzése releváns sőt vélhetőleg helytálló is.
3. Bár nem szimpatikus, hogy az olcsóbb megoldásokból kihagyja az Intel (és sok más húzása sem az), de az jó, hogy veszik a fáradtságot és a középkategóriától felfelé implementálják, és a legdrágább megoldásokban (lásd Xeon) is elérhető. Amíg sokkal gyakoribb az az eset, ahol jelentősen gyorsít, mint ahol esetleg lassít összességében a HT, addig ez értékes dolog lesz.
4. Meggyőződésem, hogy az Intel továbbra is fogja használni a HT-t, nem fogja kipucolni 4 fizikai mag mellett sem. Ismétlem: miért tenné? 4 mag mellett sem tűnik el a magonkénti több végrehajtó egység, az out of order végrehajtás miatt azok ott vannak, és ha implementálnak mellé HT-t, akkor az ezekben lévő, éppen kihasználatlan feldolgozási kapacitások sem vesznek el. Tényleg nem forgatnám ezt a kérdést tovább, remélem hogy emészthetően leírtam mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Rengeteg asztali és pár mobil termékkel gazdagodott a piac.
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest