Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon DSLR topik
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mik ezek az új monitoron?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
WynNyback
tag
Szia!
Én is hasonló dilemma előtt voltam majd vettem egy világítós e-book olvasót igaz más márkában. Nekem az a tapasztalatom, hogy sötét szobában sajnos még legkisebb fényerőn is olyan nagy a kontraszt, hogy meglehetősen fárasztja a szemet. Épp ezért én lámpát kapcsolok. Ebben az esetben szinte mind1, hogy van világítás vagy sem. Ahol hasznát látom az félhomály, szürkébb idő, ott jól tud jönni a fénye, de, hogy őszinte legyek én el lennék világítás nélkül is. Véleményem erősen szubjektív, ismerek olyan embert aki még nappal is bekapcsolja a könnyolvasójának a lámpáját. Kinek mi a kényelmes.
-
Degeczi
nagyúr
Más hogyan dönthetné el helyetted?
Csak magad tudhatod, mennyire ideális megvilágítási körülmények között olvasol, jók-e a gombok (öregedő K4 esetén hallani bizonytalan lapozógombról), sokat szótárazol-e, ahol jól jön az érintésvezérlés, stb.
50-ért mindenesetre aligha éri meg venni. -
Dava
tag
Erre vajon megéri majd lecserélni a szeretett, sokat nyúzott Kindle 4-emet? Már nagyon öregszik szegény, bár még mindig semmi baja műszakilag.
[ Szerkesztve ]
-
csakb
őstag
Ha a Digital Paperre gondolsz, annál egy normális tablet lényegesen olcsóbb, és jobban használható. Főleg munkára. Videók alapján csak az a baj vele, mint bármilyen e-inkes szerkezettel. Baromi lassú, szürkeárnyalatos, de cserébe iszonyat drága is. Mindez világítás nélkül.
-
Lewzke
őstag
Igen, a PDF nem könyv, de sok szakmában hasznos lenne egy ilyen ~13 inches olvasó. Nem azt mondom, hogy minden e-reader ilyen méretű legyen, csak azt, hogy ne csak a Sony lépje ezt meg, a gyártásköltség meg nem marad "mindig" ugyanakkora. Sok e-book reader van, jó lenne sok e-reader is. Lenne célközönsége, ezért KELLene. Nem lenne praktikus könyvet olvasni, de kényelmesebb lenne mint pdf-et 6-inchen kínozni.
[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
Előző genes PPW-ot vettünk édesanyámnak, születésnapjára. Reklámos verzió jóval olcsóbb volt, mint a reklám mentes. Neten utánajártam, hogy csak fel kell venni amazonnal a kapcsolatot és hivatkozni kell rá, hogy Mo.-n használom a készüléket, nincs érdekük reklámokkal tűzdelni a gépet - 5p, egy frissítés és már reklámmentes volt a készülék
[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Degeczi
nagyúr
Miért "kell"?
A PDF nem e-könyv, hanem nyomtatási, fixre tördelt formátum, amihez az e-inkes megoldások mindig horror árban lesznek, mert drága nagy kijelzőt gyártani - ami közben pedig pont könyvek olvasásához nem lenne praktikus...
Akinek sok olyan anyaga van, vesz egy ahhoz ideális, 10" táblagépet - de az Amazon elsődlegesen könyváruház, így érthető, ha arra összpontosítanak
-
Lewzke
őstag
Azt értem, hogy a saját formátumukhoz és egyéb szöveges ebook könyvekhez elég 6 inch, de igazán gondolhatnának azokra is akik pdf-et olvasnának ugyanazon eszközön. A Sony meglépte ezt dedikált pdf/e-ink olvasóval, de horror (1000 USD) áron kapható. Már 10+ könyvet elolvastam egy Kindle segítségével és tényleg olyan mintha igazi könyvet olvasnék, de kb. ennyiben ki is merül a tudása. Innen tovább kell lépni.
-
zsola32
senior tag
jól látom, hogy ez már az új masina?
[link] -
BaLee
addikt
Én a PW2-t esténként használom olvasásra teljesen sötétben és egyáltalán nem zavaró. Nem kell hozzá semmi külső fény. Ráadásul ha nagyon elálmosodik az ember elég csak becsukni a mágneses tokot és félretenni az olvasót és lehet aludni. Ha még a villanyt is fel kellene kelni lekapcsolni...
-
jerry311
nagyúr
A "Nappal meg kb. mindegy a fény." úgy tűnik csak az én böngészőmben jelenik meg.
Meg persze ha van egy PPW Kindle a kezemben, akkor azt nyilván csak éjjel olvasom.(#26) moma
Egy keményfedeles tokot érdemes, csak hogy védje a kijelzőt, amikor táskában van.
Fólia nem kell.(#29) kekegsm
Ez teljesen nyilvánvaló, aki kisebb kontraszttal olvas akár gyengébb fényviszonyok közt is, az csak tapogatja a Braille-t, amit akár vaksötétben is lehet.[ Szerkesztve ]
-
csakb
őstag
Összehasonlító fotósorozat, PW2 vs. PW3.
via -
moma
őstag
ha rendel az ember, van olyan kiegészítő, ami feltétlen kell hozzá? borító, vagy képernyővédő pl.
we all deserve a bit of luck.
-
Degeczi
nagyúr
Nem, leírtam miért!
Beltérben szinte mindig érezhető, hasznos segítséget ad a beépített világítás a kontraszt növelésével - legföljebb magad nem vagy rá érzékeny. A világítás nélküli kijelzők kontrasztja (különösen a háttér világossága) között is jelentős különbségek fordulnak elő, de az sem mindenkit zavar, sokan észre sem veszik.Volt háromféle (K3, Nook, K5) világítás nélküli olvasóm a PPW előtt, de már nem választanék olyat, noha általában nappal olvasok, és este sem teljes sötétben.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Saját tapasztalatban nagyon nem mindegy a beépített világítás nappal sem!
Kültérben persze valóban lényegtelen, de beltérben ritkán olyan jó a helyzet (talán csak közvetlenül ablak mellett), ahol ne lenne hasznos, este pedig végképp kevesek szobájában van erős lámpával ellátott olvasósarok (a mennyezeti lámpa fényéhez pedig már elkél az e-ink-nek a beépített segítség)
-
jerry311
nagyúr
Jó a háttérvilágítása, nem fárasztó, de persze nem pótolja a külső lámpából származó szórt fényt a környezetedben. Tehát ha sötétben olvasol, akkor ugyanúgy óriási lesz a kontraszt a kijelző és a környezet közt. (pl. éjszakai olvasás). Nappal meg kb. mindegy a fény.
Én nem kedveltem meg, úgyhogy visszatértem a jó öreg Kindle Keyboard-hoz, világítósnak meg azóta is örül más a családban. neki bejött a háttérvilágítás úgyhogy a Kindle touch már csak nappal van használatban, már ha egyáltalán...
Keress egy helyet/embert ahol/akinél meg tudod nézni. -
Degeczi
nagyúr
válasz Daywalker #16 üzenetére
Itthon ez semmi változást nem jelent.
Magyar elválasztási szótár uis nyilvánvalóan nem lesz benne, márpedig anélkül csak zavaró lenne, ahogy rossz helyre teszi az elválasztásokat, akkor már inkább ne csinálja. A feltételes elválasztásokat pedig már évek (az AZW3/KF8 formátum megjelenése) óta támogatja, így Calibre-ben egyetlen kattintás ezt beletenni a könyvekbe.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha jól tudom ez nem háttérvilágítás, hanem előlapi, vagyis olyan "természetes", mintha könyvet olvasnál lámpa, vagy napfénynél, csak a világítótest is be van építve a készülékbe. Vagy apró ledek vannak körben (a kijelző előtt), vagy ugyanez csak a kijelzővédő üvegbe oldalról bevilágítanak és talán apró bemarásokon lép ki a fény az üvegből a kijelző felé. Használni mondjuk még nem használtam ilyet, de gondolom kikapcsolható, szóval nem kell használni még este sem ha nem akarod. Sajnos az érintőképernyős verzióknak már így is változott a kijelzőszerkezete, mert odakerült az érintésérzékelő réteg és a vastagabb védőüveg is. Nekem is csak egy Kindle 3 van.
Itt van is kép és leírás az Kindle élvilágításáról:
http://prohardver.hu/hir/amazon_kindle_paperwhite_mukodese.html
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Daywalker
addikt
Aha, gyárilag tudja a szótagokat kezelni és kötőjellel elválasztani a sor végén? Mert tudtommal gyárilag erre nem képes (az enyém legalábbis nem vettem észre, hogy tudná, pedig idén vettem), bár olvasni lehetett valamiféle nem hivatalos patchről. Sőt ahogy nézem az új kindle-nél is coming soon ez a fícsör...
nbg: valóban, köszi, javítva, a sima Kindle 167, az ragadt meg bennem (azt is használtam, most pw2 van).
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
waterman_
aktív tag
Csak ilyen világítós ebookot érdemes venni. Én a legelső generációs paperwhite-ot nyúztam, aztán továbbadtam a családban. Azelőtt egy sima háttérvilágítás nélkülit használtam. A világítós számomra sokkal kényelmesebb volt hosszabb olvasáshoz. (azért olvasáshoz jól jön egy szórt fény a szobába)
Amiket én tapasztaltam:
- a nem világítós kindléhez képest a PW sokkal komfortosabb, például utazás során nem kell vesződni a megvilágítással. (buszon olvasni is kényelmes)
- mindkét modellel az volt a gondom, hogy számomra "ragyásnak" tűntek a betűk. A kerekded formájú betűk oldalán látszódtak kicsit a pixelek. Ezen a Paperwhite 1 ugyan javított kissé, de nem volt az igazi. (Ezért örülök nagyon ennek a 300dpi-nak, ha jókat írnak majd róla, biztos beruházok egyre.)
- az első paperwhite kijelzője viszont kevésbé volt kontrasztos a beépített fény nélküli, korábbi kindléhez képest, remélem egy kicsit megint javítottak ezen is. A paperwhite 2 talán némileg kontrasztosabb képet ad, feketébb a fekete. (csak egymás mellé rakva érzékelhető, de hosszú olvasás után fáradt emiatt a szemem)
- a világítós gyorsabban merül le. Intenzív használat mellett, valamint nagy fényerővel használva 2-3 hét alatt teljesen le lehet meríteni.Azért írok különben "világítóst" mert nem háttérvilágítás van rajta, hanem egy vékony üveglap van az e-ink fölé rakva. Ez van oldalról megvilágítva és mivel az üveglap alsó lapja lézerrel finoman meg van marva, ott ahol nem tökéletesen sík az üveglap felülete, a fény kilép az üveglapból. Ahol fekete pixel van alatta, ott elnyelődik, ahol fehér a pixel, ott visszaverődik és ezt látod. Ezért teljesen más, mint a háttérvilágítás, már az első PW-nél is elég jól működött. Páran panaszkodtak, hogy a ledek környékén erősebb a lap fénye, engem az például nem zavart. A világosabb fénykörök nem érték el a szövegtükör alsó részét, nem volt rosszabb tőle az olvasási élmény.
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
Degeczi
nagyúr
Nincsen háttérvilágításos e-ink kijelző! (lévén hogy nem átlátszó...)
Ezért ugyanúgy képzelheted el, mint amikor külső lámpa világítja meg az olvasnivalót - akár egy fizikai könyvet. Egyáltalán nem zavaró, nem fárasztó.
Letekerni nem célszerű, mert minimális a hatása az akku-üzemidőre, ellenben nagyon hasznos nem csak sötétben, hanem átlagos szobai megvilágításban is érezhetően javítja az olvashatóságot (az e-ink kijelzőkhöz picit több fény célszerű, mint a papír-kiadványokhoz)
-
nbg
senior tag
Az elodmodellnel 212 ppi volt, nem 167.
(#3) CsikiRoli:
Eg es fold a kettto, itt ugymond epp hogy csak annyira van trukkosen oldalrol-felulrol megvilagitva a kijelzo maga, hogy olvashato legyen a tartalom, minden fenyviszony mellet, nem ugy kell elkepzelni, mint egy LCD kijelzo megvilagitasat. Ez teljesen jo, hasznalhato, es olvasas kozben abszolut nem zavaro. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
FrozeN`
tag
Ne úgy képzeld el... Te tudod állítani, hogy mennyire világítson. Nekem még az első PW van, én is tartottam a világítás dologtól, de mindig 0-ra van lehúzva, és bár egy nagyon picit mindenképp világít, ha ezt nem mondtam volna, vagy nem állsz neki direkt azt nézegetni, lehet észre sem veszed... lámpánál meg szinte biztos, hogy nem.
Egyáltalán semmi gond nincs vele, én bátran ajánlom.
-
CsikiRoli
tag
Nagyon félek, ezektől a háttér világításos termékektől. Nekem mindig olyan érzésem van tőle, hogy "eltabletesedik", hogy esetleg fájna tőle a szemem mert világít a kijelző. (Pont ezért vettem, ugye ebook olvasót anno 2-3 éve, hogy tökéletesen olyan legyen mint egy papír. - Papír nem világít, lámpa alatt olvasom.)
Véleményetek esetleg a világításosakról?
Üdv: Roland
-
csakb
őstag
"...így természetesen az elválasztás is aktív már."
Aktív, vagy nem aktív, én eddig is elválasztással olvastam PW2-n.
-
Kasya
nagyúr
A 3G mar limitalva van 50MB-ra, vagy bizonyos oldalakra? Valamint ugy tudom, hogy a reklamos verziot nem lehet EU-ba rendelni...vagy valtozott ez is?
Lassan lecserelnem a K3 3G-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
- Sennheiser CX 400BT True Wireless fülhallgató
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
- KERESEK Amazon Kindle Paperwhite 5 (11th Gen)
- Citizen Eco-Drive Promaster Navihawk A-T CB5840-59E 46mm gari
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- Steam PC játék kulcsok 7. Utalás, PayPal, Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest