Frissített kijelzővel érkezik az Amazon Kindle Paperwhite 2015-ös modellje

A "háttérvilágítással" ellátott Amazon Kindle Paperwhite e-könyv-olvasó rendkívüli népszerűségre tett szert, és a cég a "legsikeresebb" termékként hivatkozik rá. Úgy tűnik, hogy a vállalat továbbra is biztosítani kívánja ezt a címet a gépezet számára, ugyanis most változatlan ár mellett egy komolyabb frissítést kap a 2015-ös modell. Az Amazonnál persze ügyelnek arra, hogy ezzel a lépéssel ne taszítsák le a trónról a jelenlegi csúcs-Kindle-t, a Voyage-t, még annak ellenére sem, hogy a Paperwhite egyenesen ettől a modelltől örökli meg a 300 ppi-s kijelzőt, amely egyébként szintén 6"-es. Ez markáns előrelépés az eredeti Kindle 167 és a Paperwhite 212 ppi értékéhez képest, így az új generációs Paperwhite jóval élesebb képet rajzol, ami az olvasást is megkönnyíti, és ehhez hozzájárul az új típusú fontkészlet (Bookerly) és az új betűszedő motor is, így természetesen az elválasztás is aktív már.


[+]

Az Amazonnál ugyanakkor megemlítik, hogy a Voyage kijelzője továbbra is egy kategóriával feljebb játszik, ugyanis háttérvilágítása nagyobb fényerőre képes és a kontraszt is jobb, amiből arra lehet következtetni, hogy a Paperwhite a Voyage-ban található újfajta háttérvilágítást nem örökli meg. Ahogy nem örökli meg a kávára telepített nyomásérzékeny lapozósávokat sem, valamint a kijelző nem kerül egy síkba az előlappal. A jó hír viszont, hogy a Paperwhite megkapja a Voyage szoftveres finomításait.


[+]

Az új Kindle Paperwhite 2015 már előrendelhető, szállítása pedig június 30-án kezdődik. A Wi-Fis verzió ára reklámokkal támogatva 119 dollár lesz, reklám nélkül pedig 139 dollárt kell érte fizetni. A 3G-vel kiegészített kiadás 189 és 209 dollárt kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés