- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bukta01
csendes tag
Most nézegettem az apple.com-on az új Macbook-ot és az új Macbook Airt és azonos szintre hozva (8gb ram, 256gb-os ssd) a Macbook Air 13" centre ugyan annyi mint az alap Macbook. Ja és nem nagyon ér összehasonlítani a Pro-val sem az árát, mivel az új alap Macbook Pro 13-ban továbbra is csak 128gb-os az ssd.
-
válasz
alkatraz3000 #149 üzenetére
Hehh, tényleg van rajta
Rájuk se néztem
(#151) Balu972
Audio eszközök csatolására. -
Balu972
aktív tag
válasz
alkatraz3000 #147 üzenetére
jogos, valamiért mindig lighting bolt ugrik be
(persze a szerepjátékos múlt miatt)
-
Balu972
aktív tag
Már a lighting csatlakozó erőltetése is önkényes volt. Nekem is a mac book prón ott a sok felesleges lighting port, és alig van rá eszkőz.
-
válasz
alkatraz3000 #144 üzenetére
Ha ezen is annyi lenne semmi probléma nem lenne vele sőt egy értelmes gép lenne, az okádék billentyűzet et kivéve.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
King Unique #143 üzenetére
Közben kijött az új Chrome pixel 2 notebook, azon 2 typec van, de hagytak 2 régit is.
-
King Unique
titán
Ez az, még egy, a fentebb linkelt mini pendrive esetében elmegy, de egy nagy, hosszú darabnál, már fennáll kis feszegetésre a csatlakozó deformációjának lehetősége...
(#141) fordfairlane: csak egy fizikai USB csatlakozó, az mostanság kicsit problémás lenne, azt már ez elején kellett volna úgy elterjeszteni. Túl sok eszköz épül a hagyományos Type-A csatlakozóra, az összekötő kábelek gazdaeszközbe menő vége is mindig ilyen szokott lenni. Ezért elhamarkodott lépés száműzni és csak az új C típusút rárakni az új masinákra, ami még nagyon nem terjedt el.
-
Reggie0
félisten
válasz
King Unique #139 üzenetére
Pontosan. A mini csatlakozok rakat szarok. Van tobb szaz usb-s eszkozzel rendelkezo rendszerunk es mindig baj van a csatival. Kontakthibas(akar attol is, hogy a kabel hogyan fesziti), elgorbul az erintkezoje, konnyen ki is torik vagy felgyurodik, stb.. Sima type-A es type-B kell, azok az igaziak.
-
fordfairlane
veterán
válasz
King Unique #140 üzenetére
Már azzal is egyszerűbb lenne az élet, ha csak egy fizikai csatlakozó lenne az imént felsorolt A-B normal, mini micro-k helyett, nem is beszélve az eSATA- eSATAp nevű szörnyszülöttekről, amiket elvileg szintén kukázni lehetne, legalábbis a notikról. Meg még ami nem jut eszembe.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #139 üzenetére
Bár szó, ami szó, léteznek dual, sima A-microB pendrive-ok, pl. tabletekhez az Adata kínálatában [link] (bár ritka az ilyen) és ugyancsak náluk lesz 3.1 C csatival szerelt is [link]. De ezek a kisebb méretűeknél jöhetnek majd szóba és kérdéses elterjed-e vajon, mert a legtöbb normál méretű és nagyobb kapacitású az vsz továbbra is hagyományos A csatira fog építeni...?
-
King Unique
titán
+1
(#124) kleinguru: erősen kérdéses, hogy lesz-e ilyen pendrive...
Eleve ez C is kb akkora méretre, mint a Mini-B, v Micro-B, ami így elég sérülékennyé is teszi egyben egy "szilárd kiálló eszköz" mindennapi ki-be dugdosásához. A hagyományos Type-A pendrive-oknál is sokszor látni, h kicsit meggörbül a csatlakozó. Akkor a C típusút meg pláne meg fogják, v akár bele is törik...
De majd csinálnak super flash drive USB-C 4 GB for Mac 40 ezerért. -
Lehet, hogy az Air népszerű lett, én nem tudnék vele mit kezdeni. Az MBP kínálja azt, amire nekem szükségem van. TB vagy firewire csatlakozó nélkül nekem nem ér semmit egy (bármilyen) notebook. Persze, értem én, egyedi igények, ne ebből induljak ki. Úgy látszik a népnek elég egy buta, csatlakozókkal gyéren megspékelt egyszerű kis masina.
-
Tikakukac
titán
válasz
fordfairlane #136 üzenetére
A telefon legfontosabb funkciója, nekem külön House mappában van, de a többieknek csak Egészség néven látszik. Na ez sokkal fontosabb, mint az a qrva telefon, hogy ne csússzon a hívás után még 2 másodpercig a hang és persze a lerakásnál is, mert hát mekkora móka.
Ha nem akarod tudni nem kell. Csak gáz. Az indok amivel meg a szifonos topikok ezt lepattintják sírógörcs közeli, de megszoktam, tudtam ha szifont veszek akkor a troll helyett csak szimpla hülye leszek, csak azért reménykedtem. Szívás.
-
Tikakukac
titán
válasz
fordfairlane #134 üzenetére
Na én is ezen gondolkoztam, mi mikor forrja ki magát. 2015-re elérkeztünk oda, hogy a szifonommal már tényleg tudok Dr. House-osat játszani de telefonálni ennyire nehezen még soha nem tudtam semmivel, iOS fejlesztő barátom mondta, hogy valamelyik kövi bétában már talán jó lesz. Megsértődött mikor kiröhögtem
-
fordfairlane
veterán
Anno temeték az iPhone-t is. Én emlékszem, mikor olvastam a specceket, a teszteket, meg persze láttam az árat, az jutott eszembe, hogy talán majd később, ha kiforrja magát. Viszont már az elsőnél lehetett látni az új koncepciót, és hogy az mennyire jó. Aztán ugyanez az Airrel egy évvel később ugyanott. Aztán két évvel később az iPaddel. Vagy visszamehetünk 2001-be az iPodig.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
fordfairlane #131 üzenetére
Mai napig röhögni tudnék azokon akik akkor azt, és az egész koncepciót temették.. és lásd, mára hol tart az iparág, minden gyártónak van már ultrabook-ja, az Air meg az Apple legnépszerőbb notebookja lett.
-
fordfairlane
veterán
Idővel ez is elér arra a szintre, közel biztos vagyok benne.
Bezony.
Az Air kb a Sandy Bridge-től vált használható géppé, de már az első 2008-as modell lerakta az alapokat. Emlékszem, micsoda csaták mentek anno amiatt, hogy nem volt benne optikai meghajtó. Anno ez merész lépés volt.
-
Ez a "lerántom a tápkábellel a gépet" dolog a legritkább esetekben nyilvánul meg abban hogy valaki széttöri vele a laptopját egy mozdulattal. Egy barátom laptopokat szervizel, 70-80%-ban arról szólnak a munkái, hogy töltőaljazatokat cserél (ebayről rendel, gép szétszed, új aljzat beforraszt, óradíjban számláz). Egy rántást még kibír, lehet hogy kettőt is, de előbb/utóbb mindegyik szar lesz, és sokszor nem is kell lábbal beleakadni, elég csak az üzemszerű használat neki, mert ezek a szarok szorulnak, az user meg nyilván nem precíziós célszerszámmal fog rá, és húzza ki 100%-ban merőleges mozdulattal.
Erre viszont baromi jó megoldás a magsafe. Járt már nála nem egy macbook a tipikus hibákkal (gpu kimelegítette magát, odd meghalt, cpu-t újra kellett pasztázni, stb..), de tápaljzatot egyiken se kellet még cserélni, köszönhetően a magsafe-nek.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Tigerclaw #125 üzenetére
Szerintem amúgy csúnya az új design. Vagyis inkább az amit finomítottak a MacBook-nak... az Air sem igazán tetszik az izé formával 2010 óta (mégis arra akarom lecserélni az asztalimat), az iMac se a 2009-es frissítése óta de ez még azokon is túltesz. Pont olyanok az arányok amik nekem marhára nem tetszenek.
Ez a termék amúgy nem más mint egy techdemo. Az Air is erőfitorgatás volt, én még emlékszem miket kapott 2008-ban és mivé is lett... a legélhetőbb MacBook. Idővel ez is elér arra a szintre, közel biztos vagyok benne. Ha mást nem, majd a felhasználói szokások változásával együtemben.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tigerclaw #125 üzenetére
Az Apple rendszeresen próbálkozik valami új porttal valami pluszt behozni. Az új portoknak többnyire mindig volt valami létjogosultsága, nem puszta szórakozásból csinálták. Ők ebben jók, hogy van annyi pénzük, és hírnevük, hogy megengedhetik maguknak, hogy piacra dobjanak ilyen egzotikus terméket, és aztán figyeljék a fogyasztói reakciókat.
Azt nem mondom, hogy tökéletes megoldást találtak, de szerintem a type-c-ben nagy lehetőségek vannak, és míg az ázsiai alaplapgyártók a seggükön ülve rajzolják a különféle ufókat az alapjaik dobozára, meg hűtőbordákat dizájnolnak, addig az Apple legalább mer lépni merészet.
Ami a design dolgot illeti, próbáltál már te Apple egeret használni?
Dehogyisnem volt ilyen a múltban, hogy a design a használhatóság rovására ment. Jobs idején is bőséggel akadt ilyen.
Összességében mégis jó az, hogy akad egy ilyen gyártó, amelyik fel tudja kavarni az állóvizet.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fordfairlane #105 üzenetére
Nem az USB-C -vel van gondom, hanem azzal hogy az Apple össze-vissza cserélgeti a gépein az interface-eket jellemzően mindig valami saját kreálmányra, vagy valami egzotikus nem elterjedt portra. A másik fő probléma, hogy használhatóság már nem szempont az Apple-nél ha az a megálmodott külső dizájn-al nem fér össze. Egyre "dizájnosabb" lesz a legtöbb Apple hardver, OS és szoftver, és egyben egyre haszontalanabb.
-
Szerintem ez az új gép elég gány úgy ahogy van. A legegyszerűbb user is rá akar majd dugni egy pendriveot a gépre, ja de azt nem lehet ha épp töltőn van, meg átalakító kell hozzá. A proci is gyenge, a core M tabba való, nem laposba. Travel nélküli billentyűzet, csodás, nincs egy milliméter travel. Illetve ennek az árából már házon belül (!) 13"-os macbook pro van, ami nem kicsit jobb gép.
Lenne helye ennek, csak nem az üzleti ws laptopok árkategóriájában, hanem inkább az ipadében.(#112) atok666 Ennyi erővel költse piára és prostikra jobban jár.
-
szabonagyur
félisten
válasz
powerup2 #117 üzenetére
Aha mert az a Apple terméked meg biztos nem volt túlárazott, érdekes dolog ez, hogy így eldöntöd, hogy mi az mi nem.
Te fölöslegesnek tartod és kész, nem tudom mit kell ezen lovagolnod ennyit, nem veszed meg, a szegények kapnak egy millió forintot, mindenki happy.
(#120) powerup2: ahhoz képest, hogy nem zavar eléggé látványosan szenvedsz itt.
-
powerup2
addikt
válasz
szabonagyur #116 üzenetére
Igen én szoktam adakozni és nem trabantal járok jó hogy ismersz
és nem vagyok irigy sem mert ha akarnám vehetnék de fölöslegesnek tartom nem mellékesen van apple termékem nem is egy de kezdek kiábrándulni mióta nincs Jobs azóta valami nem jó náluk ...
-
szabonagyur
félisten
válasz
powerup2 #114 üzenetére
Ennyi erővel minden laptop túl van árazva, ez rég hülyeség. Remélem minden 150e feletti géphez beírod ezt, hogy hát ez túl van árazva, ennyit nem ér stb.
Gondolom trabanttal jársz még mindig, hiszen az is elvisz A-ból B-be.
(#115) powerup2: ezt azért ne te akard eldönteni szerintem. Gondolom te is minden felesleges forintodat adományozod vagy csak annyi pénzt kérsz a munkádért amiből meg tudsz élni.
De még egyszer az irigység az egyik legnagyobb bűn
-
powerup2
addikt
válasz
szabonagyur #113 üzenetére
Dehogy sajnálom
vegye meg aki akarja nem erről van szó csak túl van árazva tudásához képest .
-
szabonagyur
félisten
válasz
powerup2 #100 üzenetére
És a komoly munka csak és kizárólag 3D-ben tervezést jelent? NEM.
Most akinek van pénze miért ne vehetne ilyen? Sajnálod tőle? Nagyon úgy látszik, hogy igen, ha van pénze miért ne vegyen azt amit akar, ha 40e Ft-ért vesz mondjuk táskát akkor annyiért. Nem szegény embereknek van kitalálva ez sem. -
King Unique
titán
válasz
Alchemist #106 üzenetére
Tetszetősek az új masinák, színben is, de ha jól veszem ki, a sima Type-A 3.0, 3.1 portokat száműzik az újakról, ami kicsit röhejes...
A C port önmagában a töltésen és talán okostelók, tabletek kezelésén, töltésén túl másra első körben nem lesz használható. Nagyon sok más, főleg külső adattároló eszköz továbbra is igényleni fogja a hagyományos A típusú aljzatot és csak, hogy rá tudjuk dugni, vehetünk egy 7k-s adaptert, v drágábbat, bravó.
Mintha csak a C csatlakozó létezne a 3.1-es szabványban, holott van továbbra is A, B, Micro-B is... -
Tikakukac
titán
Egy olyan fejlesztés ami csak pozitív dolgokat ad, de rosszakat nem, miért lenne rossz? Marha jó ez a töltési elképzelés, én marha sok műanyagot cseréltem már vagy adtam el gépet mert valaki letörölte a kábellel együtt a gépet az asztalról mikor felállt vagy arrébb ment.
Nekem pölö egyik legnagyobb félelmem tesztgépekkel. És hát nem apró szerencsémnek köszönhetem, hogy még nem volt bajom.
-
Alchemist
addikt
válasz
fordfairlane #105 üzenetére
Jópár éve létezik már 480 Mbit/s max. sebességű Wireless USB, mindezidáig nyomát sem láttam elérhető termékekben...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tigerclaw #102 üzenetére
Bocs, beteg vagyok, rövidre fogom. Nekem az a véleményem, hogy a TB zsákutca, akárcsak a minden vezeték nélkülön megy majd dolog. Az USB type c elég kicsi és elég univerzális, és nem az Apple vagy az Intel kezében van, máris komálom. Remélem, még az iPhoneokra is ilyen kerül nemsokára.
Egyébként ez egy tanulmánymodell, ha úgy vesszük, az Air meg a Pro nem esett át ilyen drasztikus változtatáson, úgyhogy mindenki megtalálja azt, ami kell neki. Nekem ez tetszik a legjobban, és talán a döglődő tabletek is ebbe a fejlődési irányba kaphatnak új lendületet. Senkit nem akarok meggyőzni, ez csupán magánvélemény.
-
alkatraz3000
senior tag
En egesznap simogatnam, nyitogatnam, az eleit az arcomhoz simogatnam stb. Egy márka fanatikusnak ez a gép egy alom. Mondjuk az az egy PORT tényleg durva, de az élet kegyetlen, az Apple drága, es mindig valamit újít. az alaplapja mérete is ledobbentett
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fordfairlane #91 üzenetére
A TB-t épp azzal a filozófiával vezette be az Apple, hogy egy csatlakozó és fel lehet fűzni rá az eszközöket...most meg az egésszel szembe mennek ezekkel az adapterekkel, amik elcsúfítják az egész gépet.
Persze ez is csak egy eszköz...van akinek ez is megfelel. Én csak azt sajnálom hogy emiatt a Macbook Air sosem fog retina kijelzőt kapni...sőt az Appletól az is kitelik, hogy megszünteti az Air szériát emiatt. -
tDr1v3r
veterán
válasz
powerup2 #100 üzenetére
A Mac-eket az OS X miatt veszik, semmi másért. Azt mondjuk megnézném hogy a 15"-os dGPU-s MBPR árában te hol kapsz akár gyengébb hardverrel is ugyanolyan vékony gépet ugyanolyan kijelzővel... tetszik vagy sem, a saját kategóriájában a MacBook-ok hozzák a konkurencia szintjét, már ha nem is verik meg.
Attól meg nem lesz valaki hülye hogy nem a te szempontjaid alapján vásárol. De azért ez a kijelentés sokat elárul rólad, már bocs...
-
powerup2
addikt
válasz
szabonagyur #40 üzenetére
Azt tudom de a pro-t azt úgy reklámozzák hogy bizony azzal komoly munkát tudsz végezni de ha megnézed a 15" pro árát amibe van egy középkategóriás vga azért most elkérnek 900 ezret ezért az árért már sokkal jobb gépet kapsz más gyártótól , egy középkategóriás hardvert adnak egy csúcs gép áráért . De meg kell hagyni a dizájn szép és jó csak az ára ami nem tetszik meg amit írtam fentebb . De akinek van ennyi felesleges pénze az vegye ha hülye.
-
válasz
Nem kevesebb, hanem eggyel több lett a szükséges drótok száma.
-
bteebi
veterán
Nem rossz, de továbbra is elég drága, ráadásul a rendkívül gyenge forint miatt tízezrekkel kell majd többet leszurkolni érte. A különbözet 60-80 ezer Ft is lehet, az meg már azért elég sok szerintem.
-
fordfairlane
veterán
Ha jól olvasom, akkor az usb3 type c tud alternate módokat, amikor mhl, hdmi, dp vagy pcie módban is tud működni. Más kérdés, hogy nem tudom milyen alternate módokat támogat a konkrét gép.
Amilyen kicsi az az áramköri panel, biztos megoldható lenne a több kivezetés, még ha ez adott esetben több USB HUB IC-t jelent.
Na mindegy, jövőre is kell valamit produkálni, talán majd a következő modellen több port lesz.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hát szerintem azon sokat nem változtat, hogy 3 kábel lóg rajta, vagy 3 kábel lóg egy elosztón
Meg az elosztó lehet a dockolód, eleve bele van dugva minden s csak azt kell rádugd a gépre s meg is vagy... Kb mint a szegény ember thunderbolt displaye, több kábellel rondábban, cserébe sima hdmi és usb hubos monitorral megy
-
azbest
félisten
válasz
fordfairlane #81 üzenetére
Ha jól olvasom, akkor az usb3 type c tud alternate módokat, amikor mhl, hdmi, dp vagy pcie módban is tud működni. Más kérdés, hogy nem tudom milyen alternate módokat támogat a konkrét gép.
szerk: az előttem szóló linkjében pont egy ilyen módot használó átalakító van. Az usb2 külön szálon megy, a táp szintén, az usb3 helyett pedig hdmi-t ad.
-
Madwe
nagyúr
válasz
fordfairlane #88 üzenetére
Nem aprópénz, de ahol tipikusan többmindent aggatsz rá - asztali környezetben - ott nem zavaró, út közben pedig kb felesleges.
-
fordfairlane
veterán
Én most elgondolkoztam egy ilyen notin. A legnagyobb probléma, hogy egyetlen port van csak rajta, pedig a type-c-nek pont az az előnye, hogy kis helyet foglal el. Két csati lett volna az alap, de inkább kettő-kettő két oldalra. Illetve kíváncsi vagyok a billentyűzetére is, a gyakorlatban milyen rajta gépelni, mert erre szörnyen háklis vagyok.
-
Madwe
nagyúr
Egyszerübb beledugni, nem rántod le, sose feszül a kábel. Csupa előny, semmi hátrány, nem értem mi a gond? egyetlen egy hátránya, hogy nem volt elég vékony s nem fért bele ebbe a papirdarabba...
(#84) Tigerclaw Azt én is adnám! Remélem a gyerekem már kábelmentes világba születik, ahol a zsinórkobold, mint fogalom csak a rég letűnt idők mumusaként szerepel majd
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fordfairlane #81 üzenetére
Az apple sajnos lassan évente, kétévente cserélgeti a csatlakozókat, meg az interface-eket a hardverein, aszerint, hogy mi épp a legritkább a piacon...ha meg nincs olyan, akkor kreál egyet. Lehet hogy 1-2 év múlva bemutatja a magsafe alapú USB csatlakozását, vagy valami mikro-nano-USB-t, vagy mikor már elterjed az USB-C, visszatér a Thunderbolt 3-al, vagy Lighning akármennyivel. A lényeg hogy csak nekik legyen és tőlük vegyed a drága átalakítókat. Persze ha Jony Ive-on múlna ez az egyetlen csatlakozó is eltűnne a gépről, mert elrontja az összképet. Minek a csatlakozó? Minden menjen WLAN-on, meg felhőn keresztül, vagy Blutooth 6-on. Vehetsz majd tőlük egy wifis port replikátor, amire rádughatsz mindet amit a gépre dugnál. Tölteni meg valami NFC-s töltő tölti majd.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Épp azért jobb a magsafe, mert ha véletlenül megrántod, nem megy a noti utána, ami különösen fontos egy ilyen könnyű noti esetén. Illetve szintén rántás esetén nem sérül meg a csatlakozó sem. Az látszik, hogy abszolút ráfért volna magsafe konnektor erre is, ahogy több ilyen USB csati is, csak az Applenél az ésszerűséget felűlirta A Jony Ive fejében lévő sötétség. Neki ezek csak dizájntárgyak, vagy műalkotások, nem használati eszközök.
-
törölt tag
Én extrém ügyetlen ember vagyok, sok mindent leejtettem már, még laptopot is nem egyszer, de soha egyetlen egyszer sem rántottam le kábellel.
Ellenben én értem azt is, amit Oliverda ír, hogyan érti, hogy fordítva, mert aki ilyen gyakran leveri a dolgokat, mint én, azzal ilyen is megesik, volt hogy épp a kábel mentette meg a telefonomat, vagy a laptopomat.
Szerk.:
Vagy azt értette ezalatt, hogy rálépsz az asztal alatt, kihúzod, és teheted vissza, míg a normál csatlakozó esetén ennyitől nem húztad volna le, max. feszül. -
Syl
nagyúr
Párszor már morogtam, hogy miért csak két USB lyuk van az Air-emen. (Amikor dolgozom a gépen, akkor egy USB elosztóra van felfűzve egy billentyűzet meg egy egér, hogy szabad maradjon a másik USB) Mostantól egy rossz szavam nem lehet
(#62) Zedz
Én Indesign-nal szoktam rajta dolgozni (persze külső monitorral). Kicsit lomhább, mint az irodai i5 gépem, de nem vészes.
-
Rántottam már le nem egy notit, és rántottam volna már le a Macbookot is, ha... A zsanérmechanika és a oprendszer mellett a Magsafe az az ok, ami miatt hajlandó vagyok Mac-et venni. Most harmadolták. Az USB meg konkrétan a létező legrosszabb megoldás, annál még a mezei lukasjack is jobb. Mi lesz, ha az az egy nyomorult USB megsérül egy rántásnál. Nem is kell, hogy a noti földet érjen, elég, ha megroppan az aljzat. Egy egérrel nem rántja meg az ember a notit, ha mégis, az egér legfeljebb beadja a kulcsot. De a táp nem az a fajta, ami csak úgy lazán feladja.
-
Madwe
nagyúr
A kábel ránt meg téged
? amúgy nyilván nem szándékosan, hanem véletlenül. 12 év magsafe használat után kb 8-10 géplerántásttól már megmentett...
De ha arra gondolsz h a géped emelgeted, s közben kiold a kábel, annak is csak előnye van: nem feszül a kábel, nem szakad, nem megy tönkre az aljzat, egyszerűen csak kiold, mikor már feszülne.
S az is igaz amit felettem írtak: nem kell nézni, mi hova megy, nem kell vele szenvedni, egyszerűen csak becuppantja a helyére. -
-
alevan
őstag
Csalódtam az Apple-ban. Annyi üres helyet hagytak, ahova simán be lehet gyömöszölni még akksit.
Lényegében mindenhol ahol barna felület lát más, én helypazarlást látok...
-
Vagy más ultrabookokkal. A Surface egy Windowos tablet, ami éppenséggel x86 alapú, és lehet hozzá egy ilyen billentyűzetszerű cuccot kapcsolni. Szép, jó, de az életbe nem fogja megvenni az, akinek egy subnotebook, vagy ultrabook kell, ahogy az se fogja megvenni az utlrabookot, subnotit akinek ilyen ultimate tablet szerű eszközre van szükséges. És igen, akkor még ott vannak az OS-ek is.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyet értek veled, engem is taszít az egész Apple körüli hype, meg a filozófia, meg az egész szinte vallásos agymosás-szerű dolog. Másrészt viszont megtapasztaltam, hogy vannak eszközök amik tényleg jók és érdemes használni azokat. Én mostanában 99%-ban itthon használom a Macbook Air-emet, szóval a kutya sem látja, a kutya sem tud róla, nekem mégis nagy segítség sok mindenben. Persze tudnék egy oldalt írni arról, amit nem szeretek benne (bár főleg ez az OS X-re vonatkozik, nem a vasra), de ettől még nagyon jó kis személyi számítógép.
Viszont az MBA szintje az, amit még tolerálni tudok...ez az új Macbook kevés nekem. Első blikkre azt gondoltam, mikor pár hete megjöttek az első pletykák specifikációval, sőt tökéletes képekkel, sőt még a tegnapi bemutató után is, hogy na ez tutira nem fog fogyni, de lenyugodva, kettőt hátralépve, nem csodálkoznék azon ha nagy sikere lenne az USA-ban és más jobb anyagi helyzetben lévő országban. Nekem nem elég, de a többségnek "tökéletes", vagy legalábbis jobb választás az ő igényeikhez párosítva, mint egy Macbook Pro, vagy akár egy Macbook Air. (mondjuk a 480p-s front face kamera abszolút fail...azt nem tudom, hogy hogy nézték be.)
-
Madwe
nagyúr
Pénzt csinál a most bejelentett macbookal? Persze
1 usb port, ami a töltő is, képkimenet stb... A procijánál még az ipadé is erősebb, de legalább ugyanolyan - harmatgyenge. Még az airt se munkára veszi az ember - hacsak nem outlook word és excel az ami kell neki - nemhogy egy annál sokkal gyengébb valamit.
Ez kéremszépen a facebook generáció divatterméke, illetve a felsővezetők játékszere, akik csak emaileket küldenek meg neteznek, semmi több.
Egyébként egyre jobban taszít amerre viszi ez a ###i a céget, eddig egy divatos ugyan, de techcég volt az apple, mostmár egy technikát használó divatcég lett... Mondom ezt úgy hogy 2006 óta macbookom van, 3gs óta iphone-om annak ellenére hogy IT-s vagyok. Pár év és kivezetik a macbook prokat ha ez így megy tovább, mert a felhasználóbázis java, az eladások java már az aranyozott divatterméket keresi náluk, abból van a profit... Mire leváltanám a gépem (2012es rmbp 15) addigra lehet már nem is lesz náluk opcióm
(#52) atok666 De, minden évben emelkedik, rekordok stb. Ettől függetlenül azért a folyamat jobs alatt indult, s ha nézed az irányt, a grafikon inkább laposodik, mintsem emelkedne 2012 óta
-
Azt fontos megérteni, hogy a tegnap bejelentett új gép célközönsége nem a "pro" felhasználók, hanem akik a mobil szegmens felől közelítik az apple irányát.
Tehát van nekik PC-jük, látták ismerősnél, hogy huhh van neki iPhone (nekik is kellett egy, mert ez cool), aztán kell egy iPad, mert jó (tényleg az), ezekhez nem használtak se pendrive-ot se nem kötötték TV-re, monitorra pláne (max tv airplay). Fentiek figyelembe vételével nekik meg fog felelni.
Ami még mindig kiakaszt és még vagy 1000x le fogom írni, hogy a magsafe lemaradt, miért
?
-
Ez csak igénytelen erölködés.
-
kromatika
veterán
Nekem sem igazán be jövős az új Air.
-
Ispy
veterán
Nem szeretem az apple termékeket, nem azért, mert rosszak, hanem mert taszít ez a hype ami körülötte van. De ebben az esetben ez az ár egyáltalán nem rossz ebben a kategóriában (subnootbook). A többi gyártónak is 4 kilótól indulnak a 13''-os gépei.
Az viszont, hogy csak 1 darab usb van és nincsen külön töltő nyílás szerintem öngól, lehet, hogy így nagyon fajinul néz ki a gép, csak kérdés mennyire fogja bírni a strapát a csatlakozó. Az meg, hogy külön kelljen adaptereket venni egy fél millás géphez....no comment.
-
Alchemist
addikt
válasz
Menthirist #47 üzenetére
Ez egy mini-minimalista kütyü... az Apple logo jelentése ebben az esetben: "nem kapod meg az egész almát, csak egy jóízű harapást belőle"
Ezzel együtt nyilván van piaca, az egybites júzerek levelezésre, fészbukozásra imádni fogják a hordozhatóságát. Nekem személy szerint látványra még csak-csak, de kézbevéve nem bejövősek ezek a vékony tepsik... -
-
alevan
őstag
1 USB? Ennyire drága az USB C port?
-
Z0mbi
senior tag
aaah crap... egyre jobban erik bennem az ottlet hogy 20 ev pc utan mac em legyen... ez mocsok jol nez ki... bar a pro meg talan jobb lenne
-
Dr. Akula
félisten
"ezek is kaptak egy új Intel Broadwell-U lapkát, egészen pontosan a Core i5-5250U verziót, amelyben a HD Graphics 6000-es IGP található"
Csak tudnak notiba GT3-as IGP-t rakni, kár hogy másnak nem jut eszébe. -
-
funkboom
csendes tag
-
Prof
addikt
Ez akkor most egy premium netbook ha jol ertem. A felbontas/keparany nem rossz, de gondolom a kepernyo mint mindig tukrozodo fenyes, vagyis indoor only.
-
big-J
őstag
Akinek ez a gép felkeltette érdeklődését: surface pro 3 hasonló paraméterekkel rendelkezik méretben, súlyban, teljesítményben pedig alázza.
-
Nincs magsafe? Ne szórakozzunk b+. Ki a t..öm fog magsafe nélküli macet venni?
-
Eddig tetszett, de nézem most a specit, és 480p-s kamerát látok. Mivan? Közel fél millió lesz a vége, ne már...
Aztán ott a gyári USB-C adapter, ami ad 1db USB3-at, 1db HDMI-t, és 1db USB-C-t (ez utóbbit elviszi a töltő). Ez ugye alap kelléke lesz az asztali dokkolásnak, mással nem lehet megoldani. És nem, nincs benne a dobozban, miért is lenne, ~30kHUF-ot kell majd letenni érte.
-
Kilobeat
tag
Nem értem!
Nem a 11-es "szupertrendivékony" Air kapta a passzív hűtést és a lefolytott procit, hanem az árban e-fölé pozícionált sima.
Amúgy a legutolsó sima sorozat is azért bukott meg, mert nem voltak rajta csatlakozók.
Egy 1300 dolláros laptopra, nem tudsz rádugni egy pendrive-ot se, ha töltőn van, akkor meg pláne -
Tigerclaw
nagyúr
Ha ingyen adnák, továbbra is a "régi" Macbook Air-t választanám, pedig azon se retina kijelző nincs és árban is olcsóbb. Ez amolyan Facebook Macbook.
Kíváncsi vagyok, mikor kerülnek fel az első hajlítós tesztek a netre valami idiótától.
-
powerup2
addikt
Ez az új Air hát egy kalap szar főleg ennyi pénzért igazából a pro-k is viccesek hogy csak a legnagyobba van normális vga az is csak egy középkategóriás ... és akkor azt mondják hogy ez csúcs termék akik ezt mondják nem láttak még komolyabb hordozható workstation-t ( Dell HP Lenovo ) . Meg a másik minek ilyen vékony gép nem tudom ki találta ki hogy minél vékonyabb annál jobb .
-
Shing
őstag
12" és 2304x1600. Ettől már csak az 1440P-t hajkurászó telefonrajongók jobbak.
-
A MB Air mindig is arról szólt amit ma mutattak, és így van ez jól. Aki úgy indul neki hogy háá háá, hát ki az a hülye aki ezt megveszi? Hiszen renderelni se lehet rajta egy tisztességeset, se COD-ozni! ...az nagyon nem érti meg, hogy ezt a gépet nem arra szánták hogy neki kedveskedjenek vele, csak éppen elrontották a dolgot
Jómagam egy 11"-es Air-t hajtok évek óta, van mellette erős desktop gépem, a kis Air tablet helyett van, mert az nekem kevés (szoftveresen és kialakításban is kevés). Bár nagyobb valamivel mint egy tablet és nehezebb is, de mikor a vállamra veszem egy kisebb táskában akkor pont ugyanakkora tehernek érzem mint egy tabletet. Az irodában dokkolom, és ott amúgy sem fogok rajta játszani, videót vágni, cad-ezni, raw fotókat editálni (bár ennek egy részét bőven bírná bizonyos szintig). Ha menni kell vele, akkor ott lapul nálam egy x86 rendszer, egy teljes értékű OS-el, nem a butított mobil szarokkal, otthon meg ott az erőmű. És ez pont így fasza, és hála a jó égnek sikerült ezzel a modellel továbblépni ezen az úton.
Az 1db usb-c miatt viszont menjenek a picsába.
-
sagem
addikt
Heh, jó ez, ha elromlik az az egy darab USB akkor van baj, legalább egy második egérutat adtak volna..
Jó, mondjuk nem túl valószínű, hogy pont az USB fog először elromlani -
Smiley
addikt
Mindig kuloncok voltak, es most pont ez az ami az utobbi idoben hianyzik... ugyanolyan tomegtermek lett mint a HP vagy a Dell, de hat ez kell annak a sok divatmajomnak. Ez egy ordogi kor, a sok divatmajomnak minden evben kell az uj ez meg az, ami kihat a befeketetokre, es muszaj valamit villantani. Jobs-ot ez nem mozgatta, szart a befektetokre, a csod szelen voltak, de az iMac nem jelenhetett meg addig amig volt egy "eject "gomb a cd rom-on. Ugyanez igaz a software reszre is, osszecsapott trehany munka. 2 tonna $-on ulnek es nem futja nekik olyan programozokra akik meg tudnak csinalni az elkepzeleseket ilyen rovid ido alatt...
-
h1mpi
félisten
Kb. a fele ember ezért vesz Macbookot, hogy az alma világítson és a Mekibe mindenki tudja, hogy 5kilós gépe van... Mondom ezt Apple fanatikusként
-
freestailo
őstag
hehe 80 dolcsiért van átalakító abba a type-c usb-be, +30 dodó ért pedig 30 pines iphone adapter.
-
válasz
szabonagyur #14 üzenetére
Én egyelőre ezért nem váltok a mostani notimtól, mert kell ekkora teljesítmény, viszont az újakról nincs még érdemi tapasztalatom.
-
szabonagyur
félisten
A 2,9Ghz sosem 4 szálra értendő, az bizony 1mag (1szál) csak, 4 szálon olyan 2,2-et mehet kb max.
Arra lennék kíváncsi, hogy energiatakarékos módban ezek is beragadnak e a legkisebb szorzóval számolt órajelre mint Hasswell társaik vagy sem. Mondjuk a 4200U-nál elég vérszegény volt a 0,7Ghz akksi kímélő módban, netezni már kevés.
-
-
Tikakukac
titán
Subnotebook buzi vagyok, szóval ezt meg kell néznem.
De. Mivel Maceket is tapogatok olykor, azért vannak fenntartásaim az unortodox húzásokkal, főleg, hogy olykor magunk ellen beszéltünk így.
-
Soil Creep
csendes tag
Sajnos nálam ezekkel az árakkal Macbooktak
-
Terhelés nélküli állapotra írják a 10 órát, az annyi is szerintem, terhelve persze nem lesz ennyi
@bbandi: Linkre kattintva picit olvass utána
1,2/2,9 GHz, mivel terhelésfüggő, én úgy gondolom 2mag / 4 szálon ,bőven elegendő lesz a teljesítménye.
Éveken keresztül az i5-ösök is 2/4-esek voltak, én viszont már nem tudnám teljesítményében ezeket az ultra-low procikat hova belőni teljesítményileg. Az biztos, hogy fogyasztásban béka segge.
-
bbandi
tag
Klassz ez az új MacBook, de legalább még egy usb lehetne rajta :S
Meg ez a 2x1.2GHz nem kevés egy ilyen drága gépnek? -
babkukta
senior tag
Jól néznek ki, meg minden, de vhogy nincs "must have". Az apple mindig csak az igp-re támaszkodik???
-
Smiley
addikt
Nem vilagit tobbe az alma logo... csak egy usb... nincs magsafe... 3 fele szin... lecserelt betutipus... Jobs tuti forogna a sirjaban ha ezt latna.
-
KAMELOT
titán
10 óra az kevesebb valaóságban! 1500 meg annak éri meg aki pénzt is csinál a géppel!
-
beni26k
csendes tag
Hát az Apple még mindig tud notebookokat csinálni. Szerintetek ebben az Airben cserélhető az ssd vagy össze van forrasztva a csatlakozóval ? Az IGP-nek nem lesz sok ez a felbontás ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 12"-es vadiúj modell mellett újításokat kapott a 11 és 13 hüvelykes MacBook Air és a 13 hüvelykes MacBook Pro.
- Direct One (műholdas és online TV)
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 11
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Programozás topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- BestBuy ruhás topik
- Steam Deck
- Bemutatta a Vivo az Y29s 5G-t
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bezámítás! Lenovo P15 Gen1 15 FHD üzleti notebook- i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T2000 4GB WIN1
- Bezámítás! Fujitsu Lifebook A3510 notebook - i3 1005G1 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD WIN11
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Eladó ASUS VivoBook 17 (X705UBR) laptop!
- MSI Thin 15 - 15.6" FHD IPS 144HZ / i7-12650H / 16Gb / 512Gb PCIe 4.0 / RTX 3050 / 2.4 ÉV GARANCIA
- 2018 MacBook Air 128GB Gold
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9, 32GB, 1 TERA, 8GB Radeon, touchbar, garancia ( 18)
- Macbook Pro 16" - 2021 gyártás, 6 mag i7 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar - garancia (08)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest