- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
pentiumboi
csendes tag
-
pentiumboi
csendes tag
Nem. Az a hülye, aki fiatal felnőttként megnézi a felvételi előtt, hogy jelenleg mennyit keresnek a pedagógusok, és kb. mi várható akkorra mikorra elvégzi, és ennek utána csodálkozik, hogy az igénye nem találkozik a valósággal.
Ideje felébredni, az ember nem mindig abból él meg amit szeret(ne) csinálni.
Viszont, ahogy előbb írtam, az önképzés mindenki számára járható út. Soha nem késő. Aki csak ül, és arra vár, hogy majd az állam jól megfinanszírozza, az csalódni fog, lásd topicgazda. Tenni kell önmagunkért.
Írtam a különórákat, amire a fiam jár. A kilincset egymás kezébe adják a szülők, nem kevesen vannak nála, napi 3-4 minimum. Számolj utána, hogy mennyi az annyi. 4 óra alatt többet keres így, mint én egész nap. Nála se hallottam még, hogy probléma lenne az anyagiakkal. Persze, tesz is érte, és nem mástól várja a megoldást.
-
pentiumboi
csendes tag
Akkor sírhatok, amikor a gyerekemnek nem tanítja az iskolai -ezek szerint nem jól megfizetett- tanár meg azt amit kéne, mert arról sztorizik, hogy neki most milyen a kapcsolata a férjével, és cserébe óránként 3 ezerért fizetek egy másik tanárnak, aki nem rest a szabadidejében ezzel foglalkozni?
Voltak nagyon jó tanáraim, akik hivatásként tekintettek a szakmájukra. Tőlük soha nem hallottam a pénz témáját. Akkor se, amikor már felnőttként ültünk egy asztal mellett.
-
pentiumboi
csendes tag
+1
Az elmúlt 50 évből egyszer se emlékszem arra, hogy bármikor hír lett volna, hogy jól keresnek a pedagógusok. Ellenben más "siker" szakmákkal kapcsolatosan az ember azt hallja, hogy azért általában nem keresnek rosszul pl. jogászok, közgazdászok, banki szakemberek stb.
Ezek után, ha valaki ennek tudatában jelentkezik tanító/tanár képzésre, és utána csodálkozik, hogy a pénz nem annyi amennyi, az elég epic fail ... nyilvános információkról beszélünk, bárki számára elérhetőek, kiszámítható, és nem mellesleg senki fejéhez nem tartanak pisztolyt, hogy de most neked csak azért is ezt kell és ennyiért csinálnod, amíg világ a világ, és kész.
Amikor nekem 15 éve nem jött be annyi a fizetésemből, ami az elvárásom volt, szakmát váltottam, és nyelvet tanultam. Ez az út, szerintem bárki számára adott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mobilinternet
- Autós topik
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest