Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 8th

addikt

válasz Lauda #59 üzenetére

Nem tudom pontosan majd megnézem a rendelési időt. Azért nem vállalta el évekig egyetlen környékbeli fogdoki sem ezt a körzetet mert nem éri meg csinálni. Munka az lenne szarásig csak pénz nincs belőle.

• 8th

addikt

válasz Lauda #50 üzenetére

Számolj. Fizet egy alkalmazottat annak a bére után a járulékokat plusz ugye a saját járulékait, a méregdrága alapanyagokat, a munkájához használatos eszközöket és kellékeket, fizeti a fogászati szék bérleti díját ami tetemes összeg, ezen felül fertőtlenítőszereket gumikesztyűt a rendelő közműszámláit és minderre kap egy fix. egységes összeget az OEP-től. Talán valami 700 valamennyi a keretösszeg havonta. Ha több anyagot tömtél be betegeidbe akkor azt vagy megfinanszírozod vagy elhajtod fájdalomtól ordító beteget, hogy gyere vissza a jövő hónapban mert kiürült a keret. Azt például tudtad, hogy egy fogtömésért 1800-2200 forintot kapnak az OEP-től az állami ellátásban dolgozó fogorvosok? És azt, hogy egy háziorvos akinek egy random "állami" fogorvosi rendelőhöz képest eltörpülnek a havi kiadásai forintra pontosan a dupláját kapja egy OEP finanszírozott "állami" fogászati rendelőt vivő fogorvosnak? Megalázóan alulfinanszírozott az egész rendszer. Ha valami gyökeres változás nem lesz nagyon rövid idő belül teljesen megszűnik az ingyenes OEP finanszírozott fogászati ellátás Magyarországon. Ez nem a távoli jövő hanem mondjuk három legfeljebb öt év. Lehet majd menni magyar fizetésből 20-30 ezerért fogat tömetni meg alsó hangon 120-ért koronát felrakatni aminek eddig csak a néhány tízezres fogtechnikusi és az anyagköltségét kellett kifizetni.

#51: Itt nincs pénzes maszek beteg. Egyrészt itt dél-Magyarországon a nagy büdös semmi közepén olyan csórók az emberek mint a szar másrészt akinek pénze van az meg nem ide jár. :N

Többiek: keveritek a szezont a fazonnal. OEP finanszírozott fogászati rendelőről van szó és nem egy magánrendelésről ahol elkérnek egy röntgenért és egy tíz perces fogtömésért 25+ ezret.

# 56:Ja, meg a toronyóra lánccal. Olvasd már el mit írtam...

• 8th

addikt

válasz Viktor77 #5 üzenetére

+1. A napokban hosszabban beszélgettem a fogorvosunkkal. Szóba került a nemrég volt fogorvos sztrájk is. Nagyjából vázolta a helyzetet én pedig majdnem kiestem a székből. Minden kiadása után neki nagyjából 150-160 ezer forint marad tisztán/hó. Ha több alapanyag fogy vagy pótolni kell egy egy eszközt megesik, hogy még annyi sem. És örülhetünk, hogy egyáltalán megint van fogorvosunk mert 110km távolságról Pilisről ide lejár a nő heti kétszer rendelni. Szégyen gyalázat amit az állami egészségüggyel művelnek ebben az országban.

Új hozzászólás Aktív témák