Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Insolent
aktív tag
Jelenség úgy kezdődött hogy rendszer belassulás, a gép kikapcsolás után bekapcsolás már eldobálta a fájlrendszert a C-n és mindig backupoltam, a rendszert, ezt kb 4 alkalommal játszotta el. Én marha nem is gyanakodtam, rá hogy tönkre mehet, de megtörtént, PQ és Paragon is látta kvázi a rajtalévő NTFS táblát csak törölni, módosítani nem tudtam.
Gondoltam frimware ápgrédelek, azzal be is tette a kulcsot végleg az SSD-nek, pedig tényleg a hozzávalót szedtem le, be bootolás program indítás majd upgrade elkezdés és kb a negyedénél faild hiba majd kilépés ennyi. Utána már teljesen más néven mutatkozott be a BIOS-nak, gondolom a vezérlőjének a nevét olvasta ki,és a vicc a PQ és a Paragon is 4Gb formázatlan kapacitást mutatott amit nem tudtam formázni, Supertalent 32Gb-os csoda volt.
Később nem próbálkoztam az újbóli ápgréddel, hanem jól kimérgelődtem magam és vettem egy OCZ Agility 2-t.Szerintem majd valamikor kap egy százas szöget és falra akasztom.
" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Insolent
aktív tag
"Számomra ezért vicces hogy a nagy tradicionális hdd gyártók miért nem kapcsoltak időben és futtatták fel az SSD szegmenst is mert a tudásuk, technológiájuk adott volt."
Erre talán két magyarázat is van, illetve személyes vélemény, lehet hogy a tudásuk, technológiájuk megvolt de azt a korszakot éljük hogy minél több és több tárhely legyen "olcsón" és még nagyjából energiatakarékosak is legyenek.
Másik dolog az SSD-k élettartalma, egy HDD az is x év után is HDD marad míg egy SSD hát passz nekem most halt meg az egyik, pedig normálisan használtam. Még azért ez a technológia gyerekcipőben jár, meg azért valljuk be magunknak egy SSD baromira luxus dolog ár/giga arányt nézve." A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
Badman 4ever
őstag
Számomra ezért vicces hogy a nagy tradicionális hdd gyártók miért nem kapcsoltak időben és futtatták fel az SSD szegmenst is mert a tudásuk, technológiájuk adott volt.
A HDD mechanikai eszköz, sok benne a mozgó rész, míg az SSD gyártásnál nem felejtő memóriákról beszélünk, nem ugyanaz a kategória, tehát a technológia nem feltétlen adott. Az SSD gyártáshoz jártasnak kell lenni a memóriagyártásban és ez a jártasság egy HDD gyártónál nem feltétlen van meg.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
atus72
őstag
"Photofast én noname... ez inkább a saját informálatlanságodat jelöli..."
Saját leírásuk szerint 2003-tól vannak eredményeik, SSD pedig 2008-tól....
[link]Ne haragudj de 5-10 éve ez a cég szinte még nem létezett, én ilyen értelemben írtam hogy noname, pontosan arra világítottam rá hogy egy noname cég is SSD esetében extrém dolgokat tud alkotni mivel ezen termékek esetében nem kell irdatlan pénzeket beruházni a fejlesztésbe szemben a chipgyártással vagy a merevlemez gyártással. Számomra ezért vicces hogy a nagy tradicionális hdd gyártók miért nem kapcsoltak időben és futtatták fel az SSD szegmenst is mert a tudásuk, technológiájuk adott volt.
-
veterán
Úgy látszik egy helyben toporgunk az árakkal.Pedig jó lenne olyan hírt olvasni,hogy az SSD-k ára jelentösen csökken.Gyorsak korszerüek,megbízhatóak,de nagyon drágák
duree54
-
őstag
Nagyon várom már azt,mikor tényleg lejjebb mennek az árak és a hagyományos vinyók csak mediatárak lesznek,nem rendszerlemezek.
Semper fi!
-
Kroni1
veterán
Egyetértek.. És remélem is h igy lesz. A gyárak meg ha nem is max termelés mellett nyitnak egyből, de kb. pár hónap szoktak kinőni a földből ha arról van szó. Amúgy a pekingi olimpia előtt meg felépítettek egy várost pár hónap alatt, olyan metrovonallal ami nekünk 10 éve nem készül el, talán ezért sem hisszük el a dolgot..
-
szki
őstag
válasz Badman 4ever #38 üzenetére
A Seagate hírnél már kitárgyaltuk, hogy aki kimarad, az lemarad. Azaz a SG jelentős profittól fog elesni, hogy csak a hagyományos HDD-kre koncentrál továbbra is. Nem véletlen, hogy januárban CEO csere volt náluk.
El fogja önteni a piacokat az SSD, és leesnek az áram max 2 éven belül!
-
Boxi88
őstag
Na kezd érdekes lenni az SSD-k világa is! Remélhetőleg a "régebbi"-ek árát jól lenyomja majd...
-
Badman 4ever
őstag
Ez igaz, de egy gyár nem fog pár hónap alatt kinőni a földből és maximális kapacitással elkezdeni üzemelni azonnal, szóval idő, míg lesznek gyárak, nagyobb gyártókapacitás és ebből adódó akkora termelés, ami megindítja az árakat a lejtőn.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Kroni1
veterán
válasz Badman 4ever #35 üzenetére
ezt azért erőlteti a seagate mert eléggé az ssd ellen vannak, ergo nekik is érdekük hogy ne terjedjenek el túl gyorsan..
ahol van kereslet ott a nagy tőkéjű cégek a gyártókapacitást érdekes módon mindig nagyon gyorsan meg tudták növelni eddig is, ha érdekükben állt.. profit forever![ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
Nem hiszem, hogy 1-2 éven belül javulna a mostani helyzet:
Seagate: nem lesz itt SSD-forradalomMint írják: egyszerűen nem áll ma rendelkezése és még jó ideig nem is fog rendelkezésre állni akkora NAND-gyártókapacitás, amekkorára a notebookpiac tárolási igényeinek kiszolgálásához szükség lenne. Tavaly a világszerte előállított laptopokba épített merevlemezek összkapacitása 69 exabájt volt (1 exabájt 1 millió terabájtnak vagy 1 milliárd gigabájtnak felel meg). Ehhez képest a 2010-ben gyártott teljes NAND-mennyiség valamivel több, mint 11 exabájt kapacitást adott ki, amelynek ráadásul mindössze 7 százaléka (0,86 exabájt) került SSD-meghajtókba, a többit mobiltelefonokba, táblagépekbe vagy memóriakártyákba építették be.
-
Kroni1
veterán
válasz pincehely #32 üzenetére
szerintem ha rendszernek használod akkor nem kell lecserélni, nem is vennéd észre a különbséget sebességben.. rendszerlemezen nem sokat mond a szekvenciális sebesség, inkább az I/O műveletek száma. Az meg ráadásul ha jol tudom általában a vezérlő beállitásától függően ellentétesen arányos a szekv. sebességgel.
-
_csocso_
senior tag
Jó cuccos ez a Photofast és a kisebbek ára sem olyan vészes.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
pincehely
addikt
Lassan le kell cserélnem a kis Kingstonomat, ha így növelik a tempót.
Csak az ár is drasztikus csökkenésbe foghatna végre.
De sajnos ahhoz nem eléggé széles kört elégít ki.http://kefetemap.deviantart.com/
-
Trolluska
tag
Azért a PhotoFast árai finoman szólva is barátiak egy ilyen sebességű SSD-hez. Ami viszont biztos, hogy a nagy többség konfigja az életben nem fogja elérni normál használatban ezeket az értékeket.
Javaslom figyelmesen elolvasni [ezt], mielőtt valaki a sebesség miatt aggódna. Mert azért gyanítom (inkább remélem), hogy senki nem arra használja az SSD-t, hogy BD filmeket másolgasson rajta ide-oda. -
Angel1981
veterán
Valszeg ezek már 25 nm-es csíkszélességgel készülnek, és akkor egyáltalán nem hihetetlen ez az ár.
Anno az 50nm-ről 34nm-re történő átállás során is jelentős árcsökkenés volt.
Most lehet az lesz, hogy az új, nagyon gyors (300 MB-os tempónál gyorsabb) SSD-k lesznek olyan árban, mint mostaniak (150-250 MB-os tempó), míg az utóbbiak ára jelentősen csökkenni fog. -
Kroni1
veterán
Nagyon jó sebességek és elég jó árak! Egy 128-asért jó a 200 dodó, külföldről lehet hogy veszek is majd egyet!
-
Fr3eWar
őstag
Az a 110$ számomra hihhetelen. Alig várom hogy megjelenjen. Egyből rendelek kettőt az ebay-en..
-
qky
tag
Super Talent Dataguardian: "...4, 8 és 16 GB-os méretekben lesz kapható..."
Akkor a képen látható 32 gigás méret kamu?
40512 - 3,5k/db (2 db)
-
KFA2
csendes tag
Ha szerencséd van akkor találsz.de szerintem 35min.
-
félisten
SandForce SF-2000 vezérlős 60 gigás SSD-t akarok 30eFt alatt.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
bbrain
tag
Nem tudok olvasni, ez már a V2...
Everything you read on the internet is true - Albert Einstein
-
bbrain
tag
A korábbi PH!-s hírben ezek az értékek szerepeltek: [link]
-
bbrain
tag
@techpowerup:
Flash-memory expert PhotoFast is releasing its fastest SATA solid state drive (SSD) series, the GMonster 3X V1. Based on a new controller, the drive supports SATA 6 Gb/s interface, and significantly relies on the higher interface bandwidth. These drives carry read speeds of up to 430 MB/s, writing at up to 300 MB/s. Available in 64 GB, 128 GB, and 256 GB variants, these drives have different read/write speeds: the 64 GB model reads/writes at up to 370/120 MB/s, the 128 GB model at 410/190 MB/s, with the 256 GB model running full throttle at 430/300 MB/s. The controller makes full use of the NAND flash memory installed as data-area, while it has its own 128 MB DDR3 memory to carry out its tasks and use as cache. Aimed at consumers, these drives carry MTBF of 1.5 million hours. October is when these will hit the shelves, though prices have not been announced yet.Nem teljesen ugyanaz a leírás!
-
szki
őstag
Ha folytatódik a Forint erősödése, akkor azért várható egy kis árcsökkenés idehaza is.
Aztán vélhetően 1-2 éven belül SSD-ből is túltermelés lesz, mint most DDR3-ból, és várható árzuhanás.Aki teheti, az gyűjtögessen csak SSD-re, mert jelentősen növeli a komfortot ("összkomfortos" gépbe kötelező). 64 GB minimum kell, de inkább 128GB.
Jómagam másfél éve nyúzok egy Indilinx vezérlős 64GB-ost (7600 üzemórát ment), és elégedett vagyok vele!
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
Arra még várni kell,h olcsóért legyenek jó SSD.k,főleg nálunk..
Am. meg azt csak én vettem észre,h a Supertalent pendrivenál 4-8-16 GB osak lesznek kaphatóak azt írja a kedves szerző,és be van rakva képnek egy 32 GB-os változat belőle? Kicsi fail.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
.mf
veterán
Photofast én noname... ez inkább a saját informálatlanságodat jelöli...
Btw. el van írva, a képen XV2 van, a cikkben XV3.
Jóféle lesz ez a SF-2000, igaz továbbra is kérdéses, hogy eleve tömörített adatoknál mennyire csökken ez a sebesség. Igaz én már annak is, vagy talán annak még jobban örülnék, ha 20-25k-ért lehetne olyan 100-120GB SSD-ket kapni, amik stabil 200/150MBps-ot tudnak, és jó az IOPS teljesítményük.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
atus72
őstag
Ha csak sebesség adatot kapunk az semmit nem jelent...
kérnék mellé egy IOPS-t is akkor tisztább képet kapunk a tényleges sebességről, egyébként meg ha igazak a leírt árak akkor tuti befutó lehet...
Nem tudom hogy megfigyeltétek-e de noname cégek is elkezdtek ssd-ket gyártani, ahogy a fenti példa is mutatja nem is szarokat... hajrá... -
bteebi
veterán
Na ja. Szerintem még 50 k-ért is (relatíve) megérné, bár 45-nél többet nem szívesen adnék ki érte. Meg azért megnézném, hogy valós környezetben milyen eredményeket produkál, mennyire lassul... mert ezek így nagyon impresszíven hangzanak, de ha az 500 MB/s a specifikáció ellenére 2 hónap múlva már csak 250-300 MB/s, akkor annyira azért nem rózsás a helyzet. Még akkor se, ha az még mindig nagyon gyors .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
LGLuke
őstag
A 128GB-os verzió nincs 40k HUF átszámolva. Az nem olyan szörnyű vétel egy gyors gépbe.
Komplett Win7 és az összes szoftver ráfér, sőt bőven marad hely, tehát attól sem kell félni, hogy a vezérlő mindig dolgozni fog, hogy a félig törölt cellák tartalmát felszabadítsa és újra rendezze... -
őstag
Kár,hogy ilyen drágák.Annyira elfogadnék egy ilyet a gépbe..500MB/s....még átlag 350-nel se lenne egy szavam sem.
Semper fi!
-
110 dolcsi a 64Gb-os verzióért egész jól hangzik. De ettől függetlenül csatlakozom az előttem szólókhoz: nem igazán akarnak lejjebb menni az árak, egy dolog változott kb. 1 év alatt, mégpedig az, hogy már a 64Gb-os verziók is elérhető áron érkeznek, 1 éve még a 32-40Gb-osokra volt ez igaz. Azt hittem, hogy mostanra már a 128Gb-os SSD-k lesznek 150 dolcsi körül. Sajnos nem jött be.
-
djculture
félisten
Esetleg a régebbi lassú termékek ára akkor már csökkenhetne is...
-
qfm
őstag
110$-ért még én is beneveznék egyre, pedig nem terveztem meghajtót váltani. (bár nem is fogok, mire ide ér, olyan drága lesz)
-
Hebry
senior tag
A PhotoFast meghajtó 128 GB , ha itthol is annyi lenne, mint japánban nem gondolkodnék.
-
Chosen
addikt
kovy79: +1
canniball: sajnos szintén +1
-
kovy79
őstag
A 64GB-os PhotoFast-nél vicc a 110$-os ár??
Ha nem, máris rohanok megvenni (még akkor is, ha 130$ lesz).[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
dbius
veterán
"A 2,5”-es alumínium burkolatba zárt SSD egyébként kezeli a TRIM funkciót, méretét tekintve pedig 64, 128, 256 és 512 MB-os változatokban lehet megvásárolni majd."
Ezt javítani kellene.
Egyébként impresszív eredmények, de számomra még mindig magas az áruk.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
Na talán most már lesz értelme a SATA3-nak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest