Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivarg
tag
válasz
Juhaszatti #6 üzenetére
Egy ilyen típusú cég felvásárlása, nem annyiba kerül sosem mint amennyit fizetni kell érte.
Ilyenkor gazdát cserél a cég készpénz állománya, követelései, tartozásai vagyontárgyai immateriális javak stb.
Nyilván van egy több milliárd dolláros cashflowja a xilix-nek is pl. az kapásból leviszi az árakat, a kereskedők is szeretnek 60-90-180 napokra fizetni ezek is lehetnek később fixen befolyó milliárdok.
Ettől még nem vitás a kockázat, de ha belegondolunk, hogy hány évig tartotta lélegeztetőgépen az ATI a nehéz időkben az AMD-t akkor mindjárt másképp néz ki a dolog.
Tudom miket írnak azokról az időkről, de az én könyvelőm is nagyon kreatív volt mikor hitelt kellett felvenni és a könnyvizsgálóval leültek egy délutánt és a végén már mégis megérdemeltük.
A jelenlegi folyamat úgy néz ki, hogy az AMD részesedése épp egy évek óta szűkülő piacon növekszik a leg erőteljesebben.
Ez a konzumer piac.
Nehéz lenne megjósolni mi lesz 10 év múlva, de szerverek biztos lesznek rogyásig.
Meg lehet hogy olyan okos tv-k is amire kontrollert kötsz és felhőben vereted ezerrel.
Nem a hardcore gamerekre gondolok, de ha a többséget ez elviszi akkor a processzor piacot az jelentősen vissza vetheti, különösen az amd modelljét ahol a volumen tudja garantálni a jó árakat.
Fogyasztói piacon még amúgy is nagy kérdés, hogy az otthoni pc még érdekel e valakit majd a PS6-7-után is.
Vagy inkább hogy mennyivel kevesebb gamert fog érdekelni.
illetve lesz e komoly térnyerése az ARMnak a PC-s világban.
A saját gyerekeim leszarják a laptopjukat a mobiljukon élnek a barátaikkal egyetemben.
Akárhogy is ez egy előremenekülő lépés lenne és nyilván Lisa & co. is így gondolja. -
Alchemist
addikt
válasz
Juhaszatti #6 üzenetére
Akkor lehet, hogy a végén a Xilinx veszi meg az AMD-t.
-
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti #6 üzenetére
Az NV-nek sem sokkal tobb, aztan latod. Bar ok reszvenyben is adnak.
Nem tudom, hogy megerne-e ez a deal az AMD-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Xbox Series X|S
- Politika
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest