- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
A kommunista diktatúra az annak az országnak a problémája ahol ez jelen van, én gazdasági verseny szempontból tekintek a dologra, a kettő teljesen más.
Én nem így tekintek.
Néhány országban sem sokkal jobb a helyzet
Ennél minden jobb.
De ne keverjük a diktatúrát a gazdasági növekedéssel / versennyel.
Nem kell keverni, jelen esetben összefügg.
-
exedoc
senior tag
válasz #16820480 #78 üzenetére
Igen emlékszem a Malév-os sztorira. Volt alkalmam belelátni, hogy működik a kínai állam, a kis és nagy cégek. Tudom, hogy nem publikálnak pénzügyi jelentéseket, hogy kozmetikázzák a felhasznált tőkét és profitot. Ott az állam egyszerűen belenyúl egy cégbe ha valami nem tetszik, vagy nem az elvárások szerint cselekszik. Egy-egy cégnél amolyan kiskirályok kapirgálják a szemétdombot, és jelentenek az állam felé, vagy egy fontosabb embernek, aki kapcsolatban van állami szervekkel. A mai napig működik a megfigyelés és jelentés az állam felé, emberekről, csoportokról, cégekről, esetleg hírességekről, de még a vezetőkről is jelent valaki, holott a vezető is jelentett már valakinek. Amolyan terelgetett birkák az emberek, előre meghatározott gondolkodás móddal, életfelfogással.
-
törölt tag
válasz #32839680 #83 üzenetére
Tényleg nem beszéltem eggyel sem szerintem Több mint 6 évet töltöttem abban az országban összesen.
joysefke: A kínai szabályokról szerintem nem érdemes nyilatkoznod, ha nem találkoztál velük közelebbről. De erről blogot tudnék írni annyira szerteágazó téma, úgyhogy nem akarnám itt offolni a topikot.
Nem olyan egyszerű, hogy ott pedig rend van és szépen betartják a szabályokat, csak ide nagyon nagyon NAGYON kevés infó jut el. -
FattyDove
őstag
"Hát ez szörnyű "
Egy nemzetközi reptéren? Érdekes világban élhetsz.
"Kína elkezdi a világban a nem-Kínaiaknak exportálni a kommunizmust akkor elkezdek aggódni"
Ezt már megtette afrikában. Tibetet meg meg se említsük.
Tényleg ideje lenne abbahagynod a whataboutism-ot mert egyre gázabb.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz #16820480 #82 üzenetére
1. Kína a saját szabályait betartja, az USA még azt sem.
2. Miért akarod Kínát az USA által felállított rendszerrel mérni (amiben mint mondtad még az USA is megbukik)?hogy ez az oldal elfogadhatóbb és több lehetőséget látok benne
Más meg nem.hanem a mindenre ráülő pártpropagandával, agresszióval és minden bekebelezni próbáló politikájukkal.
Marhaság. Egyik oldalon Kínát agresszívnak tartod, miközben az USA háborúzik évtizedek óta minimális megszakításokkal? Majd amikor Kína elkezdi a világban a nem-Kínaiaknak exportálni a kommunizmust akkor elkezdek aggódni, addig pedig legyen inkább az USA féle "liberális demokráciaexport" a fókuszban, ami az utóbbi évtizedekben kb mindenhol megbukott, de azért közben lemészárolnak százezreket.
Az USA-ban nincsen pártpropaganda?
Fatty
Plusz voltam beijing-ben is, ami számomra egy sokk volt. Senki nem beszél angolul a nemzetközi reptéren. Ismétlem. Senki
Hát ez szörnyű[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
válasz #32839680 #83 üzenetére
Igazából azért szörnyű kínaiakkal beszélgetni / együtt dolgozni, mert ugye otthon állambácsi megmondja, hogy mikor mehetnek szarni, mikor mit mondhatnak és mikor mit gondolhatnak ezért lényegében olyanok, mint a nagyra nőtt gyerekek. Nem véletlen lett meme a tipikus kínai turicsoport, ami egy esernyőt követ, amit szintén egy kínai tart és kizárólag ott fotóznak, ahol a turiscsoport vezető mondja nekik, hogy fotózhatnak. A kínai turi pedig a gazdag (és többnyire "tanult") kínai. Az egyszerű kínai ember nem turiskodik sehol, mivel nincs miből.
Mielőtt valami kína fan elkezd hepciáskodni: Olyan helyen éltem, ahol napi szinten találkoztam kínai arcokkal és napi szinten voltam belekényszerítve a kommunikációba (már ha tudtak angolul). Plusz voltam beijing-ben is, ami számomra egy sokk volt. Senki nem beszél angolul a nemzetközi reptéren. Ismétlem. Senki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha Pistike megbukott az oviban, akkor nekem miért nem nézed el Ez nem érvelés.
Másrészt én nem mondtam az USA tökéletes és mintapélda, azt mondtam csak, hogy ez az oldal elfogadhatóbb és több lehetőséget látok benne. Nem a kínai emberekkel van problémám, hanem a mindenre ráülő pártpropagandával, agresszióval és minden bekebelezni próbáló politikájukkal.
-
joysefke
veterán
válasz #16820480 #78 üzenetére
Mert az USA féle gazdasági verseny annyira tiszta?
Emlékszel amikor a Malév szenvedett, és az EU nem engedte, hogy állami pénzből segítsék ki őket, mert az torzítaná a piacot?
Én arra is emlékszem, amikor az USA némely nemzetközi bankjait és nemzetközi piacra is termelő autógyártóit kisegítette néhányszázmilliárd dollárral. Gondolom az nem torzította a piacot.Meg arra is, hogy már kb másfél évtizede folyamatos 0-kamat politika van /amit az USA kezdett/ több ezer milliárd dollár null-kamatos (ingyen) pénzt pumpáltak/pumpálnak a pénzpiacaikba amely a multikjaiknál a bankjaik segítségével más külföldi cégek felvásárlásra fordítható tőkeként jelenik meg. Amit használnak is.
Gondolom amit nem lehet a Kisökörnek, azt lehet Jupiternek...
Amikor az USA diplomáciai, gazdasági vagy akár katonai erőfölénnyel hozza helyzetbe a saját vállalatait a nemzetközi piacokon, az teljesen rendben van, az szabad verseny?
Palagáz? Diplomáciai nyomással fegyverexport?
Ráadásul a kínai cégek jelentős része nincs jelen a tőzsdén sem, nem publikálnak részletes pénzügyi jelentéseket, így elég nehéz lenne amúgy is ellenőrizni mit honnan szereztek.
A (kínai) cégnek és az anyaország szabályozó hatóságának hozzájárulásának kérdése, hogy milyen cégformában kívánják a társaságot üzemeltetni. Nem hiszem, hogy nekünk itt bármi okunk lenne pampogni, hogy melyk kínai cég nyílt körű-RT és melyik nem.
De manapság még ha ellenőrizni is tudná valaki, ha bárki egy rossz szót szól kínai cégre, akkor a kínai állam azonnal odapenderül és fenyegetőzésbe kezd.
A "rossz szót szól" az manapság leginkább ideológiai köntösbe csomagolt gazdasági támadást jelent...
egyébként pedig a kínai a kínai cégeknél még megvan annak az illúziója, hogy van fölöttük jól látható, megfogható szabályozóhivatal, míg az amerikaiaknál ez az illúzió régóta nem létezik és önnállóan nyíltan politizálnak. Ez lenne a nyugati demokrácia következő lépcsőfoka?
-
törölt tag
Addig szép és jó a gazdasági verseny, amíg van esélye a feleknek versenyezni. Emlékszel amikor a Malév szenvedett, és az EU nem engedte, hogy állami pénzből segítsék ki őket, mert az torzítaná a piacot? Ráadásul a kínai cégek jelentős része nincs jelen a tőzsdén sem, nem publikálnak részletes pénzügyi jelentéseket, így elég nehéz lenne amúgy is ellenőrizni mit honnan szereztek. De manapság még ha ellenőrizni is tudná valaki, ha bárki egy rossz szót szól kínai cégre, akkor a kínai állam azonnal odapenderül és fenyegetőzésbe kezd.
Gazdasági verseny és növekedés. Csak nem a miénk. -
exedoc
senior tag
1. A kommunista diktatúra az annak az országnak a problémája ahol ez jelen van, én gazdasági verseny szempontból tekintek a dologra, a kettő teljesen más.
2. Néhány országban sem sokkal jobb a helyzet, annyi különbséggel, hogy demokratikus állam néven fut még a dolog, illetve nem avatkozik be olyan erőszakosan, és akkora teljhatalommal az állam ha valami nem tetszik, illetve megválogatják az eszközöket. Néhány ország "demokratikusságában" nem igazán vagyok biztos, mindenféle célzás nélkül.Kína tör előre. Tény. Méghozzá elég erőszakosan. Ez is tény. De ne keverjük a diktatúrát a gazdasági növekedéssel / versennyel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Haaaaat.... Azert ez nem teljesen ugy van, hogy kimegyek a lendzsora vagy az alira, es veszek Su35os hajtomuvet... Es komplett leirast, hogy mikent kell legyartani
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Fall-N
veterán
válasz #16820480 #68 üzenetére
Amerikai Állam? Olyan légből kapott dolog, mint amilyen a Magyar Állam kábé. Amerikában is a pénzemberek, nagy fegyvergyárak irányítják a dolgokat. Például bármely politikai indulónak lenne esélye kampány nélkül, amit nem ezek a körök pénzelnek? Hát nem sok. Egyik sem jó és hogy melyik jobb az inkább a saját hazájukban lényeg. Úgy viszont nyilván jobb az USÁ-ban élni, mint Kínában.
-
Fall-N
veterán
Tényleg vicces ez az egész összeesküvés elmélet. A kínaiak bármit meg tudnak nem hivatalosan is szerezni, amit ugyanúgy meg tudnak vizsgálni és elemezni. Meg azért ők is gyártanak jó fegyvereket, így nem hiszem, hogy rá lennének szorulva. Ez már nem az a világ ahol nehéz bármit is beszerezni. A legelhagyatottabb afrikai faluban is vannak már fegyverek.
A Tencenntel közösen adták ki például az Activision a CoD Mobilet, sőt a Temcent Game Studio - TiMi csinálja a játékot is, mégsincs semmi botrány a játékkal kapcsolatban. Inkább ők is szerepelni akarnak a gamer piacon, mivel Kínában is népszerű az eSport is maga.
De ha megnézzük sok régi autógyár is kínai kézben van, lásd Volvo. Ott sincs ezzel semmi gond, ment volna a levesbe a cég, ha a Ford nem adja el.
-
törölt tag
-
floatr
veterán
válasz #16820480 #63 üzenetére
Egyik nagyhatalmat sem kellene invitálni, de a tencent pénzügyi befektetéseibe se látom bele a népirtást, mint ahogy amcsi befektetésekbe se a fegyverlobbi által szponzorált népirtásokat.
Vagy akkor legyünk következetesek, gerincesek, és szálljunk ki arról a piacról minden területen. Ideológiai szürkezóna az egész, de a pénz frankó oda-vissza.
#66 joey04
ez olyan szép kirakatduma, de közben a világ boldogan üzletel velük -
Necroman_Mk2
őstag
Nekem is ez volt az első gondolatom. Ha csak az enginet adták esetleg némi programozói tréninggel, de azon túl nem folytak bele a fejlesztésbe, akkor nem lehet nagy gond. De ha részt is vettek benne, aminek következtében információjuk van a legújabb vagy fejlesztés alatt álló katonai felszerelések _PONTOS_ paramétereiről, illetve az ellenség vélt vagy valós stratégiáiról, meg ezek ellenlépéseiről, az már gondot jelenthet.
#36 morgyi És emiatt kell szerintem nagyon mérlegelniük, hogy üzletileg mi éri meg nekik jobban. Bár én a helyükben beböfögnék egy hatalmas összeget, amit ha a kínaiak ki is fizetnek, azt a keserédes ál-mosollyal az arcukon tegyék meg.
#12 Tüzi A világon általános jelenség, hogy ha egy hely egy bizonyos külföldi csoport számára frekventált turistacélpont lesz, akkor a helyiek igyekeznek a kedvükben járva mindent az ő nyelvükön is feliratozni. De ezt szerintem a "Zimmer frei" országában nem nagyon kell magyarázni
#53 kilua Pedig pont a GI-ről írták, hogy autocenzúrázza a politikailag kényes szavakat pl. HongKong, Taiwan, WinniethePooh.
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
veterán
Mert nem mindegy, hogy egy viszonylagosan demokratikus propagandat hallasz ha akarsz, vagy egy autoriter kommunista elnyomo rendszer propagandajat toljak ha kered, ha nem.
Nem tudom erzed-e a kulonbseget a ketto kozott, de ha nem, akkor ratapintottam a lenyegre.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
exedoc
senior tag
+1
Én se költöznék ki se Kínába se az USA-ba. A nagy szabad, és fejlett nyugati gazdasági és társadalmi rendszer mögött faji ellentétektől kezdve, pénzügyi, és bankrendszeri problémák bújtak meg. Kicsit a Csernobil sorozatban elhangzott mondat jut eszembe: "Erőnket az erőnk látszata adja."
-
floatr
veterán
-
Darmol
senior tag
+1.
De ne aggódj, teljesen mindegy mit mondasz, ha nem utálsz egy másik szuverén országot és lakóit mindenféle kézzelfogható ok nélkül mint ők, akkor annak a szekerét tolod. Nyilván te is tudod, hogy a szélsőjobbtól mindenki balra helyezkedik el, akik mind komcsik.
#58 is +1. Azzal a kiegészítéssel, hogy az USA-ba legalább annyira nem költöznék mint Kínába.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
Netflixen akad néhány. Nem igazán látszik bennük pártpropaganda.
De.
Ha szigorúan vesszük, nagyon erőltetetten próbálják átnyomni a kívánt mentalitást.
De.
Ha reálisan nézzük, nem jobban mint bármelyik másik hasonszőrű film.És pl. az egyik legkevésbé demagóg film amit utóbbi időben láttam a Притяжение - Attraction. Amelyben kifejezetten az egyének közötti kapcsolatok vannak kiemelve.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
exedoc
senior tag
Nem költöznék Kínába, és nem tolnám az ő szekerüket. Úgy tűnik nem ment át a mondanivalóm lényege, de nem is erőltetem tovább. Igazából erről írtam feljebb. A kötözködés, gyűlölködés, uszítás nem megoldás, bár kishazánk kétségtelenül jeleskedik ebben.
Szerk.: Amennyiben beszélsz jól angolul szerintem tájékozódj több forrásból mi hogy történik, és miért. Nem konspirációs teóriákat kell keresni, hanem az igazságot több nézőpontból vizsgálva. Annyira nem fekete és fehér ez a dolog. Fel kell venni a versenyt Kínával, meg kell állítani a nyomulásukat ez tény. A hogyan viszont nagyon nem mindegy. Nem megyek bele mélyebben mert nem látom értelmét.
[ Szerkesztve ]
-
exedoc
senior tag
A tisztánlátással nincs is baj, a gyűlölködéssel, az uszítással már annál inkább. Én nem védem Kínát, reálisan látom dolgokat, és tudom mi történik. Ahogy azt is látom az USA mit csinál, és mit szeretne elérni. Nincs ezzel semmi gond globális piaci és gazdasági verseny van. Kína túl gyorsan, és túl erőszakosan nyomul előre.
-
arty
veterán
Több konkrét választ kaptál, amire csak a mellébeszélést nyomod.
#44 exedoc
miért nem kímélsz meg minket a relativizálásodtól? költözz ki kínába és told a komcsik szekerét, aztán állj ebbe bele, picit hitelesebben!#53 kilua
tehát a komcsi diktatúra szerinted se jó, de azért mégis egyformán ítéljük már meg a nyugati és a kínai propagandát? ne tartsuk a kommentek között rosszabbnak?[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
törölt tag
-
kilua
senior tag
Szerintem az a baj, hogy itt szinte mindenki valami amerikai keresőt használ, amerikai videómegosztót néz, amerikai közösségi oldalra jár a magyar hírportálok is onnan veszik át a híreket, a tvben/moziban is kevés a kínai film (amikor még követtem szinte abszolút nulla volt most nem tudom milyen az arány) ez elég sok lehetőséget ad az amerikai félnek az európai közvélemény manipulálására.
Most is milyen ellenérvet írt itt valaki? A játékon keresztül jön a kínai propaganda LOL ... a genshin impactban még nem vettem észre olyant.
Persze a diktatúra szerintem sem jó dolog de ami itt folyik a kommentek között az is túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
yagami01
aktív tag
Szívesebben venném, hogyha a Microsoft-os pletyka valósulna meg. Ugye ez előtt az volt, hogy a Micro venné meg őket, most meg jön ez. A felvásárlásnak az ő esetükben örülnék, mert kell alájük a zsé, de jelenleg inkább a felvásárláslázban égő Microsoft legyen az, mint a Tencent. Szerintem. Aztán persze majd meglátjuk melyik valósul meg vagy melyik nem.
-
kilua
senior tag
válasz #32839680 #45 üzenetére
Ha árulod a lakásod/céged és egy kínai befektetési alap akarná megvenni akkor nem adnád el?
Szerintem nem csak Kína terjeszkedése itt a gond hanem az hogy európában minden kvázi megszűnik. Hol van már az iWiW, opera, Dailymotion, Nokia filmgyártás? Mind van árnyéka régi önmagának. A CD projectet is megviselte a cyberpunk körüli botrány...
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
A tencent nekem még most is csak egy ""pénzgyárnak" látszik"
Ők portolták mobilra a pubgt és a call of dutyt, úgy hogy mindkét port egy technikai csoda ahhoz képest hogy egy kis mobilon hogyan futnak."Az üzlet akár 300 millió dollárra is rúghat"
Az eléggé aprópénz, a genshin impact 5 hónap alatt keresett 1500 millió dollárt a kínai mihoyonak. -
válasz #32839680 #43 üzenetére
Amúgy pl. fizikai szimulátorok kivetített képéhez, ahol az irányítás egy konkrét repülőgép élethű kabinján keresztül folyik, és a "szélvédő" helyén kijelzők vagy vetített kép van.
Csak a CryEngine nem éppen ideális erre, meglepődnék, ha lenne ilyen célra felhasználták volna.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Darmol
senior tag
válasz #32839680 #36 üzenetére
Szerintem eléggé túlkomplikálod a dolgot.
Az ilyen szintű programokat csapatszintű taktikai képzésre szokták használni.
Miféle adatokhoz juthatnának?
Kézi fegyverzet adataihoz? Vesznek néhányat a táliboktól, most hagytak ott nekik néhány százezer darabot.
NATO gépjárművek adataihoz? Vesznek néhányat a táliboktól, most hagytak ott nekik néhány ezret.
A gyakorló térképekhez? Épületben balra két ajtó, jobbra két ajtó? Még a végén kiderül, hogy Peking utcáival gyakorolnak. Na az aztán kényes információ lenne.
Ezeknek a programoknak az értéke magában a gyakorlás lehetőségében van. Tehát a legrosszabb ami történhet, hogy ugyanazzal a "fapuskával" tudnak gyakorolni mint a NATO legények. Mintha szükségük lenne rá, mert nincs sajátjuk.
Kétlem, hogy a NATO elhárításban sírógörcsöt kaptak volna a hír hallatán.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
exedoc
senior tag
Engedjétek már el ezt az USA vs Kína szarságot mert már mindenbe beledumáljátok. (Egyébként a cikkíró is belemagyarázza) Az Epic-be mikor vásárolt be a Tencent? Meg még sok másba is? Már nagyon régen, mikor még a média nem kapta fel ezt a cicaharcot, az emberek meg nem ültek fel erre a lóra. Ez az új divat úgy tűnik. Újabban ahogy képbe kerül egy kínai cég már ugranak is rá az emberek, hogy: Remillem etapossa jazusa. Biztos azok is kémkednek. Hülye kínaiak, mind kémkedik. Kiabálja hangosan az az ország ahol ez több mint egy évszázada nemzeti tradíció. Mintha mr. O.-t hallanám ugatni, hogy S*ros.
-
törölt tag
Igen, jó lenne ha a cégek nem ennek vetnének mindent alá. De amíg igen, addig nagyon könnyen tud így zsarolni a kkp. Illetve ott van az a pszichológia is, hogy miért szállnak be szponzoként olyan eseményekbe, amihez sok közük nincs (ahogy a gazprom is).
Lehet hogy ez szerinted nem gond, én nem vagyok oda érte egyáltalán. -
válasz #32839680 #31 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen katonai használatról beszélünk.
Szvsz a CryEngine-el dedikált komoly katonai szimulátor nem készült (de cáfoljon meg valaki).Vannak dedikált katonai szimulátorok, pl. a cseh-ausztrál Bohemia Interactive Studio féle Virtual Battlefield (VBS). De az egy másik kategória...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
floatr
veterán
válasz #16820480 #32 üzenetére
Ez nem kényszeres öncenzúra. Valamiért ilyen mosdatásba kezdett még a média is, pedig ott kezdődik a probléma, hogy szüksége van mindenkinek vagy a kínai piacra, vagy az erőforrásaira, ezért kerülik a kényes dolgokat. Nem a tencent fogja ezeket okozni. A nagy techcégek vállt vetve és boldogan adják a kínai verziós termékeiket a kínai piacnak. Hol itt a "kényszer"?
-
Darmol
senior tag
válasz #32839680 #31 üzenetére
"Majd átállnak Unreal Engine 5-re az amcsik"
Ehhehe, csak most esett le.[ Szerkesztve ]
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
Már bocs, de ki az az elmebeteg idióta aki érzékeny, egyéb módon hozzá nem férhető katonai információt ad ki egy játékfejlesztő cégnek? Nyilván licencelem a motort, és belsős fejlesztést végzek rajta ha ez szükséges.
Aztán majd azt lopják le a Pentagon123 (nagy P-vel mert azt már engedélyezi a rendszer) jelszóval védett szuperbiztonságos szerverről.
Nem mellékesen ez utóbbi jóval olcsóbb mint egy egész fejlesztő céget venni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mármint például az, hogy az eredeti Top Gun filmben ott volt a taiwani zászló felvarró a kabátján, az új filmben meg ezt az apró részletet figyelmesen kivették? Ki is az egyik érintett stúdió a második részben? Tencent. Biztosan véletlen ez is.
Az a cikk amúgy sok vonalat fog össze, a kényszeres öncenzúrától kezdve, de nem csak arról szól.
-
-
zlutor
aktív tag
meg azért nem egy ellátásiztonsági álom a potencialisan #1 kihívód/ellenséged technológiáját használni a katonai szimulációidban. az álmoskonyvek szerint...
majdnem nyilvnvalóan nem férnek hozzá a konkrét katonai fejlesztésekhez, de persze implicit modon már csak abból, hogy milyen fejlesztési igénnyel jönnek az amcsik/németek, sokmindent tudnak majd következtetni...
és akkor még nem is tételeztünk fel semmi kreatív sumkségot, kist telemetriát, kis ezt-azt...Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)
-
floatr
veterán
válasz #16820480 #26 üzenetére
Ez a téma nem csupán a kínai nyomás miatt problémás. Azt mondod, hogy jöhet majd felőlük propaganda, de az is egy propaganda, amikor nyomják a taiwani dolgokat (szándékosan nem megyek bele)
Na meg: "CD Projekt couldn't afford to alienate Chinese players"
Ezen nincs mit magyarázni, bármit csinál a tencent[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[link] [link] [link]
Szinte minden olyan dologgal megfigyelhető ez ahol valamilyen módon kínai a szponzor, filmek, játékok, akármi. "Véletlenül" többé nem lehet megemlíteni Taiwant, használni a zászlójukat, vagy bármi olyan utalást tenni, ami nincs összhangban a kínai kulturális és történelem hamisítással, különben bajok lesznek. -
floatr
veterán
A FUD-on kívül eddig nulla jelentőségű dolog jött elő. Ahhoz sem kell befolyás, hogy aktuálpolitikai mozgalmakat szedjenek le egy játékplatformról, amivel még egyet is tudok érteni
#11 sheratan
A tencentnek köze volt bármi ilyesmihez valaha? Bármelyik befektetése pénzügyi tranzakciókon kívül bírt egyéb jelentőséggel? -
D.Va
senior tag
Lemaradtam valamiről? Évekkel ezelőtt mikor becsődöltek, nem az Amazon vásárolta fel a Crytek-et? (Vagy a Cryengine-t?)
-
FattyDove
őstag
Miért ne látná? A Crytek viszont egy magáncég, amit annak adnak el a tulajdonosok, akinek akarnak.
Nem kell összekeverni az államot a magáncégekkel.Példa: Van egy céged. Nem túl nyereséges, sőt inkább veszteséges. Bejelentkezik egy amcsi cég, hogy megvennék 10 millió USD-ért. Ezt követően bejelentkezik egy kínai cég, hogy megvenné 15 millió USD-ért. Kinek adod el?
-
Radeon_5
aktív tag
Mondjuk ezt regen nem ertem. A 'Nyugat' tenyleg ennyire idiota es nem latja hogy mi folyik Kina reszerol? Ezt egyszeruen nem tudom elhinni, plane ennyi ido utan mar hogy latjuk mi kozemberek is. Viszont mi mas lehet a hatterben?
Son of a Bit
-
törölt tag
válasz Alogonomus #10 üzenetére
Úgy érted han kínaiakat lődöznek fel az űrbe. A földönkívüliek jól teszik, ha szintén hannak vallják magukat, különben pik-pak egy átnevelő táborban találják magukat a holdon. Jut eszembe mi a helyzet Han Solóval?
Lesz majd egy nasa közmondás is “ ritka, mint kínai űrhajón a visszatérő modul”
Persze hangya bollyá lehet változtatni az egész bolygót, de mi értelme öntudattal rendelkező lényeknek egy hangyabolyban robotolni? Semmi. -
Darmol
senior tag
+1.
Csak az nem érti miről van szó, aki nem játszott anno Operation Flashointtal (aka ARMA).
És nem olvasta az akkori híreket, hogy az USA tengerészgyalogsága használja a kiképzésben.(Megjegyzem nem véletlenül, és tényleg elismerésem annak akinek volt anno mersze beleállni egy ilyen programba. Akkoriban nem volt annyira elfogadott a számítógépes játékok oktatási célra használata mint manapság. Főleg nem katonaságban.)"ugyanis Kína egy felvásárlás után esetlegesen láthatná, hogy az egyes nyugati országok milyen szimulációkat végeznek"
Nettó marhaság. Ha láthatná, akkor felvásárlás nélkül is láthatná. Ha nem láthatja, akkor felvásárlás után sem fogja. Nyilván személy szerint vannak ellenérzéseim, ahogy a Bethesdának a Microsoft általi felvásárlásánál is. De csak alufóliával lehet vele többet belelátni ebbe a felvásárlásba, mint ami.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azon kivul, hogy az egesz t.tves orszagot egy ember iranyitja a kinai kommunista parton keresztul, es minden a hirszerzesnek valamint (ipari)kemkedesnek van alarendelve, valamint paros labbal tipornak mindent ami emberi es szabadsagjog, szoval ezeket leszamitva igazabol semmit nem lehet felhozni ellenuk.
Es mar most is ott vannak mindenhol. Tavasszal voltam Firenze felett, es kb minden olasz ceg cegtablaja felett kinai macskakaparas volt. Nem a sajat szememmel latom, nem hiszem el. Mindent felvasarolnak, kicsit, nagyot, ruhasboltot, Pirellit... Aztan amikor majd kinai ala kell menned dolgozni, napi 18 oraban, akkor majd gondolj vissza ezekre az idokre.
Szocialista szombatot, es kommunista vasarnapot ne felejtsd el.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Alogonomus
őstag
Kínának van űrügynöksége is, ami lövöldözi föl az eszközöket és űrhajósokat. Akkor nem lenne szerinted gond, ha Kína átvenné a NASA irányítását is? Az egy dolog, hogy valamit már elértek egy témában, az pedig egy másik szint, ha a "ellenség" eredményeit is beépíthetik a saját termékeikbe.
-
joysefke
veterán
És ha állítólag katonai szimulátort akarnak készíteni akkor mi van? Az miért problémás? Gondolod hogy a kínaiaknak nincs ilyenük? Vagy atombomba szimulátoruk?
Egyébként meg ha már szimulátor, akkor az Arma out-of-the box jobb alap mint bármiféle Crytek kreálmány. Ezt kombinálva hogy a Tencentről van szó, én inkább nevezném marketingnek amivel az FPS Pistikéket akarják megszólítani, mintsem komoly terveket egy katonai szimulátorra.
Ha Kínában katonai szimulátort akarnak, akkor csinálnak azt is, de azt nem a német Blikkben fogják reklámozni...
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nem ismerem, de ez a Bild ez nem a német Blikk?
Live-Die-Respawn
-
floatr
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest