- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
Elég rövid az emlékezeded. Arról beszélek hogy azt írtad a kereslet oka a battlefield3 amire írtam hogy kicsi gépigénye van, így hogy generál keresletet? Te gondolkozz, de főleg emlékezz.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
Attól nem tudom miért kéne nőni, én egy radeon hd3850-el toltam 1280*1024-ben highon 16x anisoval 30+ fps-el. Az utóbbi idők legjobban optimalizált játéka, a mafia2-t is veri pedig apeksz pisiksz nélkül az sem nézett ki és futott rosszul.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
kdavid23
aktív tag
szerintem az árakkal komoly gond van...kicsit elszálltak...
Dr. Dávid
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valamivel több x86-os CPU kerül eladásra. Bár arról nincs pontos adatom, de úgy 340 millió lehetett az előző évben, de nagy átlagban vehetjük a 320 milliót is, végül is annyira nem számít. Annyit tudok biztosan, hogy 2011-re a JPR 477 millió GPU-t becsült előre. Az persze még kérdés, hogy mennyit adnak el, de trendeket figyelembe véve, ebből még 510 millió GPU is lehet, ha a Q4 nem hoz valami drámai visszaesést, de szerintem inkább erősödést fog hozni, mert az Intel és az AMD állítja le az IGP-k nélküli procik szállítását. VGA-ból valóban úgy 150 millió fogyhat, ami erős esés az előző éves 185 millióhoz képest (ez Mercury adat, sajnos a JPR ezt külön nem méri - szóval itt bele kell kalkulálni, hogy a JPR több bolttal dolgozik, de ez max. +2 milliós eredményt jelent éves szinten).
Az, hogy így esik a piac szerintem elég rossz. A JPR 33%-os mínuszt mondott. Ez valszeg nem lesz ilyen rossz, de úgy mínusz ~25-28% befigyelhet. Ez évek óta magasan a legrosszabb eredmény, és úgy, hogy az Intel még csak most dobja be azokat a szabványokat, amelyek megtiltják a dGPU-k beszerelését. Szerencsére az ultrabook egyelőre csak rétegtermék, így ez nem fenyegetés, valószínűleg még évekig nem lesz az, de a thin Mini-ITX-re mindegyik gyártó átáll a következő évben, hiszen szabványos keretek között olcsóbban gyárthatnak AIO gépeket (ugye kevesebb eltérő gyártósort kell fenntartani). Innen tehát kapásból kiszorulnak a dGPU-k, ami baj, mert jelenleg az asztali PC-k mozgatórugója az AIO. Ez a terület nőtt a legtöbbet idén. A nettop és az SFF picit nő, míg a hagyományos PC-k masszívan csökkennek, kb. annyira, mint amennyivel az AIO nő. Jövőre ez nem tudom mennyivel változik, de a gyártóktól úgy tudom, hogy sem az AMD, sem pedig az NV nem tervez a belépőszintre komoly vérfrissítést. Az AMD hoz egy új belépő GPU-t a Deccanhoz, de nem igazán a teljesítmény oldaláról közelít, hanem nagyon apró chipet csinál, hogy nagyon olcsón lehessen adni, meg ideális legyen az új Fusion mellé. Mivel ez SoC lesz, így a vezérlőhíd helye felszabadul, vagyis Brazos szintű dizájn mellett telepíthető mellé egy dGPU Dual Graphics módban. Ezt a Brazosszal is meg lehet csinálni, csak nem az alapdizájn mellett, így túl nagy lesz az alaplap. Az NV-től konkrétan a GK100-ról, a GK104-ről, és a GK107-ről lehet tudni. A belépőszintre megmaradnak a Fermik (elsősorban a GF118 és a GF119). Itt egyébként az AMD is továbbviszi a régi termékeket (a Caicost - vagy mobil nevén a Seymourt - láttam már egy gyártó ütemtervében HD 7000-es névvel). Nincs értelme ide pénzt költeni, mert nem jön vissza.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
smkb
őstag
Nézve, emésztgetve ezeket a számokat, nem érzek itt nagy problémát. 1 negyedév alatt eladtak 36 millió diszkrét gpu-t (mobil+asztali), az éves x86 cpu eladás kb 320millió darab. éves szinten majd 50%-ban kerül az x86 cpu-k mellé dedikált gpu. Mobilok esetén is kb ez az arány jön ki, vagyis a notebookok fele diszkrét vga-val szerelve kerül még mindig piacra (lehet hogy típus arányában kevesebb a diszkrét gpu-s, de úgy látszik eladásokban mégis azok dominálnak nagyobb számban). Azért ez egyáltalán nem rossz, hogy a notik felében az igpu mellett ott a dgpu is. Éves szinten a diszkrét vga piac kb 150 milliós... nagyon nagy szám ez még...
-
Mozsa
tag
Nem teljesen ide tartozik, de [ez] elég sajnálatos.
Annyira akkor mégsem jött be a fusion-os cucc. Lehet hogy fogy, csak olcsón, akkor meg kicsi a haszon.
"Napjainkban az AMD még nyereséges, de nincs túl jó pozícióban. A vállalat a mobil eszközök piacán nem igazán tudott versenyre kelni az ARM-mel, valamint az asztali- és mobil processzorok szegmensében sem tudta utolérni az Intel megoldásait"
Jó lenne ha fel tudna innen állni, de szerintem ez elég kétséges. Ha nincs pénz, nincs fejlesztés, és még inkább nő az intel és amd közötti szakadék.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
köszi az infokat!
piledriverrel várható valami párosítás, ami működni fog a 6950el is?
dolog mondjuk annyira nem vészes (ld: jól megépített hűtés), viszont a fogyasztás annyira nem mindegy. csak ezért nem cserélnék alkatrészeket, de hosszú távon ez is szempont lehet.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a kimenettől függ ez. A fő probléma, hogy a GPU esetében az órajelek 2D-s szintű csökkentését egy kijelzőre tervezték, azon belül is 60 Hz-re. Ha két kijelző mellett csökken ennyit az órajel, vagy esetleg 120 Hz mellett, akkor az nem biztos, hogy stabil lesz, sőt rendszerint nem az. Ezért ha két kijelzőt használsz, vagy szimplán egy 120 Hz-est, akkor egy 3D low szint áll be a 2D helyett.
Tudom. Az első driverekkel, az AMD próbálkozott a teljes csökkentéssel, de nem volt stabil. nemtom melyik drivertől átálltak a 3D lowra.
Ha zavar ez a dolog, akkor a megoldás egy Trinity és a legerősebb Dual Graphics konfig hozzá. Ott sem lesz meg a 2D-s idle, de az IGP sokkal kevesebbet fogyaszt még 3D lowban is. A Llano esetében is megoldható ez, de az AMD ebben a generációban még eléggé szűkre szabta a Dual Graphics párosítást. A nextgenben már jóval több lehetőség lesz, így nemcsak a középkategória tetejéig lesz alternatíva.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
proci985
MODERÁTOR
displayporttal is ez a helyzet? 3 monitorral lehet tudni, meddig mennek vissza (azért lett a 2gbs modell, mert szemezek még egy monitorral).
3870 szépen visszavett anno idle statere (300/csökkentett fesz). mondjuk az is igaz, hogy egy időben idleben rendszeresen "alaphelyzetbe állt" a drivere, lehet emiatt (TRU errorral és asszociált problémákkal találkoztam bőven).
igazából meglepett, hogy három generációja összes teszt arról szólt, hogy így meg úgy csökkent a fogyasztás, erre az idle +50W konnektorból kissé szívenütött.Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha két kijelzőt használsz egyszerre, akkor nincs olyan VGA, ami visszavált 2D-s órajelekre. Szerintem a következő generációban sem lesz, mivel megnövelheti a stabilitási gondokat.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
proci985
MODERÁTOR
igen, azoknak, akik 4 évente frissítenek, lassan idejük cserélni a 3850/3870/8800gtket. ugyanígy, ezek a kártyák még éppen jók 720pre, de pl Shift2ben már eléggé rezgett a léc a 3870emnek. mondjuk a Deus Ex még oké volt.
a teljesítmény fogyasztás egyébként sokat javult, egy 6670 érezhetően gyorsabb, és kétharmadát se fogyasztja. a 6950 2GBm teljesítményben többszöröse, és a fogyasztásban is csak duplája. mondjuk hangban/hőfokokban a his iceq oda-vissza veri a 3870 refhűtését. megkockáztatom van annyira jó, mint a thermalright HR03GT, amit előtte használtam a 3870en.
amire Te vársz, az a februárra várható 7850/7870 2GB: 80/120Wos várt fogyasztás, 6950/6970 teljesítménnyel. én is majdnem kivártam azt a szériát... aztán elkapott a harciideg vasárnap este.
egyetlen necces dolog 6950nél, hogy a feszeket annyira nem veszi vissza, ha két monitort hajt az ember... a load +100W még oké is lenne, de nekem a duplamonitoros setup miatt idleben is 50Wot ugrott a fogyasztás. de legaláb tényleg halk.
ja igen: ha a 7850/7870 olyan lesz mint csiripelik a madarak, akkor az lesz az a kártya. a 3870hez képest a 6950 2GB kb akkora ugrás volt, mint amikor az x800gtoról váltottam 3.5-4 éve a 3870re. ha msrpket nézzük, abban sincs nagy különbség.
Abu85: fórumok alapján úgy néz ki, hogy akik anno hosszú távra vettek 8800gts(g80)/8800gt/3850/3870 kártyákat, azoknak mostanában kezd a gpujuk gyenge lenni. anno az x1900/nv7900 széria után volt egy hatalmas teljesítménybeli ugrás, amikor sokan cseréltek, de azóta kb azokkal a szériákkal el lehetett lenni. szerintem ez is benne van abban, hogy páran váltanak. nem csak a BF3, de ott a shift2, a DX3 (bár az még 720pben is egész jól néz ki), a Metro2033 (bár 720p mediumon az se csúnya) és végül a Heroes of Might and Magic 6.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD még az év végéig szállítja az olcsó Sempronokat. Oda az MCP61-et veszik, mert az AMD nem kínál ennyire olcsó lapkakészletet. A JPR szerint az NV IGP-k eladásai Ázsiában történnek. Valszeg ez meg fog szűnni jövőre, mert az AMD befejezi a régi processzorok szállítását.
-
fatallerror
addikt
megy a pánikkeltés h az asztalik meghalnak, marketing... minden fórumon látni h az asztalikat viszik, keresik de mégis a mobilokra jelentik h a legjobban fogyóak...
don't tell me what i can't do!
-
Zso2
őstag
Tudom mi az oka a diszkrét vga keresletnek: Battlefield 3 .
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
mikej95
aktív tag
Én még életemben nem láttam nVidia integrált vidkarival működő vasat és abból ad el többet mint az AMD. Mibe találhatnék ilyet, milyen cuccban van amiről én nem tudok? Most tök hülyének érzem magam.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
gekkoXT
senior tag
Hé srácok! Hiba van a mátrixban.
Két napja még pont az ellenkezőjéről számoltatok be:
"Jól teljesít a GPU-piac"
[link]Most akkor mi az igaz?
Velünk vagytok most vagy soha?[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
nekem valami nem kerek a táblázat és a százalékos eredmények esetén...
Táblázat szerint mobil eladások
AMD : 6,9 millió,
NV : 10.5 millóezzel szemben a szövegben :
"A mobil VGA-k mellett már apróbb visszaesés volt tapasztalható, miközben az AMD visszavette a vezető pozíciót, amit az NVIDIA az előző negyedévben egy rövid ideig megszerzett. A százalékos adatok szerint az utóbbi vállalat a piac 47,1%-át birtokolja, mely 3,5 százalékpontos visszaesés, míg az előbbi cég 52,9%-on zárt, ami természetesen 3,5 százalékpontos növekedés. "
Valami nem stimmel... vagy a táblázat vagy a szöveg. Arra tippelek, hogy fel van cserélve az asztali a mobil oszlop adataival.
-
ufocsalad
tag
Mi is KERESSÜK azt az átütő teljesítmény/fogyasztás arányú diszkrét VGA
kártyát amivel kiváltható a 8800GT-s karink. -
ledgeri
nagyúr
fogyasztunk rendesen!! de ők is...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
coolpet
senior tag
Az asztali VGA-kra nőt
Elso ranezesre nekem is ez szurta ki a szemem
Agyba kell a nőt tenni nem az asztali VGA-kra
-
KYZRR
őstag
Végre valami jó hír....
You can only die once, make sure it is worth it...
-
havasa
aktív tag
Az asztali VGA-kra nőtt
A Mercury Research szerint az asztali VGA-kra volt most növekvő kereslet, de ne feledjük, hogy az előző negyedévben egy nagyobb visszaesés tanúi lehettünk, így a növekedésnek csak mértékkel lehetett örülni. - Az "uborkaszezon" miatt ez mindig így van kb.
[ Szerkesztve ]
Commodore 16 Hyper-V cluster
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest