Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Blu-ray lejátszók
- BIOS topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
fatpingvin #67 üzenetére
Az egyik egy technológia a másik egy 30 éves legacy vacak
-
-
-
Duck663
őstag
Technikailag nem tudom, hogy hogy néz ki. Pár éve a https://www.geeks3d.com/ volt érintett, azt törték fel és helyeztek el valamiféle kártékony kódot a gombok alá. Gondolom valamilyen böngésző biztonsági rést próbálnak kihasználni, megnyitni valami backdoort, amivel aztán a böngészési tevékenységet tudják követni, jelszavakat, kártyainformációkat próbálhatnak megszerezni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Krugszvele #15 üzenetére
mi az a directx12 egyáltalán?
valami OpenGL alternatíva?
-
-
ricsi99
addikt
Pontosan.
A legnagyobb gond ,hogy megetették maszlaggal a népet ,hogy anapi patch az megvéd mindentől.
Aláírom ,hogy mérföldekkel jobb már a defender (használhatób) de még nem ér fel a nagyokhoz...
Amikor rakok össze gépet ,már igen csak meg kell néznem ,hogy honnét töltök drivereket ,mert villamgyorsan tele tudja pakolni a gépet 500 "segédproggrammal" is -
Duck663
őstag
-
Razzul
őstag
Nekem is feltűnt nemrég, amikor egy rokon 4-5 éve vásárolt Pentiumos munkára, hómofiszra használt laptopján frissítettem a HW-t és az SW-t is.
Windows 11-et raktam volna rá, de csak pislogtam és vakartam a fejem amikor kibukott, hogy TPM chip már van a gépben, a DX12 viszont nem támogatott rajta.
-
-
-
podtibi
senior tag
A directX 11 még mindig jobb játékra vagy tévedek?
-
törölt tag
IGP-t rengetegen használnak, csak DX12-t nem az IGP-s felhasználók közül, ezen belül is Haswellesek. Aki mégis az meg tolja az egyel előtte lévő driverrel. Így nem csoda, hogy nem nagyon érintett valószínű senkit.
-
LGG555
aktív tag
válasz
#72688384 #32 üzenetére
azon a 10 is. a driver része a legkevesebb, w7 óta ugyanaz van a motorháztető alatt, a régi gépek hardvereit alapból felismeri a rendszer, annál a párnál pedig amelyiket nem, a w7 driver simán müködik w10 alatt is.
A win 7 a gépemre startból nem telepíthető mert már az USB vezérlőt sem ismeri fel és amikor megnézem az eszközkezelőt vagy 4 darab eszköz sárga.
-
-
M@cika
őstag
Akinek régebbi gépe van arra teljesen jó a 7-es, az újakra ahogy írták előttem elég nehéz drivert találni hozzá. De mindenki használjon amit jónak lát/bevált neki...
Patcheket meg nem telepítünk, amikor kijön az új build akkor azt ráhúzzuk és kész. A vírusok és hasonló rémek meg csak azt érdeklik, akinek nincsen normális mentése a rendszeréről vagy olyan alsókategóriás védelmük van, mint az Avast. :-) -
törölt tag
istenem.. ezek az alusapkás win7 hivők..
neki nincs oka célzott támadástól tartani, aztán közben már lehet 2 éve kriptót bányászik a gépe a háttérben vagy random országok infrastrukturáját doszolja egy botnet-hálózat tagjaként ugyanigy és fel sem tünik neki.
a win11 pedig a legnagyobb átbaszás a vista óta, átbőrözött win10, szar is de a birkák kajálják. MS verziója az almás agymosásnak.
-
azbest
félisten
válasz
Krugszvele #15 üzenetére
windows 11
nekem feltűnt, hogy 4th gennél kivették a dx12-őt, mert a win11 kompatibilitás ellenőrző tool körüli kavarás kapcsán átfutottam, hogy mik a követelményei.
Tudom, persze, azok már jópár évesek. Csak a valós és a mű inkompatibilitások kapcsán volt érdekes látni ezt, hogy hopp pont kiesett a 4th gennél egy olyan képesség, ami viszonylag indokolt követelménye.
-
Memora
senior tag
Nekem van Win 10 is (laptop), és Win 7 is (desktop), mindkettőt (más miatt) szeretem (a Win 10-re sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy rossz OS lenne...), de az sejthető, hogy nem a Win 7 gép az, amit webböngészésre használok (a másik is netre van kötve pár alkalmazás miatt). Néha ugyan megnyitom valamelyik böngészőt, de legutóbb több vírust kapott be (Avast védi), mint a támogatottság lejártát megelőző pár évben összesen. Onnan vettem észre, hogy elkezdett "furán" viselkedni a gép, erőforrás hiányra panaszkodva nem volt hajlandó új alkalmazásokat megnyitni pár óra után. Egyébként a rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszköz igenis folyamatosan frissül mindmáig, kb: havi 1 alkalommal.
A desktop gép OS-ét azért nem frissítettem még 10-re, mert el van benne romolva a VGA, az SSD is rég tönkrement, és csak 4GB van benne (talán meg kéne oldanom lassan ezeket a problémákat...). A Win 10-ben nekem hiányzik a helyes folder-kép kezelés a mappákhoz, a kissé átláthatóbb feladatkezelő, és talán még pár apróság, ami most hirtelen nem jut eszembe. -
kromatika
veterán
cirkusz amit az Intel művel. kezd unalmas lenni.
-
jeni
félisten
válasz
Krugszvele #15 üzenetére
passz,hogy mi is kell a DX12-hez-
én csak azért írtam ,mert sokan használnak direkt VGA nélküli gépeket otthon és munkahelyi környezetben.
nálam is van itthon 2 gép VGA nélkül. -
Duck663
őstag
Egyik OS védelme sem tökéletes! Biztonsági oldalról nézve pedig nem gondolom, hogy bárkinek is én lennék a célpontja, nem tartok célzott támadástól. Olyan oldalakat pedig látogatok, nem növelem a biztonsági kockázatot. Így függetlenül attól, hogy támogatása már nincs az OS-nek, nem érzem magam biztonsági kockázatnak kitéve!
-
KISDUCK
addikt
-
Duck663
őstag
Ezért írtam, hogy mire, csak egyeseknek ez nem igazán esett le! Ott meg mi a fenének kellene a DX12! Hiába a nagy darabszám, ha a iGPU tudása teljesen irreveláns!
#9 Anachronix: Inkább vagyok olcsó troll, mint(hülye)kínlódok az állandóan tákolt Win10-zel. Kenjék a hajukra. A felhasználók stabil környezetet akarnak, a Win7-tel ez megvan, nem jön hozzá update? Éééééés? Legalább nem csesznek el semmit rajta. Egyébként mint tudjuk, sok milliárd légy nem tévedhet! -
törölt tag
lol
-
Duck663
őstag
Ez elég sokat elmond arról, hogy mennyien és mire használják az Intel iGPU-it.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy potenciális sebezhetőségre reagáltak egy korábbi meghajtó kiadásánál.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Formula-1
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Revolut
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok