- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ddekany
veterán
Az 1280x1024 (SXGA) valóban sokkal de sokkal régebb óta létezik mint az LCD monitorok, de ettől persze még nem lett volna kötelező átvenniük az LCD-knél. Bár sok 19"-es vagy afölötti CRT-hez nem volt szerencsém, de azt hiszem azok is szinte mind 4:3-asak voltak (pl. 1280x960), nem 5:4-esek, szóval még a tradíció sem kötelezte őket...
-
efi99
őstag
Ezt az egészet már korábban elcseszték. Még nem is volt talán 16:10 képarány a PC világban, csak 4:3 meg 11-12-14 collos monitorok és egyiket se lehetett forgatni, legfeljebb az asztallal együtt. Néhány igen okos azon törte a fejét, hogy a 640*480, 800*600, 1024*768 után mi legyen a következő felbontás, erre az egyik benyögte, hogy 1280*1024, a többi meg nem verte meg.
Az is megérne egy misét, hogy a szélesvásznú megjelenítőknél, aminek most már ki tudja, mennyi is a valós képarányuk, miért sikerült szintén ilyen szépen elcseszni: full HD 1920*1080, PC-LCD 1680*1050. éljen az átjárhatóság! -
ddekany
veterán
"Mert ha elforgatod is megvan az 1024-es szélesség
"
Na, ha tényleg azért, hát nem érte meg. Főleg, hogy a Win XP nem tud elforgatni rendesen, mert elcseszi a ClearType-ot valami teljesen ostoba, abszurd módon (u.i. csak annak lényegét húzza át, a subpixel pozíciókra való építést). Legalábbis 1-2 éve még nem tudott, és gondolom ezt soha nem is javítják ki... Tudom, Vista-t kell használni. De szóval ennyire volt fontos az elforgatás egyes piaci szereplőknek... vicc. Vagy MS-nél soha senki nem próbálta még, vagy aki igen, az pont vak volt és hülye, vagy nem tudom mire gondoljak. De persze "jó az a parasztnak", mert el lehet olvasni a betűket, és nála a kép minősége attól javul, ami a dobozra van írva, mindegy hogy valójában hogy néz ki a kép. Ja, és az is remek, hogy azt, hogy a monitor elforgatásakor magától elforduljon a kép, csak monitor gyártó által adott vagy-műkődik-nálad-vagy-nem (ideértve esetleges fagyásokat) szoftverekkel lehetett megoldani (mert ugye az egész DCI valamiért érthetetlenül lassú és bizonytalan, legalábbis Win XP alatt... más OS alatt normálisan működik?). Nehogy már csak simán menjen... hú de bonyolult is lenne.
-
-
-Lion-
csendes tag
Fehér,
na nee, tiszta kórház hangulat az elején, aztán mikor szépen besárgul huhh, de ronda...
A fehér "puttonyos" CRT se valami csodásak, miután besárgulnak -
AMD_ok
őstag
Nagyon tetszik, az lcd tv-m is ilyen fehér samsung. Elsőre fura volt, de már jobban tetszik, mint a fekete társai.
-
efi99
őstag
válasz
John Fowler #31 üzenetére
Na jó, de az is hülye volt, aki a felbontások közül a gyakorlatilag egyetlen 5:4-est (1280*1024) tette meg a nem szélesvásznú monitorok szabványának. Letörött volna a keze, ha az 1280*960 lett volna az? Most legalább a 4:3-as fotó, meg tv-nézéskor alul-felül csík vagy marad a torzítás, hurrá.
-
South Velen
addikt
válasz
parandroid #33 üzenetére
A betűméretre gondoltam az olvashatóság kapcsán.
Az én Samsung 203B-m natív 1400x1050-es felbontással rendelkezik. De már így is összefolynak a betűk például a pH! fórumait olvasva. A betűméret állítása nem az igazi, elég rendezetlenné válik pl. egy oldal. Nekem egyszerűbb volt 1024-re állítani a felbontást, így tökéletes nekem. -
ddekany
veterán
válasz
"A másik nagy "találmány" amikor a monitort épp a natív felbontása alatt használják sokan."
Ez amúgy a szoftveres világ hibája... pontosabban az OS szintű GUI támogatás hibája, ami nem tud az alkalmazás számára transzparensen "skálázódni", mert nem vektoros (de Vista alatt már lehet végre vektoros felülettel írni alkalmazásokat -- remélem minél hamar elterjed, de ehhez az MS-nek ezt nyomnia kéne XP alatt is), meg persze a HTML+CSS bénaságának a hibája (pixelben való méretmegadás kényszere). OK, hogy lehet Windows-ban DPI-t állítani, de egyrészt nem mindenhol működik (pl. FireFox, ha csak nem raksz fel ilyen-olyan plugint nem veszi figyelembe), másrészt nem mindent nagyít (pl. ikonokat vagy képben létrehozott feliratokat nem -- igen, Vista alatt mér ezeket is nagyítja, de itt viszont homályos lesz), harmadrészt ha jelentősen feltekered a DPI-t, akkor egyes alkalmazások és Web oldalak eléggé széteshetnek.
Amúgy nekem ismétlődő tapasztalatom, hogy az alapértelmezett DPI beállításnál CRT után az embereknek túl kicsi minden a TFT-ken, és akkor én még igyekszem normál 19"-es TFT-ket ajánlani, mert azokon még a legnagyobbak a pixelek. Persze ez annak is köszönhető, hogy sokan túl távol ülnek a monitortól, de ezen a szokáson sokan nem akarnak változtatni, pl. mert kell neki ott a hely az asztalon... Mert ugye, nincs sok értelme a TFT kisebb helyfoglalásának, ha az ember az asztal közepére teszi, csak akkor ha hátratolja, ezzel viszont a képernyő síkja hátrább kerül mint a CRT-jé volt. Szóval vicc az egész, mint sok minden itt az IT világban. Remélem 50-100 év múlva kinövi magát... fiatal szakterület, na.
-
^Clown
addikt
Nekem bejön, szép monitor. De a 200 euró lehetne kevesebb
-
parandroid
félisten
válasz
South Velen #32 üzenetére
Nem olvashatóbbak a szövegek. Minden szöszös lesz, elmosódott, eltűnnek a széleknél a kontrasztok, és úgy általában sokkal megterhelőbb ilyen képet (főleg szöveget) értelmezni.
Egyébként meg minden szoftverben (amelyikben nem, az már bugnak számító hiányosság) lehet állítani a betűméretet. Tudom, mert édesanyám 4,5-5 dioptriás szeméhez is alaposan fel kell húznom minden betűméretet a gépén minden programban, amit használ, hogy egyáltalán lássa, mit csinál.
p
-
South Velen
addikt
válasz
Miért baj az, ha egy monitort nemnatív felbontáson használunk, azonkívül, hogy homályosabb lesz a kép? Legalább olvashatóbbak a szövegek....
-
John Fowler
tag
Nekem is rögtön ez tűnt fel. Nekem ugyanis herótom van a képarányváltás miatti torzulásoktól. Ráadásul ez marketingfotó; jó igénytelen volt aki ezt így összerakta.
A másik nagy "találmány" amikor a monitort épp a natív felbontása alatt használják sokan. Volt munkahelyemen szinte mindenki 1024x768-ban hajtotta az 1280x1024-es paneleket.
De azt is imádom, amikor nagyfelbontású vonalas ábrát mentenek jpg-be, persze jó erősen tömörítve, mert különben nagy lenne a file. 16 színű gif vagy 2 színű tif kisebb is volna, és nem is blokkosodna meg szőrösödne az összes vonal, ehh, mindegy... -
Taky
senior tag
Azért nagy űrt tölt ki ezzel a Samsung, ugyanis fehér házak mellé nem igazán volt nagy választék a monitorokból...
Meg azért a por sem látszik meg annyira rajta, mint egy feketén... -
jerry311
nagyúr
A ráfotosoppolt képtől biztosan nem jönne meg a kedvem ehhez a monitorhoz. Egyébként szép. Ha az Apple.nak bejött a fehér, mástól is vinni fogják majd.
-
ddekany
veterán
Na. Fekete szocreál gumicsízma már volt, most már van fehér szocreál gumicsizma is (utóbbit uszodákban használták főleg). Azaz, szerintem elég ízléstelenek a fénylő dolgok, inkább matt lenne. És ezzel a képpel szépen demonstrálták, hogy ezen a képernyőn mindenkinek lapos lesz a feje
-- az a divat mostanában. Amúgy feltételezem TN, mert a szögeket szemérmesen elhallgatták.
-
edward2
addikt
a fehér nagyon jo minimál design szín.
-
Godefroy
senior tag
válasz
littlelion21 #5 üzenetére
Olyan 60-70es évekbeli Sci-Fi
-
einstein
senior tag
Szerintem is szép, de a sok fekete ház miatt biztos nem sokan választják majd...
Ilyennel gyönyörű lenne: [link] -
Siera
senior tag
jó a 3 alma,csak bele kéne harapni
"a tört verziónál már ananász lesz"
-
Siera
senior tag
sztem sem rossz,bár én inkább maradok a feketénél
-
Gabboo
tag
Nekem nagyon tetszik. Az én monitorom is ilyen szép fehér (971p) csak ugye ez nagyobb, meg wide. Nem tudom, hogy az utóbbi időben miért lett az Apple "privilégiuma" a fehér szín, aki valami ilyen cuccot lát, rögtön arra asszociál. Pedig szerintem lehetne ugyanígy fehér házakat és egyéb kiegészítőket is piacra dobni, legalább üde színfolt lenne a sok fekete és szürke között.
-
Reac^
őstag
omájgád... ez az én tökéletes moncsim
Csak mert fehér-elfogult vagyok.
Remélem nem lesz annyi hibás pixel mint a T sorozatnál
-
aronocs
tag
Unokatestverem egy PowerMac G4 melle vett nagyon hasonlo monitort. Szinten Samu, dizajn ugyanez. Meg kell mondjam, hogy a hasonlo (ertsd attetszo muanyagokat felvonnultato) gephaz mellett kifejezetten jol mutat.
-
Anubis_9
addikt
Nekem tetszik... De inkább maradok a T220-nál!
-
Sonja
nagyúr
Rendkívül ronda így fehérben.
-
he7edik.
addikt
Szerintem gyönyörű
-
Ribi
nagyúr
Csak véletlen, hogy pont 3 db alma van a képén a fehér monitornak
-
Depression
veterán
Pont ma voltam a MM-ban, és szemet szúrt egy fehér Samsung TV. Annyira gyönyörű volt, és elképzeltem milyen jól mutatna itthon. Ugyanez a kinézet, csak ugye a tv kicsit nagyobb (32''). Érdemes megtekinteni, monitorban is biztosan szép lesz. A világos keret a színeknek is más hangsúlyt ad, én legalábbis abban a pár percben úgy vettem észre, a többihez hasonlítva.
-
brumesz
aktív tag
ilyenkor mindig rácsodálkozok,hogy milyen szép a monitor képe,aztán rájövök hogy tulajdonképpen az én monitorom képe a szép
amúgy nekem kifejezetten tetszik így,bár az én pc összeállításomhoz nem illene(minden full fekete) -
mindfreak
őstag
Nem a csak külsőt, hanem a belsőt is illene már cserélni Samsungéknál.
-
X@b3e
addikt
Már csak az alma hiányzik róla
-
Spancho
senior tag
És az alján csak én látom úgy mint ha lenne 1 vékony átlátszó sáv ?
Na az mire kellhet ? -
littlelion21
addikt
Szép. Elegáns.
Kicsit amolyan sci-fi feelingje van. -
Spancho
senior tag
Szerintem szép.
A crt monitorok 99% is fehér -
Devid_81
félisten
Elsőre megrémültem a címet olvasva....de lehet fehéren is szép valami!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP (LH65WMBWBGCXEN) 165CM 4K SIGNALE SMART ÉRINTŐS MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest