Hirdetés
- A Cherry többé nem gyárt kapcsolókat
- Milyen videókártyát?
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- 3D nyomtatás
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Én se értem azokat akik foggal-körömmel védik az Intel-t.
Egyértelműen versenyelőnyhöz jutottak azáltal, hogy az architektúra megtervezésekor a teljesítményt helyezték előtérbe akár a biztonság kárára is. Persze mondhatják, hogy de hát az a lényeg, hogy minél gyorsabb legyen a processzor. Oké, de milyen áron? Az információ lassan többet ér mint bármi más, így az információbiztonság is lényegesen felértékelődött. Az Intel egyértelműen leuralta a proci piacot az elmúlt 10-15 évben, és ezt részben annak is köszönhette, hogy slendrián módon rakott össze egy architektúrát. A különböző értékesítési trükkjeiről ne is beszéljünk.
És mielőtt bármelyik "kék-szemüveges" bevádolna, ez nem kárörvendés. Ez maximum egy felismerés, hogy egy iszonyat nagy multinacionális cég hibákat követett el, és igen, a vásárlók kárára. Ha az AMD csinálta volna ugyanezt, akkor őket is elítélném (szidtam is én már őket nem egyszer a régi notebook vga drivereik miatt). Nekem az amúgy többet elmond mindennél, hogy az ismeretségi körömben több olyan ember is AMD-re váltott az elmúlt 2 évben, akik utoljára talán az Athlon XP korszakban használtak AMD CPU-t.
Én csak azt remélem, hogy az Intel tanul az esetből, és a jövőben nem követ el hasonló hibákat, hanem igenis odafigyel a biztonságra, és a vásárlók nem érzik esetleg átverve magukat, ha egy biztonsági rés betömködése után kisebb teljesítményű lesz a processzoruk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Formula-1
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- PlayStation 5
- A Cherry többé nem gyárt kapcsolókat
- Milyen videókártyát?
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- 3D nyomtatás
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 4800MHz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi