- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
tecsu
addikt
válasz
#09634560 #49 üzenetére
Normális cuccnak talán a 0.01% alatti THD - sal rendelkező (vég és elő-) erősítőt nevezném, de lehet akár aktív hangsugárzó is.
Nem hiszem, hogy a két híres dél-koreai cég gyárt efféle terméket.
Pont az a bajom, hogy soha nem költenék 7.1 csatornás erősítőre, mert ugyan azt a pénzt elkölthetem egy sokkal jobb sztereóra, hangsugárzók esetén meg pláne! -
tecsu
addikt
Hogyan jött ki a 32 bit? :-O
Az 193 dB elméleti dinamika lenne!Viszont az 1% THD siralmas. Kinek árulják ezeket?
Meg egyáltalán, 7.1 ???
Számháború az egész, hülyítik az egyszerű embereket.Néha írhatna a Prohardver normális erősítőkről is.
-
ROBOTER
addikt
válasz
#09634560 #42 üzenetére
"Integration with custom control systems like Crestron home automation, AMX, etc. The RS232 port allows touchpads and other custom electronics to be connected to the Onkyo and allows custom installers access to the Onkyo control functions by connecting their laptop to the Onkyo via the RS232 port.
Software updates like new surround modes can also be loaded via that port." -
törölt tag
Tévedsz mert az az IR csatlakozó, egy Jackdugó, ott lehet távvezérelni és onnan távvezérel pl. projektort, ki és bemenete is van. Az RS 232 a rendszert köti össze és szoftvertfrissiteni ill hibakeresésre használják. Előnye hogy áramzalanitva is mükszik, pl táphiba vagy kiégett biztositék vagy protected módban.
-
Bundyta
tag
Miért van rajta RS232? És ha már tettek rá kompozit bemenetet, miért nincs rajta S-Video bemenet is?
-
törölt tag
Denon 2xxx vagy Onkyo 6xx JBL ES-nél vagy Dali lektornál jobb hangfallal már nagyon jó moziélményt és türhető zenei élményt ad. Természetesen más márkán ennek megfelelő árkategóriában értendők/helyettesíthetők, akár használt elemekkel is. Mélynyomót szobamérethez megfelelőt Válasszunk (alap: 20 nm. hez min 20 cm. átmérő és 150 W szinuszos teljesítmény).
De nem muszáj eddig elmenni: nagyon sokan, még régi fórumtagok is simán elvannak belépő rendszereikkel éveken keresztül megelégedéssel..
Teljesítmény nem a hangerőre kell hanem a térérzet fenttartására!!! És ne a leírásban megadott hanem a modellcimkén hátul feltüntetett Watt legyen a mérvdó, ebből vonjunk le 40-80 Wattot (kategória-szolgáltatásfüggő érték!!!) az erősitő saját müködtetésére, maradékot elosztva a hangfalak számával jó közelitő értéket kapunk. DE: 30-35W/csat. már több mint élvezhető: kb 89-es érzékenységnél 2 méter távolságban 100dB átlagot képes produkálni. ennél feljebb csak nagy alapterületen vagy a siket/elvakult házimozinézők tekerik fel.Norbi: igen arra tökéletes..
HDMI hibától nem kell félni: csak kikapcsolt álapotban szabad csatlakoztatni és azért tünik soknak mert az onkyo a legnagyobb példányszámban eladott erősitő, igy márkán belül kb ugyanannyi az arány.. és a 333-felfelé minden Onkyo védett elene és a Denon 2100-felfelé is. -
TeeJay
félisten
trance zene meg mozifilmhez semmi egyéb
jelenleg egy Panasonics AK-48-as hifim van de a kazetta deck meg a cd full felesleges rajta
csak AUX-ra használom filmezéshez meg PC-ről zene lejátszáshoz
aztán érdekel hogy miféle megoldást lehetne pár százezerből összehozni ami tényleg évekig baromi jó hangrendszer lesz rendes hangfallal meg teljesítménnyel nem pedig kamu watt számokkal -
Norbi 72
veterán
válasz
#72042496 #32 üzenetére
Nem érdemes.Majd később,akcióban.
-
TeeJay
félisten
akkor egy ilyen hangfalszett --> [link]
meg mellé valami 200ezer körüli erősítő már átlag embernek bőven elég lehet még akár zenére is ugye?Sony meg Harman Kardon erősítőket néztem mellé bár nem értek hozzá nagyon
-
kpal
nagyúr
Itt biztos nem 360 lesz
-
törölt tag
Azért helyén kell kezelni: Sony jó erősitőket gyártott bár a 3 számjegyüek többsége csak katalógustölteléknek jó, de az ES Master sorozat bizony ott van a szeren, sokan bizony ellennének vele évekig úgy hogy sztereó zenén is kiváló hangzást nyújt.
Remélem ez az Onkyo hozza a tavalyiak jó formáját... zeneileg is több mint elviselhető. -
Norbi 72
veterán
Jó 10 évvel ezelött gyártott a Sony 30 kilós félelmetes vasat.Akkoriban sokkal jobb volt a minőség.
Tehát inkább helyén kell kezelni,mint minősíteni.
És 17 évig volt 3 Onkyo erősítőm,szerettem.Kipróbálnék egy 900-ast,csak még drága.
-
bteebi
veterán
Az talán túlzás, hogy a házimozi erősítők szánalmasak (sztereó) zenehallgatáshoz, de egy 100-150 ezer körüli sztereó erősítő ezeket megeszi reggelire hangminőségben.
Én nem vagyok híve a nagyonsokpontegynek, az 5.1 - véleményem szerint - némi túlzással bármire elég otthoni körülmények között. Már csak emiatt is érdemesebb lehet kezdeni egy 5.1-gyel, vagy esetleg 5.0-val (a sub sokat ad(hat) az élményhez, de nem attól lesz térhangzás), mert jobb minőséget tudsz venni. A JBL akár lehet is jó választás, tulajdonképp csak pénztárca kérdése
(majd az okosok megmondják). Szerintem egy 5.0-s szettre nagyon alsó hangon 150k-t illik rászánni. Érdemes lehet használtan venni, sokat lehet vele spórolni, és/vagy nyerni hangminőségben.
Amúgy sokkal érdemesebb használtan venni erősítőt, 150-200k-ért már nagyon jókat lehet kapni, jó eséllyel még mókusvakítások (Deezer, Spotify, Airplay...) nélkül, viszont kiváló - ezektől jó eséllyel jobb - hangminőséggel. Amúgy meg amilyet veszel, jó eséllyel azt fogod szeretni. Remélhetőleg
.
-
TeeJay
félisten
egy Harman-Cardon vagy Sony erősítőhöz képest mivel tud ez többet?
nézegettem azokat 150-200körül kapni és bőven kiszolgál odahaza bárkit
amúgy is zenét hallgatni ezeken nem olyan jó mint egy sztereó erősítővel ha jól olvastam
meg mellé milyen hangfal szett kell? JBL 7.1 szett legalább? -
Gabir
aktív tag
Szép darab, nekem kissé angol beütésre hajaz (pl. egy Arcamra).
A legszebb, hogy kismillió-féle szabványt ismer, de a jó öreg Phono-t még mindig meghagyták rajta.
Dicséretes!! -
TIT
veterán
Reméljük a hdmi nem száll el mint a pár évvel ezelőttiekben.
DTSX meg mi a fene?Megint nem bírnak magukkal?
Olyan mint a dolby athmos?
Marad egyenlőre a 600-om. -
shteer
titán
szép. jól mutatna az alsókategóriás ONKYO 5.1 szettemmel
-
atike
nagyúr
Durva tudás,... Meg az a durva, hogy kb a felét értettem meg a hírnek...
-
ALBY
senior tag
Nyilván itt is divat a nagyotmondás, hogy szépet lehessen írni a közértben az erősítő táblácskájára.
De ha ez a nyolcszázas Onkyo-k leszármazottja, nem kell félteni szerintem hogy kifogy a szusszból,
van azokban erő is bőven, még nagyobb nappalira is, tartva a hangminőséget.
A mélyládák amúgy is aktívak, és úgyis azok végzik a nagyobb pusztítást.ha a számok érdekelnek, ehhez hasonló értékekre számítanék (NR838 teszt)
[link] -
icp1970
senior tag
Huh ez nagyon tetszik,de sajnos a 360 000 forint ár,nagyon borsos.
-
Valóban remek cucc,szinte mindent tud,a hangja meg a márkának megfelelöen szinte hibátlan,bármikor elfogadnám,igaz nem tudnám hová tenni ,mert kicsi a szobám.Az ára elsöre soknak tűnik,de márka a tudás együtt kiteszi azt.Mire elér hozzánk lesz vagy fél milla és ezért a pénzért csak a fanatikusok vagy a gazdagok fogják megvenni,de az biztos aki megveszi az nagyon jól fog vele járni.
-
törölt tag
Pl.:ez is "olyan..." : Csatornánkénti névleges maximális teljesítménye 185 watt (6 ohm, 1 kHz, 1% teljes harmonikus torzítás, egy meghajtott csatornával)
Tiszta szinuszos jelgenerátorral, torzításmérővel, műterhelésre tudja ezt !1db! meghajtott csatornával...
És ez mit jelent, elég hangos lesz?! hogyaviharba ne lenne az. -
davidsone
addikt
válasz
sultansmith #6 üzenetére
ja én is épp inkubátorra gyűjtök
-
sultansmith
senior tag
Mások ennyiért autót vesznek...
vagy egy fél inkubátort.
-
davidsone
addikt
Biztos igazi mozi szörny
-
ROBOTER
addikt
Ok, értem én, ez most a chip gyártójától indult, nem a készülék gyártójától származik. Csak hát akkor is olyan... legközelebb összeszorozzák a 8 x 32 bitet, mert hát végülis az megy be a DAC-ba, és 256 bites lesz a cucc, a sztereo MP3 lejátszóknál meg összeadják a jobb és bal oldalt.
-
bteebi
veterán
Elég szimpatikus, nagy tudású erőlködő, de cserébe meg is kérik az árát. Itthon szerintem 450k-nál nem lesz olcsóbb
.
-
ROBOTER
addikt
"384 kHz/32-bites digitális-analóg konverterekkel "
Kb. 10 éve a Pentax csinált ilyet, hogy a feldolgozási szóhosszt adta meg az A/D konverter felbontásának. Vicces volt, a fél digifotós társadalom röhögött rajta, utána a gyár magyarázkodott, persze 12 bites volt. Úgy látom, itt sem tudnak már mivel hülyíteni, muszáj volt egy irgalmatlan nagy számot beírni.
AK4458VN: 107 dB THD+N, 115 dB S/N
...és 32 bit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Onkyo TX-RZ800 hamarosan Magyarországra is megérkezik.
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Napelem
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest