Hirdetés
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Home server / házi szerver építése
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
Hát ez valóban elég bulváros címadás lett, lehetett volna simán "bukta" helyett"elhagyta" és akkor senkinek sem lenne rossz szájíze.
Már elég régóta van cpu-t érintő rész a "radeon" szoftverben, a trinity családnál is mobil fronton már volt benne órajel állítás. Elírtam, akkor meg catalyst control center volt. Így belegondolva valószínűleg csak a marketing osztály próbalja indokoltá tenni az alkalmazásukat hogy kitaláltak egy brand new nevet. Hagyhatták volna simán a catalystot is, nem volt semmi baj azzal a névvel sem. -
joey04
titán
tehát akkor nem is "bukta".
-
Yutani
nagyúr
TPU review az RSR-ről. A konklúziójuk az, hogy sokkal jobb, mint amire számítottak. Megnéztem a minta képeket, kinagyítottam, és kövezzetek meg, de szerintem abszolút vállalható. Még a HUD-ok sem gázak. Nyilván van részletesség veszteség (leginkább a GC5 képeken látszik, főleg a tábla feliratok körül), de ad egy olyan boostot a sebességnek, ami miatt vállalható a kompromisszum.
Egyébként én most a tesztelők helyében fognék egy RX 5500 XT 4/8GB kártyát, és azzal mutatnám meg, mit ér az RSR, nem egy felsőkategóriás (TPU: 6800 XT) kártyával. Illetve ott azt mutatnám meg, ahol 4k 60FPS alatt van, milyen kompromisszumot jelent a 60FPS elérése RSR mellett.
-
hardzsi2
aktív tag
Ez még egy tavaly szeptemberi cikk (random találtam), azóta több CPU-hoz köthető funkció is bekerülhetett: AMD Radeon Software can overclock your Ryzen CPU now, too
-
Clorf
tag
Bocsánat az Off-ért, de én nem találok semmiféle CPU tuning rész a Radeon Software-ben (Ryzen 5 5600X CPU)...
-
hardzsi2
aktív tag
Ha a 'Radeon'-t meg akarják tartani csak a VGA-kra ('Radeon Driver' pl.), akkor érthető, hogy át kell nevezni egy olyan eszközt, amely a CPU-kat is kezeli, de szerintem az 'AMD Software' túl általános név, az 'Adrenalin Edition' utótag pedig picit esetlen, akkor már logikusabb lenne 'Adrenalin Software', és ha nagyon kihangsúlyoznák a gyártót is, a végére biggyesztve: 'by AMD'.
-
Perillustris
senior tag
Sok-sok éve már a disztibútorok is óvatosabban bánnak a készlettel, nem igazán lehet túl sok beragadt darab. Az árat sem tudják magasabban tartani, mert az egyszeri vásárló 3 perc alatt megrendeli Németországból a VGA-t, ami két napon belül nála van (gyakorlatilag annyi idő alatt, mintha itthoni boltból rendelte volna), nem mellesleg bármelyik kiskereskedő is megteheti ezt, ha kintől olcsóbban jut hozzá. Mint írtam, abban is biztos vagyok, hogy a nagy forgalmat bonyolító nagykerek bizományba veszik át a gyártótól a drágább eszközöket.
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
válasz
Perillustris #14 üzenetére
"Ezt kétlem, mert ha az első kereskedő, akinél elfogy a régebbi beszerzésből származó VGA megkapja az olcsóbb árut, senki nem vesz majd a beragadt készetből magasabb áron, tehát mindenképpen kell engedni az árból, akár veszteséggel is."
Nem a kiskerre kell gondolni, hanem a nagykerre, ahonnan mindenki beszerzi, ott pedig rengeteg VGA lehet beragadva. Azok meg egymás között lezsírozzák a dolgot, addig nem viszik lejjebb az árat, amíg mindenkinél ki nem ment a régi raktárkészlet, sőt, ha továbbra is jó ütemben fogynak a termékek, semennyire sem fogják követni az árváltozást. Tudják hogy sokkal drágábban is el tudják adni a VGA-kat. Csak az változtatna a helyzeten, hogyha jönne egy új nagykereskedelmi szereplő, amely nem pacsizik le a régi szereplőkkel, de manapság ki az, aki nem profitmaximalizálásra törekszik?
-
gliskard
senior tag
A bazári, parasztvakítós UI-t is elhagyhatnák végre.
-
Perillustris
senior tag
"illetve nagyon sok a kereskedőknél beragadt készlet, tehát hiába adják olcsóbban a kereskedők felé a VGA-t, az a kereskedői áron nem jelentkezik, mert a régi készletet nem akarják nagy veszteséggel adni"
Ezt kétlem, mert ha az első kereskedő, akinél elfogy a régebbi beszerzésből származó VGA megkapja az olcsóbb árut, senki nem vesz majd a beragadt készetből magasabb áron, tehát mindenképpen kell engedni az árból, akár veszteséggel is.
Másrészt a kereskedők zöme ma már alig tart raktáron valamit, megrendelés esetén hozza el a nagykerből az árut, főleg, ha nagyobb értékű. Esetlegesen beragadt készlet ezért valójában a disztribútoroknál lehet, de biztos vagyok benne, hogy ők olyan szerződést kötnek a gyártóval, hogy ilyen esetekben kapnak rá kedvezményt vagy visszatérítést, szóval a gyártó részben vagy egészben átvállalja a "veszteséget".
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az árcsökkentést kérdeztem, de senki nem hallott róla. Ha Usman Pirzada exkluzív anyagai valóra válnának, akkor Lisa Su már nem lenne az AMD elnöke. [link]
A gyártók szerint egyébként jelenleg egyáltalán nem probléma a GPU-k ára. Azért drágák a VGA-k, mert a komponensek beszerzése nehézkes, illetve nagyon sok a kereskedőknél beragadt készlet, tehát hiába adják olcsóbban a kereskedők felé a VGA-t, az a kereskedői áron nem jelentkezik, mert a régi készletet nem akarják nagy veszteséggel adni. Ezen pedig semmit nem segít, ha a GPU-k ára olcsóbb lesz, ami egyébként nem lesz az, mert senki sem tudja, hogy történik itt árcsökkentés.
Az áremelés hivatalosan bejelentett volt, nem pedig a durva miss rátával rendelkező Usman Pirzada """"exkluzívja"""".A BaM az készül, csak az egy 13 oldalas tanulmány, és úgy kell elolvasnom, hogy közben hírt is kell írnom, tehát nem egyszerű.
Nem írunk meg minden felvásárlást, csak a fontosakat. A többire van külön oldalunk a Café. Ha minden üzleti dologról írnánk, akkor nagy lenne az átfedés.
Nem látom a problémát a felhozott hírekben. Ha elolvasod őket, akkor a nagy részük bejelentés volt, a többi pedig megerősített adat.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Nem is rossz ez a közösen kezeld a GPU+CPU-t, már régen kellett volna. Annyit hozzátennék, bár nem tudom így van-e, ha igen, akkor javítsatok ki, mindenképpen választhatónak kellene lenni a szoftver telepítésekor, hogy valaki akarja, vagy nem egy-egy adott feature-t a driverben.
-
Az előbbit adom, ez jogos.
Az utóbbit:
Így hirtelen az utóbbi 2 hétből Nvidia árcsökkentésről [link] ,ha az áremelésről cikkeztél vagy a BAM ról [link]
vagy az Excelero megvásárlására van NDA? [link] ami nem ér meg pár sort és helyette ez a fontos dolog belefér sajnos:elismerte Huang, titkolt GPU, vírusok, eltűnések, huh. zöld gyíkemberek is kellenek.
[ Szerkesztve ]
-
Kell a napi 4-5 AMD.-s cikk még ha Blikk szintű akkor is.
A másik oldalról nem fér bele még egy árva mukk sem bármi fejlesztés vagy hír is történik akár csak tényszerűen sem, nem hogy így kimenőzve hogy kinőtte a dolgokat szuper driverré és mindenki megnyugodhat ,csak erről van szó.[ Szerkesztve ]
-
Clickbait címadás... Ne haragudjatok meg, de ez nagyon nem PH-ra való...
Még egy darabig olvasgatja az ember, de ennek a vége az lesz, hogy átmegy az ember másik oldalra elolvasni ugyanezt, normálisan.
Köszönöm, részemről ennyi elég volt ebből... Elolvasok általában minden hírt, de egy dologtól fázok nagyon, a clickbait szaroktól. Ez most az lett..
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
oké, szóval akkor kérdezem, kizárólag a tisztánlátás végett: a cikk lényege annyi hogy a cég átnevezte a Radeon Software-t AMD software-nek? vagy történt ezen túlmutatóan bármi érdemi változás?
-
Duck663
őstag
OFF: Ezért bukta a lekváros bukta!
Rade(ON): Amúgy ez egy baromság! Mármint eldobni a nevet! Az szép és jó, hogy több funkciót tuszkolnak bele, meg platformizálódás, de alapvetően ez a szoftver a Radeon VGA-ikhoz és iGPU-uikhoz készül. Külön van szoftver a Ryzenekhez stb. Lehet kiadni platform csomagot és csak adott termékcsaládokhoz tartozót.
-
Yutani
nagyúr
Ez a bulváros cím nem méltó a PH-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mostantól csak AMD Software néven fut tovább a vállalat meghajtócsomagja, aminek a hátterére magyarázatot is kaptunk.
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nők, nőügyek (18+)
- Napelem
- Ukrajnai háború
- PlayStation 4
- Elektromos autók - motorok
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest