Ezért hagyta el a Radeon jelzést a Radeon Software

Mostantól csak AMD Software néven fut tovább a vállalat meghajtócsomagja, aminek a hátterére magyarázatot is kaptunk.

Az AMD a mai napon mutatta be a legújabb meghajtóját, amelyről egy külön cikket írtunk, és abban meg is említettük, hogy a vállalat mostantól nem Radeon Software-ként hivatkozik a fejlesztésére. Különösebb magyarázatot azonban a cég nem adott arra, hogy mi az oka a változtatásnak, így utánakérdeztünk, hogy miért is kell mostantól megbarátkozni az AMD Software névvel.

Hirdetés

Előjáróban annyit, hogy a fentieknek oka van, és a cég azzal magyarázza a Radeon márkajelzés elhagyását, hogy a csomag már nem csak a Radeon grafikus vezérlőket szolgálja ki. Az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztést építettek a rendszerbe, amelyek túlmutatnak a GPU-kon, példaként említve a Ryzen processzorok monitorozását és tuningját, de olyan platformszintű fejlesztésekre is ki lehetne térni, mint az AMD SmartShift és Smart Access Memory technológiák.

Ezek miatt az AMD úgy gondolta, hogy a Radeon jelző már nem reprezentálja egyértelműen a csomagot, így egyszerűen elhagyták, és szimplán AMD Software névvel fognak mostantól utalni a fejlesztésre. Fontos ugyanakkor, hogy a Radeon márkajelzés nem megy sehova, továbbra is használja majd a cég a grafikus hardvereinél, illetve a Radeonokhoz kötődő AMD Software szolgáltatásoknál, példaként említve a most bemutatott Radeon Super Resolutiont.

Információink szerint az AMD Software azért is lényeges változás, mert a vállalat a jövőben még több platformszintű funkcióban gondolkodik, amelyekhez egyszerre szükséges Ryzen és Radeon hardver a PC-n belül, miközben ennek a szoftveres alapját a frissen átnevezett csomag fogja biztosítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés