- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fujifilm X
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
crysis3
csendes tag
üdv!
lenne egy olyan jelegü kérdésem hogy szerintetek melyik a jobb:ASUS F2A55 vagy ASRock FM2A75 PRO4
esetleg van e másik olyan fm2-s alap amiben van min. egy 4000-res ati hd cipset és van bene CrossFireX
másrész tud kezelni min. 1600mhz memoritát és 20 000ft körül van mint az utobi 2....
a segitséget elöre is kösziHa írok valakinek, legalább annyival tiszteljen meg, hogy válaszol.
-
fondorlatos
aktív tag
Az új xps már valami! 512 gigás ssdvel...hm...jó lenne.
-
Honkydoo
őstag
Ez az USB-s összekötő nagyon frappáns, lehet majd benevezek egyre!
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Peetee(tm)
aktív tag
Úgy gondolom, hogy a Trinity APU-t a grafikus magjára hegyezték ki, így nem látom értelmét a Crossfire mód építésének, mert szerintem nem hajtaná ki.
Továbbá azt sem értem miért kell ekkora böszme alaplapokat gyártani mellé.
Úgy gondolom micro ATX lap bőven elég lenne bármelyik Trinity APU mellé (ugyanez a véleményem au első generációs LIano APU esetében is.)
Ellenvélemény?Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
ESP
őstag
Van hova pakolni a cuccot talán?
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
csibe1
addikt
Nézegetve a májaudio termékeit nem jöttem rá,hogy mi a jó a 16GB háttértárban.
Tettek volna bele inkább 1GB RAM-ot,az meglátszott volna a rendszer működésén is.
A 708w-be meg nem ártott volna egy nagyobb akksi,a 2400 mAh-ás kapacitás elég karcsú.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
proci985
MODERÁTOR
vannak halkságra hegyezett egybegépek. a Pudgetnek volt egy ambient plafonon lévő játékra is alkalmas gépe, eszméletlenül összerakva.
mindkettőt egym távolságról méretem egyébként. a netbooknak annyi előnye van, hogy terhelve se fogyaszt, az egy szem ventijét meg egyedül az exhaustnál lehet picit hallani. egyébként pár nap után elkezdtem fülelni itthon, na és úgy hallottam ki. tényleg remek darab, bár furprimeolni még nem próbáltam vele, és mivel munkagép, szvsz nem is fogok.
notebookoknál talán desktop replacementek között akadna ilyen. egyébként meg lehetne oldani a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ggg666
őstag
a lényeg nekem jobban megérte az inspiron
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz proci985 #107 üzenetére
"bár konkrétan az EEEm olyan 1-2dbAval halkabb, mint az asztalim"
Csak az asztalid lehet az asztal alatt, míg a notebook az ember arcába van tolva. Persze ez egy netbook, aminek több esélye van csöndben maradni terhelés alatt is. Rendes notebookból én még olyat nem láttam, ami ne hajszárítózna, ha az ember dolgozik rajta. Talán nem is lesz ilyen soha, mert amint meg lehetne oldani, inkább kicsit laposabbra csinálják, és akkor megint lehet jobban pörgetni a pöcsköszörűt. Én legalábbis még nem láttam olyan kategóriát, hogy csendes notebook. Ez a csöndes-PC üzletág az asztali gépek privilégiuma, mert ott lehet (még...) alkatrészekből építeni. Azért érdekes, hogy ha hűtőkből meg házakból érdemes azért a kisebbségét ilyen termékeket csinálni, addig egybe-gépekből (akár asztali, akár notebook) nem.
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Hát azért vannak ám árak.
1 Hónapja ezt vettem:
Intel Core i7 3610QM 2.30GHz, 6 GB RAM, 1024 GB HDD, , 17,3 ", 1920x1080 HD 1080 kijelző, nVidia, GeForce GT 650M 2GB , 2048 MB VGA, Külön vásárolható szoftver, Garancia: 3 év (1 év az akkura és töltőre), + hozzácsaptam egy 256 GB-os vertex 4-et 320000FT-értHol éri meg ez az árát?
-
proci985
MODERÁTOR
igaz, bár ami limites volt 3xFHDben már részben limites volt FHDben is. mondjuk annyira nem volt egetrengető ott még a limit. de egy kétmagos szerintem elvérezne Human Revolution alatt. SC2nél is anno kijött, hogy kellhet még procierő.
ja, 7950 kb olyan árban van, mint tavaly a rendes hűtéssel megtámogatott 6950 2GBk. cserélni meg nem nagyon van értelme, nincs időm játszani.
i7 meg játszani általában feleselges, az nem is arra van. alapvetően a trinity apunak is van értelme, szerintem teljesen más a felhasználási célja, mint mondjuk egy i7nek. nomeg az ára és a fogyasztása is, ezek sem elhanyagolhatóak (nem mindegy, hogy ha a halkság cél, akkor kell egy 12ks procihűtő egy 25ks házzal, vagy elég egy egyszerűbb is). gépet szerintem felhasználásra kell építeni, a drágább nem feltétlenül lesz jobb adott célra.
ddekany: , bár konkrétan az EEEm olyan 1-2dbAval halkabb, mint az asztalim. más kérdés, hogy az EEE nem eszik peaken 400Wot, GPUterhelés közben meg 300-350Wot órákig konnektorból (VGA 200Wos leszabályozáson szokott mozogni).
azért a hőcsöves AMD hűtés a nagyobb modelleken még mindig bőven kimeríti az elviselhetetlen fogalmát a többségnek. persze, kompakt, meg elég rendesen hűt, de ettől még hangos.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Látszólag szarnak a zajra, igen. Másfelől notebook VS desktop döntésnél állandóan az az egyik érvük, hogy a notebook az halk, a desktop meg mindig hangos. A franc se tud eligazodni az embereken. (A poén dolgogban meg az, hogy én meg többek közt ezért kerülöm a notebookot, mert hangos... már persze ahhoz az asztal alá betett dobozhoz képest, amit némi odafigyeléssel és szerencsével össze lehet rakni. Notebook meg bármi terheléstől átmegy hajszáírtóba, és nem tudok benne semmit halkabbra cserélni.)
Meg ez megszokás kérdése is. Régen sem rinyáltak a felhasználók a 386-Pentium korszak porszívó hangú gépeitől. Azok aztán tényleg feleslegesen voltak olyanok, mert nem sokat ettek... de ennyire szart rá az ipar. (Én meg már a műanyagházas C= 128 óta a hajamat tépem ettől.) De ha most bekapcsolnál mellettük egy ilyen gépet, valószínű elég nagy százalékuk beszólna, hogy te jó ég.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"amin megy a face és megy a youtube, meg filmet lehet rajta nézni, keveset eszik és halk. Nah, ebben üt oda a Trinity, alacsony fogyasztás miatt passzív gépeket lehet rá alapozni, vagy halkakat"
Mivel játékot nem említettél, itt pont az Intel lenne nyerő. A passzív hűtést a terhelt fogyasztásra kell méretezni, és akkor az Intel APU-ja fele annyit eszik a legutóbbi PH-s Trinity teszt alapján.
-
Átlag usert a hang nem érdekli, amikor konfigot építek rendelésre és előkerül az IXT ház, meg a hűtés csere, akkor feladják, jó az ami van. Másrészt a munka alatt nem tudom mit értesz, de munkára nem ez való...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Crias
senior tag
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. 3xFHD-hez nyilván kell proci is meg azért vga se árt, most amúgy is már rengeteget estek a 79XX-ek árai szóval akinek futja 3-om minőségi FHD minitorra annak futni fogja ilyen vga-ra is
Most persze én a minél kompromisszummentesebb felállást nézem, de persze a 7870-el is jól el lehet lenni, de azt továbbra is tartom hogy még ide is elég az i5, i7-et egyszerűen pazarlásnak tartok játékra venni, mert nem hoz annyit, mint amennyivel többe kerül.De itt most arról volt szó hogy a mai játékok 98%-a 2 magnál többet nem használ ki + FHD-re és az alá a 7850/70 bőven elég amit még ez az A10-es Trinity apu is kihajt.
Crias
-
Buci21
addikt
ezért volt benne az informatikus haver... Am részben igazad van, tényleg vannak sokan akik nem néznek semmit, de a gondolkodó, ámde nem advanced usert meg lehet célozni ezzel, és persze nem ilyen formában, hogy tessék alaplap, tessék processzor és memória rakd össze, hanem egybegépekben, konfigokban, htpc-kben, notebookokban
-
Prof
addikt
Ez az egyszeri usert nem érdekli, mert nem fog többért venni halk házat, passzív cuccot. Megveszi a legolcsóbb kínai házat tápot, gyári cooler azt jónapot. A lényeg hogy olcsó legyen.
Aki egyáltalán tudja mi fán terem az, hogy passzív hűtés vagy hogy van többféle ventillátor azok egy már nagyon kicsi csoportja az embereknek. -
Buci21
addikt
Ebben az a nagy kunszt, hogy alig építenek gamer gépet a zemberek, a legtöbb felhasználónak elég, ha az informatikus többé-kevésbé hozzáértő haverja összerak egy gépet, amin megy a face és megy a youtube, meg filmet lehet rajta nézni, keveset eszik és halk. Nah, ebben üt oda a Trinity, alacsony fogyasztás miatt passzív gépeket lehet rá alapozni, vagy halkakat, ez itt a kunszt és nem CPU kell az átlagjúzernek, meg nem számok, hanem felhasználói élmény, az pedig elég jó egy Trinityvel és egy kis SSD-vel. fHD filmeket és még a jövőben sok más nagyobb felbontást el fog még vinni, HTPC-nek tökéletes, a kisebb modellek pedig Irodai asztalinak, netán nagyon kis kazuár játéra és amellett munkára és mindenre tökéletesen megfelel
-
nyunyu
félisten
válasz oliverkiss32 #22 üzenetére
"Az ASRock eredetileg az Asus-ból vált ki 2002-ben, hogy olyan cégekkel versenyezzen, mint a Foxconn az OEM piacon."
2007-ben tozsdere vittek, azota NEM a leanyvallalata.
Addig meg volt kotve a kezuk, nehogy konkurencia legyen az olcsobb Asus lapoknak, azota viszont nagyon jo lapokat gyartanak olcson.
Sokszor jobbak, mint az AsusHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dezz
nagyúr
Lehetséges, hogy nem láttad még ezt...? Szóval, nem csak a Kaveri jön majd bele, hanem a Vishera Steamroller alapú utódai is.
(#86) TGWH: Egyszerű, nem csak azok tuningolnak, akiknek kevéssé v. legalábbis kevésbé számít a pénz. Vannak, akik egy adott keretből akarnak minél többet kihozni.
Más kérdés, ha az "ez" helyére a teljesítményt tesszük. Pontosabban, - értelmes vagy kevésbé értelmes határok között - a legnagyobb teljesítményt, mert aztért éppenséggel az AMD procik teljesítménye sem olyan kicsi, főleg ami a többszálas alkalmazásokat illeti.
Sajnos nem kedvez az AMD-nek, hogy a játékok többsége még mindig max. kétmagos procit tud kihasználni. Az viszont elmondható, hogy az igazán teljesítményigényes egyéb alkalmazásoknál fordított a helyzet! Sőt, ezeknél a GPGPU-sítás is beindult már! Hozzátenném, egyes feljesztői környezetekben az utóbbi egyszerűbb, mint az előbbi...
A fentit neked is ajánlanám figyelmedbe.
-
proci985
MODERÁTOR
a teljesség kedvéért, hogy legyen olyan, aki fHD fölött, 7850 szintű kártyát és négymagost is próbált.
DX:Human Revolution olyan gyönyörűen ette 80% körül a 3ghzn járó q6600at, hogy öröm volt nézni. Dirt3 pedig CPUlimites volt rajta, Metro2033 szintén, Shift2 is gyanús volt sok AIval. fHDban is, 3xFHDban is, utóbbi pedig tényleg erősen terhelte a gput. a jelenlegi i5-760am már alapórajelen nem bottleneck a 6950 mellett, ami kb 7850 szint. Dirt3 ultrán megtáltosodott, Metro gyorsult, Shift2 is jobb lett. és akkor a két proci között csak olyan 25% sebességbeli különbség van (plusz jobb memkezelés, FSB q66nál mindig is szűk volt). próbáltam 25%OCt az i5-760on is, nem volt érezhető különbség.
egy 7850/6950 2GB szintű kártyával egyébként már fHD fölött is kellemesen el lehet lenni, általában legalább high már játszható 5760x1080ban is (szabályerősítő kivétel a metro2033). de 3840x1024ben még oké volt minden highon, az pixelszámra kb megfelel 2560x1600nak, tehát egy 30"osnak, bár az eltérő képarány a többi komponensen eltérő terhelést okozhat.
ego (dirt, grid, f1) enginenek pl nem elég két mag, sőt már igazából két éve se volt az. a két mag elég meglátás pedig egyre kevésbé állja meg a helyét.
-
ddekany
veterán
"Ha meg használni szeretné, akkor csak nem az igp-ért veszi."
Pedig másért nem is látom értelmét AMD-t venni. Elvégre azonos áron kb. azonos CPU teljesítményt ad az intelével, ám gyengébb egyszálas teljesítményt, és terhelve kb. 2x annyit eszik (bár üresjáratban meg valamivel kevesebbet). Szóval csak az IGP marad indoknak. Van aki néha játszik de beéri közepes beállításokkal meg páréves címekkel. Meg gondolom van aki használ valamit, ami GPGPU-ként használja.
-
ddekany
veterán
Quadro-s T-s Thinkpadok arany árban, és csak 4 GB RAM-al? Eleve ha nem CAD-ra is van, akkor minek bele a Quadro?
-
kromatika
veterán
T530 noti nagyon komoly cucc.szívesen elfogadnám.
-
xenom0rph
őstag
Ezeknek a lenevo notebook-oknak milyen csúnya megjelenése van..
halahala
-
TGWH
őstag
Erről írhatsz többet is, én utoljára a Bull-t nézegettem, de letettem róla, mert az i5 erősebb, és eleinte még olcsóbb is volt.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
hallador
addikt
http://www.hwsw.hu/hirek/49225/amd-processzor-gpu-grafikus-piac.html
Ez sajnos látszik is a cég teljesítményén. Ami számomra fájdalmasabb, nekem is van egy C60 -as apu-val szerelt számítógépem, de csak Windows-al működik jól semmi mással. A másik dolog, hogy a Windows 8 megjelenésével, melynek otthonokban való elterjedségét picit megnyirbálja majd a tabletek elterjedése, valamint az internetezésre alkalmassá tett egyéb eszközök elterjedése is, főleg USA, Nyugat-Európa, Japán. (TV-k, Konzolok, Tabletek, Telefonon stb) teljesen jogos az AMD felvetése, az Intel mellett nehéz lesz érvényesülni, főleg azért, mert az Intel vga-i soha nem voltak erősek de annyira pont igen, hogy az adott korszakot vígan kiszolgálják, egy átlag user-nek nincs is szüksége nagyobb teljesítményre.
Bármely tábor szurkolói kímáljenek, csak magén vélemény.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
TGWH
őstag
Azt nem értem, hogy max 40 ezer forintos amd-hez ki venne majd 30 ezer forintos alaplapot? Lehet tuningolni, igen, de akinek ez számít, az vesz intelt, jóval drágábban, és nőhez az e-pénisz. Ha meg használni szeretné, akkor csak nem az igp-ért veszi.
Az út egyértelműen a jövőbe vezet, kérdés kibírja-e addig az amd ilyen félmegoldásokkal...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Male
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #38 üzenetére
Ez jutott nekem is az eszembe... rádugod a telefonra, odateszed az asztalra, majd szépen visszaugrik a telefont lerántva
(Persze ha összeugorva is elég, mert mondjuk notira kötöd, akkor tökéletes arra, hogy ne legyen hosszú kábel, de ha közben hívnak, mégse kelljen az asztalra feküdni ) -
ESP
őstag
Amennyibe kerül a Gagyibájt GTX650 annyiért vásároltam pár hete akcióban a 660-t iponnál
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
törölt tag
válasz Silentfrog #76 üzenetére
2000 GHz? Ne viccelj, senki a közelében sem jár...
-
törölt tag
válasz Silentfrog #60 üzenetére
Ez új tuningrekord...
-
MZperX75
addikt
"Dishonored játékot játszom 3870k k apu-val és 2000 ghz-en 1voltos feszültséggel."
Azt hiszem K-s APU-val ezt könnyebb eljátszani,azt hiszem én ilyet nem tudok,mármint alulszorozni.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Ennek a DeLock kütyünek az árát biztos így gondolták?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mepet
addikt
A 14'-os Dellek nagyon szimpik, fele ennyiért vennék is egyet...
-
kromatika
veterán
Az Asrock FM2 alaplapok tetszenek.
-
Nem fújolok, csak -legalábbis egyelőre- sokallom a belépő szintű deszkák árát hozzá. De ez megszokott dolog, korábban is ez volt. Ócó mITX deszkát USB3-al a népnek, 'oszt jónapot.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Crias
senior tag
Még mindig el vagy tévedve de megpróbálom máshoz hasonlítani.
Egy Opelt nem szerencsés egy BMW-vel vagy Ferrarival összehasonlítani, ahogy egy BMW-t sem hasonlítunk egy Lamborghini-hez vagy egy Koenigsegg CCX-hez.Azt meg továbbra is 1 kezemen meg tudom számolni hogy mennyi játék használ ki 4 magot, ez max a távolabbi jövőben fog változni, ehhez kell 1-2 év minimum, hogy azt kehesen mondani, hogy a 2 magos proci csak netre legyen ajánlott. JELENLEG egy 2 magos proci + 7850/7870 FHD-re elég most hogy ha valaki vérpistikét játszik és mindent ki akar maxolni az egyéni szoc probléma, de még így kimaxolva is nagyon sok játékkal elbírnak ezek a kártyák a 7950/70 meg már FHD felett ajánlott.
Mellesleg én most egy i3-2100+6850 kombót nyüstölök mert akkor még nem volt alternatíva amikor vettem ha most vennék gépet elég lenne egy Trinity vagy Llano, mert keveset játszok és jövőre a Kaveri-re le is fogom cserélni (ha addig be nem köszönt a világvége )
(#64) T_Stark
A számból vetted ki a szót![ Szerkesztve ]
Crias
-
Silentfrog
veterán
Értem én ezt de miért akarsz trinity mellé csúcskártyát rakni?
Ez nem erről szól.
Egyébként is ez az i 3 procik teljesitményét hozza./és egy árban is vannak/ Ott miért nem panaszkodik senki,hogy kevés egy hd 7850 nél erősebb kártyákhoz?
Az Intelnél miért evidens,hogy ha vesz valaki egy csúcskártyát akkor azt nem I3 -mal hajtja? Ott miért természetes,hogy i5-i7 kell alá?
Ez egy olyan Apu amivel lehet játszani,alkalmanként ,keveset fogyaszt az átlagos használat folyamán/ netezés .filmnézés/
Ha egy árban van és hasonló a fogyasztása mint egy i3 procinak akkor miért nem az Intelnél panaszkodtok,hogy játékra nem alkalmas az integrált része?
A trinity effektiven többet ad mint egy i3 proci mert játszani is lehet vele esetlegesen de ez sokaknak nem elég mert ők egy csúcskártyát akarnak "kihajtatni" velük.
De miért?(#64) T_Stark Te gyorsabban megirtad ugyanezt amire én is gondoltam!
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
Így fos a Trinity, úgy drága a Trinity... Ti mit néztek?
Az 5800K ellenfele az i3 3225 lehet, ami 9%-kal tud többet CPU erőben, IGP-ben viszont 50%-kal gyengébb.
i3 35K, A10 31K. Az igaz hogy terhelve a Trinity eszik többet (de még úgy sem sok egy ilyen APU fogyasztása, csak az i3-hoz képest) IDLE-ben viszont a Trinity fogyaszt kevesebbet, és legtöbbet IDLE-ben megy a gép (netezés, filmezés, zenehallgatás stb alatt)Azt aláírom hogy az alaplapok még elég drágák hozzá, de egy normális lap Intel alá is az, és azért már most is kapni ASRock-tól 16K-ért A75-ös, SATA3/USB3-mal felszerelt lapot.
Szóval nem értem ezt a nagy Trinity fújolást... Ja de mégis értem, azért mert nem Intel.
-
deja vu
addikt
Nem akartam lefosozni, elnézést. Itt a Szakértők azt mondják, hogy a legerősebb trinity mellé egy 7850 pakolható maximum. Vannak tesztek ahol 7970-et raktak trinity, és ivy i5 mellé is, ott jól látható, hogy nem erre találták ki a trinity-t. Aki mondjuk bevásárolt új i5-öt, annak nem kell proci+lap csere, 1-2 év múlva is elég lesz az aktuális csúcs kártyához, persze ha kell, vagy megengedheti valaki. A 2560x1440-es monitorok is kezdenek emberibb árban mozogni. Vannak egyébként elég tuningos 7850-ek, amik befogják az alapórajeles 7950-et, oda is lehet kevés a trinity. Szia!
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
törölt tag
Úgy látom szép lassan eljutunk oda, hogy egy mITX lap jobban bővíthető lesz, mint egy mATX...
-
Cyberpunk
félisten
27" + TN panel + 90k hogy lehet jó vétel
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Silentfrog
veterán
Az hogy miért "fos" azt kifejtenéd? Tényleg érdekelne....
(#58) MZperX75 Én most a Dishonored játékot játszom 3870k k apu-val és 2000 ghz-en 1voltos feszültséggel.
Igy a 3 éves Pistike többet eszik mint ez a processzor és mégis 75fps-el fut a játék igaz nem az igp részével de most a cpu részére akarok utalni ,hogy milyen "fos"
Ne vitatkozz vele ami fos az fos![ Szerkesztve ]
-
nonoka74
tag
T530,mikor csücsülsz már az asztalomon?sok hiányzik még az áradból!
addig használom nagyapádat!(T61) -
MZperX75
addikt
Mid van most?
Csak kíváncsiságból ,ha a Trinitry-re"Fos" jelződ használod,de persze egyéni véleményedet tiszteletben tartom.(Azt hogy Fos)Én nem látom ennyire drámaian a helyzetet, ez meg az én egyéni szoc.problémám.
Nekem A8-3820-am van,nem cserélném A10-re.Árban verhetetlenek még a Llanók.
Ez most szépen csendben teszi a dolgát 1.35V@1.2V-on.
Amit játszom ott szépen teszi a dolgát.(CODMW2-ultra 1600x900 4xélsimítás multi 55-75Fps)
(ha most tenném össze a konfiget,elgondolkoznék egy A10-5700-en,persze én nem használok régóta Diszkrét VGA-t) Az utcsó egy HD4870-1G CFX- volt.[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Oké lelked rajta Számomra fos a trinity minden téren, pedig nem vagyok übergamer.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
hibavissza
veterán
nem látom tisztán, h kinek érdemes APU-ra váltani...nagyon gyenge a marketing...nem véletlenül van szarban az AMD...lenne most kis pénzem gépezni ...nincs mire előre lépni AMD vonalon sajnos...tartok tőle, hogy ha bejönnek az olcsó arm-os notebookok, desktopok win8-al az AMD-nek reszeltek.
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
Jók az APU-k nem vitás, csak az intel tükrében drágák ezért nem érik meg az árukat.
-
Prof
addikt
Hol van ilyen teszt ami ezt bemutatja? Amiket én láttam fullhd és felette totál vga lmit van még 7970-el is.
Az meg hogy kapsz +50-100e -ért egy bika intel procival +10fps-t hát örülj neki lol.A Trinity-vel két baj van: drága alaplapok, nagy load fogyasztás i3-hoz képest.
(ja és hogy nem lehet a10-et használtan 20k-ért kapni mint egy i3-2100-at[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
Ki beszélt i5/i7-ről? Már bocs de ki az a hülye aki játékra i7-et vesz?
A Trinity az I3-akkal van versenyben! pont.
A 7850 meg nagyon nem a középkategória, de legyen igazad. Mikor kellene a 7850-et lecserélni? kb 2 év múlva? Vagy még akkor sem?
A 2 mag lehet kevés de a Trinity nem 2 magos... A 2 modul nem eggyenlő a 2maggal!
Mellesleg az A8-as Llanoval simán lehetett játszani 64 fős BF3 pályákon gond nélkül (igaz az 4 magos volt... viszont ez az A10-es veri a Llano A8-at játékokban)Szóval ez így ilyen formában mellé ment de nagyon.
Személyes véleményem meg az hogy 2-3 év múlva meg már a vga kártyával együtt úgyis cseréled a procit is, mert jóval korszerűbbek lesznek akkor már, addig meg 1 cserét bőven kibír ez az A10-es is, már ha nem az übergamer réteget nézzük ami nem is célközönség a Trinity számára...
(#45) mickemoto
Nem eszik kevesebbet az intel idle a Trinity eszik kevesebbet, Load fordul meg az egész az erősebb igp miatt, ha meg az i3+gt640-et nézed akkor megint többet fogyaszt az intel igaz nem sokkal, de én nem adnék ki pénzt ilyen vga kártyáért, akkor már inkább venném az amd-t ami kb ugyanannyiba kerül, teljesítménye is alig marad el és gyüjtögetnék egy komolyabb dvga kártyára és addig is van egy viszonylag jó igp amivel akár játszhatok is...[ Szerkesztve ]
Crias
-
deja vu
addikt
Jól van szomszéd(1165).
-
deja vu
addikt
Nagyon jól tudom mindezt, csak kérdezte minek ilyen procierő. Saját vélemény nem kell berágni, de szerintem játékhoz elég nudli az egész trinity család, jobb felbontáson elvérzik.
-
MZperX75
addikt
Itt a kérdés az az ,hogy Trinity vagy Intel I3,melyik kinek szimpi 2modul/4szál versenyzik a 2 mag/4szállal nem?Árban is ezek állnak közel egymáshoz.
Az I5-I7 az más kategória,ott AMD FX széria versenyzik olcsóbban.(4mag-4mag/8szál versenyzik a 4modul/8szállal köztes megoldásként 3modul/6szál) tunningolhatók K-sok.
Oda viszont október végén érkezik új széria FX-ek!Más: Az viszont tényleg érdekes,hogy a Trinity-ben milyen sok fajta APU létezik.Még 1modul/2szálas is.
De gondolom a selejtnek is lehet adni egy jó árcédulát.#47) deja vu
Az a sanda gyanúm,hogy erről nem Trinity APU tehet....Az érdekes lenne belelesni néhány gyártó INTEL/AMD szerződéseiben,ott gondolom elég sok minden kiderülne.
AMD kisebb megrendelést tud kiszolgálni,így magasabb az ár...vagy valami ilyesmire tudok gondolni.[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz mickemoto #45 üzenetére
A laptopoknál is ez a helyzet, erősebb proci+ erősebb dvga páros olcsóbban, vagy azonos árban jön ki mint egy trinity APU. Pedig életképes lenne ez a Trinity a laposoknál, csak az árral bukik az egész.
-
hallador
addikt
Nálunk kihoztak egyet, 3 napig ment (meg sem mukkant, bekapcsoláskor, ez volt a hiba), majd alaplapcsere. Kiküldte a dell a szervizeseket (C-szerviz) kedden, egy alaplappal, kicserélték egyszer bekapcsolt. Majd elvitte a notit, a következő hét keddjén kaptuk vissza, azóta megy. Szóval jónak tűnik, de ha lehetne választani egy HP ProBook 6360 vagy Fujitsu 552UH, vagy a Vostro 3360 között nem tétováznék az első kettőt választani, nem győzőtt meg. Arról nem beszélve, hogy kihozták egy i5 3210i-vel 32 GB mSata-val, meg 750-es HDD-vel nVidia vga-val, ami üzleti felhasználásra, valamint a benne lévő feltűnően gyenge kijelzőhöz tökéletesen felesleges, és ez került anno 300 000 feletti árba, picit sem nevetséges ár. Ma már lement egy picit az ára, de ma sem kellene Vostro.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
deja vu
addikt
De a legerősebb trinity mellé is max a 7850(középkategória alja) tehető, míg egy sandy/ivy i5/i7 mellé még pár generáció múlva is betolhatod a legerősebb vga-t. Szerintem sokkal kifizetődőbb később a jóval komolyabb proci. A multikra meg kevés már a 2 mag.
[ Szerkesztve ]
-
merkucyo
aktív tag
Pedig a Vostro 3360 papíron jó gépnek tűnt , tetszett a kompatibilitása , és a bővíthetősége , de a csillogó műanyagok miatt más mellett döntöttem .
De 480 az Xps-ért a pofátlanul sok , azt a teljesítmény max 250-ből ki lehet hozni .XtremLor : Nekem is tetszik , egyszerű , de nagyszerű -
[ Szerkesztve ]
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
Crias
senior tag
Félve kérdezem meg de mi a fenéért van mindenki rábuzulva a procierőre?
De most halál komolyan kérdezem.
Játékok alatt jó ha 2 mag dolgozik, az is jó ha 50%-on teszi a dolgát, a proci arra kell hogy a vga-t normálisan ki tudja hajtani.
Ha megnézed árban is meg teljesítményben is a Trinity inkább az i3-al van versenyben, ha meg teszteket is megnézed akkor látod hogy ha raknak mellé dvga-t akkor nem sokkal gyengébb mint az i3 (pár fps a difi), árban szinte ugyanaz (már az A10-es), viszont az igp jelentősen erősebb és ebben még bőven van tartalék is mert ezt akár tuningolni is tudod ellentétben az i3-at nem (itt is olvasható hogy még léghűtéssel is milyen tuningot el lehet érni)...Szóval nagyon nem értek egyet, aki nem epenis növelőnek szánja a gépét akkor bőven elég a Trinity is.
Crias
-
hallador
addikt
Az XPS-el a dell a Consumer kategória egyik legnívósabb gépeit próbálja eladni. Az más kérdés, hogy az első generációk (1330, 1530) is keményen melegedett. Sajnálatos módon nem jobb, mint a sokszor felébe kerülő Lenovo Y 5x0, vagy a hasonló HP Pavilionok, netalántán ASUS G5x. Egyszerűen a Dell manapság (Kb 2 - 3 éve) túláraz keményen, Magyarországon. A nagyker a jótállásra fogják, meg az nbr-e. Valójában nem egyedi eset a Dell-nél ez. Ott van azonnal a Vostro család. Nevetségesen magas áron adják a Vostro 3xxx szériát, minősége rendkívül pocsék, rosszul összerakott, az enyém 2 hónapos (2 alaplapcsere, kijelzőcsere), és már fagy. De a cégnél ahol dolgozom 4 állt meg, 2 hét alatt. Ehhez képest 200 000 Ft alatt nem nagyon van, arról nem beszélve, hogy a HP ProBook 4330, ProBook 6xxx sorozat a Vostro-t megrágja és kiköpi, egyetlen előnye van a Vostro-nak a billentyűzetvilágítása, mindenben gyengébb és drágább. Hasonló az xps is. Egyszerűen túl van árazva nem kicsit, nagyon. Tisztességesebb országokban 1200 euro max az alapár, Magyarországon a nagykereknek köszönhetően ez az összeg 1500 - 1600 euronak megfelelő Ft.
Az nbr jó dolog, de ha éppen nincs raktáron alkatrész, pl az én Vostrom 2 hétig állt, mert no alkatrész. Nagyon kedvesek a Görögországban lévő helpdeskes emberek, majd kiküldtek egy megelégedettségi tesztet, előre lemondva, hogy az 1 , 4 pont vonatkozik rájuk kérik, hogy jó pontot adjak. De 2 hét egy ilyen notebook esetén, nevetséges.
Majd felhívott egy hét után a javítás minőségével kapcsolatban, hogy mi volt a baj? Nem értette, miért baj az, ha 2 hétig áll egy munkaeszköz.
Eljutottunk odáig, hogy ha Dell munkára, akkor Dell Latitude 6xxx, de akkor már inkább EliteBook, vagy ThinkPad ha otthonra kell gép akkor pedig Nem Dell, mert az újabb Inspironokra 2 év a garancia, nbr nincs, és az ára nem változott.
Szóval ez az oka. Amit én sem értek...[ Szerkesztve ]
-
XtremLor
őstag
A delock eleg sok apro kacatot csinal aminek orulok, az a spiral usb kabel tetszetos, egyet tuti veszek
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Az a spirálos usb hosszabbító, ránézésre rendben van, de kérdés milyen erős a visszahúzó ereje?
Ha ráteszünk egy telefenot ami elég könnyű, nem fog visszaugrani az alapállapotra?"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
merkucyo
aktív tag
A dell xps mitől kerül 480k-ba ?
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
lujó55
addikt
Asrock: FM2A75M-DGS az árnak meg UP
Lenovo T530: -
Gdi
senior tag
mITX FM2t várom már, hogy idehaza is lehessen kapni.
Egy Asrock FM2A75M-ITX nagyon baba lenne (http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A75M-ITX), de csak külföldről beszerezhető''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Chp
őstag
Jönnek a gyártók alaplapjai, ASUS, ASRock, korábban Gigabyte - ami jó hír, de az MSI lapokkal mi az isten van? Minden márka lapja kapható FM2-es foglalattal, de az MSI-k még mindig elérhetetlenek!!! Fel vagyok háborodva.
-
Metalfan
senior tag
Lehet még egyáltalán 16:10-es képarányú notebookokat kapni?
szerk: ja, és természetesen numerikus billentyűzet nélkül...[ Szerkesztve ]
-
Amikor másoknak rakok össze konfigot, ott is többnyire a drága alaplapon hasal el az AMD... i3 hasonlóan alap-alaplap kb. felébe kerül, így több jut procira...
-
brumi1024
veterán
Mondjuk ez az xps egyelore a kb hasznalhatatlan kategoria. Ha nem a legfrissebb biossal hasznalja az ember akkor tulmelegszik es kikapcsol, a legujabbal pedig brutalis cpu es gpu throttling van. Ennyiert en nem vennek egy meleg papirnehezeket. Notebookcheck tesztet erdemes megnezni.
(Egyebkent 300k korul van Asus g55 is, az egy fokkal jobb az n56-nal, ha a hardvert nezzuk.)
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz oliverkiss32 #20 üzenetére
is.....
-
oliverkiss32
aktív tag
Ti design alapján vesztek alaplapot?
;]
-
somogyib
őstag
Ez a Lenovo rettentő csúnya, szerintem ott nincs designer munkakör. Az IBM PC-iről is mindig ez jutott eszembe: ipari gépek.
-
Angel1981
veterán
Az ASUS lapok még mindig designosak, de az Asrock is jön ám fel rendesen!
-
F34R
nagyúr
válasz Bogyó bá' #15 üzenetére
sajnos meg ez a helyzet , a lapok tenyleg nagyon dragak , akinek meg nem kell dVga az vesz egy olcsobb alternativa-t ezekbol , de megkockatom valakinek eleg egy intel hd2500 szint is....
(#16) mickemoto
persze melyik vilagban ? mert a marketing nem errol szol...
mar nem azert de nezz meg egy lga 2011 Mobo/CPU paros arat most meg 4 ev mulva sot a 1136/lga775 is tartja az arat ahhoz kepest hogy regi konstrukciok...[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Azt én is értem, de azt nem, hogy a legdrágábbat valójában kinek szánták? Méregdrágán össze lehet vele hozni egy teljesítményben igencsak korlátozott (korlátolt... ) rendszert. A teljes gépre vonatkoztatva - más platformon, de harmadárú alaplappal - nagyobb összteljesítményt olcsóbban össze lehet legózni. Szerintem.
Ahová ezt a platformot (meg előtte a Llano-t is) szánták, a költséghatékonyságnak kellene dominálni (olcsó irodai, netezős, vagy multimédiás gépek), oda egy ilyen árú alaplap "nem fér bele". Ahol meg nem a pénz a döntő szempont, ott meg teljesítményben a két említett APU-s platformnak jelenleg semmi keresni valója nincsen. Persze ez változhat idővel, ha FM2-be a jelenleginél kétszer-háromszor nagyobb teljesítményű processzorok születnek.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ezekhez a kissé "satnya" processzorokhoz 43 ezerért venni alaplapot?! Nemá'!!!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
rudi
nagyúr
Hát, az XPS biztosan lemossa a színről füles kezelésben (napokban tesztelem, hihetetlen mit hajt ki egy jobb fülesből) az Asus N56 pedig a külső mélynyomóval és B&O hangszórókkal (2 hete tesztelve) szintén jobb nála. Persze ettől még az Y580 teljes csomagban tényleg best buy gyanús.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
raper
senior tag
A mediatech univerzális táblarögzítője nagyon praktikus. S nem is drága.
-
rudi
nagyúr
Ráadásul mivel nincs magyar lokalizáció, a külföldi oldalakon ugyanazt a gépet kapod 1500 euro körül (kb. 420 000 forint), amit itthon 480 000-ért adnak. Arról meg ne is beszéljünk, hogy ugyanez (vagy kicsit erősebb) hardver szintén meglehetősen korrekt házban (bár tény, hogy nem XPS szintűben), kapható 300 000 forint körül (Acer M5, Asus N56, Lenovo Y580).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A dizájnért, az anyagfelhasználásért, az XPS logóért, amiért van aki megveszi az i-termékeket is, pl. a legújabb legerősebb macbook airt 720k-ért...
Bocsánat, Macbook Pro-t...[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Prof
addikt
Az XPS-eken még mindig ott röhejes felár, ki veszi ezt meg ennyiért? Még ha legalább 660-as VGa lenne bennük..
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Viszont fene tudja, hogy a Kaveri CPU-ban lesz-e olyan erős mint az Ivy Bridge (vagy a most már közel 2 éves Sandy Bridge, ami CPU-ban alig gyengébb). Ha nem érdekel az IGP tudása (mert úgyis van mellette külön VGA), akkor CPU tekintetében az LGA 1155/1156 akár időtállóbb is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A Thinkpad-ek jó árban kezdenek
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
nagyúr
Vakarom a fejem, hogy az AMD fúziós technológiája tényleg olyan jó-e, vagy csak a tesztelők vannak elájulva az "újdonság varázsától" vezérelve. Nagyon alap átlagfelhasználónak biztos jók, a GPU teljesítménye még jobb is szokott lenni, mint egy Intel HD3-4xxx-es, de maga a CPU elmarad tőle :S
Asztali gamer gépet már nem is vennék, csak Intellel, pedig most is Phenom II X4-est hajtok, és még egy darabig marad is ahogy látom...
20-40k között egy ilyen Trinity-s alaplap, hááát inkább nem*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
törölt tag
"Monitorkimenetből hármat (S-Dub, DVI, HDMI) használhatunk"
Elírást javítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla