- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyomtató topik
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jinxx
senior tag
Köszi, így már kezd körvonalazódni. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű menet. Sajnos az időpontokon és a helyszíneken nem tudok változtatni, csak így érnek rá, így lesznek besűrítve a dolgok. Megpróbálom majd magamhoz mérten a legjobbat kihozni.
Annyi kérdésem lenne még, hogy a házasságkötő teremben miként érdemesebb vakuzni? Diffúzorral pofán? (gondolom nem) Vagy diffúzorral a plafonra, vagy derítőlappal a plafonra? A másik, hogy aláírásnál ráhajol a pár az asztalra, ezesetben okoz-e gondot, árnyékokat a plafonra lövöldözés? Hétvégén próbálok majd itthon képeket készíteni visszavert vakufénnyel és kísérletezgetek, hátha kovácsolódik a dologból egy kis rutin a nagy napra.
A várba elmehetnénk, köszönöm, hogy szakítanál rá időt. -
Jinxx
senior tag
Szerencsére a helyi erők ki vannak iktatva, csak én fogok fotózni. A pár leérvelte a helyi fotóst, pedig nagyon rá akarta őket beszélni kemény 25 képre 25 ezerért, meg hogy én nem fogok tudni semmit, mert neki ott vannak beépített lámpái meg, hogy ő sokkal profibb, és meg fogják bánni... Kíváncsi lettem volna arra a beszélgetésre.
Mivel fóliáim nincsenek plafonról fogom szerintem megoldani a dolgot, ma majd kipróbálom, hogy diffúzorral, vagy derítőlappal lesz-e jobb, és megnézem a színeket is, milyen lesz ez a természetes-neon-vaku katyvasz. Többi helyszínen felmerült kérdéseimre tudsz valami támpontot adni? -
Jinxx
senior tag
Az Oktogonnál lévő, holnap megyek én is megnézni. A többi esetre is szívesen veszem a véleményt/segítséget.
40Gb memória? 30d-n az több mint 4000 kép. Ennyire mazoista nem vagyok, utána azt ki is kell válogatni és retusálni. Csak szívességből csinálom, a párnak 100-150 kép elég lenne, tehát 600 kép esetében csak jól sikerül minden negyedik. Egyébként még nincs meg a tartalék 30d, de valószínű ahhoz is kapok pár Gb-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxx
senior tag
-
Jinxx
senior tag
Sziasztok!
Nemsoká esküvőt kell fotóznom, nem hivatásból, csak szívességből és kellene egy kis segítség, mit hogyan és mivel csináljak. Ez lesz életem első ilyen eseménye és nem volna jó elrontani dolgokat a tapasztalatlanságom miatt. Leírom milyen helyszínek lesznek, milyen felszerelésem van és ezekből kellene a legjobbat kihozni. Főleg a vakuzás, derítés érdekelne, mikor, hol és hogyan.
1. Helyszín Budai vár, remélhetőleg derűs idő lesz. Időpont délben, tehát jó idő esetén lesz napfény, és ezáltal árnyékok is. Ilyen esetben miként álljak neki a lent említett felszereléssel.
2. Házasságkötő terem. Mezei önkormányzati terem, gondolom fehér falakkal, 3-4m belmagassággal, de még nem volt alkalmam látni. Árnyékok elkerülése érdekelne, diffúzorral, vagy derítőlappal a vakun oldjam meg inkább, fénymérés is kérdéses, milyen módban, mikor, hova, hogy ne legyenek sötét, vagy kiégetett képeim?
3. Buli helyszíne este 6 óra zöld övezet, fákkal, bokrokkal. Itt fog elkészülni az összes csoportkép a rokonokkal. Kérdésem: Csoportképeket közelről nagylátószöggel, vagy meszebbről 50mm körül, és vakuzás, derítés miként? (Felhős idő esetén már elég sötét lesz 2 hét múlva 6 óra tájban.
4. Bulihely este, jó időben kint, rossz időben bent. Világítás bent elégséges, kint nem lesz sok fény.
Cucc: 2db 30d, 17-85 IS obi, 100mm 2,8 makró, 1db 430ex amihez van egy diffúzorkupak és egy házilag ráapplikált, viszonylag jól működő derítőlap amit tudok használni porté állásban is, mert a vaku oldalára raktam. 4x4 szett ceruzaakksit viszek, a vázban egy akku van, de a markolatba tudok rakni ceruzaakksit, de akkor csak 2 szett lesz a vakuba. Memóriakártya 2x 512Mb+1x1Gb+1x4Gb.
Mást már anyagi okok miatt nem tudok vinni, szóval ezzel kell megoldani.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.: Jinxx
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Digitális Állampolgárság Program
- Nyomtató topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Need for Speed Heat (PC, PS4, XO)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest