- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- OLED monitor topik
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
indigen
tag
Ki forgslmazza ezeket a FSC ket, honnan van az ár, én nem találtam még itthon!
-
válasz
Alvin_ti4200 #42 üzenetére
nagyon késik sajna
a Lenovo-tól van belső infóm, hogy legkorábban febr. közepe-vége felé kezdenek szállítani nyugaton. Már 1 csomó dealernél lehet előrendelni, de szállítani még nem szállítanak
(ja, és persze csak a penryn része az igaz, HD3650 nincs nekik, 3850 mégkevésbbé
-
Alvin_ti4200
félisten
Acer, Dell, Asus és Lenovo mikor óhajtja itthon piacra dobni a Penryn-es HD3x50-es notijait?
-
igen, viszont kínai és kínai között óriási különbségek vannak.
Ha becsületes minőségellenőrzéssel párosul, akkor a kínai ipar csodákra képesviszont ezt csak olyan cégek tudják igazán jól csinálni, akik járatosak a kínai gyártásban, régóta gyűrik az ipart, stb. Amúgy az oldal nélkül is tudtam, h a 2 nagy ODM (Quanta, Compal) honnan való és hol gyártat
(+a maradék kisebbek, pl Asus és asszem a sony is)
Jah, amúgy pl a natúr compal laptopokra nem hallottam rosszat például...
-
Sajnos más területen (fotózás: SLR/DSLR gépvázak és objektívek) tapasztaltam már a japánból kínába, ill Thaiföldre átkerülő gyártás "áldásos" hatásait
Valószínű ez lehet a gond az fsc-nél is.Ha a retailerek a minél olcsóbb árat kérik, az is a minőségen láttatja meg magát (hiába tudna jobbat gyártani, ennyi pénzből nem jön ki. no persze, m ő fogja kevesebb profittal beérni, mint egy dell v asus
) - ld kínaicipő effektus.
-
törölt tag
Nem saját megfontolásból vettem egyiket sem, az első után nem szerettem már őket, gyenge minőség, lötyögő, kopó billentyűzet, stb.
Igen, a Dell üzletpolitikai döntése ez, nem is mondtam mást sehol. De akkor is végeredmény számít.
Az akkuhistóriával kapcsolatban: nem kenek semmit sehová. Engem nem érdekel, hogy a FSC honnan szerzi be egyes alkatrészeit, én a FSC magyarországi disztribútorával kötöttem egy garanciális szerződést.
-
fsc
tag
válasz
#64791808 #35 üzenetére
http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspnnb_1525?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~tab=bundlestab
Khmmmmm, a Dellre az itthoni három év üzletpolitikai döntés, semmi egyéb, Amerikában csak egy év. A Lenovo pedig tudtommal csak a T és az X szériára ad 3 évet, a többi egyet. Hát igen, fél milliós árnál belefér, az FSC-nek is, meg a Lenovonak is.
Az előző válaszomból pedig kiderül, hogy a Dellnek a 3 év miatt esélye sem volt megjelenni eddig a retailben, de lehet, hogy nem is akar, jól el van a nemzetközi szerződéseivel.Cerebellum, azért te egy nagy mazohista vagy, 4 szar FSC noti után veszel egy ötödiket
)))
Kérlek, írd meg privátban, milyen gépeid voltak pontosan. Az akkuhistória közismert, a Sony aksikkal a teljes világpiac szívott, ezt talán mégse kéne az FSCre kenni, de a többire tényleg részletesen kíváncsi vagyok.
Ezt a nekifutást nem értem, sajnos a kedvedért sem hozhatok nyilvánosságra semmit, de az ötből öt rossz laptop esélye a lottó négyes valószínűsége felé konvergál.
-
fsc
tag
válasz
t72killer #33 üzenetére
Így van, egyetértek, fsc a minőségellenőrzés.
Néhány apróság, csak úgy megjegyzésként.
1. Az FSC 8 éves cég, tíz éve nehezen lehet bármivel is árulni.
2. Eleinte a JAPÁN-ban a Shimane Fujitsu LTD http://www.jetro.go.jp/en/invest/region/shimane/
gyárban gyártott Lifebookok képezték az üzleti modell kategóriát. Ezekre 8 éve 3 év a garancia.
3. Az Esprimo Mobile-t, mint olcsóbb üzleti kategóriát kb. 3 hónapja vezette be a Fujitsu Siemens.
4. Az Amilo-k esetén az 1 év garancia azért van, mert a nagy retailerek ezt, ill. a minél olcsóbb árat kérik. A garanciatöbbletnek pedig, ha egyre csökkenő, de ára van. A láncoknál a több. mint 1 év ritka, mint a fehér holló. Mindezzel együtt garanciakiterjesztés elfogadható áron vásárolható a vásárlás után fél éven belül minden partnernél és szerviznél. -
törölt tag
Lassan mondom, hogy érsd: H Á R O M év garancia van alapból minden Dell, és a legtöbb IBM/Lenovo modellre. Opcionális 3 év van minden Acerre. Van olyan Dell, amire 5 év garit adnak. Egy olyan laptopnál, amit a FuSi árban Dell szintre pozícionál, nem luxus a 3 év gari, hanem elvárás.
Nem akartam leírni, de leírom: 5 FuSi notebook-om volt, kivétel nélkül mind szar volt. Volt egy, amelyik 4 nappal vásárlás után alaplaphibás lett, akkuról meg sem nyikkant. A szerviz azt mondta, beveszik, durván másfél hónap. Ha a bolt nem cseréli ki garlevél hamisítás árán, akkor még most is azzal szopok. Megjegyzem, hogy a cserelaptop sem volt jó, akkuról lehúzva nem lehetett terhelni a videokártyát, mert kikapcsolt a gép, és az akku annyira felforrósodott, hogy büdös volt. Egy másiknál a touchpad két hét után bolondult meg teljesen, ugrál ide-oda a kurzor, le kell tiltani.
Még valami: ha van módod ismerni a meghibásodási statisztikákat, és szerinted nincs különbség a brandek között, akkor fussál neki mégegyszer.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
t72killer #33 üzenetére
Meg gondolom a tervezés is FSC (vagy Dell vagy akármi): hiszen ők döntik el, hogy milyen - egyedileg tervezett - alkatrészt tesznek bele, nem beszélve arról, hogy erős, anyagában festett műanyag legyen-e a ház meg magnézium a váz, vagy gagyi kopó plasztik. Stb. Ha én papír notit rendelek 10 milliót, akkor az olyan lesz, nem?
-
-
fsc
tag
válasz
t72killer #26 üzenetére
Értem már, a polysyssel párszor beszéltünk már, hogy szüntessék meg a félrevezető listát.
Ők egy pécsi cég, és a hozzájuk behozott notebookok darabszámát mutatják meg. Csakhogy Pécsen van pár nagy retail lánc, ahol rendkívül erős az FSC pozíciója, míg pl. Albacompot nagyjából csak ők árulnak Pécsen. Ezért a drámai a különbség. A statisztika kb. a pécsi piaci részesedéseket mutatja.
Az oldalon a következő kiegészítés is olvasható:
"A márkák közti meghibásodási arány nagyban függ az előző évek eladási mutatóitól."
Ráadásul mivel nem hivatalos márkaszerviz, így csak a garancián túli javítások statisztikáit dokumentálhatják.A notebookok lelkét nem az FSC, vagy a HP gyárja, hanem olyan cégek, mint Inventec, ECS, Wistron, Compal. Ráadásul ők gyártanak mindenkinek. Nem valószínű, hogy egyik cég számára szart gyártanának, a többi számára jót.
Még valami. Van módom ismerni a meghibásodási arányokat. Nincs komoly különbség a brandek között. Az üzleti notebookoknál (Esprimo, Lifebook, Celsius) nemrég a Fujitsu Siemens bevezette, hogy a Celeronos modellek kivételével minden notebookra 3, h á r o m, lassan mondom hogy értsd, év garanciát ad. S hidd el, ki van számolva, hogy megéri.
-
törölt tag
Nekem 20 megabites chellom van, és zavar, hogy mikor a vidéki telephelyünkön készült videókat tölteném le, akkor ugyan sávszéllel jön az anyag, de ha a notimra tölteném, akkor messze nem jön annyival a cucc. Ez egy 2 gigás videónál nem mindegy.
Aztán: mikor van egy asztali szervered, minden adatállomány azon van, és a notin dolgozol, akkor semmire nem elég az 5Mbit.
Most magyarázhatnánk azzal, hogy de a wifit arra találták ki, hogy az ember távolról is tudjon netezni, nem arra, hogy fájlokat másolgasson! Erre azt mondom, hogy oké, akkor ezt írjuk rá minden wifi eszköz dobozára... Mert szerintem WLAN, ami Wireless LAN-t jelent, a LAN pedig helyi hálózatot jelent, tehát vezeték nélküli helyi hálózatról beszélünk, márpedig helyi hálózati felhasználásnál kevés a wifi.
Mondok más példát: SAP adatbázis lekérdezéseknél a WLAN-os notira fél percet várni kell, a 100Mbites gépen 3-4 másodperc, gigabiten meg nyomom a gombot és ott az adat. Ez sem mindegy. Hogy mi a nagy felhajtás? Az, hogy sávszélből sosem elég, és ha azt mondod, hogy ez nem igaz, akkor 10 éve még modemeztünk, most meg már 2 megabit alatt nincs net. És akkor nem beszéltem arról, mikor egy accespoint terhelt, és a fizikailag általában elérhető sávszél sincs meg...
-
-
kohi
tag
ban olyan oldal ahol meg lehet tekinteni a különböző notigyártók meghibásodási rátáját ?
-
dekoninck
aktív tag
Itt nálunk már lehet kapni T9500-as Fujitsukat (Siemens nélkül) és Sonykat. Fincsi!
By the way, az U sorozatú Core2Duo-k (pl. U7600, 1.2 GHz) mennyivel lassabb a T5000-T7000-eseknél? Nagyon gáz?
-
A meghibásodási arányra el kell ismernem túloztam, csak minden 3. FuSi megy visssza a szervizbe. (meghibásodási mutatók jobboldalt lent - az mostmár tuti, h olyan márkát nem veszek, ami 5-10%-nál rosszabban szerepel) Közeli tapasztalat is volt, egy barátosném FuSi-ja gyilkolta a wincsesztereket, és az okos szerviz nem volt képes tápot/alaplapot cserélni benne a 3. kigyilkolt notiwinyónál sem
A wifi-sebességekre pedig a PH!-s tesztek eredményeit hasonlítottam a saját házi g-s wifi eredményekkel. (pl 8MB/s a g-s 3MB/s-al szemben)
-
craine12
tag
UPC-nél van 20-as, az már karcolja a g-s elméleletitől messze álló gyakorlati sebességét (nekem MAXg-s cuccok tudnak 30-at, sima 54-es kártyával 22-24 Mbit/s). Szóval nem alaptalan, ha valaki jobbat akar.
#10 Cerebellum: igen, nekem is eszembe volt, hogy írni kéne Fiery-nek, javítsák, mert a 4965-ös kártya csak opcionális. Nekem most jött meg a gépem, adatlapja szerint 3945-ös, lélekben már fellkészültem, hogy nem kapok Centrino plecsnit, erre nézem: 4965AG van benne, tehát az N-es tervezetet ugyan nem tudja, de ahhoz elég, hogy megkapja a minősítést.
-
-
simonzé
addikt
válasz
#64791808 #10 üzenetére
Ez a wifi sebességhajszolás...
-Nálam a net 10Mbit/sec sebességű, ami 2008-ban is nagyon jónak számít
-Az összes ismerősöm irigyel a qwagyors netem miatt.
-Az első gépemben a hálókártya (1997-ben) 100Mbites volt. A netem akkor 56k-s
-A jelenlegi gépeimben a hálózati csatoló 1Gbites (1024Mbit)
-A mostani routerem elméleti Max. sebessége 54Mbit/Sec
-A Speedtest.net szerint 6,7Mbit a maximum, amit egy 54Mbites hálózaton sikerült elérnem.
-Az általam elképzelhető összes felhasználási területre elég 5Mbit ha szimmetrikus a le/feltöltés. (mondjuk igaz, én a földön járok)Akkor most mi ez a nagy felhajtás a Wifi sebessége körül???
-
simonzé
addikt
Még mindig nem tudom megszokni, hogy egy Intel procis gép alatt AMD rendszer van...
-
-
LosoT
csendes tag
Hát de akkor is FuSi meghibásodási arányuk 10 ből 7-8 szervízelése egyelő a nullával. Inkább Acer...vagy Asus
Toshiba, Sony
-
fsc
tag
A penryn-es kint bruttó 999,- Eurós kategóriába tartozik TurboMemoryval, itt se lesz több.
A másik ára (T5450 proc.) 1-essel fog kezdődni forintban, csakhogy a propánbutánrajongók is örüljenek. -
Zsoo80
tag
jónak tünik. azért reméljük ez már minőségibb lesz mint az eddigi f-s-ek...
-
-
bence78
aktív tag
3 kg? Te jó ég, mi ebben ennyire nehéz?
MOD: az akkuja se valami fényes a 2.5 órával
-
Renwick
őstag
válasz
Neil Watts #2 üzenetére
Az adatlapja szerint nem.
üdv
R.
-
-
kohi
tag
nem N es wifi van ebben ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Update 05.16 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest