Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zapok
aktív tag
Szép is, jónak is tűnik, (megvan a nagylátó, a bőséges zúm is), és nem is annyira sok a kezdő ára.
Szívesen olvasnék egy tesztet róla..., itt a PH-n. Kiváncsi lennék a képek minőségére
A barátomnak egy sokkal gyengébb Oly gépe van [SP60UZ], de egész tűrhető képeket készít vele, pedig még csak tanulja...Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.
-
ROBOTER
addikt
Így, hogy nincs rajta kereső (EVF) az utolsó esélyt is elveszíted, hogy ne mozduljon be a kép a tele tartományban, stabilizátor ide vagy oda. Akkor legalább a szemgödrödnek szoríthatod, de így kitartva...
Bár amilyen felbontású az optika a tele végén, hótmindegy.
új verseny a piacon: Ki lépi át először az 1000mm eq. gyújtótávolságot?
-
zapok
aktív tag
Na csak elindítottam a hsz-eket!
Nekem most egy 3.5X zoomos Canon-om van 21k HUF.-ért, de elegendőnek tartom mindenre, kivéve a természeti lények fotózásához, amihez több zúm kellene!Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.
-
zolka78
senior tag
Az inkább SP-600 UZ vagy SP-560 UZ lesz. Sp-60 UZ nem volt az Olympusnak. Nekem volt 2 évig az 560 uz, akárki akármit mond otthoni használatra, családi képek készítésére használhatóak ezek a masinák. Meg kell tanulni őket használni és kezelni kell a korlátait akkor nincs vele baj, meg tudni kell mire képesek és nem ér csalódás.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Amacs
aktív tag
SP510UZ van nekem több, mint 4 éve, és visszalépésnek tekintem a B záridő, és a kereső hiányát.
Ettől függetlenül ha lenne rá pénzem, rohannék valahonnan szerezni egy SP800-at, ahol még lehet kapni. -
zolka78
senior tag
SP-500 UZ-tól SP-570 UZ-ig korrektek voltak ezek a masinák, és megfizethetőek. Aztán olynál rájöttek, hogy nem érdekli az embereket a komolyabb használat kompakt téren, csak a ficsör miatt adják el őket, és szépen elkezdték kihagyogatni belőle a fontosabb dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Ombre88
csendes tag
sziasztok
Sikerült beletrafálnom egy ilyen gépbe.Elég jó áron jutottam hozzá ezért lett ez.
Egyszerűen nem tetszenek a képek amiket csinál.Minden kép olyan színtelennek,fakónak tűnik.Lehet nekem magasak az elvárásaim de valami nem kóser.Nem vagyok egy fotós mester lehet valamit elállítottam. -
zolka78
senior tag
Hát ez már eléggé lefutott topic, de azért válaszolok ha már nekem írtál. Először is egy gyors kérdés, manuálban vagy automatán használod? Nem tudom mennyire lehet ezt a gépet használni teljesen automatán, de a régebbieket teljesen lehetett. Az automatikája lehet hagy némi kivetni valót maga után, vagy csak tényleg te állítottál el valamit a menüben. Ha az utóbbi az igaz akkor javaslom nézd át a manualt és állítsd be, vagy csak állítsd a gyári beállításokra vissza. Egyébként ajánlom kezdd el manuális módban használni, sokkal többet ki tudsz majd hozni belőle mint amit most látsz. Ehhez elengedhetetlen, hogy megismerkedj a fotózás alapismereteivel. Olvas könyveket, vagy csak a neten tájékozódj. Többek közt itt a PH-n is van egy kisebb gyorstalpaló tájékoztató.
-
Ombre88
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Én teljesen autómatán használom a gépet.Teljesen amatőr szinten vagyok.Gondoltam hogy mivel ez nem egy tükörreflexes gép jó lesz nekem.De lehet rosszul gondoltam.Valószínű akkor velem lesz a baj és nem értek hozzá kellő szinten.
Linkelek azért egy képet.http://www.kephost.com/images4/2011/9/28/zmsha6dsnukapv7l5gkt.jpg
-
Ombre88
csendes tag
Talán rajöttem mi a baj.
Ugyebár az elkészült képeket laptopon néztem.Most áttettem a képeimet pendrivera és full hd tv-n tekintettem meg őket és hatalmas a változás.Mintha nem is ugyan azt a két képet nézném.Tudom hogy amatőr vagyok de lehet hogy a laptop kijelzőjének gyatrasága miatt hittem hogy szar a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos