- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horbal
őstag
Szerintem túlságosan játékok szemszögéből nézitek a dolgokat, nem abból áll a világ.
Pl. ha ez a cucc, már felére tudja csökkenteni az RT kiszámolásának idejét, egy bonyolultabb jelenet esetén már akkor megéri a grafikusoknak, hogy egy jelenetet végleges render előtt kvázi real timeban megnézzenek, mielőtt csillió gépet ráállítanak a végleges renderre, ami mint tudjuk nem kevés idő ill. pénz.
De ha maradunk a játékoknál, szerintem igenis van létjogosultsága egy ilyen bővítő kártyának, ha le tudja venni a matekot a gpuról/cpuról, már akkor sokat segít. Ez szépen számolgatja az RT-t, addig a gpu számol millió poligont, mozgatja fizikázza őket, a cpu meg nyugodtan etetheti ezt a kettőt adattal, nyomathatja az IO-t ezerrel, vagy valami MI-t számolgat mittom én. Persze ehhez radikálisan gyorsulnia kell a cuccnak nem 10x-re inkább 50x-re. Szal én látok ebben lehetőséget. És akkor végre nem az ilyen fékelt kamu tükröződéseket lehet majd látni, hanem tényleg valóságos lehet.
A videóban látott jelenet, meg nyilván nem teljesen valósághű, de nem is ez a célja. Másrészt ha lenne egy ilyen festésű AUDI, szal nem olyan (matt) mint amit itt linkeltek előzőleg, hanem egy szalonpolír az valszeg hasonló tükrözést generálna...
A víz viszont szar, túl hullámos, olyan mintha üvegtégla lenne, de persze ez is csak az RT kihangsúlyozása miatt lett ilyen szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Caustic Graphics az első ray-tracing processzorára nulladik generációs termékként tekint.
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest