Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Horbal

őstag

Szerintem túlságosan játékok szemszögéből nézitek a dolgokat, nem abból áll a világ.

Pl. ha ez a cucc, már felére tudja csökkenteni az RT kiszámolásának idejét, egy bonyolultabb jelenet esetén már akkor megéri a grafikusoknak, hogy egy jelenetet végleges render előtt kvázi real timeban megnézzenek, mielőtt csillió gépet ráállítanak a végleges renderre, ami mint tudjuk nem kevés idő ill. pénz.

De ha maradunk a játékoknál, szerintem igenis van létjogosultsága egy ilyen bővítő kártyának, ha le tudja venni a matekot a gpuról/cpuról, már akkor sokat segít. Ez szépen számolgatja az RT-t, addig a gpu számol millió poligont, mozgatja fizikázza őket, a cpu meg nyugodtan etetheti ezt a kettőt adattal, nyomathatja az IO-t ezerrel, vagy valami MI-t számolgat mittom én. Persze ehhez radikálisan gyorsulnia kell a cuccnak nem 10x-re inkább 50x-re. Szal én látok ebben lehetőséget. És akkor végre nem az ilyen fékelt kamu tükröződéseket lehet majd látni, hanem tényleg valóságos lehet.

A videóban látott jelenet, meg nyilván nem teljesen valósághű, de nem is ez a célja. Másrészt ha lenne egy ilyen festésű AUDI, szal nem olyan (matt) mint amit itt linkeltek előzőleg, hanem egy szalonpolír az valszeg hasonló tükrözést generálna...

A víz viszont szar, túl hullámos, olyan mintha üvegtégla lenne, de persze ez is csak az RT kihangsúlyozása miatt lett ilyen szvsz.

Új hozzászólás Aktív témák