Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wolfman

veterán

válasz bunfi #22 üzenetére

Lehet hogy a gege547 hangneme nem volt a legkellemesebb az itteni retináknak és a legselymesebb a füleknek (már ha hallottuk is volna), de ettől függetlenül én egyetértek vele. Én meg azt mondom, hogy az átlag magyar mentalitást használva, egy X témájú topikba valaki Y-t mond, akkor a második ellenekező reagálás után már trollnak lehet titulálni az embert. Ez mondjuk többnyire így is van, de szokás trollozni mert divat is.

Én igenis egyetértek vele!

Az AMD már kezdi összeszedni magát, tartottak cégen belül egy öszödi beszéd stílusú eligazítást, kimosták a fejeket és most a fos helyzetből próbálnak aranyat kovácsolni, de egyelőre ez így még csak szarra elég. Azért jó úton járnak, nem is kell őket bántani, végre látják a fényt az alagút végén. DE ez még mindig az alagút. Az, hogy 2017-ben beérték az nVidia tavalyi csúcskártyáit teljesítményben még nem elismerésre méltó. Az, hogy ezt a teljesítményt is majd 2x-es fogyasztás mellett képesek produkálni nem elismerésre méltó! Én nagy reményeket fűztem hozzájuk, de kb ennyit vártam. Mondhatni jó áron vannak, de az is csak azért, mert az nVidia megtehette, hogy konkurencia nélkül fellője az árakat a holdra. Most nyilván ők is vagy árban vagy erősebb kártyákban fognak kompenzálni.

Én azokkal az emberekkel sem értek egyet, akik azt mondják, hogy "de ezek csúcs kártyák! Akik ilyet vesznek, azokat nem érdekli a fogyasztás!" 1.: Ezek nem csúcskártyák, hanem felsőkategóriás kártyák! 2.: De érdekli! Régebben pont az nVidia kártyái voltak híresek arról, hogy gőzkazánok voltak, utálták is őket ezért, aztán cserélte mindenki nagyobbra a tápegységeket.
    Kisebb fogyasztás = kisebb hőtermelés = halkabb hűtés(jobb esetben). Látom, hogy a konkurencia meg tudja oldani a csúcskategóriát 180W-ból, hogy elég legyen egy 400W-ot tápegység is egy 1 VGA-s gamer rendszernek, akkor ne szarakodjunk már itt 280 wattokkal mert nevetséges!

Ám végszónak még egyszer megjegyzem, hogy ennek ellenére jó úton jár az AMD, csak majd a következő generáció vagy az utánalevő fog talán felnőni ahhoz, hogy kevesebb energiával is beérje.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

• nemlehet

őstag

válasz bunfi #117 üzenetére

Nekik sem szabad. Kérlek fejtsétek ki hol jártak pride-on kipakolt pélóval. A költői túlzásokat meg ne kezdjük el tényként kezelni.... (amúgy nem vagyok érintett, csak az ostoba hazugságok terjesztése nagyon idegesít).

Amúgy vicces, hogy mióta az nvidia-nak jó a fogyasztása azóta az lett az isten és szent grál. Bezzeg a Ferminél ez nem volt fontos :D Egyesek itt habzó szájjal magyarázzák, hogy 20-50W az mennyire sokat számít és hogy kiviszi a fülüket a hűtés, gatyájuk rámegy az áramszámlára, kihalnak az esőerdők és a jegesmedvék meg sterilek lesznek. Meg ÉVI MAXIMIMUM ELMÉLETI 10k-s fogyasztás különbségről vitatkozunk egy alsó hangon 150k-s VGA-nál... Aha... Arról nem akartok meggyőzni másokat, hogy melyik gyümölcs a legjobb blues hallgatáshoz? Hasonlóan értelmes vita lenne.

(#119)
    4% !!!444!!négynégy!!! Aaaaz 144 Hz-es monitor esetén van vagy 5 FPS!!!! 5!!!! ÉRTED? 5!!!!! Az pont 5x annyi mint az 1!!!! i5=5-el jobb! Az ötös az már a legjobb jegy itthon! Amúgy egy G4560-an mindenre elég!!!! Abban is van 5-ös! Látod? Az R5 az nem olyan öt, mert az R az sugár, tehát R5=D10 amiből ugye tudjuk, hogy az 1-es a legrosszabb jegy, a 0 meg semmi, tehát i5 legjobb R5 legrosszabb!!

[ Szerkesztve ]

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

• b.

félisten

válasz bunfi #102 üzenetére

Az egy átlag magyar háztartás egy havi aramszamlaja.
    Nővéremnek havi 11000, enyém 16000....
    Sok embernek fontos ez a dolog a márka hűség mellett is.
    Kifejezetten zavar,hogy Intel procimnal a Ryzen kevesebbet eszik és többet tud és nem csak a második része a lényeg,hanem a két dolog kontextusa.
    A bányászat sajnos brutális méretekben folyik,nem elhanyagolható ez a dolog manapság.
    Mindkét nagy cégnek fontos kellene,hogy legyen ez a dolog, ezert nagyon jó dolog az,hogy AMD bevezeti ezt a profilozas dolgot,bár ez eddig is megoldható volt.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

• DonToni

aktív tag

válasz bunfi #105 üzenetére

Félreértés ne essék.. nem feltételen akarom megmenteni a jegesmedvéket meg az esőerdőket, csak szimplán baromságnak tartom ha az energia ~50% -át mondjuk elfűtjük a környezetbe... Mert az ugye nyilvánvaló, hogy abból a ~350 Wattból nem mind hasznos?! De hogy egyértelmű legyen a dolog, nem a VEGAra vagy az AMD-re van kihegyezve a dolog, hanem a hatásfokra, legyen az proci, vga, autó, bármi...

A fanboyt meg arra értettem, aki a végletekig kiáll a választott terméke mellett. (ha itt tartunk, akkor én meg Intel+nVidia fanboy vagyok... és?!)
    Az iróniával sajnos az a gond, hogy nem minden esetben jön át így írásban... mint ahogyan neked sem jött át, amit én írtam... :) Sajnos nem lehet egy vesszővel vagy smileval helyettesíteni pl. a hangsúlyt.

Részemről ahogy fentebb is írtam, én elengedtem ezt a témát!

-Anti-

• DonToni

aktív tag

válasz bunfi #102 üzenetére

Látom a másolás még megy... :) Megint nagyon szépen, koherensen levezetted a fogyasztást, de továbbra sem kaptam választ a kérdésre, miszerint akkor egy ember, egy fogyasztása az semmi?! Egy ember fog ilyen kártyát venni? (nem) Egy ember fog ennyit fogyasztani? (nem) Had ne folytassam a sort...
    Ha már ennyire megy a matek, akkor légyszíves azt is vezesd már le, hogy ez mondjuk egy országra levetítve milyen számokat jelentene... (á, hagyd a fenébe!)

Nem tudom miért lenne "szánalmas" ha valakit fanboynak titulálok, mikor teljesen nyilvánvaló, hogy az. Nevén nevezem a dolgokat, ez fáj? Lehet... Érdekel? Nem nagyon... (egyébként ez "szitokszó"..?.. mert szerintem nem)
    Rávilágítanék a hibára, hogy pl. az előző AMD proci tesztben mi-mik nem tetszettek, de egészen biztosan jönne rá a repost, hogy baromság, így csak annyit javasolok, hogy olvassad vissza a hozzászólásokat... nem én találtam ki és nem csak én nem értettem egyet a tesztekkel.

Szavatartóság témakörben ha felmerülne benned kérdés, akkor csekkold az adatlapomat, utána visszatérhetünk rá, ha gondolod... :))

-Anti-

• DonToni

aktív tag

válasz bunfi #31 üzenetére

Tökéletesen tisztában vagyok vele, valaki nagyon szépen le is vezette egy másik topikban... DE, ettől még miért kéne figyelmen kívül hagynom a fogyasztást?
    Nem jobba az ha a nagy teljesítmény mellé még alacsony fogyasztás is társul?!
    Nálam ez elvi kérdés... Van egy bizonyos tdp limit ami fölé nem szeretnék menni, ugyanakkor a teljesítmény már többszöröse, mint pl. a 3-4 éves konfigoknak. Ez úgy tiszta...?

Vagy akkor ilyen alapon égessük el az összes olajat és b*sszunk az ózonrétegnek is, mert EGY emberi léptékben ez elhanyagolható...?!

-Anti-

• Asbee

veterán

válasz bunfi #42 üzenetére

Hőtermelés, hűtés. Jó lenne ha nem megint 2-3 custom típus lenne ami kényelmesen állítgatások nélkül használható, mint annó a 290/X-nél. A zajról nem beszélve. Van akinek elsődleges.

• b.

félisten

válasz bunfi #37 üzenetére

Nem erről volt szó, de köszi az infót.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

• R3laX

addikt

válasz bunfi #22 üzenetére

Nyár van, ilyenkor kiengedik őket :D . Nem baj már csak ez a hónap :P .

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés