Új hozzászólás Aktív témák
-
Mist_13
csendes tag
Nekem volt egy HP Photosmart 110(?) kb 1994-2005-ig, az a magas kialakítású. Szuper jó volt, még a 240 gr/m2-es fotopapírt is vitte. (Ha kellett 5-ször is előre hátra tolta). Sajnos a gumihengerek elöregedtek, és a cég javítás helyett cserét ígért. Sajnos csak a neve volt ~ugyanaz. Végül egy Hp D 5100 lett. Ez elvileg mindent tudott, de a 180-as fotopapírt nem. Kétszer is elromlott (alaplap), úgy döntöttem soha többé hp!
Egy EPSON L-220 lett inkább. Tintaköltség minimális, egy 4*70ml-es töltettel már másfél éve nyomtatok rengeteg 10*15 cm-es fotót főleg, azaz a magentát már újra kellett töltenem. Fotó beállításban szépen nyomtat, sajnos csak kerettel és maximum 180 gr/m2 vastag papírra. Eredeti EPSON tintát 4*70ml 8000 Ft-ért is lehet kapni.
A scanner része minőségileg jó, de a beállítási és menürendszere teljes káosz (ha egy Canon-hoz hasonlítjuk).
Egy pozitív előnye van, ha többoldalas pdf-et akarok kimenetként, akkor mentés előtt az oldalak átrendezhetők, elforgathatók, törölhetők.
A nyomtatógyártók is pénzt akarnak keresni: gyártanak (hp) 14eFt-ért multifuncionális szemetet és iszonyú nagyot kaszálnak a tintapatronokon. Vagy olcsóbb tintaellátást kínálnak (EPSON CIS), de a nyomtatót jobb minőségűre gyártják, s azt adják drágábban.
Másfél év intenzív használat után semmi probléma nem adódott, csak ajánlani tudom, főleg azért is, mert PC nélkül is tud ff és színes másolást is. -
MODERÁTOR
Basszus ha valaki színes ábrákat, képeket nyomtat, meg ne vegye ezt a nyomtatót! Itt ülök az irodában, és várom, hogy kinyomtasson pár színes táblázatot, valami förtelmes lassú! Már régen úton kellene lennem a postára a kinyomtatott cuccal, de ez itt pöszög, komolyan mondom hogy gyorsabb lenne ha elugranék valahova kinyomtatni és visszahoznám! Mintha ecsettel rajzolgatna benne egy kis muksó. Kétoldalas nyomtatás, 9 oldalas táblázatok, 5 példányban, kinő a szakállam, lejár a személyim mire kinyomtatja. Persze a jó öreg irodai HP épp most adta be a kulcsot. Egy nagyon rossz vicc ez a nyomtató komolyan mondom.
-
-
cantus
tag
szia!
Bemásolom a Copy-Trio Kft. válaszlevelét:
Mivel valószínű a festék utángyártott akár sokba is kerülhet a javítás.
A festékpárna csere+rezetálás alkatrésszel együtt 18.500+áfa.
A probléma akkor van ha a munkavégzés során az utángyártott kellék miatt fellevegősödik a rendszer,mert azt csak eredeti nagy kapacitású tintákkal lehet átmosatni ami kb. 30000+áfa és 5600+áfa munkadíjat jelenthet.Ez alapján írtam a korábbiakat, mivel hivatalos árajánlatot kértem egy cégtől. De én is sokallottam így másik céget keresek, erre a nyomorult párnacserére...
-
MODERÁTOR
Utángyártott tintával gyakorlatilag alig van tapasztalatom. Egyszer volt egy jó kis Canon IP4000-em, abba vettem, a vége felé utángyártottat. Be is száradt a fej.
Azért a nyomatminőség nem tinta, hanem fejkérdés alapvetően szerintem. Megjegyzem, hogy az Officejet Pro kb ugyanannyiba került, mint az L655. Igaz 8 éve.
De a lényegben egyetértünk, nem az alternatívája. De nem is azzal az indíttatással vettem. Azzal a hozáállással vettem, hogy olyan dolgokat is szeretnék kinyomtatni - ilyen költséggel - amit egyébként nem nyomtatnék ki. Pont erre is használom. Emellett a plusz tulajdonságok (pl emailben lehet rá küldeni nyomtatnivalót) is jól jönnek. Pl a havi számlák. Megkapom emailben pdf-ben, nyomok egy továbbítást a telefonon a nyomtató email címére, és mire beérek ki vannak nyomtatva. Mióta megvan ez a nyomtató, nagyon felpörgött sebességgel fogy a papír. Tehát mindemellett nagyon jó befektetésnek tartom.
Hozzáteszem még azt is, hogy a fotóminőség megdöbbentően jó ahhoz képest, hogy a szöveggel fenntartásaim vannak. Szerk.: Ebből kifolyólag mégis tinta kérdése? Mert atala írta, hogy pigment a fekete, a többi nem. Erről mi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
hogyha a cseres során fellevegősödik a rendszer akkor az egészet átmossák, ami megint egy 30ezres költség
Ezt kifejtenéd? Hol hallottál ilyet?
Márcsak azért, mert marhaság, az max párszáz forintnyi tintába kerül, hogy ha átmosós tisztítást indítasz...Aki él és nem boldog, az téved!
-
cantus
tag
Akik azt állítják, hogy az Epson nyomtatókban a szivacsot pár ezresért kicserélik írják már meg melyik szervizben van ez így. Mert én ilyet 20e alatt nem találtam, ráadásul még az is kiderült, hogyha a cseres során fellevegősödik a rendszer akkor az egészet átmossák, ami megint egy 30ezres költség. Szóval hol cserélik a szivacsot normális áron???
-
MODERÁTOR
Tegnap volt egy hosszabb nyomtatásom, amikor párhuzamosan üzemelt az L655 és a régi Hp Officejet Pro. Így gyakorlatilag ugyanolyan szöveget nyomtattam mind a két nyomtatóval. A Hp szemmel láthatóan, egyértelműen szebb szöveget nyomtatott, nem vitás. Egymás mellé téve a két szöveget, egyből kiderült hogy ami addig nem tűnt fel, az L655 által nyomtatott szöveg nem olyan éles kontúrú, inkább szöszös, mosott. Hozzá kell tenni hogy az Officejet Pro nyomtatófeje 8-9 éves, benne van ez a bő 8 évnyi irodai használat (nyomtatás, fénymásolás), ilyen használat / kopás mellett simán lekörözi minőségben a vadi új (és feltételezzük 8 évvel frissebb technikájú) L655-öt.
Annyiból nem zavar a dolog, hogy az alapfeltevés, amivel vettem az L655-öt az volt, hogy olyan dolgokat fogok vele nyomtatni nagyobb oldalszámban, amiket drágább lapköltséggel nem nyomtatnék ki. Erre be fog válni ezt már most látom, de az Officejet Pro-t nem fogja leváltani. -
_Berci_
aktív tag
-
MODERÁTOR
Nyomtatás sebessége: A/4-es teljes oldalas fotó, fotópapírra szokásos minőségben 5 perc, minőségi minőségben 6 és fél perc.
-
D.Va
senior tag
Ez érdekes mert nálunk az L800-as közepes minőségben (szöveg és kép) egy önéletrajzot normál papírra pár másodperc alatt kilök... Fotópapírra állítva lassú, nem lehet hogy nálad is ez a gond?
Sokan fotópapíron hagyják a beállítást és azért lassú, illetve azért ocsmány a nyomtatás mert a normál papír-t szétáztatja, nem tudja azt a sok tintát felszívni a normál papír amit a fotópapír igen.
Én is jártam így párszor hogy nem figyeltem a beállítást, és ilyenkor lassú és rossz a nyomat ha az ember nem úgy állítja be a nyomtatást ahogy kéne... -
epzon
őstag
a hp-nál meg a tintával kifizeted annak a 10k-nak a többszörösét. tényleg sokkal jobb megoldás...
én anno használtam még ha jól emlékszem egy k550-es hp gépet. nagyon örültünk neki mikor a tinta el kezdett folyni az aljából és a bútor,szőnyeg, szék minden tiszta tintás lett. Ez a jó megoldás?
-
Cefet
aktív tag
Jó elgondolás lenne ez az utántöltögetés, de amíg ilyen a nyomat minősége...
A hulladéktinta gyüjtőszivacs megtelése pedig csak egy pofátlan lehúzás.Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
paljoci1
újonc
Akik fikázzák ezt a külső tintatartályos megoldást, azok valószínüleg havi pár 100 oldalt nyomtatnak csak, vagy nem ők fizetik a toner/patron költségét.
Ár:
Ennek azért ennyi az ára, mert tudja a duplex nyomtatást is, meg a lapbehuzós scant is, meg persze mert nincs konkurencia. :-) Aki csak nyomtat és szkennel annak jó az is, ami fele ennyibe kerül.Szivacs:
Valamikor 50.000 oldal környékén rinyált a szivacs miatt, amit kb. 5 perc guglizással meg lehetett oldani. Letöltesz egy "szervíz" progit, amivel nullázható a szivacs töltöttsége és kész.Nyomtatási költség:
Nálunk az irodába L355-öt van. Kb. most 2 éves, eddig 70.000 oldalt nyomtattunk vele, hiba nélkül. A nyomtatót akkor kb. 65.000 Ft-ért vettük, és kb. 20.000 Ft-ot költöttünk tintára (összesen). A 70.000 oldalból kb. 25.000 színes nyomtatás volt. Ez mennyibe is került volna lézerrel? Van az is (Canon), ezért mi pontosan tudjuk a különbséget.Beszáradás:
Aki nem nyomtat ki legalább heti 1 oldalt, annak jó egy 20 ezer forintos bármilyen alap lézer is. Ja, hogy azért jó lenne a szkenner funkció is? Meg persze jó lenne, a színes nyomtatás is? El kéne dönteni, h akkor mit is akar az ember...Sokáig szenvedtünk a hagyományos tintasugarassal az utángyártott patronok miatt, ami még mindig olcsóbb a lézernél, de sokszor kell cserélgetni a patront, meg fejet tísztítani. Sőt, én anno a lézert is töltögettem porral, így igazi megvátás volt ez a külső tintatartályos megoldás.
3 hete vettünk egy ilyen L655-öt is a duplex miatt. Az L355-höz képest kb 30%-al gyorsabb és emiatt sajnos hangosabb is. Ilyen kis idegbeteg méregzsák érzésem van néha, ahogy dolgozik.. :-) Akiknek meg nincs jobb ötletük, és a sebességet fikázzák.. A 3 hét alatt 3000 oldalt nyomtattunk ezzel az L655-el, ami azért nem kevés, de az irodában nem merült fel még az a gondolat, h fuuu de lassu, pedig ügyfelezés van iratok másolásával, nyomtatványok, számlák nyomtatásával. Ha pedig 1 oldalt percekig nyomtat egy tintasugaras (ez márkától független jelenség), annak általában az az oka, h tul nagy felbontásu a kép. Sokszor belefutok én is olyanba, h 600 dpi-be szkennel valaki egy A4-es dokumentumot biztos ami biztos... :-D
-
Chaser
legenda
válasz secretgarden #3 üzenetére
én ezt nem értem...
anno volt egy canon mp140-em, volt hogy fél évig bekapcsolva sem volt, nem száradt be semmi, gyári patronokkal
valszeg szándékosan csinálják úgy, ha pár hét alatt beszáradnem rossz ez a nyomtató csak az ára lehetne kevesebb de ez nem is otthonra való
szerk: lugosi nálam mg5150 lett az utód...wifi terén perfekt, scanner is oké, de az is nevetségesen gyorsan kifogy...fekete lett volna a fő vonal - színesről ne is beszéljünk, különálló patronok, 4+1 ha jól rémlik fotóhoz, és kb 10-15 oldalt tud? - inkább vettem használt lasert ismerőstől 6k körül talán, már nyomtattam vele pár ezer oldalt, ez a canonnal gyári patronnal lett volna 50k legalább ugy. patronnal 15-20k körül, és a laserben még mindig 1000 oldalnyi toner van kb
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MODERÁTOR
Na nekem is volt egy HP Photosmart nyomtatóm. Valami nevetségesen kevés nyomtatás után kifogyott belőle a patron. Vettem bele újat, nevetségesen rövid idő alatt kifogyott. Nagyon gyengének éreztem az anyagminőséget, rengeteg bajom volt vele, ingyen nekiadtam inkább valakinek. A Photosmart széria szerintem nagyon alacsony költségvetésű. Van HP Officejet Pro-m, az jól működik (hellyel-közzel, igaz hogy van olyan szín amit már nem nyomtat - hozzáteszem egész életében csak gyári patront látott - de úgy általánosságban működik). Szóval szerintem a Photosmart széria azért nem annyira a csúcs a HP kínálatában.
-
_Berci_
aktív tag
Ha jól tudom akkor x mennyiségű használat után úgy is ezt írja
Amikor a céghez rendeltek egy ilyen nyomtatót, akkor mondtak, h olvastak neten, h 6 lap/perc szokásos minőségben, aztán nézik, h milyen tetű lassú! Mondom elnéztétek, nem 6 lap /perc hanem 6 perc per lap
kb 3 hét múlva cserélve lett, mert ocsmány volt és lassú is. (L355-s)Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
őstag
Nekem most ment tönkre a HP Photosmart nyomtatóm, 2004-ben vettem, mikor ajándékba járt mellé egy Formula 1-es távirányítós csodaautó, azóta használtam. Majd ha Epson is ezt produkálja, veszek olyat. Faternak van egy pár első generációs USB-s Epson nyomtatója, ebből az egyik az enyém volt, használtam rendesen, másik fateré, kb. 2 havonta nyomtatott vele egy oldalt, de az is kiírta, hogy lejárt az élettartama, és nem fog működni. Na ebből én nem kérek. A HP-ban miért nem kellett soha szivacsot cserélni?
-
hommeros
őstag
válasz IgnisFatuus #41 üzenetére
Ismerek HP-s embereket is, és volt is van is HP-m. Nekem jobban bevált, jobb a garanciális ügyintézés, de tény, drágább. Nem, a HP szerintem nem alkalmaz ilyen szaros trükköket. Legalábbis nem tudok róla, a legrégebb üzemelő HP nyomtatóm egy középkategóriás 6-8 éves gép (fax-al, szkennerrel, szóval van, ami tönkremenjen benne) egyszer nem kellett szervizelni. Online frissíti a bios-t is, így könnyen lehetett volna manipulálni a meghibásodást is. Nem vagyok szemellenzős, hidd el, én is gyanakvó vagyok.
Legendás az ügyfél szolgálata is az EPSON-nak: felhívtam, miért lassú a gép. Azt mondja, nem tudnak felvilágosítást adni a termékek adatairól (pl a valós nyomtatási adatokról), paramétereiről olvassak utána a neten. Vagy amikor szivacsot kellett volna cserélni, nincs semmilyen szervizhálózatuk. Azt mondja, küldjem fel futárral Budapestre és 10k-ért kicserélnek egy 10cm-es szivacsdarabot. Na elmennek ők a bús pecsába.
Nem vagyok HP promóter, nekem mindegy ki mit vesz, de nekem ez a véleményem a tapasztalataim alapján.Nem mondom, hogy soha többet nem veszek EPSON-t, de ha lehet, akkor másért nyúlok a polcon.
[ Szerkesztve ]
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
Hyperion
senior tag
L1300-nál szintén ez volt kb 2 év használat után. 12k-ért cserélték is volna a párnát, viszont anno aktiváltam a 3 év garit, szóval ingyen volt.
Hozzátenném 12k-ért is cseréltettem volna. Korábban lézerrel nyomtattunk masszív mennyiségeket. Ez ahhoz képes egy álom üzemeltetési költségben.L1300 mellett még van 4 L300, valamint egy M200 és egy M100. Mindegyik kiváló.
Lassan az összes lézert lecseréljük ilyenekre.Lézerhez sem használtunk soha gyári tonert, így viszont ugrált a minőség. Főleg színesben.
Tintás után folyamatosan ugyan olyan a minőség... -
nagyúr
-
őstag
Szerinted, kb. mennyi tinta megy bele a szivacsokba, mire az megtelik? Megírok egy érdekeset. Volt nekem házi tintaellátóval felszerelt Canon nyomtatóm. Baromi jó dolog volt, egészen addig, amíg takarítás alkalmából párom a tartályokat fel nem tette a nyomtató tetejére. A hidrosztatikus nyomás miatt mind a 4 tartály (tele volt mind) kb. 80%-a a nyomtatóban landolt. Szerencsémre mind felszívta a szivacs, de úgy, hogy egy csepp nem jött ki a nyomtatóból. Szóval nekem semelyik gyártó ne kamuzza be, hogy 10 patrongarnitúra elfogyasztása után annyi hulladék tinta keletkezett, hogy szervizelni kelljen azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Xbox Series X|S