Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Raspberry Pi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Va
senior tag
Ez érdekes mert nálunk az L800-as közepes minőségben (szöveg és kép) egy önéletrajzot normál papírra pár másodperc alatt kilök... Fotópapírra állítva lassú, nem lehet hogy nálad is ez a gond?
Sokan fotópapíron hagyják a beállítást és azért lassú, illetve azért ocsmány a nyomtatás mert a normál papír-t szétáztatja, nem tudja azt a sok tintát felszívni a normál papír amit a fotópapír igen.
Én is jártam így párszor hogy nem figyeltem a beállítást, és ilyenkor lassú és rossz a nyomat ha az ember nem úgy állítja be a nyomtatást ahogy kéne... -
D.Va
senior tag
Epson miért is hulladék? Nálunk van 4 éve L800, és kb 20 tintacserén túl van már. (ami oldalszámban kb 200 ezer oldalnak felel meg a gyári adat alapján (egy teljes tintasor kb 10 ezer szöveges oldal), nyilván annyit nem nyomtattunk mert ez fotó printer és a fotó jobban zabálja a tintát, de akkor is nagyon jól bírja)
-
D.Va
senior tag
válasz secretgarden #14 üzenetére
Értem
Viszont ezekbe az L szériás külsőtartályos nyomtatókba már nem aranyárban van a tinta hanem arcpirítóan olcsó...
Szomszéd a gyerekének az osztályába vettek pl egy L 220-as decemberben, és most fogyott ki a gyári fekete, azt mondja kb 5-6 ezer oldalt nyomtattak vele... és egy fekete tinta 2350 Ft (gyári)
Ez már így elég olcsó...Munkahelyemen van A3+ -os Epson L1800-as, hihetetlen brutál képeket lehet vele nyomtatni... igazából a tinta szinte pénzbe se kerül... csak az A3+-os minőségi Epson fotópapír.... na az nem olcsó
-
D.Va
senior tag
válasz secretgarden #6 üzenetére
Hát igen az elég szívás hogy nem lehet ezekhez fejet kapni. (bár egy ilyen printert szétszedni is fél napos meló, sajnos nem olyan könnyű ezekbe fejet cserélni...)
Szerintem szimplán nincs annyi fejhibás nyomtató hogy megérje nekik évekig gyártani, szállítani a világ minden pontjára... Mondjuk az is tény hogy a fej a nyomtató legdrágább alkatrésze... És nem is azon keres pénzt a gyártó hanem a kellékanyagokból...
A3-as színes lézer ilyen extrákkal valóban nem olcsó... de így meg kidobtál 68 ezer Ft-ot, szerintem ez se érte meg így túlzottan... Sajnos bizonyos dolgokra muszály beruházni ha normálisat akar az ember...
Amúgy meg nem a nyomtatókkal van a gond... hanem hogy hagyják beszáradni. Ha az ember nyomtat 5 szöveges oldalt minden hónapban akkor be sem szárad... Nem olyan megerőltető dolog havonta egyet csak úgy beszáradásmegelőzés gyanánt nyomtatni...
-
D.Va
senior tag
válasz secretgarden #3 üzenetére
A kaja is megrohad a hűtőben ha nem eszed meg...
Aki ritkán nyomtat az ne vegyen tintás gépet, vegyen lézert. Sosem értettem hogy sok ember miért nem a saját igényei alapján vesz meg valamit, nem tájékozódik csak vesz valamit ami aztán a kukában landol...
Amúgy gyanús hogy olcsó fos utángyártott tintát használtatok mert azok száradnak be pár hét alatt... Én EPSON L800-ast használok 3-4 éve, volt hogy 1 hónapig be se volt kapcsolva, és csak egy minimális csíkozás volt 1 hónap állás után, nyomtattam pár oldalt és olyan szépen nyomtatott megint mint új korában.
De volt ismerősöm akinek a (gyári eredeti) HP patron több hónap után se száradt be.
Olcsó tintának híg a leve Azaz gyorsan szárad...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest