Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
Chris Kiki #122 üzenetére
Ma nezegettem valakinél egy 60-as UHD-t és csak annyit tudtam rá mondani h lehetne 70-es is
-
Piftuka
veterán
"Mondjuk arra kíváncsi lennék az emberek mit néznek ezeken a 4k-s tv-ken."
Mondjuk 4K BD filmeket.
Tapasztalatból mondom, hogy akár konvertált, akár valódi nagy felbontású tartalomról van szó, az élmény pazar. Ha még HDR is a film, akkor pedig egyenesen fenomenális.
Nem mernék megesküdni rá, de a fő Torrent-ezők nem jelentenek piaci keresletet az OLED televíziók piacán.
Az a helyzet, hogy időnként még a "hard core" filmgyűjtők sem. Én magam is több olyat ismerek, aki sokad rangúnak tartja a televíziója méretét és minőségét. Számukra a professzionális hangrendszer sokkal többet ad az élményhez, mint a képméret (és felbontás) növelése. Így aztán utóbbi irányba ritkábban fejlesztenek. Nyilván ők sem jelentik a nagy képernyős OLED televíziók célcsoportját.
Ellenben a hozzám hasonló gyűjtők, akiknek nagyon is sokat számít a filmek képminősége, az otthoni "mozi élmény", és a jelenlegi legjobb képminőséget keresik, azok számára szinte kizárólagos alternatívát valamelyik OLED modell jelenti. (Ha a 3D megléte és minősége is számít, akkor pedig nem csak "szinte", hanem egyértelműen.)
Esetleg pár jobb VA paneles QLED, vagy LED modell. Aki pedig világosban "mozizik", annak akár egy jobb, modern, nagy képernyős IPS. Bizony.Egyébként, ha tudsz, illetve bárki tud nekem ajánlani egy új 65 colos, 4K, passzív 3D-s plazma televíziót, maximum fél millió forintig, akkor kérlek szólj/szóljon, mert azt a tévét én azonnal megveszem!
-
Piftuka
veterán
válasz
daneel_hu #103 üzenetére
"Ha NEKED nem tűnt fel OLED-en a hiányosság, akkor örülj neki.
Persze filmje válogatja, hol milyen beállítás a fasza.
A mozifilmek nagy részén is lehet olyan trumotion beállítást használni ami élvezetes. "Világos. Bár én éppen azt írom, hogy a "TruMotion" funkciót kikapcsoltam, és úgy adott nekem tetsző képet a Blu-ray film.
A legutóbbi bolti teszt során (E6V & C6V), egyes 4K fájlok lejátszásakor a függőleges kamera pásztázás szaggatott (pl. a főszereplőt mutatja a kamera "nagy totálban", a kamera a feje fölül lefelé elindul). Az is igaz, hogy eltérő formátumú és FPS sebességű tartalommal teszteltem; nem is volt probléma mindegyikkel.
Engem egyébként a számítógépes, illetve hardveres lejátszás problémaköre annyira nem érint, mert ha filmet nézek, akkor a saját DVD, illetve BD gyűjteményemből választok.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a Netflix (a jövőben esetleg ez jöhet még szóba, mint a 4K és HDR filmek egyik jogtiszta forrása) filmek megjelenítése mennyiben változtat mindezen...
Az biztos, hogy a BD filmek még Full HD-ben is nagy élményt nyújtanak egy OLED TV-n. Egyszerűen magával ragadó módon szép a kép minősége.
-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe #102 üzenetére
"Én ha TV-t veszek, úgy szoktam hozzáállni, hogy legyen jobb, mint a jelenlegi, legalább akkora, használhatóságban megfeleljen és férjen bele a rászánt keretbe .... ha ilyenkor csak a "netes teszteket és fórumokat" olvasnám, akkor még mindig CRT-t néznék, mert azok szerint minden sz@r ...."
Megjegyzem, hogy ezzel nagyon nagy igazságot mondtál!
Nem is kell messzire menni, elegendő itt a PH-n, egy vásárlási döntés elősegítése kapcsán bármelyik (megfelelő) fórumba írni, és a közösségnek szegezni a kérdést, hogy "melyiket javasoljátok, és miért?"...
Egyébként pedig ahogyan fentebb is írtam, nincsen olyan televízió, ami a "legjobb".
Mindenki eldönti, hogy milyen célja van a vásárlással, majd meghatározza, mennyit képes és hajlandó anyagilag áldozni arra a bizonyos célra, és választ. Ha mindent helyesen mért fel, akkor elégedett lesz a vásárlási döntésével, és élvezi annak az eredményét.
-
bteebi
veterán
válasz
Nemir Ombe #112 üzenetére
Nekem spec. simán jó lenne egy 55-65"-os tavalyi OLED is, csak adják jó áron
. Mondjuk annyira tutira nem fogják leakciózni, hogy egy 65"-osra is be merjek nevezni
.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #110 üzenetére
A vizi vbre lemegy az 800 körülre is szvsz
-
Madwe
nagyúr
Oled 2017 nyitó árak, ezért mondtam h ezekből nem érdemes kiindulni, mind qled mind oled heteken belül releasehez képest nagyot fog esni.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #106 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék az emberek mit néznek ezeken a 4k-s tv-ken. Főleg itthon ahol szinte mindenki torrentezik. El tudom képzleni hogy a 8 gigás BD ripeknél jobb tartalmat nem látnak sok helyen ezek a tv-k.
-
Formaster
addikt
válasz
daneel_hu #103 üzenetére
Engem már szétevett a görcs, hogy miért "szaggatnak" a filmek, mi a baj a képpel, az asszony hülyének nézett. Rájöttem a 24p beállítások lényegére, azóta jó minden, de az asszony szerint semmi nem változott
Ennyi az igényekről, az emberek többsége erre nem érzékeny, vagy csak akkor veszi észre, ha valaki megmutatja nekik, esetleg akkor sem.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #102 üzenetére
Nincs olyan hülye aki rosszabb készüléket vezs a jelenlegi helyére. Legalábbis szándékosan.
Külföldi fórumokon voltak pofára esések amikor a plazmákat cserélgették 4k-s LCD-kre. OLED-nél sokkal kevesebb csalódást olvastam, kevesen érzékenyek a mozgóképfelbontásra. Ők inkább vettek egy Samsung vagy Sony LCD-t, talán a Sony foglalkozik leginkább bfi-vel. -
daneel_hu
addikt
Ismerek olyat aki csúcs LEDTV-n (samsung) full interpolált beállítások mellett néz mozifilmeket.
Fel sem tűnik neki, nem tud róla.
Amikor elmagyaráztam neki, hogy ez miért gáz, nehezen értette.Ha NEKED nem tűnt fel OLED-en a hiányosság, akkor örülj neki.
Persze filmje válogatja, hol milyen beállítás a fasza.
A mozifilmek nagy részén is lehet olyan trumotion beállítást használni ami élvezetes. -
Nemir Ombe
addikt
Én ha TV-t veszek, úgy szoktam hozzáállni, hogy legyen jobb, mint a jelenlegi, legalább akkora, használhatóságban megfeleljen és férjen bele a rászánt keretbe .... ha ilyenkor csak a "netes teszteket és fórumokat" olvasnám, akkor még mindig CRT-t néznék, mert azok szerint minden sz@r ....
.... de ha nem a "tökéletesség" a cél, hanem csak a "jobb", akkor azért van választék a megfizethető kategóriákban is, ez meg már pénztárca kérdése (is) ....
-
Piftuka
veterán
válasz
daneel_hu #91 üzenetére
"
Az OLED-nél is fájdalmas a normális mozgásmegjelenítés.
Hazudik magának az, aki ezt nem vallja be.
[..]
A fenti állítások mozifilm nézése esetén állnak."Én ezt nem értem!?
Amikor az EG910V-t néztem itthon, akkor a Blu-ray filmek esetében nem volt semmi probléma a mozgásmegjelenítéssel.
Nálam éppen az ismeretterjesztő csatornák voltak rosszak; de azok is inkább akkor, amikor a "TruMotion" be volt kapcsolva.
A kikapcsolt állapot miatti "mosottság" pedig nem akkora probléma szerintem. A valóságban is kicsit mosottnak látod minden gyorsan mozgó élőlény, vagy tárgy kontúrját.
Mindezzel természetesen nem azt mondom, hogy ne legyen kifogástalanul tökéletes a mozgásmegjelenítése bármelyik tévé készüléknek! Árkategóriától függetlenül legyen az.Viszont jelenleg "azzal kell főznünk, ami van".
IPS, VA paneles LCD-k és OLED TV-k kaphatóak újonnan. Pont. Innentől kezdve csak ezek közül tud az ember választani.
Ha anyagilag megengedhetném, én bizony vennél egy nagy méretű Samsung KS9500-ast, esetleg egy új SONY csúcsmodellt televíziózásra, játékra, egy OLED-et filmekhez, valamint egy 4K, 3D-s projektort, profi vászonnal a 3D Blu-ray filmeknek.
Mivel nem engedhetem meg magamnak, marad valami "all-round" megoldás, ami TV-re, 3D és 2D mozira, időnként játékra is alkalmas.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #99 üzenetére
Mondjuk meglepő hogy az ember elvarasai arszintenkent változnak.
De 300-ert sem vennék bfi nélküli oledet. -
Nemir Ombe
addikt
300e-ért Te is megvennéd, bármennyire is zavaró lenne és max. azt mondanád, hogy "zavaró, de ennyit megért" .... ergo: nem a képminőséggel/mozgásmegjelenítéssel van a "fő" probléma, hanem az árcédulával....
.... ha nem így lenne, akkor olyanokat írnál volna, hogy "ingyen sem kellene", de ha jól emlékszem ilyet még nem olvastam ....
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #96 üzenetére
300-ert is zavaró a mozgasmegjelenites, 600-ert meg elfogadhatatlan.
De a Sony meg Philips oledek 1 millió feletti arazasa 55"-ban már a pofátlanság netovabbja. Remélhetőleg a vásárlóknak lesz annyi esze hogy hagyják a polcokon porosodni őket. Teljesen elszallt a tv piac. -
Piftuka
veterán
"Szerintem nem csak a QLED-el szemben van keresztes hadjárat, jelenleg a tv piac úgy szar ahogy van, vicc az egész.[..]Az átlag paraszt, aki házmozizni szeretne eredetileg celluloidra felvett 24p filmekkel, majd megveszi a max 300k-s LCD-t az okádék képpel, de legjobb ha nem vesz semmit ebben a bohózatban.
Aki okos volt, megtehette az megvette 3-4 éve a jó minőségű, sokkal kevésbé kompromisszumos plazmát,"Nagyon sok dolgot "összemostál" úgy, hogy csak a saját szemszögedből ítéled meg a helyzetet. Azért nem helyes, mert minden ember más és más, így aztán más értékrendek szerint is ítél meg mindent. Ezt pedig el kell fogadni.
Én sokkal komolyabb problémának tartom, hogy amiről beszélünk, az egy olyan mindennapi, használati tárgy, ami jelenleg kis hazánkban sokak több havi (vagy éves) fizetésébe kerül.
Tegnap a C6V és E6V készülékeket teszteltem a MM-ban, és egy fiatal, 16-17 éves párocska jött el a 65C6V mellett. Meglátták a készülék árcéduláját, és megjegyezték: "Ez nagyon drága".
Mondtam nekik, hogy "sajnos bizony az". Erre a srác megjegyezte, hogy "Van drágább is, mert az Auchan-ban láttunk egy tévét, ami 800.000 forintba került."
Amikor közöltem velük, hogy ennek a C6V-nek bizony 1.399.990 forint az ára, akkor döbbentek le igazán. Ők azt hitték, hogy 139.990 forintba kerül; és arra mondták, hogy drága!
Látod? Akiket "parasztnak" hívsz, azoknak az is egy kisebb vagyon. Miközben az AVForums hozzászólóinak az aláírásában az általunk itt jól megvitatott csúcstévékből akár személyenként több darab is látható... Mert van egy a hálószobában, egy a konyhában, 2 a "moziszobában"...kiegészítve a legdrágább hangfalszettekkel és lejátszókkal... Csak hát ugye nem mindegy, hogy egy ~2.000-4.000 dolláros műszaki cikk valakinek belefér úgy is a havi fizetésébe, hogy még a számlákat is befizette, és nem halt éhen.
Szóval itt kezdődik az igazi probléma. És nem lehet kárhoztatni azokat, akik a szórakozás ilyen formáját választják (nekik is joguk van hozzá), de nem engedhetnek meg, "csak" egy-kétszázezer forintot a célra.
Pedig hidd el, a zöme ezeknek az embereknek ugyanolyan szívesen nézné a "A legjobb" (van olyan?) tévét, ha megengedhetné magának.
Ám inkább a pénztárcája szabta keretek miatt megköti azokat a bizonyos kompromisszumokat.
Nem az "okosságon" múlott az, hogy ki vett plazma tévét, és ki nem, mert a fenti probléma már akkor is élt, és valós volt.
-
Nemir Ombe
addikt
Azért a "korai árazás" már meg volt az OLED-nél is (3M -> 55"), a jelenlegi árakat már nem lehet/kellene erre fogni .... inkább az a "gond", hogy ha lejjebb vinnék az OLED árakat, akkor kinek adnák el az a k...a sok LCD-t ....
(mellesleg; ha max. 300e lenne egy idei 55"-os OLED, fogadok senkit nem zavarna rajta a "mozgásmegjelenítés"....
)
-
Piftuka
veterán
válasz
Chris Kiki #78 üzenetére
"Szerintem ilyen nem történt. Sőt, többen dicsérték a Samsung többi termékét. Ezenkívül senki nem mondta, hogy van tökéletes televízió, és azt sem mondta, hogy az OLED tökéletes. Ezeket a megfogalmazásokat csak Te használod."
Ha mindezt így leírtad, azt mutatja számomra, hogy éppen Neked kellene visszaolvasod a topic-ban, mert elkerülték a figyelmedet az ominózus hozzászólások!
-
Formaster
addikt
válasz
daneel_hu #92 üzenetére
Az attól függ mit tud a tévéd a 24p realcinema üzemmódban. Létezik 2:2, 3:3, 5:5, ez azt jelenti hányszor ismétli a képkockákat. A 3:2 stb sztem nagyon gáz, ott hol 3x hol 2x ismétli. Persze ehhez kell egy 24p lejátszó is és a tv-n ki kell kapcsolni az összes többi true motiont. Ha gépről megy a tartalom akkor a media playert kell madvr-el konfigurálni, amióta megcsináltam teljesen más a mozi élményem. Persze nekem hagyományos ledem van 2:2 pooldownal.
-
Ijk
nagyúr
válasz
daneel_hu #91 üzenetére
Dehogy vágja agyon, jobb de messze nem vágja agyon. Plazmanak is vannak hibái, Olednek is, ne tegyünk úgy mintha tökéletes lenne. Majd raknak bele rendes bfi-t aztán eleri a referencia házimozi megjelenito szintet, jelenleg ez a legfobb hianyossaga.
Nem beszélve arról hogy a plazmak korai arazasahoz hasonlóan őrült osszegekbe kerülnek. 300k környékén kellene lenni 55"-ban, nem 600-700 ezres szinten. -
daneel_hu
addikt
Az OLED-nél is fájdalmas a normális mozgásmegjelenítés.
Hazudik magának az, aki ezt nem vallja be.Összességében viszont az OLED képminősége annyival jobb a többinél, hogy ezt le lehet nyelni.
Vagy nem lehet...Ezt mindenki döntse el maga.
Ijk szerint annyira gáz a mozgásmegjelenítés, hogy ez elhomályosítja a képminőség adta előnyt.
Pont ezt mondom, mindenkinél más-más preferencia számít.
Nála nagyon számít a mozgás, nem köt kompromisszumot akkor sem ha épp egy 2016-os OLED agyonbassza a 10 éves KURO-t képminőségben. Mert agyonvágja, ez nem kérdés.Azt is figyelembe kell venni, hogy ki mire használja a tévét.
A fenti állítások mozifilm nézése esetén állnak. Egy 50 fps-es eurosport közvetítésnél aligha.Annak én sem örülök, hogy nem gyártanak már plazmát.
Mert talán azt vettem volna.... ki tudja.De egy 10 éves tévét nem fogok venni, akkor sem ha az a legjobb mozgásban.
-
daneel_hu
addikt
Ha az interpolációt nézed, akkor igaza van.
Ez sokakat nagyon zavar, és a legszomorúbb, hogy lcd-szinten ezzel nem is fognak továbblépni.
Nem lesz jó mozgásmegjelenítésük sosem.
Talán ha a BFI-t reszelgetnék még kicsit... az egy járható út.De senkit nem fog érdekelni, egy átlag felhasználót nem érdekli az interpoláció.
Sosem fog bennük tudatosulni, hogy 120 frémből 96 az csak generált képkocka. -
Ijk
nagyúr
Szerintem nem csak a QLED-el szemben van keresztes hadjárat, jelenleg a tv piac úgy szar ahogy van, vicc az egész. Mai napig nem sikerült majd 10 éves Kuro szintet meglépni, hiába a 4k hiába a HDR.
QLED, direkt OLED-hez hasonló név, szándékos megtévesztés. Samsungtól nem is várok mást. Ugyan az az LCD technológia szint amit 10 éve reszelgetnek, megint valami csodás fejlesztési fázisba került, igaz semmivel nem jobb gyakorlatban mint a tavalyi széria, de legalább ez is méregdrága. Local dimminggel 1:5000-es kontraszt, inhomogén panel, felhősödés, mindezt milliós áron.
Az OLED, na igen. Mindenképp az LCD felett áll, csak monitornak a beégés miatt alkalmatlan. Persze most itt tv-ről van szó, szóval lépjünk túl ezen. De ha már tv akkor mozgókép, de a mozgásmegjelenítést meg leszarják egy mozgókép megjelenítő eszközben. Ja hogy van interpoláció, majd az megoldja. Milliós készülékek és úgy tudok megnézni egy filmet rajta, hogy azon túl hogy a magas fps miatt romba dől a moziélmény, még artifactos nem létező, kigenerált képkockákat kell néznem, amiből több van mint amennyit egyáltalán lefényképeztek.
Nem baj majd a gazdag geek-ek megveszik, nekik az a lényeg hogy a 60fps-es HDR demók milyen szépen mutatnak rajta, esetleg rádobnak egy PC-t vagy konzolt játszani. Az átlag paraszt, aki házmozizni szeretne eredetileg celluloidra felvett 24p filmekkel, majd megveszi a max 300k-s LCD-t az okádék képpel, de legjobb ha nem vesz semmit ebben a bohózatban.
Aki okos volt, megtehette az megvette 3-4 éve a jó minőségű, sokkal kevésbé kompromisszumos plazmát, rendes kontraszttal, filmekhez szabott mozgásmegjelenítéssel. Legfeljebb most fanyalogva csikorgatja a fogait néha ha szeretne egy nagyobb képátlós készüléket. -
bteebi
veterán
"Egyszer találkoztam egy fickóval aki a gödi plazmagyarban dolgozott anno. Mesélte, hogy bántak vele a koreaiak. Napi nyolc óra gyomoridege volt."
Az ázsiaiak ilyenek. De nem csak másokkal, egymással is. Nem kell szeretni, de ez van. A beosztottak (bárki, aki nem a CEO) durva cseszegetése bármilyen apróbb hiba esetén a kultúrájuk része, ami egyébként önmagában nem határozza meg a termék minőségét. Ugyanúgy a kultúrájuk része, mint nálunk a foci, a politika vagy a korrupció
.
-
7s26c
őstag
Egyszer találkoztam egy fickóval aki a gödi plazmagyarban dolgozott anno. Mesélte, hogy bántak vele a koreaiak. Napi nyolc óra gyomoridege volt. Persze a termék ettől még lehet elfogadható, de a marketing nagyon agresszív. Sokan nem is ismernek már más márkát. Ha így nézzük akkor hatásos de nem szimpatikus
-
Chris Kiki
senior tag
Ugyanakkor butaság emiatt leszólni a vállalat összes termékét.
Szerintem ilyen nem történt. Sőt, többen dicsérték a Samsung többi termékét. Ezenkívül senki nem mondta, hogy van tökéletes televízió, és azt sem mondta, hogy az OLED tökéletes. Ezeket a megfogalmazásokat csak Te használod.Szerintem nem érted az alapvető problémát. Nem írom le sokadszor, hogy mi a baj a QLED-del, de segítek egy kulcsszóval: átverés. Olvass vissza néhány hozzászólást.
-
Piftuka
veterán
válasz
Chris Kiki #74 üzenetére
"Egyébként olvastad a QLED technológia előzményét?"
Természetesen olvastam, és értem a felháborodást is. Ugyanakkor butaság emiatt leszólni a vállalat összes termékét.
A KS sorozatba tartozó felső-közép és felső kategóriás modelljei például a legtöbb valamire való tesztoldal szerint is a legjobb "all-round" készülékek. Számos, remek VA paneles modellt is készítettek az elmúlt évek során, kisebb és nagyobb méretekben is.
Ettől függetlenül viszont tudomásul kell venni, hogy jelenleg nincsen "A legjobb" televízió. Egyrészt mindenki számára más és más a preferencia. Egyesek csak házimozira használnák, mások csak televíziózásra, megint mások pedig otthoni "multimédia központként"...
Másrészt az összes jelenleg elérhető technológiánk is van valamilyen előnye és hátránya az összes többivel szemben.
Jelenleg még az aktuális OLED csúcsmodellek sem tökéletesek, ami a mozgásmegjelenítést illeti. Ha majd abban a képességben is elérik a SONY LCD-ktől, vagy akár éppen a fent említett Samsung modellektől látott szintet, akkor az OLED lesz a "Best buy". Akkor majd - a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján - várhatóan az OLED technológia jelenti a televíziózás rövid és középtávú jövőjét is.
Addig viszont mindenki a saját preferenciái, értékrendje szerint választhat magának televíziót az elérhető technológiák közül.
Ezek egyike a jelenleg reklámozott QLED, amely - ha az ára is jelentősen csökken - sokak számára lehet jó alternatíva.
-
-
Piftuka
veterán
"Tényleg nagyon drága, de "szép" képe van. Egymás mellett volt egy nem kuledes samuval, és látványos volt a különbség. És igen, valami demo ment, és igen, túlszaturált nem természetes képe van, de sokan ezt szeretik, mert ez a "szép"."
Nyilvánvaló, hogy "élének" módra állítva demo-zott az a készülék. A Samsung újabb modelljeinek "Normal" képbeállításokkal kifejezetten szép, természetes színei vannak.
Egyébként nem kicsit túlzásnak érzem azt a "keresztes hadjáratot", amit itt sokan a Samsung és/vagy a QLED technológia irányába folytatnak...
-
tng
tag
Rosszul tudja a cikkíró, nem lesz százalékos promócióban jó ideig, mert ezen kell a brutál profitot megtermelni. Plusz ez kell a prémium érzethez, és annak a röhejes hazugságnak az alátámasztásához, hogy ez egy új technológia. Egyre nagyobbakat hazudnak. A betekintési szöge kb ugyanolyan gyenge, mint a suhd-nak. Erre van képük ráírni, hogy mindenhonnan jó. Az új fémes qdot anyag lenne az áttörés? Mert hogy új panelstruktúra nincs benne az ziher.
-
MM-ban láttam egy kiállított darabot, de csak rápillantottam. Be is ugrott, hogy a hírben OLED verőnek titulálták. Maximális fényerőben talán, de feketék tekintetében biztosan nem veri meg az OLED-et.
Újdonság, most drága, aztán mire elérhető áron lenne, addigra kitalálnak valami újat ez meg megy a süllyesztőbe. -
7s26c
őstag
Emlékeztek, hogy a legelső plazmákhoz Swiftet adtak ajándékba? Q9-hez egy Dacia Logan sem jár?
-
trufa12
addikt
Én meg nem értem ezt , van egy fasza kis fhd lcd-m tavalyi vásárlás adatlapomon le van írva, beállítgattam ahogy tudtam. Remek kép van rajta. De hát persze el kell adni mindent... aztán van aki meg is veszi.
Én még legalább 2 évig el leszek ezzel. Aztán addigra még 200 fajta -féle tv-t kiadnak és majd veszek valami újabb jót akkor már 2-4k -ban .
-
troviko
senior tag
Továbbra is OLED párti vagyok.
-
7s26c
őstag
Belegondoltam, ha csak úgy hozzámvágnának 100 milliót, hogy költsem el, akkor is fájna 5.5 egy darab tévéért.
-
bteebi
veterán
Jogos, némileg torzított a kép, de engem az nem igazán érdekel, hogy tavalyi-e vagy idei, csak azt nézem (nem teljesen jogosan), hogy adott időpontban mi a legjobb minőség a pénzemért. Ha egy tavalyi OLED érdemben olcsóbb, mint ez a QLED valami, akkor nem kérdés, hogy melyik éri meg jóval jobban. Sőt, ez akkor is így maradna, ha 2-3 hónap múlva már valamennyivel olcsóbb lenne a "QLED" TV. Nem is tudom már, hogy hol írták, de valamelyik nagyobb tesztoldal szerint az idei Samu csúcsmodell összességében talán rosszabb lett, mint a tavalyi (ha jól dereng, talán a HDR-jével volt némi probléma, és még talán a panelhiba is felmerült).
#57: Egy hasonló árkategóriájúhoz képest gyakorlatilag már semennyivel, de egy "sima" (150-200k-s) LCD-től azért nyilván jobb lenne.
-
Madwe
nagyúr
De ezek megjelenési árak. Ennek a 20-30%át már kb amint kapható leakciózzák... Továbbra sem lehet ebből kiindulni, sajnops a prémium vonalakon semmitmondó a nyitó ár. Nézzétek meg árgépen pl az árgrafikont a tavalyi lg oled és csúcs samsung lcd tvkénél, hetek alatt többszázezret esnek.
-
paperboy
senior tag
válasz
Chris Kiki #50 üzenetére
Pontosan, mindeközben meg vesznek egy ugyanolyan sima LCD tv-t mint a többi... De legalább drágábban.
-
ALBY
senior tag
Megint elgurult a gyógyszer. Pofátlan drága, mint minden mostanában.
-
Chaser
legenda
válasz
Chris Kiki #50 üzenetére
én erre azt mondom, aki megveszi meg is érdemli ( :
a nagy többség aki ilyet venne, sztem oledről váltana, azért utananéz, de legalábbis szeretné őket egymás mellett látni a boltban
nyilván vannak előnyei, de hátrányai is, és ezért az árért hát huh, azért buktak már be technológiák -
Chris Kiki
senior tag
Az a baj, hogy rendkívül erős a marketing hatás a Samsung részéről. Van arcuk leírni (és megtehetik, minden következmény nélkül), hogy alkottak egy jobb technológiát, a jelenlegi domináns (OLED) leváltására. Teszik mindezt úgy, hogy az eredetileg beharangozott QLED-hez képest, amely technológiailag tényleges fejlődés lett volna, kihozták ezt a marketing maszlagot. De már nem tudnak kifarolni a dologból, nem mondhatják azt, hogy bocsi, ez nem az, mint amit ígértünk. Be kell állítaniuk úgy a semmit, mintha az valami világmegváltó dolog lenne. Ezért majd tonnaszámra fogod látni az óriásplakátokon és a TV reklámokban a QLED-et, a MM-ot és társait pedig megveszik kilóra. Ott az eladó a QLED előnyeit fogja demózni a t. vevőnek a "megfelelően" (el)kalibrált készülékekkel. A Samu marketing gépezete iszonyatosan erős és profi, korlátlan anyagi háttérrel. És tartok attól, hogy az emberek nagy részével el fogja tudni hitetni, hogy itt most prémium árért prémium minőséget kap. Nem elvetendő mindemellett az általad is említett menőzés sem, a "mert nekem már QLED TV-m van" bizonyítási kényszer, hasonlatosan a Loewe és társait vásárlókhoz.
-
Chaser
legenda
válasz
Chris Kiki #46 üzenetére
azért elég biztos vagyok, oké, van egy réteg ami megvesz mindent, pénz nem számít, csak hogy menőzhessen', de az emberek nagy része ilyen értékeknél már tudatosan vásárol, az eladók sem feltétlen fogják szátolni a qledek, mikor a tehetősek már átálltak oledre led-ről, és értelmes helyeken ki lesz állítva mindkét típusból több darab, viszont ami olcsóbb jobban fogy, még prémium szegmensben is
szerk: FollowTheORI úgy valahogy, ha megfeleződik az áruk és elérik a reálishoz közelítő szintet akkor majd többen elgondolkodnak rajtuk, részemről egy irónikus mosolyt érdemel
csinálhatna a ph is ilyen pecsétet ( : -
Q7 65" sík... hmm... ha hasonlóan ~50%-ra megy év végére, mint a tavalyi modellek, akkor 500 körül el lehet majd hozni... az nem is annyira rossz végülis.
-
kromatika
veterán
válasz
Mr President #45 üzenetére
Vagy két év múlva.
-
Mr President
senior tag
Elég magas áron nyitnak ennyiért nem mondanám bestbuynak
Majd jövő ilyenkor készletkisöprésnél lehet elgondolkozni a megvételén.
A tavalyi K szériát leváltó idei (L?) szériáról lehet tudni valamit? Lesz egyáltalán ilyen széria vagy csak ez a QLED lesz idénre?
-
Chaser
legenda
válasz
Chris Kiki #43 üzenetére
ilyen árkategóriánál már használják az emberek a netet, máshol is
-
törölt tag
Egy kicsit vastagon fog a meszelő az árcédulán. Mert ezt nem filctollal írták rá. Ennyiért a hülyéknek is megéri, az biztos.
-
-
Erre számítottam , mellbevágó árak.Nem akarnak eladni belöle gondolom.
-
kromatika
veterán
Jól meg kérik az árát.
-
bteebi
veterán
Alig drágábbak az OLED-nél...
-
nap
addikt
Azt hiszem én inkább eladni szeretnék, mint venni.
-
GrooveHero
addikt
Még mindig egy 55"-ös LG OLED (B6 van jelenleg), vagy 65-ös. Nem mondom, hogy jobb, vagy rosszabb, mind a samu QLED-je, de már csak a WEBOS miatt is azt választanám.
-
Chaser
legenda
-
trufa12
addikt
Kissé drága.........
-
uki
aktív tag
Ha P betűvel kezdődik, akkor arról váltottam.
-
Fred23
nagyúr
Év végén megnéznék egy eladási statisztikát!
-
Madwe
nagyúr
Azért az olednek is van ám baja, az se tökéletes, pláne meg az elején. Engem a mozgasmegjelenitese pl iszonyat zavar, nem tudtam megszokni, megszeretni
részemről inkább legyen szürkés a fekete mintsem h szar legyen a mozgás... Na meg azért fald mellett egész fekete a fekete lcdnel
-
A kisebbek nem is túl drágák ahhoz képest, hogy ez egy nagyon friss technológia. Egyáltalán nem sok. Már csak élőben kellene megnézni, milyen szép a képe
-
uki
aktív tag
(Sajnos) ennyiért is venni fogják mert a Samsung név túl jól cseng már a piacon.
-
7s26c
őstag
5.5 misi ?
-
paperboy
senior tag
zsákutca...
-
jambiyya
őstag
válasz
PrinceHerceg #13 üzenetére
Tényleg nagyon drága, de "szép" képe van. Egymás mellett volt egy nem kuledes samuval, és látványos volt a különbség. És igen, valami demo ment, és igen, túlszaturált nem természetes képe van, de sokan ezt szeretik, mert ez a "szép".
-
direwolf
őstag
Ezek iszonyat elszállt árak. 49" 700e ??? Remélem jó sokan megveszik!
-
Akula
őstag
Most én is mondjam, hogy a Sulinetes B753DFX monitorom még mindig ott figyel a letöltő gépem mellett?
Már sárga az oldalán a burkolat ahol éri a nap, de a képe tűéles. 1280X1024-en
-
Madwe
nagyúr
Mi a különbség a q7 8 és 9 között? FALD-os nincs csak edge led ha jól sejtem még?
-
tixem
addikt
Te akkor extra peches lehettél, csatlakozom az előttem szólókhoz. Samsung termék nálunk (pár telefon kivételével) nem ment tönkre rövid idő alatt. TV, ssd, hdd, vhs-ek, videomagnó, mosógép. Nem egy közülük mai napig hibátlanul működik, a többi meg vagy elavult már vagy el lett adva.
-
klepto
addikt
Én még jó terméket nem láttam Samsungból.
Illetve de, VHS kazijuk nem volt rossz...
De ami új termékek voltak nekem, vagy a családban bérkinek a cégtől, azok mind rövid életű termékek voltak. Persze van ami üzemel még szervíz után, és van ami végleg kuka lett; a teljesség igénye nélkül: mikró, Plasma TV, mosógép, porszívó...
Ilyen tapasztalattal én biztos, hogy nem vennék Samsungot, még ha elérhető áron lenne sem! -
Akula
őstag
Drága. Várni kell vele év végéig. Akkora majd esnek. A 65"-os Q9-et elfogadnám.
-
Riddick77
tag
Brutál drágák,ennyit biztos nem érnek.
-
Chaser
legenda
Q7 - hajlított 55 hüvelyk 799 900 forint
lg oled fhd 400k-ért, mázlival alatta van itthon, ennyibe ha jól rémlik 65" 4k kerül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Samsungtól megkaptuk a magyarországi ajánlott fogyasztói árakat. A legolcsóbb és a legdrágább tv között van durván 5 millió forint.
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest