Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- ASUS ROG Ally
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
daneel_hu #103 üzenetére
"Ha NEKED nem tűnt fel OLED-en a hiányosság, akkor örülj neki.
Persze filmje válogatja, hol milyen beállítás a fasza.
A mozifilmek nagy részén is lehet olyan trumotion beállítást használni ami élvezetes. "Világos. Bár én éppen azt írom, hogy a "TruMotion" funkciót kikapcsoltam, és úgy adott nekem tetsző képet a Blu-ray film.
A legutóbbi bolti teszt során (E6V & C6V), egyes 4K fájlok lejátszásakor a függőleges kamera pásztázás szaggatott (pl. a főszereplőt mutatja a kamera "nagy totálban", a kamera a feje fölül lefelé elindul). Az is igaz, hogy eltérő formátumú és FPS sebességű tartalommal teszteltem; nem is volt probléma mindegyikkel.
Engem egyébként a számítógépes, illetve hardveres lejátszás problémaköre annyira nem érint, mert ha filmet nézek, akkor a saját DVD, illetve BD gyűjteményemből választok.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a Netflix (a jövőben esetleg ez jöhet még szóba, mint a 4K és HDR filmek egyik jogtiszta forrása) filmek megjelenítése mennyiben változtat mindezen...
Az biztos, hogy a BD filmek még Full HD-ben is nagy élményt nyújtanak egy OLED TV-n. Egyszerűen magával ragadó módon szép a kép minősége.
-
Formaster
addikt
válasz
daneel_hu #103 üzenetére
Engem már szétevett a görcs, hogy miért "szaggatnak" a filmek, mi a baj a képpel, az asszony hülyének nézett. Rájöttem a 24p beállítások lényegére, azóta jó minden, de az asszony szerint semmi nem változott
Ennyi az igényekről, az emberek többsége erre nem érzékeny, vagy csak akkor veszi észre, ha valaki megmutatja nekik, esetleg akkor sem.
-
Piftuka
veterán
válasz
daneel_hu #91 üzenetére
"
Az OLED-nél is fájdalmas a normális mozgásmegjelenítés.
Hazudik magának az, aki ezt nem vallja be.
[..]
A fenti állítások mozifilm nézése esetén állnak."Én ezt nem értem!?
Amikor az EG910V-t néztem itthon, akkor a Blu-ray filmek esetében nem volt semmi probléma a mozgásmegjelenítéssel.
Nálam éppen az ismeretterjesztő csatornák voltak rosszak; de azok is inkább akkor, amikor a "TruMotion" be volt kapcsolva.
A kikapcsolt állapot miatti "mosottság" pedig nem akkora probléma szerintem. A valóságban is kicsit mosottnak látod minden gyorsan mozgó élőlény, vagy tárgy kontúrját.
Mindezzel természetesen nem azt mondom, hogy ne legyen kifogástalanul tökéletes a mozgásmegjelenítése bármelyik tévé készüléknek! Árkategóriától függetlenül legyen az.Viszont jelenleg "azzal kell főznünk, ami van".
IPS, VA paneles LCD-k és OLED TV-k kaphatóak újonnan. Pont. Innentől kezdve csak ezek közül tud az ember választani.
Ha anyagilag megengedhetném, én bizony vennél egy nagy méretű Samsung KS9500-ast, esetleg egy új SONY csúcsmodellt televíziózásra, játékra, egy OLED-et filmekhez, valamint egy 4K, 3D-s projektort, profi vászonnal a 3D Blu-ray filmeknek.
Mivel nem engedhetem meg magamnak, marad valami "all-round" megoldás, ami TV-re, 3D és 2D mozira, időnként játékra is alkalmas.
-
Formaster
addikt
válasz
daneel_hu #92 üzenetére
Az attól függ mit tud a tévéd a 24p realcinema üzemmódban. Létezik 2:2, 3:3, 5:5, ez azt jelenti hányszor ismétli a képkockákat. A 3:2 stb sztem nagyon gáz, ott hol 3x hol 2x ismétli. Persze ehhez kell egy 24p lejátszó is és a tv-n ki kell kapcsolni az összes többi true motiont. Ha gépről megy a tartalom akkor a media playert kell madvr-el konfigurálni, amióta megcsináltam teljesen más a mozi élményem. Persze nekem hagyományos ledem van 2:2 pooldownal.
-
Ijk
nagyúr
válasz
daneel_hu #91 üzenetére
Dehogy vágja agyon, jobb de messze nem vágja agyon. Plazmanak is vannak hibái, Olednek is, ne tegyünk úgy mintha tökéletes lenne. Majd raknak bele rendes bfi-t aztán eleri a referencia házimozi megjelenito szintet, jelenleg ez a legfobb hianyossaga.
Nem beszélve arról hogy a plazmak korai arazasahoz hasonlóan őrült osszegekbe kerülnek. 300k környékén kellene lenni 55"-ban, nem 600-700 ezres szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Samsungtól megkaptuk a magyarországi ajánlott fogyasztói árakat. A legolcsóbb és a legdrágább tv között van durván 5 millió forint.
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest