Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
svorbi
csendes tag
sziasztok!
valakinek van tapasztalata ezzel a geppel?
a fuji és a nikon d3100 18-105 kozott vacilalok. gondolom h a nikon szebb gepeket csinal de nekem fontos video! varom a velemenyeteket!
koszi -
ez ugye azért érdekes, mert a szenzor megegyezik a két masinában. a fotókat elnézve nekem úgy tűnik, hogy:
- a szenzor nagyon jó!
- az x10 optikája már kevésbé... -
Egy cserélhető obival instant get lenne.
A 6.1-158mm meg jó, jó, de milyen lesz a torzítása kopp zoomon?
Ja, hogy van zoomgyűrű, az jó pont. Van-e kézi fókusza? Az sok helyzetben jól jön. -
Gusztáv
addikt
Nagyon sok embernek marhára nincs szüksége dslr-re, mert kb olyan szinten használja mint egy kompakt gépet. Ezek a bridge képek azért a kompaktnál jobb minőséget jelentenek, stabilabb a fogásuk, kényelmes a kezelés, van külső vakupapucs, és a nagy átfogású objektív miatt nem kell egy komplett fotóstáskával rohangálni. Ja és tartósabb mint egy belépőszintű dslr.
Sajnos a Fuji maradt ebben a kategóriában az utolsó, aki külső zoomgyűrűt használ, pedig milyen jó volt a Pana FZ-30. -
PRO-peller
senior tag
Az szerintem is előnyként fogható fel, h nem kell obikat cserélgetni. Én sem szeretném gyűjtögetni és halmozni a drága
kihasználatlanlencséket. De ez a zavaró mélységélesség koncepció érdekes megközelítés. Hm... Tényleg van olyan tudatos fotós, akit ez zavar? Viszont blendézni még mindig lehet nagylátóval.Nekem a dizájn bejön. Ez a fgép tök jól néz ki. És az is biztos, h nagylátón (és környékén) a képminőségével lehet együtt élni. A 26x zoom a távcsövek világa. Számomra inkább zavaró.
-
válasz
PRO-peller #13 üzenetére
van, aki nem akar obikat cserélgetni (igazából én sem, csak muszáj). van, aki nem akar mélységélességgel játszani, viszont zavarja, ha egy fotón nem minden éles. van, aki azért akar normális keresőt. ezek az emberek tipikusan egy dslr-t vettek eddig egy superzoommal, ami azért alsó hangon is 200e ft+. most vehetnek panasonic gh2 + 14-140-est, ami inkább 400e ft+.
van piaca ennek a fujinak, nagyon is sztem. mondom, ha egy 24-200-as obit tettek volna rá, vagy akár egy 24-120/f2-2,8-ast, még én is elgondolkodnék rajta.
-
PRO-peller
senior tag
Nem tudok japán fejjel gondolkodni. De ha a méretet beáldozom, akkor nekem képminőség is kell. Főleg ugyanazért a pénzért mint a nagyobb szenzoros alternatívák. Sőt! Akárhogyan töröm a fejem mint fgép-et nem találom a legjobbnak semmiben. Mint videokamera inkább bejön. De a videótudása fogja eladni? Nehéz japcsi fgépgyártónak lenni...
-
FEDman
addikt
Ja hogy ez egy fix obis gép lesz, akkor ezt én csúnyán benéztem, az első képek alapján azt hittem ez is egy cserélhető obis mirrorless rendszer első darabja lesz.
De ezek szerint akkor ez csak egy sima bridge gép.
Az mondjuk szép, hogy végre valami viszonylag értelmes méretű szenzort meg keresőt is kap egy bridge, de ezen túl nekem is az volt az első gondolatom, hogy egy "csak" 24-200-as fényerősebb zoom obival mennyivel értelmesebb, gyakorlati szempontból használhatóbb gép lehetne. -
O_L_I
őstag
Már itt az ideje, hogy leváltsa valami az S200EXR-t a superzoom képminőség trónon.
-
rumos14
nagyúr
24-200, de akkor végig f2.8-nak illene lennie.
a Panánál az EVF persze h kuka de sztem a felhasználók 90%-a kb. bele se néz. a képminőségről pedig látatlanul ne alkoss ilyen sommás véleményt. a Fuji HS10/20-ban nagyobb szenzor van mint a Panában (1/2" asszem), a képminőség mégis kuka.
továbbá a méret/súly és az ár sem mindegy. -
igazából van értelem ebben a fujiban, egyedül a 26x-os zoomot sajnálom, 24-200 maxra hangolva még vonzóbb lenne.
ja, az fz150-ben 1/2,3"-os szenzor van, tehát kuka. az evf mérete 0,2", tehát kuka. nem hinném, hogy a fuji ne verné bucira mindkét téren, és hát már ez is elég önmagában.
-
jap
aktív tag
dícséretes a teljes gumiborítás!
a nagyobb szenzor lényege, h fosabb optikákkal is hasonló minőséget ad, mint a kisebb pl.: 1/2,5ˇˇ-ok...vagy ugyanazt a minőséget hozza 26x zoomon, mint a kisebb 3x-on... vagy ugyanolyan minőségű optikával és átfogással jobb képminőséget nyújt...
-
rumos14
nagyúr
hmmm... a 2/3" érzékelő egy dolog, minőségi optikát is elé kell rakni. a Pana pl. nagyot alkotott az FZ150-nel, optikára, szenzorra, képfeldolgozó algoritmusra egyaránt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megjelentek az első fényképek a FujiFilm új szuperzom fényképezőjéről.
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest