Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Az egy kicsit aggasztó, hogy notebook méretben meg mindig nincsen semmi hír. Mondjuk ha ilyen nyomtatott-szeletelős módszerrel készül akkor eleve nagyobb panelből indulnak, tehát elvileg a kihozatala nem biztos, hogy olyan módon változik a mérettel mint a plazmánál vagy az LCD-nél. Nagyon mérges leszek ha úgy vonják ki a plazmát, hogy LCD-n kívül nem marad semmi 5-10000 dollárig! Gyakorlatilag abban az esetben egy jó darabig minőségi megjelenítőt nem lehet vásárolni az előbbi árszint alatt.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
BBéci
legenda
A 64 colos F8500 típusút? Arra július óta várok, állítólag jövő héten végre megkapom.
Viszont ez így kicsit furcsa: "A szingapúri üzemben havonta 46 000 nagyméretű panel készülhet, többek között a Sony nagy méretű televíziói számára."
Döntsük el, hogy nagyméretű, vagy nagy méretű!? Az is felmerül, miért kell megismételni egy ilyen rövid mondatban?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mark_o
tag
Már vagy 5 ,ha nem több éve vannak ilyen hírek , már nem tudnak belelkesíteni.
Az élet olyan mint a sakk : sok a paraszt!
-
McSico
senior tag
Ez az! Csak indulna már meg végre ez az OLED kijelző áradat. Mert akár tetszik, akár nem az LCD-k ideje már rég lejárt. Igaz ellátják mindenféle fantázia névvel, de már nem tudna újat mutatni.
Úgyhogy hajrá OLED!!!"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
elefant
őstag
én most egy samsung plazmát hajtottam egy hétig, rengeteget xboxoztam rajta (ugye az elvileg kifejezetten ellenjavalt a ghosting miatt) és semmit nem tapasztaltam.szerintem a mai plazmáknál, ha valaki nem hülye, és nem hagyja rajta 1-2 napig ugynazt a képet, akkor ettől nem kell tartania ilyesmitől.
-
Integra
titán
3 pana plazma (2db g30 és 1db gt60) van a családban, soha semmilyen beégés nem volt, sem ghosting meg a többi bullshitelés amit imádattal nyomatnak azok, akiknek sosem volt modern plazmájuk...
az meg marhára nem mérvadó, hogy kissrácok beszélgetnek arról, hogy mi a jó meg mi nem, miközben még bőven a szülők tévéjét nézik otthon..
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
GeryFlash
veterán
+1
Marha jó, hogy a szar LCD-t/Plazmát egy szintén szar OLED vált le... lehet hogy szép, de ha beég, akkor inkább valami izom LCD-t kérek, világítson csak a fekete, de ne legyen ghosting. Arra van esély, hogy ezt az OLED majd kinövi?Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
törölt tag
Dettó, a fene akar saját költségen bétatesztelni egy 10000 dolláros technikát. Inkább megvárnám, amíg feleannyiba (se) kerül, és tudom, hogy mit veszek.
(#40) pilóta:
"viszont az OLED annyira új, hogy halványrózsaszín fogalma nincs róla még a gyártónak sem, hogy mit csinál több éves távlatban..."
Nem a kékkel volt gond?
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
ROTFL
(Ez mindig elojon, hogy "a mostani modelleknel a beeges mar egyaltalan nem problema, mar persze, ha ezzel hasznalja az ember, es leveszi a fenyerot, es nincs statikus tartalom, vagy ha megis, akkor direkt van minden plazmaban whitewash, hogy ezt a nem letezo problemat megoldja, ha megis elojon" )
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Integra
titán
ez már a sony-pana közös oled fejlesztésének eredménye, amit az auo gyárt?
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
Lomha 8V
addikt
Látom más is leakadt a szeletelésnél, én is. Nem gondoltam volna, hogy ez így mehet. Ma is okosabb lettem.
-
Warck
tag
Azért egy jó LCD-n már nem olyan rossz az a fekete ! Ami az oled előnye lesz az,hogy nincs háttérvilágítás ! De ott lesznek majd gyerekbetegséget, mire érdemes lesz cserélni. mert majd itt is elkezdik a gyártók azt csinálni, mint az lcd-vel. Majd rájönnek,hogy ennek is kellenek a HZ-ek. meg mozgásjavítás, bár kétlenm hogy kéne bele de majd meglátjuk.
-
törölt tag
Ezekkel én még vigyázok, mert könnyen lehet, hogy leegyszerűsítve, fizetett hirdetések. Merjenek rosszat írni, és az életben nem kapnak még egyszer tesztkészüléket. Lehet, hogy tényleg ennyire jók (remélem), de ami engem illet, a végső ítélettel még várok.
Jó lenne végre saját szemmel is látni őket.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
-
-
MaUser
addikt
Itthon ezek az átállás dolgok nem akarnak értelmesen menni. mpeg2 helyett lett mpeg4, sebaj az összes korai DVB-T tuneres TV nem tudja legalább fogni a az adást. DAB próbaadást kikapcsolták, helyette lett DAB+, örül is mindenki, aki anno beszerezte az akár 200eFt-os DAB egyéséget. Ja, hogy DAB és DAB+ vegyíthető lenne? Ugyan, kapcsoljuk le a régit, mert hát a hülye németek meg angolok csak olyan maradik, hogy adják egyszerre a kettőt.
Na ezért tesz nagy ívben sok ismerős bármely cuccra amihez AH-nak bármi köze van.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Locutus
veterán
Mert ez az előny hol nem jön elő?
Az LCD-ket bármilyen szinten vicc kategóriába degradálja egy ilyen OLED, max a Plazmákkal marad összehasonlítható szinten... de azoknál is jobb.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Sofian
őstag
Az OLED igazi előnyei egy TV-n jönnek elő... Sokkal szebb és élénkebb moziélményt tud nyújtani. (Főleg a feketéje miatt)
-
Zealot80
tag
A sima LCD-vel szembe nincs annyi elonye hogy megerje valtani. Probaljak rankbeszelni hogy ez nekunk kell de amig a regi mukszik tokeletesen addig ablakon kidobott penz. 42"-es full hd LCD-m van de szerencsesnek mondhatom magam, ahol most elek ott mar 4k van de amit eddig lattam rajta nekem mar sok. Tul eles, ha szabad szemmel nezek valamit mar az nincs olyan minoseg mint amit a kepernyon bamulok, hiaba ragyogo meg csilivili, eroltetetten mesterseges.
-
Locutus
veterán
Zsepi méretet nem veszek többet, most is 50-es plazmán játszok PC-vel De ebben a méretben simán jöhetne már 4K is. Jövőre már talán 1 VGA-val is ki lehet hajtani a 60fps-t
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
vinibali
őstag
a Sony és Pana közösen fejlesztette az OLED paneljét, gondoltam majd japánban készítik a saját gyáraikban... vagy az AUO csak egy plusz beszállító lesz?
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
"telefonokba, esetleg tabletekbe építik majd be" valahogy a laptopok kijelzői minden jóból kimaradnak..
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
olbaidhun
őstag
Megnézném az új technológiát, kíváncsi vagyok. De a régi is jól teszi a dolgát és elérhető árban van. Lehet, hogy ár/ érték arányát tekintve nincs előre lépés.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
dabadab
titán
Mo-n a digitalis musorsugarzas mar azelott megkezdodott, hogy lett volna egyaltalan DVB-T2 (es mar amiatt is rengeteg fanyalgas ment annak idejen, hogy MPEG-4-et hasznalnak, nem pedig MPEG-2-t). Raadasul egyelore nincs is nagyon miert atallni DVB-T2-re, mivel nincs igazan kapacitashiany, legjobb tudomasom szerint a felhasznalhato 5 multiplexbol ketton van adas.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
Leginkább azért, mert mikor az átállás valójában elkezdődött még nem igazán volt olyan, hogy DVB-T2. 2010 előtt sehol sem álltak rá érdemben. Nem is nagyon tudtak, mert szabvánnyá is csak 2009-ben lépett elő. Mo-on a DVB-T átállás 2008-ban kezdődött. Az első tesztek pedig 1999-ben, a folyamatos sugárzás 2001-ben. Ekkor még öt év volt hátra addig, hogy egyáltalán elkezdjenek a DVB-T továbbfejlesztésével foglalkozni. Maga az átállás és az analog lekapcsolás lett csak félelémetes mértékben eltöketlenkedve, ezért tart csak ott nálunk az egész, ahol.
-
oliba
őstag
Akkor jöhetnek a 4k felbontású 23"-os 120Hz-es OLED monitorok játékra
-
madgie
titán
Nem tehetek róla, de erről a gyártóról mindig a "szabolcsi magánhangzó" jut eszembe: "Auó, gyere mán ide"
-
törölt tag
-
saelin
veterán
Még nem láttam OLED-es készüléket... valaki elmondaná hogy LCD-hez képest miben jobb? (utánna néznék, de mobilon vagyok)
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Locutus
veterán
Remélem jövőre már emberi áron cserélhetem egy 4K OLED-re a régebbi G20 plazmámat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest