Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
De ha én felmegyek Budapestre és készítek egy videót és közben elhaladok egy pub mellett ahol szól a zene/rádió akkor már nem tölthetem fel még lenémítva se vagy mi?
shortcutme: A sütik az tényleg egy agyrém, főleg ha még a weboldal is feldob egy-két valamit (hírlevél feliratkozás, chat ablak, reklám stb.)
-
nemlehet
őstag
Ha nem érted mi a probléma a dologgal akkor kérlek nézd meg ezt a videót, szépen elmondják benne rengeteg példát hozva a copyright claim abuse-ra YT-n:
Tudom, tudom, te leszarod a jútúbereket, de talán a trendet le tudod szűrni. Már így is komoly szakma, sőt mondhatni iparág 1-5 mp-es részletekért vagy egyetlen mondatért copyright claimelni mások munkáját a neten. Nos ez eddig a felhasználókat súlyototta. Ha innentől automatikusan az oldal a felelős akkor szerinted nem fog lelkesen ugrani a sok ügyvéd hiéna egy olyan cégre akit érdemes perelni mert a világ összes pénze nála van?
Szerinted erre egy cég mit fog lépni? Szerinted ez bárkinek is jó lesz?
-
-
-
Polllen
félisten
Engedd el azt a részét, hogy a youtuberek mit gondolnak vagy hogy mi lesz youtube-bal.
Gondolt azt át, hogy milyen platformok képesek megfelelni ennek az elvárásának és hogyan. Hogyan fogsz saját készítésű képet linkelni ebbe a fórumba, ha a fórum üzemeltetőjének kötelessége ellenőrizni, hogy nem jogsértő-e? Ha őket ezért be lehet perelni, akkor az nem lesz elég, hogy bepipálod "becsszónemsértekezzeljogot".
Illetve gondolt át azt is, hogy ha technikailag ezt megoldják, akkor az azt jelenti, hogy elkészült az eszköz, amivel az internetre kerülő minden tartalom ellenőrizhető és kontrollálható. Az internet atyjai ez ellen szólaltak fel és nem az ellen, hogy Józskagyerek had szanálja továbbra is azt a Lady Gaga dalt a videója alatt.
Minden új kontroll bevezetésével sérül a szabad internet.
Ez a törvény most a jogtulajdonosokat jobban védi, mint a felhasználókat (akik amúgy lényegesen többen vannak), így kétséges hogy a közjóért van. Ha meg nem a közjóért van, nincs helye.
-
proci985
MODERÁTOR
Amit leirsz az alapjan:
- vagy bejeloli az user es minden regiora ellenorizni kell
- vagy nem jeloli be, es akkor ott vagyunk, mint pl a Youtubenal, hogy nem minden tartalom elerheto mindenhol.Az elso verzio extramunka, a masodik oncenzura. Pontosan ez az, ami miatt tuntetesek vannak Europa szerte.
Btw ha az oldal felelossege akkor az "indibecsszo nem zsugaztam mas cuccat" sokat nem er sajnos.
Innen szerintem senki.
Tehat beismered, hogy nem ertesz hozza.A pozitivizmus egyebkent nem azt jelenti, amit gondolsz. Ha a masik oldalt is kepviselni akarod, akkor ervelj mellette. De ne ugy, hogy a hasadra utsz, hogy szerinted hogy mukodne, amikor eleve a torvenyi szabalyozasbol amit irsz az ebben a formaban nem kovetkezik. Lehetne egyebkent, a parlament megszavazta, biztos van narrativa, ami akar mukodhet is.
Meg bele lehetne menni, hogy dehat a parodiak mentesulnek, csak ahhoz be kene menni szemantikaba is, az meg nehez. Konkretan lattam ra peldat par eve (2015 utan, tehat mar voltak megfelelo eszkozok), hogy szarkasztikus vicceknel harom probalt klasszikifacios megoldas kb egy penzfeldobas talalati pontossagat hozta annak eldontesere, hogy ez most vicc volt vagy sem.
-
pw12345
aktív tag
"Az EU nem akar rosszat, a cégeket fenyíti"
Ja, a pokolba vezető út is jóakarattal van kikövezve.
Akkor is jót akartak, mikor a cukorrépa termelést kiszervezték innen a volt gyarmataikra, hogy a fantasztikus migráció kezelésüket ne említsem. Meg kérdés majd mely cégeket. Ugye, mikor melyiket. Ami az érdek.
Én pont le..om, nem vagyok egy töltőmackó, de megnézem majd, amikor netet akarnak fejleszteni: kinek, mire?
Wifi mobilra? -
Neked eddig nem sikerült értelmes érveket felhozni a törvény mellett. Olyanokat, amik figyelembe veszik a technikai oldalt és a realitást is.
A wikipédia is biztos azért állt le 1 napra, mert csak feleslegesen ajvékolnak. Pedig őket nem is érinti a törvény (legalábbis közvetlenül). -
cinemazealot
addikt
Az a baj, hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy ez csak a YouTube-ról meg a Facebook-ról, illetve az azokra feltöltött tartalmakról szól. Sajnos nem. Minden linket és hivatkozást újra kell gondolni mostantól, ha nem akarsz bajba kerülni. És nem csak ha botcsinálta influenszer vagy, de akkor is ha kisebb, esetleg feltörekvő startup vagy fejlesztő vagy, akkor is. És ez még mindig csak a jéghegy csúcsa.
-
proci985
MODERÁTOR
Ezért mondtam, várni kellesz pár órát míg megjelenik mert moderálják.

A youtubera ilyen utemben toltik fel a tartalmat
Nem tudnak annyi moderatort felvenni, hogy ez kezelheto legyen.
Machine learningnel meg az elso honapokban garantaltan arra fogjak hegyezni az algoritmust, hogy a false positive az olcsobb es false negative elkerulendo. Egyebkent az ember is hibazik, nem csak azl algoritmus.
Ha nem ertesz hozza legalabb ne porgesd a topikot.
-
shortcutme
tag
> Figyelj, meglátásom szerint, az EP-ben nem értelmifogyatékos emberek ülnek és segítségükre vannak Európa legjobb elemzői, statisztikusai és hozzáértői.
The European Union Parliament on Sept. 12 voted to approve new copyright laws that will transform how people in Europe and beyond use and profit from the internet. But even the man behind the legislation, Axel Voss, was apparently unaware of what exactly he voted for.
[..]
The MEP Voss admitted, “I didn’t know that this was in the proposal so far, so of course I have to deal with it now. I do not consider that the commission and council will have this inside the proposal.”https://qz.com/1389385/article-11-and-article-13-axel-voss-is-surprised-by-eu-copyright-law/
TLDR: Az egész szabályozás indítványozója elismerte, hogy nem is értette igazából miről szavaznak.
-
huskydog17
addikt
"meglátásom szerint, az EP-ben nem értelmifogyatékos emberek ülnek"
Értelmes ember nem kiabál közbe, amíg a másik beszél. Ennyit arról, hogy mennyire értelmesek. Emellett érdemes végighallgatni Julia beszédét, ugyanis elhangzik néhány érdekesség, ami persze pont a bekiabálóknak nem tetszik.
-
shortcutme
tag
> Én azt vettem észre ezek ti vagytok. Gondolom a theVR vagy valamelyik agyirokkant Youtuber elmondta nektek, hogy ez nagyon rossz fujj EU és nyomjátok utánnuk...
Hát ja meg mondjuk az internet alapítói. De ők is biztos theVR befolyása alatt állnak: Article 13 of the EU Copyright Directive Threatens the Internet
(Tim Berners-Lee: HTTP protokol, Vint Cerf TCP/IP, Mitchell Baker Mozilla, Katherine Maher Wikipedia, ...) -
KFORboy
senior tag
Ember... Miről szól a YT¿
Videó nézésről...Ezt most tényleg el kell magyarázni ?
Eddigi böfögéseidből csak sejtettem, de most már egyértelmű, hogy butább vagy mint másik kettő...
Ohhh... Már Pesti nyelvtannácizás is van, azért mert nem egy debill szintjén gügyögök, újra és újra ismételve ugyan azt a butaságot...
Felétek lehet ez a szint, de nem kell szakmai fórum, hogy ezt a küszöböt mások megugorják...
-
Silεncε
őstag
-
shortcutme
tag
-
-
KFORboy
senior tag
Tényleg KELLESZ ilyen fogyatékosan írni ?!
Igen is rossz lesz ez nekünk, nekem is mint sokaknak vannak kedvenc Youtubereik, akik gyártják a kontentet; Amcsiban és társai okés lesz a videó, EU-ban meg kapod a fekete hangyaháborút és a szöveget, hogy ez a tartalom az országodban XY miatt tíltott...
Lehet majd VPN-ezni meg társai, meg a videósok is szopnak, hogy majd külön oda kell figyelni és kb ugyan arról a videóról majd fel kell tölteni egy EU kompatibilis verziót is.
A régi több ezer meglévő tartalom meg dettó szelektációnak lesz kitéve mert van benne pár mp Justin Bieber vagy akármi, és azokat már nem is 2.0-ásítja.
Plusz még a szűrő algoritmus hibás Blokkolása és napok vagy akár hetek mire nem a sztenderd bullshitet dobják hanem tényleg megnézi Bob nevű Indiai nyomi, hogy jé, tényleg nincs Sexual harassment a legós építőversenyben...
-
forumpista
aktív tag
"A youtuberek ezért rettegnek ennyire, hogy majd akkor a youtube biztos semmit nem fog engedni, de ez nonszensz."
Természetesen. Próbáltál már valaha Németországban youtube-ozni? (haha, tudom hogy nem, ott eddig is egy elég erős szabályozás volt, aminek "hála", kb. harmad annyi tartalmat érsz el mint Magyarországon, mert a youtube kizárta azt a régiót elkerülve a pereket).
-
-
forumpista
aktív tag
Gondolkoztam hogy írok neked erről az egészről egy hosszabbat, aztán rájöttem hogy felesleges lenne.
Sajnos te pont beleesel az un. Dunning–Kruger-hatásba, abból is kifejezetten a 2-es és 3-as pontba, igy meg csak az időmet vesztegetném.
A jó hír, hogyha elolvasod a 4-es pontot és dolgozol rajta, akkor majd rájössz erre te is

-
shortcutme
tag
Big Tech has been too powerful for too long. #Article13 will help change that with independent moderators reviewing what content may or may not be taken down from platforms — specifically minimising risks of arbitrary takedowns.
- https://twitter.com/EUForCreators/status/1108736519739568128Az independent moderators -ból az "independent"-et szerintem nyugodtan tehetjük idézőjelbe.
-
Szerinted lesz annyi humán erőforrás, hogy minden egyes report-ot kivizsgáljanak? Mert ezek száma a sokszorosára fog nőni.
Hasnonlóval próbálkozott az USA is pár éve (SOPA), de az rondán elbukott. Ezek utan az EU bevezeti. Gratulálok. Azt érdemelné az EU, hogy pár óriáscég beintsen nekik.
-
-
-
forumpista
aktív tag
Nem tud jönni helyette európai, mert értelemszerüen ez rájuk is vonatkozni fog.
Szóval ha pl. a youtube azt mondja hogy nem szolgáltat európában, mert szénné perelik az ilyen jogsértő tartalmak után, akkor ugyan te elindíthatod a tuki2200 videómegosztó oldalt mint magyar vállalkozás, csak 2 nap múlva be leszel perelve a feltöltött jogsértő tartalmak után 8 milliárd euróra, és te is le fogod húzni a rolót.
Orosz/kínai inkább jöhet, amennyiben nem EU-s szerverről üzemeltetik, mert ők sz@rnak ezekre a törvényekre, bár kérdés hogy tényleg ez lenne a célja az eu-nak?
Mennyire jó ötlet is orosz meg kínai szerverekre fel/le tölteni a dolgokat és egyúttal minden infót megosztani az orosz/kínai kormányzattal, mi baj lehet belőle...ui: amúgy szerintem az eu rohadt rossz irányba halad, vissza a középkorba, már most ezer jele van hogy pl. a legújabb technikai újításokat (mobiltelefon stb) ide hozzák utoljára a gyártók, kb. afrika külső után jön az eu...
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 3DMark 11 eredmények
- Kuponkunyeráló
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Projektor topic
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkVision LFD E65 65" LFD kijelző új
- Legion 5 Pro 16IAH7H Intel Core i7-12700H CPU / 32GB DDR5 RAM / 1TB SSD / Nvidia RTX3070 8GB
- Szép DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 256GB SSD FHD IPS
- TP-Link RE700X AX3000 Rage Extender
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Playstation 4 GoldHEN 12.02 FW - BD-JB Lapse lemezzel és sok játékkal
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ja, a pokolba vezető út is jóakarattal van kikövezve.